vanaf wanneer loops?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Hallo allemaal, 

 

ik hoop dat het hier goed staat, wist niet waar anders te plaatsen. 

 

Ik heb hier een turkse herder teef van bijna anderhalf. En ik zag laatst, op 24 dec, wat uitvloeisel uit haar vulva komen. Maar na die dag ook niet meer. En ze deed gewoon normaal, at normaal. Geen reacties van reuen niks.

maar nu zag ik vandaag een paar bloeddruppels op de grond liggen.  Van haar dus. Loops! En ik heb geen verstand van loopse teven, nog nooit een gehad... 

vanaf wanneer is ze nu loops? Vandaag of de 24de? 

En hoelang / hoeveel dagen blijven teven bloeden?

 

dan nog een vraag,  ik heb een keer gelezen dat als je meerdere teven in een roedel hebt. Dat als de een loops is, de kans groot is dat de andere ook loops gaat worden. 

En nu is er een huskypup van indertussen 20 weken oud. Deze leeft niet in hetzelfde huis, maar loopt ze wel 2x per week mee. En zijn buiten ook een echte roedel. Dus ik vroeg me af. Kan zij hier ook op reageren?  

De pup is nog nooit loops geweest,  maar 4 maanden is dacht ik ook wel een redelijke tijd voor een teef om loops te worden? 

 

Lavina

honden foto van Het zoveelste showprofiel voor adverteerders

Eens de hond loops is geworden, mag je het om de 6 maand verwachten. Telkens duurt het 1 maand. Tijdens die maand zijn er maar enkele dagen waarin ze zich echt vruchtbaar opstellen en het eventueel ook gaan opzoeken. Uitvloeiing is bij elke hond anders. Bij de één is het vaker dan bij de ander.

 

Wanneer de hond ouder gaat worden kunnen er onregelmatigheden zijn in de zin dat ze plots een maand vroeger of later (langer of korter) loops worden.

 

Vaak is het inderdaad zo dat, wanneer er 2 teefjes samen leven, ze op dezelfde maanstand loops gaan worden, net als bij mensen.

 

4 maand is vrij vroeg om loops te worden. Ik heb het nooit gehoord, maar ik sluit het niet uit. De natuur zit nu éénmaal al een hele poos flink in de knoop.

 

Wanneer na de loopsheid de hond steeds schijnzwanger is, ga je beter eens ten rade bij een goede dierenarts.

 

Er is veel info hierover te vinden op het internet.

 

Goed dat je niet blijft zitten met je vragen.

 

Succes verder !

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt voor het uitgebreide antwoord! 

 Ik had er inderdaad al redelijk wat over gelezen.  Ook hier op deze site. Alleen op deze vragen kon ik het antwoord even niet vinden. 

honden page profiel StippeltjeStippeltje 3 doggies

honden foto van Stippeltje

Een teef wordt meestal rond de 8 maanden voor het eerst loops en daarna elk half jaar. Ik zou haar voor de zekerheid 3-4 weken aangelijnd houden. Reutjes lopen weg om je hond op te zoeken. Als zij op een gegeven moment ook wil luistert ze echt niet meer naar je.  De meeste *oeps*  dekkingen gebeuren als mensen denken dat hun hond niet meer loops is.

 

Mijn vorige hond werd om de 3 maanden loops. Ze zou na de tweede loopsheid geholpen worden, dat gebeurt doorgaans 3 maanden nadat ze loops zijn geweest. Ik heb tot 6 keer toe de afspraak afgezegd. Anderhalve maand nadat ze voor de achtste keer loops was geweest is ze geholpen. Ze was toen 2 jaar en 4 maanden. 

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Ze is nu ook inderdaad voor de 2de keer loops. Alleen ik pas op zeg maar. En heb nog nooit een loopse teef in huis gehad. Vandaar mijn vraag. Ze blijft ook zeker aan de lijn, wel flexi meer bewegingsvrijheid. 

Maar het lastige is, ze gaat zaterdag weer naar de baas. En die laat haar gewoon los. Ookal is ze loops. 

