Pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Westdijk (Gast)

Wij willen een frans bulldog puppy nemen. Graag ontvang ik tips en informatie waar ik op moet letten als ik daar ben. Ogen, neus, vacht??

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Dat is verstandig om te weten waar je op moet letten!

Inderdaad, zijn de ogen en de neus en vacht schoon.

 

Hoe oud zijn de puppy's waar je gaat kijken?

 

Zorg dat je de moeder ziet, dat je de puppy's echt bij de moeder in het nest ziet.

Koop nooit een pup waarvan je niet met eigen ogen de moeder hebt gezien en dat ze ook echt met haar pups in een 'kraambed' ligt.

 

Zorg dat je een puppy koopt die in de huiskamer is opgegroeid.

Niet in een kennel, schuur of bij iemand die meerdere rassen verkoopt.

Dan weet je namelijk bijna 100% zeker dat je met een br00dfokker te maken hebt.

En dat moet je voorkomen, die verkopen voornamelijk mooie praatjes maar je krijgt een zieke pup mee of een pup waarbij later allerlei problemen ontstaan.

 

Kijk goed naar de moeder, hoe is zij? Vriendelijk of angstig en wantrouwig?

Vraag wat de fokkers doen (al hebben gedaan) aan socialisatie van de pups.

 

De Franse bulldog is een leuke hond maar wel wat problemen met de gezondheid.

Vraag of de ouders van de puppy's zijn getest en of je de testresultaten mag zien.

Anders heb je grote kans dat je een strippenkaart bij de dierenarts erbij koopt (ondanks de mooie praatjes die je misschien te horen krijgt)

 

Zorg dat je een puppy koopt die nog iets van een neus heeft.

De puppy's die helemaal geen neus hebben, niet kopen.

 

Veel plezier en succes bij het puppy kijken.

Wanneer ga je erheen?

 

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ga je bij een fokker kijken?

Verdiep je heel goed in de voorouders van je hond en kies een goede, bekwame fokker uit. Een goede fokker geeft de puppies altijd een officiële FCI-stamboom mee (óók als je geen shows wil lopen en gewoon een gezinshondje wil), en laat de vader en moeder van het nestje altijd van te voren onderzoeken op erfelijke aandoeningen (ziektes). Anders is de kans namelijk groot dat je een ziek hondje koopt (dit is nog niet vanaf de buitenkant te zien!). Schaf nooit zomaar een pup via Marktplaats aan. Er zijn veel broodfokkers actief die zeer zieke en ongezonde pups verkopen, pas hier enorm mee op en verdiep je hier goed in. Een goede fokker hanteert meestal een wachtlijst waarvoor je je kan laten inschrijven. Een goede fokker is aangesloten bij de rasvereniging. Als dit niet het geval is, zoek dan verder!

Dit is de rasvereniging en de huidige beschikbare pups:
http://www.hbc-fransebulldog.nl/pup-info/beschikbare-nesten.html

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Willen jullie een reutje of een teefje, en hebben jullie voorkeur voor een bepaalde kleur?

Westdijk (Gast)

Bedankt voor jullie reacties!!

wij zijn online druk aan het kijken en willen echt wel een goeie betrouwbare fokker hebben. Geld speelt geen rol, want anders ben ik dat later toch wel kwijt aan dierenarts bezoekjes.

veel mensen raden ons af om een frans bulldogje te nemen ivm gezondheidsproblemen dus ik wil het wel gelijk goed doen!

 

het liefst zo jong mogelijk ivm puppycursus. Fawn kkeur vind ik mooi maar we moeten beide ( hondje en ik) een klik hebben dus voorkeuren kan je niet echt hebben. Teeftje of reu weet ik ook niet. Het zal opgroeien met een kind van 3 dus sociaal erg belangrijk

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Franse Bulldoggen hebben inderdaad helaas veel gezondheidskwaaltjes. Daarom is het extra belangrijk een bekwame fokker te vinden. Maar zo te lezen zijn jullie daar erg serieus mee bezig, mijn complimenten!

De meeste fokkers laten de pups met ongeveer 8-10 weken naar hun nieuwe huisje vertrekken.

Zoek dus sowieso via de rasvereniging. Verder is het volgende van belang:
- Pups groeien bij voorkeur op in de woonkamer en niet in een garage of kennel of iets dergelijks;
- Er zijn niet meerdere nestjes tegelijk (maximaal 2);
- Er wordt veel aandacht besteed aan socialisatie met o.a. andere honden en kinderen, geluiden en voorwerpen;
- Fokker is bereid de gezondheidsuitslagen van de ouderdieren te tonen;
- Fokker is geïnteresseerd en kritisch bij wie de pup terecht komt;
- De moederhond is gewoon bij het nestje aanwezig.

