de ideale uitlaattijden!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Hihi. Ik moet zo lachen.. Drib is een nog veel ergere uit slaper als ik ;-) Als ik om 7 uur beneden kom, hoef ik niet te verwachten dat ze me komt begroeten. Ze tilt haar kop op, kijkt me aan en laat haar kop net zo hard weer neer ploffen. O-)

Kom ik om 10 uur beneden? Dan komt ze me wel zeer enthousiast begroeten. "

 

 

ik zou Bamse toch eens uit logeren moeten doen, vanochtend weer te vroeg naar mijn zin, even vijf uur, en ik....... nog even slapen het is te vroeg Bamse. waarom heb ik geen slaper ? als pup al niet maar ook niet als volwassen hond, en zeker met dit weer, de wind in de poepert. een bonk energie... niet erg , maar soms kom ik toch echt slaap te kort.

 

uitslapen is hier nimmer bij.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

 

dit zijn strip figuurtjes, maar oooo het is echt Bamse. !!!!!

honden page profiel --

honden foto van -

Poeh.... Ideale uitlaattijden hebben we hier niet echt....

 

Maar de eerste ronde is meestal om 07.00h. Die is dan maar 5 minuutjes, want Max is niet vooruit te branden in de ochtend.... 

Tweede ronde is vaak om 1200h,  die is dan meestal 1 tot anderhalf uur lang. Om 4 uur of 5 uur dan nog een wandeling van 1 uur, soms minder soms meer en de laatste om 23.00h ongeveer... Tussen de wandeling van 4 uur en 23.00h gaan we vaak nog een plasrondje doen, en anders kan hij altijd in de tuin plassen.

 

In het weekend is de eerste wandeling vaak om 10.00h pas, voor Max nog te vroeg als je het hem vraagt..... Daarna rond 13.00h een grote wandeling van 2 uur of langer (hetzij op het strand, in het bos of een groepswandeling) en dan om 19.00h kleine ronde van 10 minuten en weer de laatste om 23.00h of soms wat later..

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Rond 7.00 ong 45 min

       12.00 ong 30 min incl bal of frisbee spelletje

       15.00 ong 10 min plasrondje

       18.30 ong 30 min 

       22.00 ong 15 min

 

Ik werk op dit moment nog niet maar zal waarschijnlijk binnen 1 maand weer beginnen en dan ga ik na de 1e ronde nog even 30 min steppen.

Anoniem (Gast)

Jee wat lopen sommige mensen veel met hun hond. 2,5 uur per dag haal ik echt niet hoor. we doen iedere dag een rondje van een uur, behalve op dagen dat we naar de hondenschool gaan en verder wat mini plasrondjes door de wijk. Strakke tijden hebben we niet. Buiten het wandelen om doen we wel veel met de hond. Verschillende sporten, denk spelletjes, truukjes leren etc. merk dat mijn hond van wandelen ook niet echt moe wordt, van sporten en denken wel. Maar dat verschilt per ras denk ik. 

honden page profiel Saar13Saar13

honden foto van Saar13

Saar doe ik echt geen plezier met lange wandelingen. En 's morgens is ze al helemaal niet vooruit te branden... Dan is het echt dat ze even mee moet om gepast en gepoept te hebben voordat ze eten krijgt.

 

07.30 10 a 15 minuten

14.30 ongeveer 45 minuten

18.00 30 minuten

22.30 5 minuten (even gauw plassen voordat we gaan slapen)

 

Verder is het erg van het weer afhankelijk. Saar is een halve stafford, die houden niet van water. Dus als het regent wil ze zo snel mogelijk weer naar huis.... (nadat ik haar de deur uit heb moeten duwen)

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Ik heb geen ideale uitlaattijd en dit kan wel eens verschillen per dag, maar ik zorg er wel altijd voor dat er niet té veel mensen op straat zijn (ik woon vlak bij een lagere school en heb twee dalmatiërs, als ik ze zou uitlaten rond schooltijd dan hebben mijn honden meer de kans om "in de fout" te gaan (opspringen, trekken, etc) en ik voorkom dat liever.

