puppy slaapt minder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Hallo allemaal, 

 

Ik heb lang gezocht en hier ronsgevraagd waarom mijn pup zoveel in onze handen en voeten bijt en bijna niet meer in de dingen in huis. Hij is bijna 15 weken oud en het hoort er bij. Ik heb begrepen dat 1 uur wakker, 2 uur slaap betekend, dus dat deden we. Verder doen we 5 min clicker training. Hij mag buiten rond rennen en krijgt genoeg te eten en drinken. Is zindelijk en loopt zelfs naar de gang en doet zelf de deur open. Dus hoe verminderen we dat bijten dan? Nou, zaterdag was hij perongeluk langer wakker dan 1 uur. Soms even kauwen in zn bench en voor de rest liggend op t kleed, even in de auto en bij opa en oma. Hij beet veel minder. Sinds dien hou ik hem langer wakker, ruim 2 uur. Daarna slaapt hij 3 uur als een blok!!! Maar is rustiger als hij dan wakker wordt. Ik heb niet het idee dat ik hem nu te weinig rust geef, maar juist de opvoeding aanpas aan hem. Dus ik wilde dit even delen, hebben meerdere mensen dit ook zo ervaren? Ik ben in ieder geval heel blij. Hij is de hele dag super energiek, maar bijt veeeeel minder :) 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

mooi!

ja, het zijn  richtlijnen..ik moet zeggen, ik had daar ook echt een vervelende pup mee. ik heb toen ook de balans wat aangepast, en had een veel fijner pupje!

dat kwam een beetje op hetzelfee neer, wat meer wandelen, wat langer wakker, en dan een langer slaapje.

het blijft natuurlijk per situatie even ontdekken wat werkt en wat niet, en dat geeft niet. het zijn richtlijnen om mee te beginnen, maar werkt het  op een andere manier beter, dan is dat natuurlijk the way to go..

 

maar het idee erachter is gewoon om op te letten dat je pup genoeg slaapt, want dat is belangrijk, en dat je let op dingen als overprikkeling.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat het slapen betreft, de ene hond heeft minder nodig dan de ander, hier totaal geen hond die geslapen heeft en toch een rustige hond is, nu nog niet terwijl ze al lang volwassen is, laat naar bed vroeg eruit.

zo is het ook bij pups. is een pup druk geweest zal deze veel eerder in slaapvallen dan een pup die van nature al wat rustiger is, zou niet zo de tijd in de gaten houden van hij moet een uur slapen of twee uur, kijk wat je pup aankan, is het zo dat tie te druk is, geef dan een goeie timeout.

iedere pup bijt in alles, aan ons om dat te verminderen en in dingen bijten waar het in mag, als het in ons is, dan begeleiden dat dat niet de bedoeling is, en als je pup dat uiteindelijk gaat beseffen dat er altijd een timeout wordt gegeven in het bijten van de mens dan gaat dat minderen, blijven herhalen, en geef waar het wel in mag, honden hebben behoefte in bijten, ook straks voor de wisseling van zijn gebit is dat belangrijk, goede botjes geven ter vervanging van armen tenen en vingers. :-D

honden page profiel HenkHenk 3 doggies

honden foto van Henk

Onze pup van 14 weken is inmiddels wel over het handen en voeten bijten heen gegroeid . We hanteren het 1 uur wakker 2 uren slapen ook niet meer .
Inmiddels is het 2 /3 uren wakker , 2,5 uur slapen . Geen vernielingen , vrij om te gaan waar ie wil , behalve op de bank O-)

Gaat het toch weer te gek dan ruimen we al zijn speelgoed op , sturen we hem naar zijn mand en krijgt ie een kauwstaaf om rustig te worden .

