Doglover

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Hoe doe je het dan met de grijpgrage handjes van je kleuterkes , beseffen die dat ze op tijd en stond de honden moeten gerustlaten , en omgekeerd ook ? en rondslingerend speelgoed.....wordt dat niet gesloopt  

 

 

 

 

 

 

honden page profiel RafRaf

" @Raf Je snapt het niet helemaal. Ze kwam niet naar me toe. Die vrouw kwam met haar hond mijn kant op, uiteindelijk heb ik mijn hond kunnen 'vangen'.  "

 

Oké, dat is duidelijk, de hond kwam niet uit zichzelf naar je toe.

Misschien "mokte" ze dan idd wel omdat het spelletje afgelopen was.

 

Ook hier geen paniek hoor, maar zelf zou ik nooit twee pups willen, al dan niet bij kinderen. Dat heeft gewoon te maken met het feit dat ik met elke pup een band wil opbouwen. Met volwassen honden erbij is het al niet eenvoudig om de aandacht te verdelen, laat staan met een pup erbij. Maar ik ben blij dat jij de grap er van inziet, ik hoop dat jouw gevoel voor humor over een paar maanden nog steeds intact is. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb nog even je OP gelezen, maar wat wil je graag weten, welke tips ben je naar op zoek?

Fraaf (Gast)

Als je een vraag stelt kun je vragen terugverwachten dat is de bedoeling van dit forum!

 

Wij vragen ons alleen af hoe je dat versierd  2 pups en 2 peuters.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Waarom 2 pups? Waarom niet? Het is leuk als ze samen opgroeien, het is gezellig en het zijn roedeldieren. Voor mij zijn 2 pups niet meer werk dan 1. "

 

Blijkbaar is het toch minder leuk dan je hier schrijft, te oordelen aan je openingspost. Ik lees namelijk 'vervelende Koningspoedelpup', 'ze luistert voor geen meter', 'wat helemaal irritant was' en 'ik moest haar echt meesleuren'.

Klinkt niet echt alsof je het heel leuk vindt dus... 

 

" Het is niet zo dat ze een lastige hond is, ze ligt meestal rustig in huis en is lief. Alleen als ze losloopt tijdens het wandelen gaat het niet meer goed. Dat doe ik voorlopig ook even niet meer. 
 
Mss eander huisje zoeken zei ik net omdat ik er na die wandeling even helemaal klaar mee was met dat eigenwijze gedrag van haar. :p "

 

Maar blijkbaar is ze buiten, als jullie met z'n allen gaan lopen, dus wél lastig, anders zou je openingsbericht niet zo negatief zijn (ik vind 'm vrij negatief namelijk).

Ik zou haar dan inderdaad voorlopig even niet meer loslaten, zeker niet als ze niet goed luistert en als je je handen vol hebt aan meerdere jonkies (hetzij hond, hetzij kind). Nu ging het namelijk goed, maar ik lees té vaak nare berichten van ontsnapte honden die doodgereden worden en dat is wel het laatste wat je wilt.

 

En dat 'eigenwijze gedrag' zul je nog wel vaker gaan krijgen hoor. Ze gaan ook nog puberen namelijk 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Is het eigenwijs gedrag, of is het heel normaal dat een pupje van 4 maanden nog niet zo goed luistert? 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Wat verwacht je eigenlijk van een pup die 4 maanden oud is?

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Wat verwacht je eigenlijk van een pup die 4 maanden oud is? "

 poepen, eten, slapen, wereld verkennen...

 

Alle extra's ......zijn meegenomen..

 

(maar dat kan ook aan mij als baasje liggen..)

Doglover (Gast)

Wat een negativiteit en aannames zeg pff. Mijn peuters grijpen niet naar de honden. Ze aaien ze en ze laten ze ook met rust als ze slapen. Dat heb ik ze geleerd. 

 

Het ging over het uitlaten, als ze losloopt dat ze dan niet terugkomt. Er worden ineens allemaal andere dingen hier bijgehaald.

