Vers voer - Eleboogdysplasie

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

Hoihoi

Binnen twee maanden gaan we onze hond, Labrador, reu, 4 jaar volledig overzetten naar vers voer.
Het is nog even wachten omdat we nog twee zakken van 12 kg korrels liggen hebben, en deze eerst op moeten.

De droge korrels die hij nu eet, daar zit iets in dat hem helpt minder manken en pijn te hebben.
Vroeger, een paar uur na een stevige wandeling kon hij met moeite de trappen de nog op, door deze voeding is het veel beter.

We willen overschakelen omdat het gewoon gezonder is en lekkerder en hij moet nog vermageren. Hij blijft nu op een stabiel gewicht.

Ik heb met de dierenarts erover gesproken en hij zei dat ik dagelijks:
- paardenvlees
- wortelen/boontjes,..
- rijst of brood (Worden ze niet dik van brood? en lijkt me zo onnatuurlijk)
Ik wil trouwens alleen voeding geven die natuurlijk is, dus zonder chemische rommel! Dus beter geen brood dan?

moet geven ter vervanging van zijn korrels. Maar elke dag, heeft hij dan wel al zijn voedingsstoffen binnen? Ik denk wel dat ik telkens ga afwisselen van vlees, behalve geen rund want daar is hij allergisch aan.
Ook heeft hij mij aangeraden een medicijn te geven (zonder AB, want ik ben daar tegen, zeker omdat hij nog zo jong is). Dus op basis van planten,..
- Seraquin
- Vetri-Joint

Heeft er iemand hier ervaring mee? Ik kan dit gewoon halen bij de apotheek zei hij, één van de twee.
Hij heeft er twee opgeschreven, omdat eentje duurder is, maar dat maakt voor ons niet uit, het moet gewoon het beste zijn voor onze doggie!

Misschien moet ik eerst een maand vers voer geven zonder één van de twee supplementen, om te zien of hij nog mankt.
Of denken jullie omdat hij ED, beter gewoon verder doen met wat hij nu krijgt?

Hij krijgt momenteel korrels van ' Hill's j/d canine mobility'.

Alvast bedankt! En verdere informatie over vers vlees is zeker welkom! Hij gaat onze eerste hond zijn die dit ga krijgen, en smullen dat hij zal doen! Hihi :-D

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik zou het 'dieet' van deze dierenarts beslist niet opvolgen. Hiermee kweek je extra onnodige problemen, want je hond loopt op termijn tekorten. Daarnaast dragen rijst en brood vrijwel weinig bij aan gezondheid.

 

Wil je een soortgerichte voeding verschaffen dat het dichts bij je hond zijn systeem staat, dan is zelf samengestelde voeding NRF/BARF een goede optie. Je geeft dan dik bevleesde karkassen, spiervlees, orgaanvlees en een gezond deel overige. Zie je dat niet zitten, dan zijn er redelijke KVV's die aan het BARF principe voldoen (alleen qua afwisseling van diersoorten dan...), waarmee je hond vrijwel alles binnen krijgt wat nodig is. Zeer volwaardige voeding, dat van nature al erg rijk is aan o.a. glucosamine/chondroïtine/MSM. De producten die je DA adviseert zijn glucosamine complexsupplementen. Helaas staat er niet bij vermeld wat voor bestanddelen zijn gebruikt. Mogelijk kunnen ze kippen- of rundereiwit oftewel nekken, strotten, longen bevatten. Dan ben je beter af en goedkoper uit door gewoon vers te voeren. Het kleine beetje curcuma wat er aan toegevoegd is, is een kruid. Ik verwacht niet dat het aantal mg meteen een gewenst effect gaat geven. Dan zou ik kiezen voor andere supplementen met daaraan toegevoegde kruiden, vitamines en mineralen die elkaars werking versterken en waarvan de gluc. content niet op basis is van mogelijk goedkopere slachtafvalinhoud. Zeer goede pijn- en ontstekingsremmende kruiden zijn bijv. Duivelsklauw, Boswellia serrata en Curcuma longa. 

sonja (Gast)

Hoi

 

Als je hond het goed doet op hills jd maar wat af moet vallen kan je ook de calorie reduse geven.

 

Als je merkt dat je hond zich beter voelt met deze brok zou ik zeker niet stoppen, kan nu al garanderen dat hij een terugval gaat hebben.

 

Heb het ook jaren aan mijn hond gegeven en merkte elke keer als ik iets anders gaf na paar weken meer manken, stijver

 

Heb ook kvv gegeven met verschillende suplimenten, niets werkte beter dan de hills jd

 

Omdat ik alleen brok zo saai vond ook paar keer per week een kvv

maaltijd gegeven en ook dit werkte heel goed als combinatie

 

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^