huiduitslag ervaringen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

isabella en hond luna (Gast)

Mijn Amerikaanse stafford luna heeft al 7 maanden last van huidallergie dit vind ik zo erg voor der en wordt er ook moedeloos van. Elke keer naar de dierenarts maar soms heb ik het idee dat ze me iets mee geven wat weer niet werkt.     Heb van alles gedaan maar niks helpt ze slaapt op katoen en heeft eerst zalm en rijst brokken gekregen voor 6 weken dit werkte niet en ben over gegaan op aardappel met kip.    In de tussen tijd heeft ze shampoo gehad en antibiotica daar ging de   onstekingen mee weg maar de jeuk bleef.    Op advies van de dierarst hebben we er nu weer ander voer gegeven koolvis met rijst zelf gekookt. Werkt ook niet . Ze krijgt nu ook anti jeuk tabletten voor deze helpen  ook niet. In ttussen ook laten stereliseren omdat het kon zijn dat der hormonen in de war konden zijn van wegen het schijnzwanger zijn. Ik weet me geen raad meer. Iemand een idee.  

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Vraag om door te verwijzen naar een dermatoloog.

Deze zitten in Amsterdam, Utrecht, Oisterwijk en Rhenen.

Telkens antibiotica, pijnstilling en narcose doet de weerstand ook geen goed.

 

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Misschien brokken of vers vlees proberen zonder kip, rund en graan?
Bijvoorbeeld Orijen vis?

isabella en hond luna (Gast)

Ja dacht ik ook aan.Je gaat er toch van uit dat dieren arts weet wat ze doen. Maar mijn hondje wordt er ook niet vrolijk van.    

Bedank voor je reactie

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Ik zou ook even proberen verder informeren naar een dermatoloog. Misschien gaat het hier helemaal niet om een voedselallergie maar om een omgevingsallergie ofzo. 
In de tussentijd kan je wat visolie geven, dit kan de jeuk een beetje verlichten. Ook goed opletten dat ze tijdens zo'n dieet ook echt niets anders tussendoor eet. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen een stukje brood dat ze ergens vindt, de buurvrouw die stiekem eens een koekje geeft, ... Die kleine dingetjes kunnen zo'n dieet echt wel in de war sturen, want een kleine hoeveelheid kan al veel jeuk geven. 

Succes nog met jullie zoektocht verder! Echt niet fijn dat je je hond zoveel moet zijn lijden en je machteloos moet toekijken. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

" Ja dacht ik ook aan.Je gaat er toch van uit dat dieren arts weet wat ze doen. Maar mijn hondje wordt er ook niet vrolijk van.    
Bedank voor je reactie "

 

Nou, mijn ervaring met huidklachten is dat ze dat heel vaak echt niet weten, en teruggrijpen naar standaard oplossingen als een één of andere hypo allergeen brok of een spuit tegen de jeuk.

 

Als wij iets mankeren waar de huisarts niet uitkomt gaan we ook naar de specialist.

En geloof me, qua kosten hoef je echt niet meer kwijt te zijn.

 

isabella en hond luna (Gast)

Bedankt voor je reacties ga zeker wat doen met jullie advies.

 

 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Up

Volgende forumvraag: Winter Allergie?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^