Schrikmomentje

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Zaterdag even een schrikmomentje gehad. Was samen met een kennis en onze duitse herders in een losloopgebied aan het wandelen. Honden waren heerlijk aan het spelen en kwamen meerdere honden tegen die allemaal erg sociaal waren. Tot we een man met een kruising rotweiller tegen kwamen. Man pakte de hond gelijk vast bij zijn halsband en toen ik naar laika liep om haar vast te zetten vroeg ik nog is hij niet vriendelijk. Jawel zegt hij maar hij is vroeger door een herder gebeten dus weet niet wat hij doet maar de hond was al aan het kwispelen dus voorzichtig uitgeprobeerd en ze hebben heerlijk met zijn drieeen gerend en gespeeld. Tot hij een stokje pakte en begon met uitdagen tegen laika om hem af te pakken. Dat is wel een spelletje waar laika van houdt en ook vaak wint. Dus laika erop af en hij schiet toch grommend op laika af en hij begint met haar te vechten. Nou ja vechten laika deed niks en ze begreep het niet.  Ik moet zeggen dat ik toch even stomverbaasd was, dit escaleerde zo snel dat ik het niet zag aankomen. Toen mijn benen uiteindelijk weer luisterden hebben we ze natuurlijk uit elkaar gehaald en gelukkig had laika helemaal niks. De andere hond had zichzelf in de tong gebeten. 

Heb haar aangelijnd en we zijn verder gelopen. Haar daarna losgelaten en gelukkig ging ze daarna even zo sociaal met andere honden om als daarvoor.

 

 

Nou is laika wel een stokjes en balletjes pikker, een andere hond is deze zo kwijt en als ze het voorwerp heeft gepakt  snauwt ze naar andere honden dat ze er vanaf moeten blijven. Ze verdedigt ook wel eens een modderpoel. 

 

Is dit af te leren? Hoe moet ik dat dan aanpakken? Ik speel zelf nooit met een bal in een losloopgebied omdat ik dat vragen om problemen vindt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Vind dit soort dingen altijd het één van de moeilijkste dingen om af te leren denk ik. Obi heeft er bijna geen last van. Obi geeft niet genoeg om balletjes. Stokken doen het meer voor hem... maar zoiets is nooit echt uit de hand gelopen want Obi is niet zo'n doorzetter dat hij echt veel achter een hond gaat aanjagen. Als een hond laat weten "dit is mijn stok!" vind hij dat best.

 

Tis wel eens voorgekomen dat een andere hond een stok had en de andere baas Obi aan het aanmoedigen was om die stok te gaan afpakken. Want zijn hond  moest maar even leren om te "delen".  WTF dacht ik.... Nouja dan heb je aan Obi geen goede want hij vind de hond veel leuker dan de stok. Maar op een gegeven  moment raakte die andere hond toch wel geirriteerd. Omdat toen ook z'n eigen baas de stok probeerde af te pakken. Ik heb Obi toen afgeleid met een andere stok en meegenomen. Ik denk dat dat het enige is wat je kunt doen? Proberen het spel te doorbreken voor het escaleert. Kunnen nare dingen van komen... hond van m'n nichtje is BEZETEN van z'n bal als je daar al naar kijkt heb je ruzie en flink ook. Ik zou goed opletten wat je ziet, is er een spel bezig tussen hond en baas zou ik jouw hond afleiden (of een geweldig alternatief bieden) en meenemen. Je weet niet hoe de andere hond reageert. 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Vaak gebeurt zo'n uitval niet zomaar. Daar is een trigger voor geweest. Dat kan het verleden van de andere hond geweest zijn, maar het kan ook iets in de houding of geurentaal van jouw hond geweest zijn wat de andere hond niet aanstond. Het feit dat jouw hond niks heeft zegt denk ik wel dat het vechten er erger uit zag dan het echt was...

 

 Bezitterig gedrag kun je doorbreken door bij het vertoon daarvan direct de hond aan te lijnen en weg te gaan. Of (als je weet dat ze er naar zou luisteren) een verbale correctie te geven. Honden zijn niet dom, je kunt ze echt leren om dingen te delen. Wat dat betreft zijn het net kinderen 

 

Goed  van je om geen speeltjes mee te nemen, dat wakkert bezitterigheid alleen maar aan. Die fout heb ik een keer gemaakt, was niet leuk. Dus raad iedereen alijd aan om vooral niet speeltjes mee te nemen naar zulke losloopgebieden, dat is vragen om problemen.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^