paraveterinair

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lore (Gast)

Hallo iedereen   Ik zou graag paraveterinair worden. Ik heb er al veel over opgezocht en ben wel zeker dat het iets voor mij is. Nu is mijn vraag of er hier mensen zijn die paraveterinair zijn. Ik zou vooral graag willen weten of je voor deze opleiding TSO of BSO als basis moet hebben (dit is in België zo). Dit vind ik echter nergens.   Dit wou ik dus even vragen. Ik hoop dat hier iemand paraveterinair is.   Met vriendelijke groeten, Lore

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hallo, Ik ben een bijna afgestudeerd paraveterinair. Ik ben niet bekend met de begrippen TSO of BSO... Ben je van plan om in België of in Nederland te gaan studeren? In Nederland is een VMBO, MBO-3 of een HAVO diploma voldoende. Zelf studeer ik op het Groenhorst College te Barneveld; dit is de beste AOC van Nederland. Er wordt gestreefd naar 50% praktijk en 50% theorie. Zo leer je meteen op school en op stage al wat je later in de praktijk moet brengen.

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje

honden foto van Binky & baasje

Ik ben een ook bijna afgestudeerd paraveterinair en ook ik ben niet bekend met TSO of BSO. Ik volg de opleiding in Gouda op het Wellant. 

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

Ik volg even! Ik lees graag mee met ervaringen in dit vak, ik wil namelijk ook paraveterinair worden. 

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Ik ben afgestudeerd para en die termen zeggen mij niks. Maar ik ben nederlandse.

De opleiding zelf vond ik erg leuk alleen af en toe wel makkelijk.
Ik heb mijn opleiding op het lentiz gedaan en ben daar erg blij mee, wij kregen veel extra info en ging dieper op dingen in.

overigens wil ik je wel zeggen dat aan het werk komen heel lastig is.
ik werk in een dierenkliniek maar dat is mijn oude stage. Dat moet echt je geluk zijn, van mijn afstudeer jaar is denk ik pas 30% in een kliniek aan het werk de rest werkloos of ander werk.

nu weet ik best dat geen enkele baan echt voor het oprapen ligt maar met dit beroep is het wel bizar lastig.

ik hoop dat je hier iets aan hebt en anders mag je alles vragen.

honden page profiel DanaDana

honden foto van Dana

Ik ben afgestudeerd en werkzaam als paraveterinair. Ook niet bekend met de genoemde begrippen.
De opleiding heb ik op het Citaverde college gevolgd, al zou ik deze school niet erg snel aanraden. Wat wel positief is dat ze ook een 50-50 theorie en praktijk hebben.
Als je met deze opleiding wil starten moet je je er bewust van zijn dat er weinig kans op een baan is. In ieder geval op dit moment, weet natuurlijk niet hoe het over 4 jaar is.
Mocht je er toch mee willen starten zou ik het groenhorst college in Barneveld aanraden. Deze school staat toch het beste aangeschreven.

Hopelijk heb je er iets aan :-)

Lore (Gast)

Bedankt voor jullie reacties allemaal!!!

 

Ik dacht al dat jullie niet bekend gingen zijn met TSO en BSO. Aangezien het verschil tussen Nederlands en Belgisch onderwijs een groot verschil is.

 

@Tamara: Ik zou in België studeren (waar ik woon). Alhoewel Nederland niet ver weg is (max. 5 km).

 

@Michelle: Ik weet dat het moeilijk is om aan werk te komen, en daar maak ik me wel een beetje zorgen over. Anderen zeggen dan weer dat als je een super goede stage doet, dat ze je dan soms wel een job aanbieden. Ik veronderstel dat dit bij jou het geval is?

Ze zeggen ook dat je heel weinig verdient. Is dit echt waar? (niet dat ik wil weten hoeveel jij verdient, maar ben jij tevreden met je loon en kan je er mee rond komen?)

Want als ik daar dan allemaal aan denk ben ik bang dat ik voor iets studeer en daarna moet studeren voor iets anders.

Alvast bedankt voor jouw antwoorden!

 

Groetjes,

Lore

 

 

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

In Nederland hebben Paraveterinairen een CAO en dus ook een redelijk salaris. Is het een vetpot? Nee. Kun je ermee rondkomen? Als fulltime paravet wel. Ik weet dat er in België ook een soort diergeneeskunde voor hbo-ers is. Vind je dat niets?

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Is dat dan assistente van een dierenarts of wat ? 

Lore (Gast)

Ik heb eens gezocht wat TSO is in Nederland en ik denk dat dit iets is tussen VMBO en HAVO in. Zou dit kunnen?

 

@Tamara: zal het eens opzoeken. Het mag ook weer een niet te makkelijke studie zijn want als het op het niveau van BSO (bij jullie VMBO, denk ik) is, is het stom dat ik al die jaren TSO heb gedaan. Vandaar ook mijn vraag over TSO en BSO.

 

@Anny: een paraveterinair is inderdaad een soort dierenartsassistent. Maar mag net iets meer dingen doen dan een dierenartsassistent.

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Overigens gaat in Nederland ook het aantal uur dat je stage mag lopen achteruit voor dit komende schooljaar nieuwe lading studenten.
de regering heeft besloten dat het volgens mij 40/60 dus 40% praktijk en 60% theorie.

overigens ja in nl moet je echt geluk hebben kwa een baan. Ik werk partime/oproepbasis omdat ik zelf nu bezig ben met een hbo opleiding.

Mijn salaris ben ik heel eerlijk over, is niet veel en hard werken. Een oud-studie genootje van mij verdient nu iets meer als 1000 euro en die werkt fulltime met over uren. Maar hoe het in belgie is weet ik niet.

Lore (Gast)

Dat schrikt mij dus af, grote kans dat je geen werk vind, laag loon en toch hard moeten werken. (niet dat ik kei veel wil en moet verdienen en dat ik niet hard wil werken, want ik wil best hard werken, maar ik vind dan wel dat het loon overeen moet komen met het werk dat je verricht.)

Dit heb ik al veel gehoord. En ook in België denk ik niet dat het beter gaat zijn. Hier is in mijn gemeente wel één DAP met 4 dierenartsassistentes. Maar verder zijn er veel DAP's zonder assistentes.

Volgende forumvraag: Liesbreuk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^