Dus laat ik ze uit voor kwart na 8 en na 8 u 's avonds ('s middags kan uiteraard ook én het is later 's avonds dan schooltijd omdat het over het algemeen drukker is op straat tot een uur of 8-9). Liefst laat ik ze 's avonds uit vanaf 10 u... dan is het lekker rustig. De duurtijd dat ik ze uitlaat hangt af van de tijd die ik heb op die moment en uiteraard ook of ze "flink" zijn, als ze écht té veel trekken én daarnaast bv heel de tijd voedsel zoeken en/of vinden op straat dan draai ik terug en probeer ik het wat later nog een keer (bv in de andere richting).

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

"  

Zeg hoe hebben jullie dat ze geleerd? :P Ik word steevast elke ochtend rond 7 uur uit bed gehaald. En als dat niet "lief" lukt gaan we gewoon heel hard aan de deur krabben of blaffen! Super hard blaffen!  :') "

 



Volgens mij moet je dat niet leren maar zit dat erin :-) vroeger kwam Jolie mij ook wekken, nu krijg ik ze niet uit haar bed tot 10 u...

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Jee wat lopen sommige mensen veel met hun hond. 2,5 uur per dag haal ik echt niet hoor. we doen iedere dag een rondje van een uur, behalve op dagen dat we naar de hondenschool gaan en verder wat mini plasrondjes door de wijk. Strakke tijden hebben we niet. Buiten het wandelen om doen we wel veel met de hond. Verschillende sporten, denk spelletjes, truukjes leren etc. merk dat mijn hond van wandelen ook niet echt moe wordt, van sporten en denken wel. Maar dat verschilt per ras denk ik.  "

 

Met sommige honden moet je wel! Wij lopen meestal ook één wandeling van een uur, maar ons plasrondje is twintig minuten, dus als je 4x op een dag gaat zit je aan twee uur. Maar er zijn ook genoeg dagen dat we maar 3x op een dag gaan. Daar tegenover staan dagen waarop ze bijv. Mee gaat winkelen of klussen ood en dan is ze uren op pad, wel niet heftig bewegen, maar zeker ook niet slapen en veel prikkels. Dat maakt ook lekker moe :p 

 

maar onze hond is nu bijna elf.... Toen ze vier was, was dit écht niet voldoende...

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

" Jee wat lopen sommige mensen veel met hun hond. 2,5 uur per dag haal ik echt niet hoor. we doen iedere dag een rondje van een uur, behalve op dagen dat we naar de hondenschool gaan en verder wat mini plasrondjes door de wijk. Strakke tijden hebben we niet. Buiten het wandelen om doen we wel veel met de hond. Verschillende sporten, denk spelletjes, truukjes leren etc. merk dat mijn hond van wandelen ook niet echt moe wordt, van sporten en denken wel. Maar dat verschilt per ras denk ik.  "

 

Ik hou van wandelen, deed het vroeger niet omdat ik het saai vond in mijn eentje. Daarom ook een hond uitgekozen die toch wat afstanden kan lopen als ze oud genoeg is.

Anoniem (Gast)

Charlii ben je een vrouw of man

blup (Gast)

Charlii wat voor een hond heb je

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Hier een hondje dat van pup af aan een hekel heeft aan voor 10en opstaan. 1e week ging ik er nog 2x 's nachts uit, maar na 2 dagen afgeschaft omdat ze echt niet wilde, en na 2 weken verviel ook het plasje om 7 uur 's ochtends. Dus als mijn bezigheden het toelaten slapen wij uit tot een uur of 10, en anders zij in ieder geval als ik de deur niet uit hoef. Van de week moest ze om 7 uur wandelen, dat werd me niet in dank af genomen  We gaan 's ochtends meestal 10 minuten maar soms wat langer

 

Dan gaan wij tussen 1-3 een half uurtje wandelen, moet ik echter wandelen dan is het 10 minuten en na mijn werk een half uur.

 

Tussen 5-7 (afhankelijk van middagrondje en werktijd) gaan we 10 minuten, of als ik heb gewerkt een half uurtje

 

Voor het slapen gaan gaat ze om 10 uur nog 10 minuten. Dit kan nog 2 uur later, dan gaan we pas slapen, maar het is hier te donker op de paden voor mij om dan nog te durven

 

Soms gaan we naar het bos waar we dan 3 kwartier lopen maar dit is 1x in de week en al 2 maanden geleden door mijn medische omstandigheden.

