Huidproblemen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Flo (Gast)

Hallo,   Ik ben nieuw op het forum.   Wij hebben sinds 3 jaar een shih tzu. Ze is nu 6 jaar. Zolang we haar al hebben heeft ze huidproblemen. Soms heel erg. Dan ligt ze continue op de grond te rollen. En soms, zoals nu, in veel mindere mate. Maar helemaal goed is haar huid nooit. Ze heeft kleine (vet) builtjes, korstjes in haar vacht. We dachten dat het aan het voer lag maar na diverse verschillende voersoorten/merken geprobeerd te hebben zien we nauwelijks verandering. Nu krijgt ze Orijen. Hiervan raakt ze in tegenstelling tot andere berichten op dit forum niet van aan de dunne en de erge jeuk is over. Wie kent deze huidproblemen, waar kan het door komen en wat is er aan te doen.

honden page profiel  Ingrid Ingrid

honden foto van  Ingrid

Ik veronderstel dat je reeds bij de DA bent geweest ? Eventueel een DA, gespecialiseerd in dermatologie consulteren ?

Blaise (Gast)

De Shi Tzu heeft een zeer bewerkelijke vacht. Neem me niet kwalijk dat ik het vraag (niet rot bedoelt ofzo hoor) maar...is je hond klitvrij? Kort geknipt? Pas bij de trimmer geweest? Shampoo goed uitgespoeld? Kan veel oorzaken hebben.

Anoniem (Gast)

Hoi Blaise,

 

Ze wordt vaak gekamt is klitvrij en gaat met regelmaat naar de trimsalon. De verzorging is naar mijn idee goed. Haar vacht is zacht en heeft geen kale plekken. Sinds we Orijen geven is de jeuk goeddeels over. Maar de bultjes en korstjes is ze nog steeds niet vanaf.

Blaise (Gast)

Krabt ze zich veel? Dit kan kleine wondjes en korstjes veroorzaken. Ook ongeschikte haarborstels (zeg niet dat dit het geval is, maar zorg dat borstelen met rubber nopjes gebeurd, niet met stalen uiteinden). Jeuk hoeft niet altijd door voer te komen, kan ook door parfum (shampoo enz) komen, slecht uitspoelen, syntetische dekentjes of tapijt enz.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^