Fokkers poedel / doodle

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

Ik ben mijzelf aan oriënteren om een pup te gaan aanschaffen.
Mijn oog is gevallen voor een goldendoodle of een poedel. Momenteel vind ik het nog een lastige keuze vandaar dat ik voor beide een fokker zoek.

Mijn vraag aan jullie is hebben jullie namen van fokkers :-) hebben ?
Alvast bedankt

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik weet dat Jetty van der Hulst DE naam is voor de doodle.

Dat is dan ook meteen het enige, want verder ken ik haar niet.

Maar je kan het wel zelf opzoeken op Google.

 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

Ik denk dat het makkelijker is om een betrouwbare poedelfokker te vinden dan een goldendoodle-fokker. Een goldendoodle is en blijft toch een kruising, en iedere 'gek' die een poedel en een golden retriever op elkaar zet kan de honden verkopen onder de naam 'goldendoodle', dus als je daar een fokker van vind: pluis het alsjeblieft wel goed na! Het is namelijk goud geld verdienen aan een hond met zo'n naampje, en je zal dus veel broodfokkers vinden die zogenaamde, ongeteste, zieke goldendoodles verkopen.

 

http://poedel.startpagina.nl/ trouwens, voor poedelfokkers. (Waarbij Standing Strong en La Maison des Abricots mij het meest aanspreken qua poedels en vooral ook 'algemene indruk').

 

Waarom zit je te twijfelen tussen een goldendoodle en een poedel? (Ik ben natuurlijk bevooroordeeld  en zou 100% voor een poedel gaan. Ik vind de golden-factor namelijk helemaal niks toevoegen aan een ras dat van zichzelf al zo veelzijdig is )

 

 

Sandra (Gast)

Denk ook eens aan een Spaanse waterhond, een portugeese waterhond, een franse waterhond (Barbet) of een Italiaanse waterhond (lagotto romagnolo) dit zijn allemaal echte rashonden en geen verzonnen kruising zoals een doodle en een veel normalere prijs ! Je wilt toch zeker geen 2000 euro voor een kruising neertellen die ja ook nog verplicht moet castreren of steriliseren ?

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

@Marlies bedankt voor je reactie, ik ben aan het twijfelen omdat ik allebei zo leuk vind. Qua uiterlijk vind ik bij de doodle de snuit ietsje mooier dan de poedel. Golden retrievers vind ik zelf ook enorme leuke beesten om mee om te gaan. Maar ik heb ook wat poedels langs zien komen die mijn hart hebben gestolen.

Ik ga inderdaad flink tot de bodem uitpluizen waar de hond vandaan komt ik ga niet hals over kop iets doen. Ik ben inderdaad op de hoogte van het brrodfok beleid en dat men er veel geld voor vraagt. Daarom zal ik een doodle ook uitsluitend aanschaffen bij een goede fokker.

Sandra bedankt voor je suggesties ik heb inderdaad ook gekeken naar de spaanse / portgees en de franse waterhond maar toch hebben de poedel en doodle mn hart gewonnen !

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Je kan je poedel ook een "doodlesnuit"laten knippen door de trimster hoor, niks zo makkelijk als dat.

Persoonlijk zou ik voor een echt ras gaan en niet voor een kruising, gewoon omdat het risico dat de vachten vd kruisingen tegenvallen enorm groot is. 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker

honden foto van Marlies met Frøya

" Je kan je poedel ook een "doodlesnuit"laten knippen door de trimster hoor, niks zo makkelijk als dat.  "

 Ja, dat is idd zo. De meeste poedeleigenaren houden het gezicht van hun poedel zo kort en 'schoon' mogelijk, 'anders is het net een doodle, yuk!' Haha 

 

Hier een plaatje van internet geplukt. Vind ik ook al aardig doodle-ig, maar is toch wel echt een poedel 

honden page profiel Ilona & IzaIlona & Iza

honden foto van Ilona & Iza

Oh wat fijn ! dat maakt de keuze alweer stukje makkelijker O-)

iemand ervaring met goede fokkers ? Ook de vraag ik heb het idee dat een doedel duurder is en lastiger in vacht onderhoud dan een poedel. Ik zou mijn poedel namelijk gewoon op 1 vachtlengte laten scheren. Weet niet of dit ook met een doedel kan?

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Zou gewoon voor een echte poedel gaan als ik jou was en dan gewoon de neus niet opscheren. Dan lijkt heel erg op een doodle!

Voor goede fokkers zou je even op de website van de nederlandse rasvereniging kunnen kijken, http://www.poedelclub.nl/

Dit is een grote poedel die wel eens bij ons kwam logeren, zoals je kunt zien heeft die ook een doodle-kapsel: 


honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als je echt van de krullen houdt van een poedel dan zou ik het zekere voor het onzekere nemen en voor een poedel gaan. Dan weet je zeker dat je toekomstige hond mooie krullen heeft. Een doodle kan je ook gewoon helemaal scheren net als een poedel, maar de vacht kan gewoon wel heel anders zijn. Langer, korter, krullen als een poedel, of alleen wat slag...die onzekerheid kan je van te voren niet echt inschatten of de kosten hoger of juist minder hoog zullen zijn.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ciska, dat is waar!

Hier loopt een labradoodle in de buurt, die helemaal geen krullen heeft.

Alleen op z'n kop een soort kuifje en wat slag op z'n rug.

Het is precies een labrador met een kuifje en warrig haar op de rug.

gurt (Gast)

Ik heb een Australian Labradoodle en die kan je ook 'kaal' scheren als je dat wil. Er zijn daar verschillenden vachten in, de poedel vacht, dus de echte krul vacht, en de wavy vacht, dan zit er een golf in. Er zijn trouwens een heleboel fokkers nu, aangesloten, die niet meer castreren op jonge leeftijd. En ja, je betaalt er een hoop geld voor, voor een 'kruising', zoals sommigen het hier noemen. Ik vind het gewoon leuke honden en of ze nu een kruising zijn, erkend zijn etc etc zal mij een biet wezen. Succes met je keuze! Vind poedels trouwens ook erg leuk hoor :)

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^