Welk ras?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Welk ras? Poll

Oudduitse Herder (0)
 
Mechelse Herder (0)
 
Zwitserse Witte Herder (2)
 
Anders, zet a.u.b. in reactie :) (0)
 

Welke ras vind je geschikt voor mij?

Oudduitse Herder
Mechelse Herder
Zwitserse Witte Herder
Anders, zet a.u.b. in reactie :)

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" http://limburg.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/6/70302 "

 

Ziet er lief uit, maar er staat ook weer bij dat hij niet zo houd van intens lichamelijk contact :-/ dit is voor mij de doorslag!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

" Ik moet eigenlijk denken aan deze hond in het asiel: 
 
http://limburg.dierenbescherming.nl/asieldieren/hond/6/83405
 
Ze is een herderkruising en heeft dus wat jij zoekt, energiek, baasgericht. Maar ze heeft haar wilde haren al verloren en is goed opgevoed. Perfecte beginnershond wat mij betreft, maar met best nog wat pit. 
 
Een ontmoeting waard toch?  "

 Of valt ze af omdat het geen oud duitse herder is?

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Dat snap ik zeker! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

"  
Ziet er lief uit, maar er staat ook weer bij dat hij niet zo houd van intens lichamelijk contact :-/ dit is voor mij de doorslag! "

 

Ik denk dat je er rekening mee kunt houden dat dat veranderd als je eenmaal een echte band met zo'n hond zou hebben opgebouwd. Dat kunnen mensen in het asiel denk ik niet goed beoordelen. Want zij KUNNEN zo'n band niet opbouwen al helemaal niet in zo'n stressvolle omgeving denk ik.

 

Ik merkte dat bij Obi, als pup (Obi is een zwitser) vond hij het eigenlijk heel spannend als ik hem aanraakte op sommige plekken, en nu hij volwassen is en hij ook mij kent en weet wat hij van me mag verwachten. Mag ik eigenlijk ALLES doen met hem. Maar dat heeft wel even geduurd en ik mocht steeds wat meer. In het begin was hij wat minder op z'n gemak en daar hield ik rekening mee.  

 

Hij is nu diegene met met z'n kop onder mijn arm zit te wroeten om aandacht. Z'n kont tegen  me aan parkeert voor kriebels op die ene plek die zoooooo fijn is. En zich wanneer ik thuis kom op de grond werpt zodat ik hem over z'n buik heen kan kriebelen, kan vastpakken en kan knuffelen. Ohh en als hij dat allemaal gedaan heeft dan komt ie je nog even lekker proberen te tongzoenen. Ik dacht ook dat Obi  niet zo zou worden of zo zou zijn. Ik heb altijd een golden retriever gehad. Obi is net zo erg als het niet erger is... 

 

En Obi is inderdaad niet helemaal zoals onze golden. Die deed dat bij IEDEREEN die er gek genoeg voor was, het enige verschil met Obi is, Obi doet het alleen bij de mensen bij wie die zich op z'n gemak voelt en die hij kent. Dan bedoel ik ook echt, die hij ECHT kent.  Dus niet één van de mensen die hem toevallig een keer een bak voer voor zet. Nee daar is meer voor  nodig. 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

"  Of valt ze af omdat het geen oud duitse herder is? "

 

Ooh, nee hoor! Maar het is pas over 2,5 jaar! Dan is ze al láng weg! Maar wel bedankt :)

honden page profiel Nomen NescioNomen Nescio

Als je niet opziet tegen wat vachtverzorging, is een Polski Owczarek Nizinny een prachthond. Verhaart niet, dus in de ruiperiode kom je niet om in de vlokken haren. Het is  een middelgroot herdertje van de Poolse laaglanden. Heel baasgericht, heel volgzaam, maar toch een eigen karaktertje. Is wel wat eigenwijs, maar dat zijn alle pollakken, haha. Heel slim en niet alleen baasgericht, maar is een echt roedeldier. Toch staat ie zijn mannetje.
Een gezond ras, weinig kans op gebreken. Honden worden niet zozeer gefokt om het uiterlijk, maar meer op gezondheid en karakter.
Een heel stabiele hond.
In de rasbeschrijving staat dat hij veel zou blaffen, maar in de praktijk valt dit wel mee.
Het is een hond die ook, mits goed gesocialiseerd, goed met andere honden overweg kan. Op clubbijeenkomsten kunnen zo 30 a 40 honden loslopen. Geen onvoltogen blafje. Probeer zoveel duitse herders  maar eens bij elkaar te zetten.