 

Laat maar.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Wat een negativiteit en aannames zeg pff. Mijn peuters grijpen niet naar de honden. Ze aaien ze en ze laten ze ook met rust als ze slapen. Dat heb ik ze geleerd. 
 
Het ging over het uitlaten, als ze losloopt dat ze dan niet terugkomt. Er worden ineens allemaal andere dingen hier bijgehaald.
 
Laat maar. "

 

Zie mijn post van 22/12 21:48.

Zou wel leuk zijn als je ook even reageert op de reacties die niet alleen gericht zijn op je "2 x 2"

Als je een concrete vraag hebt, kan er ook een gericht antwoord worden gegeven.

 

Wat wel altijd zo is in de praktijk, het een kan het ander beïnvloeden.

 

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Ik vind twee pups sowieso niet zo een heel goed plan,buiten dat het heel druk is en je ogen en oren overal moet hebben ,is de kans op rangorde problemen groter bij twee honden van bijna even oud ...

Mij werd aangeraden van alle kanten om minimaal 1,5 jaar verschil in leeftijd te hebben .

Dit omdat de oudere hond dan al volwassen en stabiel is en dan pas een pup erbij ...

De pup leert dan ook van de volwassen hond ...nu is de kans groot dat ze de verkeerde dingen overnemen omdat ze beide nog niet weten hoe het hoort ...

EN de golden doodle is nog maar 10 weken je weet niet als die 4 maanden is wat voor stuiterbal hij dan is ...

De doodles hier in de buurt zijn ook erg druk dus er staat je nog wel wat te wachten eer je ze beide volwassen heb..

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Nogmaals... Ik brand je niet af, ik geef geen mening, maar ik stel gewoon een vraag. Hoe ben ik hierin negatief en hoe doe ik hier een aanname?

 

Wat betreft het uitlaten. Blijkbaar ben je niet interessant genoeg voor je poedel om terug te komen. Zorg dat je interessant wordt door het lievelingssnoep mee te nemen. Ga op een puppycursus waar je wordt geleerd hoe je pup terugkomt. Train thuis met de poedel. 

 

Jij bent hier degene die negatief doet over een pup van vier maanden, terwijl je de Doodle ophemelt. Steek nu dus vooral energie in de poedel, die schijnt het het hardste nodig te hebben.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

"Het ging over het uitlaten, als ze losloopt dat ze dan niet terugkomt. Er worden ineens allemaal andere dingen hier bijgehaald.
 
Laat maar. "

  

Nouja, dan is het simpel..

Pup aanlijnen, en zorgen dat ze niet weg kan lopen.

 

Moet een pup van 16 weekjes al los kunnen lopen.?, nee.

Een pup van 16 weekjes vind alles interessant, en veel dingen nog veel interessanter dan terug komen naar het baasje.

 

Dus...eigenlijk........... is er helemaal niet zo veel aan de hand..

 

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Vooreerst zou ik niet wandelen met een pup die losloopt op een plaats waar straten en auto's zijn ... Dit is te gevaarlijk. Verder zou ik wandelen met een lange lijn en het hier komen oefenen. Je kan je pup los laten op plaatsen waar je weet dat ie niet weg kan. Mijn hond liep ook al van begin af aan los in een stukje bos waar geen auto's of dergelijke komen. Hij kon ook niet echt ver weg. 

 

Kwa "bijten" naar de handen. Je kan luid A roepen en weg gaan van de pup. De pup wil aandacht maar als ie bijt wordt hij eigenlijk "gestraft" door het feit dat je hem negeert. Door A te roepen herkent de pup oke dit gedrag is niet goed. Als mijn baasje A roept ga ik te ver. 

 

Je hondje moet nog in de pubertijd komen en je andere pup kan het "slechte" gedrag overnemen. Dus zorg ervoor dat je je honden ook apart traint 

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik begrijp dat je 2 pups hebt. Leuk hoor, 2 pups dubbel zoveel plezier, lol en liefde! Alleen ook dubbel zoveel werk.