Ik zou wel meer willen wandelen, maar ben niet goed ter been dus dat moet heel voorzichtig opgebouwd worden. En Lexie, die is even blij met 4x voor de deur plassen en poepen als wanneer ze een uur op een dag wandelt. Het bos echter, dat is het einde. Maar vervelend worden omdat ze wil wandelen zal ze nooit doen

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Charlii ben je een vrouw of man "

 

Verkeerde soort forum? 

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Ben je van plan om een puppy aan te schaffen, vraag dan naar de regels van de fokker.
Een puppy kan gemiddeld 1uur per levensmaand zijn/haar blaas controleren.
Voor een volwassen (zindelijke) hond bestaan geen vaste regels, de hond zal zelf aangeven wanneer hij/zij naar buiten moet.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Als ik niet hoef te werken ziet het er ongeveer als volgt uit:

  • 5.30 & 6.00 uur: wandeling van circa 30 minuten
  • 11.00 & 12.00 uur: naar het bos, waar ze kunnen ravotten, ongeveer 1,5 tot 2 uur
  • 16.00 & 17.00 uur: wandeling van circa 30 minuten
  • 22.00 & 23.00 uur: even plassen voor het slapen gaan, ongeveer 5 minuten

Daarnaast gaan de honden veel mee als het kan.

 

 

Als ik moet werken ziet het er ongeveer als volgt uit:

  • 5.30 & 6.00 uur: wandeling van circa 30 minuten
  • 13.00 uur: naar het bos om te ravotten, ongeveer een uur
  • 16.00 & 17.00 uur: wandelen & ravotten, ongeveer een uur
  • 22.00 & 23.00 uur: even plassen voor het slapen gaan, ongeveer 5 minuten

honden page profiel John ReijnenJohn Reijnen

honden foto van John Reijnen

Er zitten hier super baasjes , of enorme leugenaars bij elkaar, die proberen elkaar de loef af te steken.

Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen, dat de gemiddelde hondenbezitter zijn hond niet meer dan 30 minuten per dag uitlaat (en dan mag het niet regenen, of sneeuwen)

Als ik hier lees dat ze met het grootste gemak durven te schrijven, dat men op een werkdag 3,5 tot 4u met zijn hond buitenshuis (wandelen, spelen)is, en op een niet werkdag nog meer, dan val ik werkelijk van mijn stoel.

honden page profiel --

" Er zitten hier super baasjes , of enorme leugenaars bij elkaar, die proberen elkaar de loef af te steken.

Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen, dat de gemiddelde hondenbezitter zijn hond niet meer dan 30 minuten per dag uitlaat (en dan mag het niet regenen, of sneeuwen)

Als ik hier lees dat ze met het grootste gemak durven te schrijven, dat men op een werkdag 3,5 tot 4u met zijn hond buitenshuis (wandelen, spelen)is, en op een niet werkdag nog meer, dan val ik werkelijk van mijn stoel. "

 

Ik denk dat hier hondenmensen zitten, inplaats van mensen met toevallig honden ;)

30 minuten pèr dag.. Dat nooit.Maar ik ken ze idd.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

De gemiddelde hondenbezitter zit waarschijnlijk niet op hondenforum. Hier loop ik met de honden 1,5 uur per dag, minimum. Dit loop ik ook echt, want ik ben geen wandelpersoon en loop anders de kantjes er af en zou ook zo aan 30 minuten per dag zitten. Ik vind dit persoonlijk te weinig en ik heb een hond niet alleen voor mijn lol, dus vandaar deze norm voor mijzelf. Soms wandelen we langer als we bijv naar de duinen gaan, of naar de waterplas om te zwemmen. Vaak loop ik door weer en wind (als bijbaan bezorg ik post, dus ben wel wat gewend).

 

De ideale uitlaattijden heb ik niet, meestal gewoon na het opstaan, als ik van mijn werk kom en in de avond rond een uur of 8.

