Enkele vraagjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

Hallo allemaal

 

Vandaag zijn we begonnen aan de tweede dag met onze pup in huis.

 

Ik had nog enkele vraagjes.

 

1. Ik maak hem ondertussen gewend aan zijn halsband en ondertussen kan hij hier al aardig mee overweg. (stoort hem amper nog)

Ook heb ik een harnas voor in de auto moet ik hem dit ook gewend maken door er mee rond te laten lopen?

 

2. Wanneer ik de riem omdoet zet hij zich neer en wil hij voor geen meter vooruit en bijt hij op de riem.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij toch begint met volgen? (dat hij de link legt wanneer hij aan de riem is moet meewandelen.)

 

3. Hij doet het in huis binnen en meestal zie ik het wel op tijd en neem ik hem beet zeg ik "nee" en zet hem buiten.

Eenmaal buiten doet hij niks meer.

 

4. Kan het kwaad dat hij naar buiten gaat?
Het is hier ondertussen zeer zeer slecht weer (regen & wind) kan het dan kwaad dat ik naar buiten ga met hem?

 

Waarschijnlijk komen er nog meer vragen maar dit zijn toch de eerste die op dit moment van toepassing zijn.

 

Alvast bedankt voor jullie antwoorden! 

honden page profiel Paul Bo en Pip!!!!Paul Bo en Pip!!!! 3 doggies

honden foto van Paul Bo en Pip!!!!

1. Mijn voorkeur gaat uit naar een harnas dus zeker mee doorgaan

 

2. Door 'volg' te roepen en hem te lokken met een hondenkoekje. Het koekje geef je natuurlijk pas als die doet wat jij wil.

 

3. mee door gaan. je doet het goed. Ze vinden het verschrikkelijk om plassend en wel opgepakt te worden en zullen om die reden het ook minder snel willen doen.

 

4. Dat ligt eraan of ie al zijn inentingen heeft gehad en met een pup moet je altijd korte wandelingen doen. Maak hem ook goed droog als je thuis komt.

 

Heb veel geduld met een hond, de aanhouder wind.

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

1. De halsband lieten wij in het begin om in huis zodat hij eraan kon wennen, en als je snel naar buiten moest dan zat je tenminste niet eerst te klieren met dat ding, dat gaat dus al goed bij jullie!

dat harnas zou ik hem niet om doen binnen, gewoon als je in de auto gaat doe je hem aan, daar ziet hij toch al zoveel nieuwe dingen dat hij waarschijnlijk helemaal niet met het harnas bezig is

wij deden hem wel met zn 2en aan, 1 deed hem aan en de ander leidde af met snoepjes, want hij vond het nogal leuk om in je handen te bijten als je bezig was met aanden, haha

 

2. Wanneer doe je hem aan de riem? Gewoon buiten toch neem ik aan? In de tuin wil dat vaak ook niet zo goed heb ik het idee

bij het wandelen aan de riem is mijn ervaring, hoe gekker je doet hoe beter! Lekker rennen, huppelen, achteruit lopen. Je kan ook snoepjes weggooien en dan kan hij die zoeken

soms als je aan de riem trekt dan gaan ze met hun koppie zo achteruit trekken, ikweet niet of je snapt wat ik bedoel, daar trok ikaltijd doorheen (zacht uiteraard) want dat is naar mijn idee echt zo van "neehee ik heb geen zin" en vaak als je dan zegt van hup nugaan we de pas er even inzet dan komt hij wel

 

3. Als gijs binnen iets ging doen dan zei ik niks en liet ik het hem maar gewoon doen (wij moeten eerst een trap af en naar buiten dus dat duurt allemaal lang) want als hij dan eenmaal buiten is is hij alweer vergeten wat hij binnen wou gaan doen

je Kan het beter proberen voor te zijn, is hij ongeduldig, vraagt aandacht, gaat snuffelen en rondjes draaien, snel erop af en heeel veel kletsen, snel de riem eraan en naar buiten. Ik zou proberen om hem zelf te laten lopen en niet op te tillen

 

4. Als je hondje het niet zichtbaar koud heeft geen probleem, anders zou ik een jasje kopen. Maar het is een labrador dus dat is denk ik niet nodig

ga buiten niet te lang stilstaan maar blijft lopen met hem dan houd hij zichzelf wel warm

 

hopelijk heb je er wat aan

 

succes ermee! En vergeet niet, hij is nog maar een paar dagen bij je ;) 

Niet teveel willen en lekker genieten ook

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii 3 doggies

honden foto van Hettie & Charlii

Hoi Sam,

allereerst: gefeliciteerd met Rikkie! 