 

Groetjes

Mark

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

Hallo allemaal weer,

 

zoals beloofd zal ik jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen rondom mijn beslissing over het ras. Laatst weer een hele lieve Zwitserse Witte tegen gekomen en het was net weer alsof ik 6 was (toen ik speelde met de zwh van de buurman)! Ik wist dat het een aanhankelijke hond was die graag bij je wilt zijn. Echter ben ik wel benieuwd of het dan nog wel een optie is voor mij, omdat ik toch soms best wel eens eventjes van huis weg ben! Aangezien ik dan (waarschijnlijk) voor een volwassen hond ga lijkt het mij riskant om op het woord van de vorige eigenaar af te gaan als die zegt; hij kan best even alleen zijn hoor! Hoe gaat dit bij jullie? Als je een volwassen hond aanschaft, ga je dan eerst een beetje op proef ofzo? Ben heel benieuwd hoe dit bij jullie is gegaan, indien jullie een herplaatsen hadden! De toekomstige hond moet dus niet ''wel eventjes'' alleen kunnen zijn, dat zou zielig zijn! Hij moet er niet echt erg in hebben dat hij eventjes alleen moet zijn. Wat denken jullie, is het ras geschikt of niet?

 

Groetjes Bas

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

ik heb enkel maar persoonlijke ervaring met Mechelse en Duitse herders.

Die passen perfect in jouw situatie.

 

Mijn eerste mechel, uit pure werklijn,  heb ik trouwens aangeschaft als student, midden in de examenperiode. 

 

 

Meer dan 10 jaar later huppelt ze hier nog steeds vrolijk rond ;)

 

Met alleen zitten hebben ze geen probleem.

Voordeel van de DH/MH is dat er meer dan genoeg volwassen herplaatsers te vinden zijn.

Wat je bij andere rassen die hier voorbij komen, minder hebt.

 

ZWH vind ik persoonlijk te zwak van karakter. Zitten best stabiele bij hoor, maar ik heb graag meer karakter (ook nodig gezien de intensiteit en niveau van sport dat ik doe).

Voor 'gewone omgang' voldoen die uiteraard ook aan je eisen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Obi is een goedzak. Groot pluspunt is dat hij ontzettend goed kan omgaan met andere honden, zelfs niet vriendelijke (happende) exemplaren. Want dan neemt hij gewoon afstand en jaag ik de hond weg of haal ik de eigenaars. Obi wijkt nooit van je zijde en heeft nagenoeg geen jachtinstinct want ik kan hem terugroepen zodra die weer achter een ree aan wil jagen.  Dat probleem-ontwijkend gedrag zoals beschreven bij z'n ras heeft hij overduidelijk in tegenstelling tot veel andere herders die misschien juist wel de confrontatie zouden opzoeken. Met grote groepen mensen of honden is Obi minder goed. Hij wil dan even de kans hebben om de kat uit de boom te kijken. Persoonlijk vind ik dit Obi's minpunt. Geef je hem die tijd? Dan is het goed... anders kan hij wel eens gaan stressen en blaffen. En als hij blaft.. dan zijn veel mensen juist weer bang voor em want hij heeft zo'n diepe harde blaf. Honden onderling lossen dit juist perfect op meestal is mijn idee. Obi's gedrag is veel makkelijker om te buigen dat dat van mensen, ironisch genoeg. Ik ben nog niets tegengekomen waar ik hem niet mee bekend kan maken. Dat is als individu obi's grote pluspunt want sommige honden op de hondenschool hadden dit niet. 