 

Overigens fiets ik regelmatig met de oudste en ben ik van plan te gaan steppen (step ga ik zondag halen), dus dan loop ik dubbel omdat de kleine dan niet meegaat.

 

Als ik met 1 van de twee naar de hondenschool ga (allebei 1 keer per week) wil ik nogal eens degene die naar de hondenschool thuis laten voor 1 wandeling zodat ze wat 1 op 1 tijd hebben.

 

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

ik hoef de heer jazzy en madam poppy ech niet op 7 uur wakker te maken.want ze kijken je echt aan van,.jaaaa dag ga jij maar naar buiten.en ze rekken zich uit draaien zich om en pitten verder.dan komen ze tegen 10.30.
een kleine 20 minuten en dan gaan we naar huis eten en dan gaan we in de middag naar het park toe.zeker 2 tot een 2 en een half uur.en dan in de avond om half 9 nog een laatste rondje.

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Hier 2 kleine hondjes die per dag tussen 1,5 u tot 3,5u wandelen.

Hangt van hun eigen zin af en mijn tijd.

Is het heel erg nat: dan hebben ze elk niet eens zin in een blokje om... Dus dan zijn we maar een halfuur weg 3x per dag

Wanneer het goed weer is kunnen ze genieten van lange wandelingen

 

De laatste wandeling is om 20u (om 22u  gaan ze slapen en gaan ze indien nodig nog even 10min snel de poot opheffen)

Dat is een standaard wandeling van 30min (mijn teefje loopt niet graag in het donker, ik in deze buurt ook niet, gelukkig verhuizen we naar de bossen)

 

De andere wandelingen staan niet zo vast, meestal de eerste rond 11u (ze willen niet uit hun nest voor 10u30... Late slapers hier.)

Die is dan ofwel 40min ofwel een 1,5u

 

Rond 4u nog eens een wandeling. Ofwel tussen de 30-50min

Ofwel minimum een uur.

 

Eigenlijk staat het helemaal niet vast, enkel die laatste ;)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Wij wandelen 's morgens tussen 7 en 8 ongeveer 15 minuutjes. Tussen 11 en 12 vertrekken we voor "de grote wandeling", dit duurt een uur tot twee uur, afhankelijk van waar we heen gaan. Rond 16.30/16.45 weer een rondje van een kwartier, soms doe ik dit rondje individueel (met één hond per keer). Daarna rond 22 uur nog een plasrondje.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Er zitten hier super baasjes , of enorme leugenaars bij elkaar, die proberen elkaar de loef af te steken.

Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen, dat de gemiddelde hondenbezitter zijn hond niet meer dan 30 minuten per dag uitlaat (en dan mag het niet regenen, of sneeuwen)

Als ik hier lees dat ze met het grootste gemak durven te schrijven, dat men op een werkdag 3,5 tot 4u met zijn hond buitenshuis (wandelen, spelen)is, en op een niet werkdag nog meer, dan val ik werkelijk van mijn stoel. "

 

Ik trek soms ook mijn wenkbrauwen op hoor, als ik lees van 3, 4 uur wandelen per dag (en in het weekend nog meer).

 

Hier in principe een uur, al is het ook wel eens anderhalf uur en soms ook maar 30 minuten (als ze een slechte dag heeft).
Afgelopen zondag hebben we bijna 2 uur gelopen (op 5 minuten na). En vandaag helaas maar 15 minuten...

 

Over ideale uitlaattijden gesproken: nu dus níet... 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Er zitten hier super baasjes , of enorme leugenaars bij elkaar, die proberen elkaar de loef af te steken.

Een onderzoek heeft namelijk uitgewezen, dat de gemiddelde hondenbezitter zijn hond niet meer dan 30 minuten per dag uitlaat (en dan mag het niet regenen, of sneeuwen)

Als ik hier lees dat ze met het grootste gemak durven te schrijven, dat men op een werkdag 3,5 tot 4u met zijn hond buitenshuis (wandelen, spelen)is, en op een niet werkdag nog meer, dan val ik werkelijk van mijn stoel. "

 ik ken ook mensen die nauwelijks een kwartier halen.. maarja die gaan dan ook niet op een forum zitten keuveen over hun hondjes ;)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik wilde dat ik weg kon komen met minder, maar vooral Winter heeft een energie niveau van een border collie aan de coke  als die zijn uitdaging niet krijgt is het een grote bonk spanning... Probeer maar te studeren als je hond continue jammerend heen en weer loopt te dribbelen 

 

Maar goed, daar heb ik voor gekozen... Je neemt geen herder voor 3x een rondje om de kerk. Hoop ik, dan. 