Hij zegt; als ze niet wil laat ze dat wel merken. En ja hij orobeert opzich wel te voorkomen dat ze gedekt word, maaar dat vind ik praktische onmogelijk als je haar loslaat maar goed... 

en anders ja dan is ze gedekt,  dan laat hij het wel weghalen en heeft ze nergens meer last van verschrikkelijk. Maar ik kan daar helaas niks aan veranderen,gegeloof me ik heb het geprobeerd.  En haar hier houden js ook geen optie. Omdatik en thuis woon en mijn vader loopse teefjes in huis nniet echt fijn vind... en er loopt hier een beagle reu in het park,  altijd los en die heeft een zeer goede neus. En loopt ook geregeld weg naar loopse teven, gaat daar voor de deur staan en serenades houden... komt altijd terug dus de baas vind het niet erg, o en is niet gecastreerd. ... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ga tellen wanneer ik de vulva zie opgezet en meestal zie je dan ook druppels bloed tel er een paar dagen bij op. dus niet de eerste dag maar de derde dag, schrijf het op.

en tel zes maanden er bij op. de meeste honden worden om de zes maanden loops, grotere honden wat later , hier een x in een jaar. maar dat is niet bij iedere hond.

kleine hondjes zijn meestal rond de zes maanden voor het eerst loops, grotere is verschillend, Bams bijvoorbeeld werd voor de eerste keer loops op 18 maanden, laat, en we hebben haar dan ook bij de fokker gezet bij loopse teven en ja hoor eindelijk na drie weken loops.

als men een roedel heeft van teven, kunnen ze allemaal een beetje op volgorde loops worden, is er een hele jonge teef bij dan zal die niet loops worden, vaak gebeurt dat dan niet, wel als ze ouder zijn natuurlijk.

de ene hond is drie weken en een paar dagen een ander is wat eerder klaar met haar loopsheid. hier twee weken en dan sluit haar vulva, niets meer, met toeval wist ik dat het maar twee weken duurde, door een echo te maken van haar baarmoeder.

een dag of twee wil je teefje zelf ook gedekt worden, dan dubbel alert zijn, zelf hou ik mijn hond al die tijd aan de lijn, vanaf de eerste dag tot de laatste dag tot haar vulva gesloten is, dan pas mag ze los...

wel ga ik met haar zwemmen en dan bekijk ik of ze los kan of niet.....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik wil nog even reageren op je flexilijn, onderschat een reutje niet.

hier is de lijn kort, een reu die aankomt zit er zo op. als jij een flexi lijn gebruikt en er komt een reu aansjezen die is sneller dan jij je flexi lijn inhaalt, en het kan maar zo zijn dat je teef toch gewillig is... zolang de teef loops is staat de vulva open, kan er altijd gedekt worden, wees goed alert.

en vind het heel onverantwoord dat hij degene waar je het over hebt, de teef maar los laat lopen.

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Bedankt willemijn.

ik dacht dat ze alleen gewillig was rond de 12-14 de dag van loopsheid? 

Verder bedankt voor de tip aan de flexilijjn! 

Ze zal er nog wel aan zitten maar alleen op de stoep naast het gras waar honden absoluut niet los kogen. Zkdat ik ze altijd aan zie komen.

en aande kortere lijn in het parkje waar ze ook niet los mogen, maar het vaak wel lopen. Maar er loopt gelukkig bijna nooit iemand. Maar dan kan ik beter alert zijn.

 

verder het is zeker onverandwoord! Daar heb ik ook al wat van gezegt even als andere bazen... maar hij luistert niet en zegt. Het hoort er allemaal bij 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er zijn teven die gedekt zijn op de 21 ste dag , en mooie pups ter wereld hebben gebracht, deze teef was gewillig op de 21 ste dag, van een fokker, de meeste zijn gewillig de tweede week, maar echt het is zo verschillend, daar kan je niets op in zetten, meestal herken je het aan je teef.

 

hier bij Bamse herken ik haar dek gedrag wanneer ze zelf wil, ze wil dan smorgens in alle vroegte eruit.... niet wachten op me, nee opschieten, en buiten glurend in de verte kijkend of ze een gooser ziet, het is een leuk iets, maar je moet echt alert zijn, en dan ook niet in de tuin laten alleen, want een teef die gewillig is verzint van alles om er uit te breken, in het begin dacht ik dat Bamse hoge nood had, wow , was nog nimmer gebeurt, en in een run rende ze de weg op, ja ik had ze vast, hahahaha....... vandaar herken het gedrag bij je teef, en Bamse is nu al verscheidenen keren loops geweest, en iedere keer zet ze me toch weer voor een verrassing. gelukkig duurt dat maar een paar dagen, dan is ze weer de oude. hahaha

 

ikzelf heb er geen moeite mee met dit gedrag, alert zijn is de hele loopsheid. zolang de vulva openstaat en opgezet is, kan er gedekt worden.

Volgende forumvraag: pfff vuurwerk alle ramen rinkelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^