 

Obi is een waker, een echte waker en niet zoals onze Lobbes gewoon onafgebroken bij de poort staan blaffen. Obi is ontzettend slim, kan deuren openen, prullenbakken etc. etc. Hij kan goed alleen thuis blijven zonder gejank, gesloop of wat dan ook. Dus er zijn zeker zwiters die dit kunnen, Obi kan het ook! Maar laat dan please niets te lekkers in de open te maken prullenbak zitten. Het feit dat hij zo slim en behendig is dat zorgt er nog al eens voor dat je als eigenaar even goed moet nadenken hoe je hem weer te slim af kunt zijn. Pff en het is een hond he? Wel ontzettend vermoeiend is het soms.

 

Van de zwiterse herders op de hondenschool vond ik Obi toch het stabielste karakter hebben, maar zeker niet het stabielste karakter van alle rassen. (Zeker niet als er ook labradors etc bij zien haha). Eén andere ZWH was zelfs zo onderdanig dat zelfs Obi zoiets had van: "rustig maar kerel... relaxt!" Je kon ze niet samen laten spelen want dat gebeurde gewoon niet. De andere hond lag continue aan Obi's poten. Weer een andere ZWH was zo bang aangelegd dat hij elke andere hond wou grijpen, omdat hij bang was dat het met hem zou gebeuren.  Hij wou OBi b.v. ook grijpen maar die staat dan gewoon te kijken alsof hij denkt: "waar komt die herrie toch vandaan?" Dat soort gedrag is gewoon een groot probleem natuurlijk. Dat heeft Obi dus niet, die kan soms juist uitermate kalm reageren prachtig is dat. Soms ook totaal niet hoor, als hij dan iets raars hoort wat hij niet plaatsen kan is hij wel meteen alert en voorzichtig, typisch zwh. 

 

Obi is heel aanhankelijk doet alles voor de baas. Ik denk/vrees dat mocht ik ooit lastiggevallen worden op straat dat Obi daar wel een stokje voor zou steken. Obi aanbidt mij zowat... hij herkend het geluid van mijn autootje. En dan gaat hij al staan kijken bij het raam.  IPO zou je wel nooit met hem kunnen doen... daar is het teveel een doetje voor, op de manier hoe die met je omgaat merk je al dat hij je geen pijn wil doen, absoluut niet. Zo is z'n hele lichaamstaal naar andere honden ook. "Ik ben Obi en ik kom in vrede!" compleet met het op de grond liggen om andere honden te kalmeren. Obi is een rasechte atleet dus geen bankhanger. Er zijn niet zo gek veel honden die hem eruit rennen op het losloopveld hier, behalve windhonden etc. De border collies winnen het in de bochten maar op de lange stukken is Obi de baas. 

 

Onze laatste herplaatser was Lobbes, onze golden. Dat verliep alsof hij er nooit niet geweest was. Sterker nog hij kwam zomaar binnenvallen met mijn vader want anders had hij in het asiel gezeten nog diezelfde avond en dat wilden hij niet. Het was ook nog een verjaardag want m'n broer was jarig, hele huis vol bezoek. Lobbes deed mee alsof hij nooit anders gekend had, gaf pootjes en iedereen was op slag verliefd. Ik denk (zoals ik herders ken) dat je dat van een herder niet kunt verwachten. Ik zou een herder veel rustiger laten wennen aan de omgeving in de vakantie of zo. En dan lekker eerst aan de baas laten wennen en geen bergen bezoek over de vloer laten komen.  Ze zijn toch een stuk nerveuzer aangelegd vaak willen kunnen terugvallen op de baas is mijn ervaring. En dat is raar als je die pas net kent. Bij een asiel zou ik een proef-week overwegen. Maar denk eraan dat je in die proefweek wellicht nog geen goede indruk krijgt van zo'n hond. Omdat veel honden in zo'n relatief korte periode niet hun normale gedrag zullen vertonen. 