 

Ik wilde alleen dat ik af en toe eens een dag kon overslaan zonder 'gevolgen' 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Ik wilde dat ik weg kon komen met minder, maar vooral Winter heeft een energie niveau van een border collie aan de coke  als die zijn uitdaging niet krijgt is het een grote bonk spanning... Probeer maar te studeren als je hond continue jammerend heen en weer loopt te dribbelen 
 
Maar goed, daar heb ik voor gekozen... Je neemt geen herder voor 3x een rondje om de kerk. Hoop ik, dan. 
 
Ik wilde alleen dat ik af en toe eens een dag kon overslaan zonder 'gevolgen'  "

 

Hier gaan ze dan gewoon elkaar vervelen, en liggen rollenbollen over de vloer. Studeert ook niet echt fijn kan ik je vertellen

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

06:30 ong 10 min

09:00 ong 45 min - 60 min

12:30 ong 45 min

16:30 ong 30 min

21:30 ong 20 min

 

Mijn moeder heeft altijd diensten vanaf 15:30 dus is daarvoor de hele dag thuis. Ze wandelt graag. In het weekend of op vrije dagen ga ik naar t bos of strand en is de wandeling van 12:30 ongeveer anderhalf uur.

honden page profiel LRP & LunaLRP & Luna

honden foto van LRP & Luna

Het beste is om niet alle ronden op een precies vast tijdstip te plannen. Een hond gaat er dan aan wennen en mocht je een keer later pas weg kunnen of je bent onverwachts later thuis, dan zit ie met hoge nood. Mijn avond wandeling is vaak wel een vaste tijd, aangezien ik haar dan met andere honden op een veld laat spelen. Dit is meestal een vaste tijd. De rest van de dag ga ik bijv. om 12.00 uur de andere dag is het 13.00 uur, 14.00 uur of wat me goed uit komt die dag.

Dit is hetzelfde met eten. Als pup doe je vaak wel 3x een vaste tijd. Als ze daarna overgaan naar 1 of vaak 2x per dag eten, dan kan je hier ook iets afwisseling in doen. 

Ik geef bijvoorbeeld sochtends doordeweek vaak om een vaste tijd, omdat ik om een vaste tijd weg ga, maar in het weekend na de wandeling is die is altijd verschillend. Savonds krijgt ze altijd verschillend. 

Als je vaste tijden met eten hanteert, dan gaan ze al zuren aanmaken en krijgen ze een keer later wat ze niet gewend zijn, dan kunnen ze er van overgeven of er iets last van krijgen. 

Het zijn kleine dingen die het voor de hond wat aangenamer maakt.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

"  
Hier gaan ze dan gewoon elkaar vervelen, en liggen rollenbollen over de vloer. Studeert ook niet echt fijn kan ik je vertellen "

 

Haha, dat geloof ik direct! Ginny is in huis erg gesteld op haar rust, dus die snauwt Winter flink af als die haar lastig komt vallen als ze lekker ligt. Voor de gemoedsrust voor iedereen moet ik dus zorgen dat Winter echt voldoende uitdaging krijgt. Heb maar weer eens een boek vol trucjes aangeschaft, vind die gelukkig erg leuk om te doen en ik hoef niet perse die snijdende kou in

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ben blij dat kim bijna elf is, ondertussen komen we weg met twee uur per dag uit :p moeten we nog wel een keer of wat in de week iets bijzonders doen om haar met name mentaal moe te maken: op bezoek bij mensen, de stad in, hondenlosloopgebied met veel onbekende honden, etc. Maar vier uur per dag... Pffff, op dagen dat wij een bijzondere of extra lange wandeling doen, dan denk altijd, mooi, kunnen we een plasrondje van 20min overslaan :p 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: bodembedekking puppyren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^