Grappig dat je tegen dezelfde dingen aanloopt als ikzelf toen Charlii net bij me was. Wat goed dat Rikkie al zo braaf is met zijn halsband!

Ik gebruik zelf ook een harnas voor op de achterbank in de auto, maar daar zit ze ook alleen maar in IN de auto. Lekker kleedje eronder, scheelt ook weer voor de achterbank zelf, en eerst kleine stukjes met de auto. Goed belonen als ze rustig in zijn harnasje heeft gezeten.

Als je met Rikkie gaat lopen aan de riem gaat hij meteen in de remmen, vertel je. Logisch: iedere meter is spannend en soms nog een beetje eng. Kleine, dezelfde rondjes in het begin totdat hij vrolijk meeloopt omdat het nu bekend is. En dan uitbouwen. Ook met slecht weer kun je rustig je rondje lopen hoor, daar kunnen jullie beiden wel tegen.

Op een gegeven moment gaat Rikkie wel aangeven dat hij naar buiten moet om te plassen en zo. Voorlopig heeeeeel veeeel keukenrollen in huis hebben en idd niet boos worden als hij weer een ongelukje heeft gehad. Ieder uur sws naar buiten, na een slaapje, na een spelletje, na het eten. 

Veeeeeel plezier met Rikkie, het is een prachtig hondje!

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

1. Je kunt hem inderdaad rustig laten wennen aan het harnas door hem er in vertrouwde omgeving kennis mee te laten maken. Dan is hij in ieder geval gewend aan het 'gevoel' van het harnas. In de auto zou ik dit ook even rustig opbouwen en veel belonen als het goed gaat. Als je hier vroeg mee begint zou ik hierin geen problemen verwachten.
2. Probeer hem af te leiden met een leuk speeltje, een lekker snoepje of een jubelende stem. Zodra je zijn aandacht hebt loop je een stukje naar achteren en zodra hij meeloopt (al is het maar een aantal stapjes), direct belonen. Dit veel herhalen en oefenen. Het bijten in de riem negeer je, ga vooral niet de riem uit het bekje proberen te trekken want dan wordt het een leuk spelletje voor hem. Hier is mogelijk veel geduld voor nodig, maar uiteindelijk zal het zeker lukken.
3. Als je pup binnen een plasje doet, straf hem dan nooit. Ook een 'nee' is aandacht geven aan dit 'probleem'. Je pup zal mogelijk zelfs een beetje schrikken van je en het voortaan doen als je het niet kunt zien. Op die manier wordt het zindelijk maken erg lastig. Als je ziet dat hij een plasje doet en je bent al te laat, negeer het dan, zet de pup buiten en ruim het in stilte op zonder teveel poespas. Als je ziet dat de pup aanstalten maakt, loop je rustig naar hem toe en zet je hem buiten. Desnoods blijf wat langer buiten totdat de pup wel iets doet. Als hij buiten iets doet beloon je hem uitbundig.
4. Nee, dit kan geen kwaad. Als je pup het erg koud heeft kun je eventueel een jasje kopen. In de meeste gevallen is dit echter niet nodig, zeker niet voor een Labrador. Het is juist goed om de pup rustig aan aan de buitenwereld te laten wennen en dit helpt ook zeker in de zindelijkheidstraining. Let wel: kleine stukjes lopen, plusminus 5 minuutjes per aantal maanden dat de pup oud is. Als je pup dus 2 maanden oud is kun je 10 minuutjes achter elkaar lopen. Let ook op met vieze poepveldjes i.v.m. ziektes.

honden page profiel Sam & RikkieSam & Rikkie

honden foto van Sam & Rikkie

Het zindelijk maken is er al kleine vooruitgang.

Wanneer ik nu naar buiten ga met hem doet hij (meestal) al een plasje.

De grote boodschap heeft hij nog niet buiten gedaan maar ik blijf volhouden. 

Wanneer hij het binnen doet negeer ik het gewoon, en steek hem buiten als ik opkuis.

 

Het wandelen aan het riempje gaat ook al een stuk beter.

Ik doe zijn riempje om en beloon hem en door hem te roepen, gek te doen, lopen,... komt hij inderdaad mee.

Soms heeft hij de manieren die Gijs beschrijft zijn kopje achteruit gooien, dan sta ik stil en blijf hem roepen met resultaat.

 

Het harnas heb ik nog niet geprobeerd.

 

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^