Consequent blijven , nee blijft nee en duidelijk zijn. .
Honderd keer nee roepen zonder te vertellen wat ie dan wel moet doen word ie alleen maar gefrustreerd van . Rustig praten , een iets hardere toon zorgt er hier voor dat hij alleen maar enthousiaster word .
Mocht het echt alle (pup)perken te buiten gaan is een harde ''pas op' vele malen effectiever bij onze rottweiler pup . Dan weet ie meteen hoe laat het is , oogjes dicht en rust ;-)

Wij hebben in ons ogen dan ook een geweldige pup die donders goed weet wat wel en niet mag . Stiekem toch even proberen hoort erbij <3

honden page profiel Giacolina & Buddy Giacolina & Buddy

honden foto van Giacolina & Buddy

Jaa wat fijn om te horen zeg :) hij ligt nu naast me te slapen, voor t eerst buiten zijn bench is hij rustig gaan slapen. Dit brengt weer wat anders met zich mee, ik wil hem gaan laten wennen aan een mand, dat dat zijn plaats is als wij er zijn, waar hij kan slapen overdag. Als we weg zijn moet hij wel in de bench want hij probeert toch op de bank te springen en is nog niet zo lang zindelijk dat ik dat vertrouw. Ik wil het gaan opbouwen. Heeft iemand daar ervaring mee? Hoe pakken jullie dat aan @henk en diesel? Zit jullie pup helemaal niet in een bench. Ik haat die kooi, maar mn pup vindt het allemaal goed en slaapt geweldig en piept nooit in dat ding. Toch wil ik hem aanleren dat hij een mand of kussen krijgt. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

zet je de mand voor nu in de bench? word toch alvast de mand vertoruwd en eigen gemaakt, maar heb je ook de bench nog. beiden werelden

wij mensen hebben vaak een hekel aan die dingen, maar als je hem niet als opsluitmiddel gebruikt maar verantwoord, zie je toch vaak dat honden een bench heel fijn vinden,helemaal met een lekkere deken eroverheen, wordt het een lekker holletje. vinden de meeste toch fijn

 

ik heb de bench tot ongeveer 6 maand laten staan....nu staat ie er nog hoor, heel soms, kruipt ze er nog in...

honden page profiel HenkHenk 3 doggies

honden foto van Henk

Wij hebben geen bench , wel gehad maar nooit gebruikt , sorry ik ben wat ouderwets ;-)
We hebben tijdens diesel zijn wandeling de mand geplaatst , alles erin gelegd wat we erin willen hebben . Botje erin , gevulde kong en bij terugkomst was me die mand toch een partij leuk ;-)

Mijn ervaring is met nieuwe dingen dat als je daar alsnog iets bij legt een dag of 2 later dat dat weer veel interessanter is dan de mand zelf . Als je er later een extra kleed in legt is dat natuurlijk reuze interessant en moet er aan getrokken worden en mee gesleept worden O-)
We hebben meteen álles erin gedaan en het is er nog niet 1 keer uit gehaald ;-)

Als diesel wat in huis heeft gedaan is dat te wijten aan onszelf , dan zijn we iets te lang weg gebleven , niet op tijd uitgelaten of niet goed opgelet .
Zodra hij iets in huis heeft gedaan kijkt hij schuldig <3 , hij is hier uiteraard nóóit voor gestraft . De enige die schuld heeft aan ongelukjes zijn we zelf zeggen wij dan.

Diesel mag niet op de bank , maar zodra ik de weg ga of ga slapen kruipt hij er stiekem op . Moet ik hem daarvoor straffen ? Nee ... Ik loop wel eens terug om hem eraf te halen en loop zonder wat te zeggen weer weg .
Puur om weer even te laten zien dat het niet mag , wat er de rest van de nacht gebeurd ..... tja ... Je kan natuurlijk de hele bank barricaderen , de hond de ruimte niet geven ... Wij kiezen voor de vrijheid voor de pup en een leefbaar huis . Als ik smorgens beneden kom ligt ie echt wel eens op de bank , even tot tien tellen . Nee zeggen en eraf halen , klaar .
Ik denk dan maar 'als dat alles is , liever dat dan een kapot gebeten interieur ' O-) Dit ziet er wel zo gezellig uit dan een bench [img]http://www.hondenpage.com/foto/foto/412636.jpg[/img]

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^