 

Ik zou er verder op letten of de hond ernstig probleemgedrag vertoont. Zoals agressie naar soortgenoten of erger nog mensen. Gewoon een beetje inschatten hoe die gesocialiseerd is met alles in onze maatschappij. Of er niets in zit wat er zeer moeilijk uit te trainen is zeg maar. De rest moet zo'n hond toch gewoon weer leren zoals de nieuwe baas dat van hem wenst (afgezien van zindelijkheid). 

 

 

 

 

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Inderdaad zoals maart zegt, genoeg mechelse/duitse herders in het asiel! 

 

Ik ben vrijwilliger in een asiel en in dit asiel zitten nu 5 duitse herder en 3 mechelse herders, het is dikwijls met periodes en nu is het geen goeie helaas. 

honden page profiel stephaniestephanie 3 doggies

honden foto van stephanie

ik heb 2 ODH's en ik wil geen anders ras meer!!

de oudste is nu 4 jaar dus ik was 20 als ik hem heb gekocht (woon nog wel thuis dus dat scheelt hem wel ;-) )

 

ik heb zowel een reu als een teefje en ze schelen dag en nacht...

de reu (de oudste) is een echte waakhond, er moet geen muis op het erf komen of ij heeft hem gezien en begint te blaffen.

de jongste daarin tegen, die blaft wel mee maar weet niet goed waarom  ze nu eigelijk blaft. 

de oudste is een Alemans vriend terwijl de jongste wat meer terughoudend is.

de jongste is dan weer een echte familiehond, knuffelen, altijd bij ons willen zijn,...

voor de oudste is 5min knuffelen wel genoeg, die speelt vele liever!

beide zijn baasgericht, ik doe met alle 2 gehoorzaamheid en dit doen ze super graag.

verder zwemmen ze graag, lange wandelingen, hersenwerkjes,....

 

dit is mijn reu checko

 

 

en dit is Genna mijn teefje

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

" ik heb 2 ODH's en ik wil geen anders ras meer!!
de oudste is nu 4 jaar dus ik was 20 als ik hem heb gekocht (woon nog wel thuis dus dat scheelt hem wel ;-) )
 
ik heb zowel een reu als een teefje en ze schelen dag en nacht...
de reu (de oudste) is een echte waakhond, er moet geen muis op het erf komen of ij heeft hem gezien en begint te blaffen.
de jongste daarin tegen, die blaft wel mee maar weet niet goed waarom  ze nu eigelijk blaft. 
de oudste is een Alemans vriend terwijl de jongste wat meer terughoudend is.
de jongste is dan weer een echte familiehond, knuffelen, altijd bij ons willen zijn,...
voor de oudste is 5min knuffelen wel genoeg, die speelt vele liever!
beide zijn baasgericht, ik doe met alle 2 gehoorzaamheid en dit doen ze super graag.
verder zwemmen ze graag, lange wandelingen, hersenwerkjes,....
 
dit is mijn reu checko
 
 
en dit is Genna mijn teefje "

 

Ik heb eerst een ODH overwogen.

Jouw reu is echt prachtig... 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Ik heb al eerder gereageerd hier, en vind sowieso de (oud) Duitse herder beter in jouw plaatje passen dan de witjes.

 

Er zijn witjes die best alleen thuis kunnen zijn, er zijn er meer die dat niet kunnen. Mijn witje kan dat nog altijd *niet* en zet het op een krijsen -niet blaffen, of huilen, maar echt krijsen Hij vind het vreselijk om gescheiden te worden van mij, en hoe 'schattig' dat ook mag klinken... dat is het lang niet altijd. Je gaat je haast schuldig voelen als je zonder hond de deur uit gaat, en dat terwijl mijn moeder gewoon thuis is.

 

Ik ken ook een hoop witjes die zonder problemen (wat wil zeggen: niet janken, blaffen of slopen) alleen thuis kunnen blijven, maar die wel weg liggen te kwijnen ondertussen, wachtend op hun baas. Een vriendinnetje van mij kwam daar dus achter toen ze een keer nieuwsgierig was naar wat haar hond uitspookte terwijl zij weg was. Filmpje gemaakt met de laptop; haar hond lag drie uur lang voor de deur héél zachtjes te piepen. Niemand had er last van... behalve de hond zelf.