 

Wij, als baas, staan dan sneller aan de zijlijn. Ze luisteren minder snel omdat ze sneller hun soortgenoten interessanter/leuker vinden. Dat zal je nu nog niet erg merken bij de 1 maar bij de andere al wel.

 

Daarom nu de straat overrennen en naar de andere hond gaan. Jullie band is nog niet zo sterk dan de soortgenoten. Er is dus werk aan de winkel. Apart uitlaten, apart trainen, apart in de auto, apart naast de buggy, apart in huis etc.etc.

 

Voor nu dus aan de lijn uitlaten, voertjes mee en aandacht trainen voor jou!

 

Succes en ik hoop dat je je niet laat afschrikken door de rest van de reactie's. Oordelen zijn snel gemaakt en als jullie bereid zijn om bovenstaande uit te voeren dan komt het zeker goed!!  

Doglover (Gast)

Ik vraag niet naar jullie mening of jullie 2 pups een goed idee vinden. ;) Toch zijn dat de reacties die ik krijg. Helemaal in combinatie met mijn 2 kinderen. Daar gaat het hier niet over, anders had ik daar wel een topic over geopend.

 

Ik heb al gezegd dat het thuis helemaal prima gaat. De kinderen en honden gaan super samen. De poedel was eerst bijterig en druk naar de kinderen en ons toe maar dat is al een aantal weken niet meer.

 

Ik hemel de Goldendoodle niet op ten opzichte van de poedel (weer een aanname). Ik hou evenveel van ze en vindt ze even leuk en lief. Ik beschreef het verschil tussen hun karakters. 

 

Ik laat ze alleen los in het park, er loopt op een bepaald gedeelte een rustig straatje van een woonwijk langs. Daar gebeurde dat dus. Ze lopen normaal aan een lange flexi van 8 m. Toen de poedel jonger was liep ze wel achter mij aan en ging nooit weg maar ze zal wel op ontdekking gaan nu ze ouder wordt. 

 

Snoepjes doen haar niet veel. Als ze een andere hond of mens ziet is ze door het dolle en kan ik haar echt niet lokken met snoepjes.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik trek me terug uit dit topic...

 

Succes ermee.

Anoniem (Gast)

@Cindy, Binky quote: Ik brand je niet af, ik geef geen mening, maar ik stel gewoon een vraag. Hoe ben ik hierin negatief en hoe doe ik hier een aanname?

 

Jij bent hier degene die negatief doet over een pup van vier maanden, terwijl je de Doodle ophemelt. Steek nu dus vooral energie in de poedel, die schijnt het het hardste nodig te hebben.

 

Dit dus. ;)

Doglover (Gast)

Bedankt voor de mededeling Cindy. ;)

Doglover (Gast)

@Raf Ik zei dat ik het grappig, nou ja apart (beter woord), vind dat iedereen zo valt over 2 pups en 2 kinderen. Dat moet iemand toch lekker zelf weten. Wat maakt het uit. Ik zou er niet over in zitten als ik dit van iemand zou horen. 

 

Ja hoor over een paar maanden is het niet anders dan nu. ;)

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Laten we het gewoon gezellig houden, het is nu wel duidelijk dat sommige personen het niet verstandig vinden 2 pups gelijk te nemen. Maar ze zijn er nu eenmaal en de ts heeft er normaal gesproken geen problemen mee, dus dan is het klaar toch.

 

Daarnaast is dit waarschijnlijk gepost toen TS net terug kwam van wandelen, nog een beetje geïrriteerd. Logisch dat de post een beetje geprikkeld over kwam. Mijn honden vonden het ook net nodig als een debiel naar het raam te vliegen om het huis te bewaken....daar ben ik nu,20 minuten later, ook nog een beetje geïrriteerd over, soms gebeuren die dingen gewoon.

