Waterballet...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

" Hier ook een Leonberger die heel wat anders drinkt dan onze grote poedel, maar sinds we een kleed onder haar voer- en drinkbak hebben is het echt al een héél stuk minder met het water rond de bakken. Het kleed vangt net de eerste 'lading' op. Vaak ligt er nog wel wat rond het kleed, maar dat is echt niet veel.

Ze morst trouwens niet héél erg hoor, maar ja, bij een Leonberger is alles toch net even 5x zoveel als bij iedere andere hond 

 


 

We hadden er eerst trouwens een droogloopmat onder liggen, zodat het water helemaal niet op de vloer komt, maar met dit normale kleed gaat het ook prima (en staat leuker ). Zo nat wordt het niet. "

 



Denk dat het niet voldoende zal zijn voor Duke, dat word een schimmelzootje onder dat matje O-)
Vooral omdat ik nog al eens vergeetachtig ben (of lui) en ik denk dat doe ik straks wel en dan vervolgens alsnog vergeet.. ;-)

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Ah, Duke is een echte waterhond dus  Nee, dan is een simpel kleed eronder niet genoeg idd.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Na een heel gedoe met de bestelling is hij eindelijk van de week binnen gekomen, ik ben helaas nog niet overtuigd!

Hij kan toch genoeg water in zijn bek nemen omdat met een "mooie swing" door de keuken te verspreiden ;-)

Maar het lijkt niet altijd meer te zien, als hij beheerst drinkt dan gaat het goed. Maar bv net na de wandeling of wanneer die tijdens het spelen snel wat wil drinken gaat het zeker "fout" ;-)

Maar we geven nog niet op, wijsheid komt met de jaren zeggen ze toch ;-)

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Wees maar blij dat mijn Lobke niet bij je woont .die had de gewoonte netjes slokjes te nemen ,dan liktezehaar baard af en gooide de water bak om ,nu doet ze dat niet meer nadat ik de bak twee dagen had vast geplakt met 2zijdig plakband sinds dien blijft hij staan . Lodewijk maakt er geen puinhoop van . mijn kat Vlaai doopt zijn poot in de bak en likt hem dan schoon. daarna likt Lodewijk de druppels op . heb gelukkig vinyl liggen dus dat rot niet, zoals laminaat of parket, Hein.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Hihi. Het doet me denken aan Drib als pup. Ze moest altijd graven in haar waterbak, dus ging die waterbak al snel in een standaard O-)
Laatst had ik een bouvier wandeling. Daar was ook 1 pup. Die pup bleek hetzelfde te doen haha.

Echt het water uit de bek laten lopen deed Rex, dat werd wel iets minder met een standaard en nog veel minder met rauwe voeding (dan hebben ze weinig extra water nodig omdat dit al in de voeding zit), maar 100% over kreeg ik het niet. Ik heb toen super grote matten onder de waterbak standaard gedaan, wat het meeste opving. We hebben namelijk laminaat ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als ik zie hoe bedeesd Fleur drinkt (lik lik, lik lik lik) en hoe onbehouwen Mellow drinkt (SLOBBER SLOBBER, SPETTER EN LEK) vind ik dat contrast wel heel leuk. Fleur drinkt als een meisje, Mellow zuipt en laat daarna nog wel eens een boer ook 

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Bacchus knoeide eerst ook altijd zo. Slobber, slobber en dan weglopen met een bek vol water zodat de helft er weer uitloopt op weg naar de woonkamer.

Maar ik realiseer me nu opeens dat hij dat niet meer doet.......hij drinkt opeens zeer netjes.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3

honden foto van Anouk & Balou<3

Hier hetzelfde 'probleem'. Balou maakt er ook echt een zooitje van... Als hij in de keuken gedronken heeft komt hij daarna altijd terug naar de woonkamer om even gedag te zeggen en dan stroomt het water nog uit z'n bek.

 

de beste oplossing die ik tot nu toe heb... Als ik thuis ben en ik hoor dat hij gaat drinken sluip ik naar de keuken (ja echt sluipen want als hij me hoort gaat die kop heel vrolijk uit de bak en vliegt er een hoop water in het rond om vervolgens weer opnieuw te gaan drinken) en zodra hij klaar is droog ik z'n bek af met een theedoek.

 

maar soms is hij me net voor en gaat alleen voor 3 slokjes om vervolgens wel even veel water te morsen.. Dan kan ik wel even mopperen hoor

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Oogjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^