 

In dat opzicht vind ik de (O)DH's echt veel zelfstandiger, die vermaken zich wel. Ook heerlijk baasgerichte honden, maar ze zullen niet naar jou kijken voor toestemming om een scheet te laten (heerlijk bot verwoord, maar ik zocht even iets onbenulligs ). Witjes vind ik in dat opzicht een stuk slaafser.

 

 

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" ik heb 2 ODH's en ik wil geen anders ras meer!!
de oudste is nu 4 jaar dus ik was 20 als ik hem heb gekocht (woon nog wel thuis dus dat scheelt hem wel ;-) )
 
ik heb zowel een reu als een teefje en ze schelen dag en nacht...
de reu (de oudste) is een echte waakhond, er moet geen muis op het erf komen of ij heeft hem gezien en begint te blaffen.
de jongste daarin tegen, die blaft wel mee maar weet niet goed waarom  ze nu eigelijk blaft. 
de oudste is een Alemans vriend terwijl de jongste wat meer terughoudend is.
de jongste is dan weer een echte familiehond, knuffelen, altijd bij ons willen zijn,...
voor de oudste is 5min knuffelen wel genoeg, die speelt vele liever!
beide zijn baasgericht, ik doe met alle 2 gehoorzaamheid en dit doen ze super graag.
verder zwemmen ze graag, lange wandelingen, hersenwerkjes,....
 
dit is mijn reu checko
 
 
en dit is Genna mijn teefje "

 

Prachtige honden, en ook zó leuk om te zien hoe iedere hond een eigen karakter(tje) heeft! Het is voor mij nog een lastige keuze om te kiezen tussen een Duitse herder of een Zwitserse Witte herder. vanwege de eventuele onzekerheid van de witte is het misschien juist in mijn situatie beter om een Duitse herder te nemen!

honden page profiel BsBs

honden foto van Bs

" Ik heb al eerder gereageerd hier, en vind sowieso de (oud) Duitse herder beter in jouw plaatje passen dan de witjes.
 
Er zijn witjes die best alleen thuis kunnen zijn, er zijn er meer die dat niet kunnen. Mijn witje kan dat nog altijd *niet* en zet het op een krijsen -niet blaffen, of huilen, maar echt krijsen Hij vind het vreselijk om gescheiden te worden van mij, en hoe 'schattig' dat ook mag klinken... dat is het lang niet altijd. Je gaat je haast schuldig voelen als je zonder hond de deur uit gaat, en dat terwijl mijn moeder gewoon thuis is.
 
Ik ken ook een hoop witjes die zonder problemen (wat wil zeggen: niet janken, blaffen of slopen) alleen thuis kunnen blijven, maar die wel weg liggen te kwijnen ondertussen, wachtend op hun baas. Een vriendinnetje van mij kwam daar dus achter toen ze een keer nieuwsgierig was naar wat haar hond uitspookte terwijl zij weg was. Filmpje gemaakt met de laptop; haar hond lag drie uur lang voor de deur héél zachtjes te piepen. Niemand had er last van... behalve de hond zelf.
 
In dat opzicht vind ik de (O)DH's echt veel zelfstandiger, die vermaken zich wel. Ook heerlijk baasgerichte honden, maar ze zullen niet naar jou kijken voor toestemming om een scheet te laten (heerlijk bot verwoord, maar ik zocht even iets onbenulligs ). Witjes vind ik in dat opzicht een stuk slaafser.
 
  "

 

Klopt, verschrikkelijk verhaal over het zachtjes piepen bij de voordeur . Obi is daarin tegen een hele andere hond, maar dat zou je moeten zeggen per herplaatser ben ik bang.. helaas is niet alles al lang van te voren te zeggen wat er over een paar jaar beschikbaar is! Zou graag nu al alles voor elkaar hebben, maar het heeft ook wel iets onverwachts!

 

Denk wel dat een stabiele Duitse herder misschien wel iets beter is aangezien mijn situatie!

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: (flat) is onze situatie geschikt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^