 

Ts ik denk dat je een hoop tips hebt gekregen waar je mee aan de slag kunt. Lekker op cursus gaan en voorlopig gewoon niet meer los tenzij op afgesloten terrein. Komt echt wel goed met jou instelling. Ze zijn gewoon nog lekker jong en hebben baldadige momentjes.

Doglover (Gast)

@Fraaf Jij maakt je ook druk om hoe ik het doe met 2 pups en 2 kinderen. Heel simpel, gewoon de normale dingen net als je 1 hond en/of 1 kind hebt. Zoveel spannender is het niet. ;)

 

Of wat wil je precies weten?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"  
Snoepjes doen haar niet veel. Als ze een andere hond of mens ziet is ze door het dolle en kan ik haar echt niet lokken met snoepjes. "

 

 

Hier zit je leermoment :). Op het moment dat ze andere honden of mensen en ze is nog niet door het dolle heen dan kun je haar gaan belonen. Je gaat dan het gedrag belonen wat je graag wil zien. Gewoon rustig en niet over de top.

 

Gisteren hier nog meegemaakt in de les. Na een tijdje kon de pup in kwestie nu 15 weken oud gewoon kijken naar andere mensen en honden.

 

Ook deze pup was te enthousiast en daardoor schoot ze door en dit wil ik graag voorkomen.

 

En nog een ongevraagd advies. Voor nu even niet de flexilijn alleen een normale lijn van 1,20/1,25 m. Je gaat hun eerst leren dat wandelen samen met jou heel erg leuk is.

honden page profiel --

 Doglover mijn hemel het mag wel wat minder!!

Iedereen verdient bij een topic vriendelijke en onderbouwde posts maar je reageert echt niet normaal. Bij elke reactie ben je op je tenen getrapt en hoef je geen commentaar.

 

Take a snickers!

 

Je opent een topic waarin je besluit met dat je pup misschien weg moet. Dan lijkt het ons dat er nogal wat aan de hand is. Logisch toch??

 

Maar blijkbaar is er helemaal niks aan de hand. Nou geweldig. Maar wat moeten wij hier dan nog verder?

 

oplossing: Laat je pup niet los lopen.

Anoniem (Gast)

@Pauline Juist, je snapt het helemaal. Zo is het precies gegaan. ;) Ik heb dit topic geplaatst toen ik net terug was van die wandeling en was idd geïrriteerd. Ik uitte me daarom ook negatiever over haar dan hoe ik het anders voel. De wandelingen gaan normaal goed. Alleen als ze los loopt is het gewoon een stuiterbal naar andere honden, mensen en de doodle pup toe. Ze wil naar iedereen toe, met honden spelen, springt tegen mensen op en de doodle uitdagen om te spelen. Die wil vaak gewoon wat snuffelen en lopen. Het is verder een schat van een hond, een echte knuffelbeer, ook ontzettend lief naar de kinderen toe.

 

Dit topic was deels een uitlaatklep van de frustratie na die wandeling maar ook om tips te horen wat je kan doen als je hond losloopt en naar iedereen toe gaat (heel wild) en niet meer terugkomt. En wegrent als je haar wil aanlijnen. Snoepjes vid ze dan echt niet boeiend, die andere honden en mensen wel. ;)

Doglover (Gast)

@Robyn Zie bovenstaand bericht van mij.

Doglover (Gast)

@Esther Mijn hond wordt al enthousiast als ze een ander mens ziet lopen. Dan wil ze er heel graag heen. Dan zit ze aan de lijn dus kan het niet maar als ze losloopt in een park en ze ziet iemand dan is ze weg. Als ik haar daarvoor snoepjes laat zien vindt ze de mensen leuker om naar te kijken. Ze is echt een allemansvriend. 

honden page profiel --

Goed. Even overnieuw maar.

