Enorme wond

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel boboeliboboeli

Mijn lieve hond (american bully), boeli, heeft anderhalve week een wond opgelopen van ongeveer 5 cm. Nadat hij geheeld was maar toch weer open ging zijn we gister (vrijdag) naar de DA geweest. De wond was namelijk groter geworden en het zag er ontstoken uit (met pus). Na het scheren en schoonmaken van de wond hèb ik wond zalf op basis van honing en antibiotica meegekregen.

 

Nu moet ik haar wond 3 maal daags haar wond schoonmaken met water (dat de wond geen zalf meer heeft van vorige behandeling). Daarna moet ik zalf smeren op de wond. Deels is het een open wond en deels meer een schaafwond. Over de hele wond moet ik de zalf smeren.

 

Nu heb ik een vraag over het schoonmaken van de wond tussen de behandelingen door. Ik zie dat op het gedeelte van de schaafwond steeds velletjes zitten die ook echt vastgeplakt zit op de huid (beetje geel/groen). Nu vraag ik mij af of ik dat nou weg moet halen of niet. Het lijkt me namelijk dat het steeds terugkomt of is het soms de zalf van de vorige behandeling.

 

Iemand idee wat ik hiermee moet?

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Lastig om iets van te zeggen.
Maar ik zou er niet teveel mee doen.
Zijn het velletjes, dan moeten die er toch wel afvallen.
Maar vraag het voor de zekerheid even na bij de dierenarts.
Succes.

honden page profiel boboeliboboeli

Dit is een foto van de wond!

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Als je ergens anders een beetje zalf smeert kan je zien hoe dat opdroogd.

 

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

dit lijkt mij een hotspot?

 

een hotspot moet je zo droog mogelijk houden, dus 1 maal goed ontsmetten en dan afblijven en drooghouden, anders geneest het heel moeilijke en kan het nog groter worden.

honden page profiel boboeliboboeli

Het is geen hotspot. Het is een open wond (roze) en daaromheen is het meer een schaafwond (groene gedeelte). De velletjes zijn heel zacht maar komen gedeeltelijk los. De DA heeft ook gezegt dat ik het schoon moet maken met water om de zalf van de vorige behandeling weg te halen zodat niet alle zalf behandelingen opstapelen.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik zou met de hond nog eens naar de DA gaan en laten voordoen hoe het nu juist moet gebeuren... 't Zal je wel wat kosten... Maar als de wonde slecht heelt kost het achteraf meer.

 

Als dit niet kan, kun je misschien best telefoneren en je vraag voorleggen.  De DA kan je dan misschien zelfs telefonisch raad geven... om het verder goed te doen, of om het zo goed mogelijk te doen tot je even tot daar kunt komen.

 

Succes en spoedig herstel gewenst !

honden page profiel boboeliboboeli

Kylie dat is wel een idee inderdaad. Was misschien wel goed om er bij te zeggen. Gister ben ik met haar naar DA geweest toen is de wond helemaal gereinigd en ontsmet. Dus is pas dag 1.

Volgende forumvraag: geirriteerde voetzooltjes?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^