Commando Kom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Hoihoi

Chica is hier vandaag precies twee weken en ze heeft in die twee weken al heel veel geleerd en afgeleerd.
Waaronder het commando Zit kent ze nu al moet ik het soms nog twee of drie keer zeggen voordat ze gaat zitten en soms doet ze het in een keer. Maar uiteraard gaan we door met het leren van het zit commando.

Nu vraag ik mij af, is het nu tijd om dan het volgende commando te gaan leren? Want ik denk dat ik nu het Kom commando wil gaan leren. Soms denk ik weleens dat ze hardleers is want als ik haar roep dan reageert ze vaak genoeg gewoon niet!
Al zegt mijn vriend wel eens dat ik te veel eisend ben en dat klopt ook wel hihi.

Nu als ik haar uitlaat wil ik haar zo graag een keer loslaten spelen met de andere honden maar ik durf het gewoon nog niet aan hoe graag ik het ook wil. Aangezien ze gewoon vaak weg bijna niet tot nooit reageert op haar naam of als ik zeg Kom vind ik dat gewoon eng om haar los te laten. Ik probeer het regelmatig maar het lukt gewoon niet.

Heeft iemand bepaalde tips of technieken voor het leren van het commando Kom? We zijn binnen begonnen met het commando zit en dat gaat buiten ook steeds beter.
Ilja Help? Haha :-D

Groetjes Denise en Chica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Commando Kom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 2 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hallo Denise

Allereerst wat een leuk hondje.
Wat ik je aanraad is om met Chiva op cursus te gaan, je leert er heel veel en je bent op een leuke manier met je hond bezig, wat ook de band tussen jullie versterkt.
Elke keer als je Chica eten geeft geef je het commando hier.Verder kun je met een stukje kaas of bal en dergelijke gaan trainen. Zoek in ieder geval iets waar ze gek op is.Jij moet leuk worden voor haar en als jij enthousiast bent wil ze voor je werken.Je zegt haar naam en als ze naar je toekomt geef het commando HIER, als beloning geef je haar een stukje kaas of speel je met de hond.Doe dit op een speelse en enthousiaste manier. Als ze geen aanstalten maakt om te komen bij het roepen van haar naam zeg je ook het commando hier niet want dan heeft op dan duur dan geen waarde meer.Vraag dan op een anderen manier haar aandacht door bijvoorbeeld trippelend achteruit te lopen en enthousiast haar naam te noemen.Zo ga je stap voor stap de oefening uit breiden.
Heel veel sucses.
Groet Wilma

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Hey Denise,

Je schrijft dat je zit nog een paar keer moet zeggen. Honden kunnen soms ook tellen ;-) Ze wachten dan gewoon totdat je het drie keer gezegd hebt, of totdat je stem zwaarder wordt.
Mijn advies is om 1 keer zit te zeggen. Laat hem daar dan maar over na denken. Hou hem aan de riem zodat hij niet weg kan lopen. Zodra hij gaat zitten beloon je hem dan. Later kun je hem dan alleen gaan belonen als hij snel gaat zitten. Doet hij er langer over, dan zeg geef je geen beloning.

Voor het hierkomen kan ik als tip geven om het altijd vrolijk te roepen, ook maar 1 keer. Je kan het in het begin ook met zijn tweeen doen. De een houdt de hond vast, de ander roept hem en dan laat baas 1 hem zeg maar los.
Voor het hierkomen zou ik iets extra lekkers gebruiken zodat hij weet dat met hierkomen altijd iets heel lekkers te verdienen valt. Dan komt hij zeker graag naar je toe!
Probeer hem ook niet vast te 'graaien' maar wat lekkers in je hand over te houden zodat hij niet meteen weer wegrent.

Succes!

Groetjes, Margje

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 2 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**


haai meissie,

Ik had je al verteld hoe je dit kon doen toen ik je het verhaaltjs schreef over hoe je haar aandacht kon krijgen toen ze iedereen ging begroeten op straat... ;-)

Beloningen!!! ;-) ;-) ;-)

Vrolijk roepen, lekker kletsen en belonen voor het komen of opletten...

KOMEN: In de ene hand houd je de beloning met de andere kant pak je rustig haar halsbandje vast en lijn haar dan weer aan...
NOOIT graaien, altijd rustig het halsbandje pakken...

Maak er geen standaard gewoonte van alleen maar te roepen om haar aan te lijnen, roep ook eens zomaar en beloon haar voor het komen, laat haar weer vrij. Op die manier blijf je onvoorspelbaar ....

Daar had je het Rodi worstje voor gekocht toch.... ;-)

Maar toen ging het ineens goed vinden dat Chica iedereen toch ging begroeten.. ;-)
Is ook goed, het jouw hondje.. :-)

Als je haar afleert iedereen op straat te gaan begroeten - door de aandacht op jezelf te projecteren - verander je niets aan Chica's karakter.... Ze zal de zelfde - spontane - Chica blijven. Alleen zonder tegen iedereen te gijselen om te aaien... ;-) ;-) hihih...

Komt goed.. ;-)

Trainze..

Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel DeniseDenise

honden foto van Denise

Dankje wel voor de super tips :-)
Kan ik zeker wat mee , en Ilja en het groeten naar andere mensen is al in sterke maten afgenomen want ik heb ben bezig het af te leren en dat gaat haar steeds beter af super he? ;-)

Groetjes Denise en Chica

P.s. Ik merk wel als ik mijn stem zwaar maak en dan 1 x Zit zeg dat ze dan wel in een keer gaat zitten :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Commando Kom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^