 

Inderdaad is het jouw zaak of je 2 honden en 2 kleine kinderen hebt. Niet die van iemand anders. Maar als je besluit met dat je hond misschien weg moet, dan komen er vragen. Om te analyseren wat er precies aan de gang is. Dat hoef je niet direct als commentaar op je hele huishouden te zien, maar meer als intresse. Waar gaat het fout.

 

Dan over je pup. Ergeren aan haar gaat niks oplossen. Ze is 4 maanden en zometeen komt ook de puberteit eraan. Dat je mechelaar en je andere pup wel altijd netjes luisteren, even loslaten. Niet vergelijken want ze heeft gewoon haar eigen karaktertje.

 

Wat ik zou doen is even gaan oefenen met een 2 meter lijn. Volgen. Kom erachter hoe je haar af kunt leiden. Wil ze geen snoepje, dan misschien een andere beloning, zoals een aai. Wat ook leuk is is om te gaan clickertrainen. 

 

En daarbij, probeer echt door te zettenmet geduld en het komt echt wel snor. 4 maanden is gewoon de leeftijd!!

 

Ik wens je veel succes en geluk!

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Haha die dingen gebeuren nu eenmaal, zeker als ze jong zijn heb je vaker momenten dat je ze wel achter het behang kan plakken . Toevallig schoot mijn 8 maanden oude puber laatst ook naar een hond toe die langsgefietst kwam (en ik dus te laat zag, ondanks dat ik ECHT altijd goed oplet en het ook nog is een groot open veld is). Ja, mooi niet dat ik toen leuker was he, ik kon roepen fluiten en dansen wat ik wilde. Uiteindelijk fietste die persoon gewoon door en koos ie uiteindelijk eieren voor zijn geld en kwam terug. Toen was het natuurlijk de grootste en braafste hond van de wereld (ondanks dat ik hem liever een schop onder zijn hol wou geven ). En natuurlijk deed de volwassen hond, 1 dag later hetzelfde toen er een hond verscheen op de dijk (waar normaal nooit honden op lopen), gelukkig draaide zij wel om bij fluiten. Maar nee toen stond ik ook even te stomen hoor en krijgen ze ook toegesnauwd dat ze dan maar niet meer los mochten spelen.

 

Het blijven honden en geen robotjes en tja die ene keer dat het dan even wat minder gaat kan je best flink van balen. Maar er staan een hoop tips hier in het topic waar je mee aan de slag kan.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

" @Esther Mijn hond wordt al enthousiast als ze een ander mens ziet lopen. Dan wil ze er heel graag heen. Dan zit ze aan de lijn dus kan het niet maar als ze losloopt in een park en ze ziet iemand dan is ze weg. Als ik haar daarvoor snoepjes laat zien vindt ze de mensen leuker om naar te kijken. Ze is echt een allemansvriend.  "

 

Als je dit over wil hebben dan kun je het volgende trainen.

 

Leer je puppen dat een yes/juist of super een voerbeloning is. Je zegt dan een yes of juist of super en geeft een voerbeloning. Dit kun je thuis trainen zonder al teveel prikkels.

 

Als je puppen het binnen begrijpen dan kun je dit ook buiten gebruiken. Je ziet gedrag van je puppen die je wil belonen dan kun je dus het beloningswoord + voer gebruiken.

 

In geval van je allermansvriend kun je afstand het kijken gaan belonen. En dan bedoel ik kijken naar andere mensen = beloningswoord =  voertje krijgen bij jou. Komt ze na het beloningswoord niet haar voertje ophalen? Dan is de prikkel alsnog te heftig en dan kun je rustig achteruit lopen en dan gaat ze zich omdraaien. Mensen moeten haar nu even gaan negeren en ze mag geen succes krijgen met haar gedrag. Als je het over wil hebben.

 

Ze nemen nu het voer niet aan omdat ze het niet geleerd hebben en de prikkel is te heftig en dan nemen honden ook geen voer aan.

 

 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Jeuk onder oksels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^