Veel van het bovenstaande kan je niet uit een website herleiden, je zult dus het beste even langs kunnen gaan voor kennismaking. Ik zou zoeken naar een fokker die met redelijke neusjes fokt, dus niet met een extreem platte snoet. Hierdoor ontstaan vaak (ernstige) ademhalingsklachten. En bij voorkeur natuurlijk opgegroeid met kinderen.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

" Bedankt voor jullie reacties!!

wij zijn online druk aan het kijken en willen echt wel een goeie betrouwbare fokker hebben. Geld speelt geen rol, want anders ben ik dat later toch wel kwijt aan dierenarts bezoekjes.

veel mensen raden ons af om een frans bulldogje te nemen ivm gezondheidsproblemen dus ik wil het wel gelijk goed doen!

 

het liefst zo jong mogelijk ivm puppycursus. Fawn kkeur vind ik mooi maar we moeten beide ( hondje en ik) een klik hebben dus voorkeuren kan je niet echt hebben. Teeftje of reu weet ik ook niet. Het zal opgroeien met een kind van 3 dus sociaal erg belangrijk "

 Hallo westdijk, wij hebben een Frans bulldogje, een heerlijke stuiterbal, maar helaas zal zij waarschijnlijk niet oud worden. Franse Bulldoggen zijn helaas zo ongezond, dat je ook bij een officiele fokker nog een grote kans hebt een Bulletje te kopen met een erfelijk gebrek. Onze Bumper, met stamboom, heeft 2 misvormde rugwervels, iets dat een heel groot percentage van de Franse Bulldoggen heeft. Ze heeft al een hernia gehad, heeft artrose, en ze kan door een verkeerde beweging verlamd worden.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Ik ken toevallig wel een goede fokker die streeft naar gezond gebouwde bullen en niet standaard doet aan keizersnedes en kunstmatige inseminatie e.d., deze fokker heet From Nala's Empire.

http://www.fransebullen.nl/nl/

Een reu van deze fokker, Sir Hugo (een erg mooi gebouwde bull, meer te lezen op de website), dekt binnenkort een hondje van deze kleinschalige fokker:
http://www.fransebulldogsvandeloveboat.nl/279127645

Volgens mij gaan dat wel mooie bullen worden. De fokker is zo te lezen eerlijk over de gezondheid van de honden.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

"  

Hallo westdijk, wij hebben een Frans bulldogje, een heerlijke stuiterbal, maar helaas zal zij waarschijnlijk niet oud worden. Franse Bulldoggen zijn helaas zo ongezond, dat je ook bij een officiele fokker nog een grote kans hebt een Bulletje te kopen met een erfelijk gebrek. Onze Bumper, met stamboom, heeft 2 misvormde rugwervels, iets dat een heel groot percentage van de Franse Bulldoggen heeft. Ze heeft al een hernia gehad, heeft artrose, en ze kan door een verkeerde beweging verlamd worden. "

 Als ik dit zo lees zou ik niet meer voor zo een hondje gaan ....er zijn zoveel leuke rassen die niet zo ongezond zijn ....

Het idee alleen al dat je hond blijkbaar een grotere kans heeft op allerlei nare gebreken dan gezond oud worden, zou ik ervan af zien ...

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Ik vertel ons verhaal niet graag, maar als ik iemand anders er heel veel tranen mee kan besparen, dan heeft het misschien nog iets positiefs. Ik snap die "kleinschalige" fokker niet. Gestopt met het fokken van katten wegens het ongezond zijn van de dieren, en dan overstappen op het fokken van een heel ongezond hondenras.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

" Ik vertel ons verhaal niet graag, maar als ik iemand anders er heel veel tranen mee kan besparen, dan heeft het misschien nog iets positiefs. Ik snap die "kleinschalige" fokker niet. Gestopt met het fokken van katten wegens het ongezond zijn van de dieren, en dan overstappen op het fokken van een heel ongezond hondenras. "

 Ik vind dit juist super dat je ermee naar buiten komt al kan je 1 iemand behoeden voor verdriet door een ziek ras aan te schaffen heeft het al nut gehad vind ik 

Volgende forumvraag: op zoek naar een puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^