Lasertherapie tegen artrose.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Heeft iemand hier ervaring mee? Ik heb voor morgen een afspraak bij de dierenarts staan om een plan de campagne te maken voor het geheel.
Ceasar heeft namelijk artrose in zijn beide knieën en sleept een beetje met zijn achterpoten, de dierenarts zei al dat dit alleen nog maar erger zal worden en hij gaat ook inderdaad steeds slechter lopen..
Mijn vragen zijn eigenlijk, hebben jullie ervaring met deze behandeling en wat zijn die ervaringen?

Helpt het? En voor hoelang? Hoe oud is de hond waarbij het gedaan is?

De verzekering vergoed dit namelijk niet dus voor ik twee à driehonderd euro ga uitgeven wil ik natuurlijk wel weten of het het waard is..
Als het Ceas helpt is het me het geld meer dan waard, maar zo niet kan ik het beter uitgeven aan een andere behandeling natuurlijk .....
Ceasar is overigens 8 jaar oud nu.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Up :-D

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hu? Is de techniek inmiddels al zo ontwikkeld dat ze lasers hiervoor kunnen gebruiken?

Ik heb geen ervaring hiermee, maar het is wel een zeer intresant onderwerp.

Hiervoor een mooi up-je

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik dacht ook meteen..., dat geeft hoop voor heeeeeel veel honden als dit mogelijk is en aanslaat.

 

Ik had er nog nooit van gehoord, heb er dus ook geen ervaring mee, maar ik hoop voor je dat er een goed plan komt om Ceasar weer pijnvrij rond te laten huppelen.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ik heb er ook nog nooit van gehoord. En kan me er geen voorstelling van maken: artrose wordt toch vooral veroorzaakt door een gebrek aan kraakbeen tussen gewrichten? Wat gaan ze dan laseren?

Hoe werkt dat dan?

Maar goed, ik ben een leek natuurlijk.

Ik dacht juist dat het enige wat heel redelijk helpt is goede spieropbouw , met name rond de aangedane gewrichten. Zodat die spieren een soort bescherming vormen rond dat gewricht en het gewricht minder belast wordt.

Maar ja, inderdaad, wie weet wat ze hebben uitgevonden. Ik ben benieuwd!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ken ik niet, wel een stamcelbehandeling, hier ervaring mee voor Bamse, als je verzekerd bent dan krijg je het vergoed de stamcelbehandeling. kosten ongeveer 1200 - 2000 euro.

stamcelbehandeling is voor arthrose.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb het even opgezocht, helemaal geen gek idee hoor... zou het zeker bespreken met je dierenarts en dan hiervoor gaan.



Lasertherapie behandeling van artritis, artrose, tennisarm, ets.

Een aantal jaar geleden is, als resultaat van veel onderzoek, duidelijk geworden dat laag- energetische soft-lasertherapie een ontstekingsremmende, analgetische (pijnstillende), oedeemverminderende en spasmolytische(ontspannende) werking heeft op het lichaam en de immuunprocessen in het lichaam stimuleert. De sterke ontstekingsremmende werking is de belangrijkste en meest gebruikelijke effect van lasertherapie.

Lasertherapie is bijzonder effectief bij de behandeling van gewrichtsaan-doeningen zoals artritis en artrose. Het uitzonderlijk sterke ontstekingsremmende effect van lasertherapie maakt het mogelijk acute artritis praktisch volledig te genezen en een duurzame (van 1 tot 2-3 jaar) verbetering te verzorgen, zo ook een vermindering of verdwijnen van de pijnklachten en verbetering van de beweeglijkheid bij artrose. Om acute artritis te genezen en duurzame verbetering van de klachten bij artrose te verkrijgen zijn 6 tot 10 lasertherapie behandelingen nodig.

 

Adres: Mirabelweg 38, 5632 PC Eindhoven.

Tel/ fax: 040 - 2 423 730

 Deze pagina zit onder GNU Free Documentation License

Gevalideerde site: | CSS2.1 | | ©2008-2014, Lasertherapiepraktijk.nl | | www.Roswebnet.com |

bron

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Er is volgens mij nog niet voldoende onafhankelijk onderzoek om te kunnen zeggen of het wel of niet werkt. 

 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Het artikel is uit 2010 maar de discussie loopt door tot 2014. 

http://skeptvet.com/Blog/2010/05/cold-laser-therapy/comment-page-2/

 

Barbara Kwiatkowska (Gast)

Beste Naomi, Ga maar met Cesar naar chiropractor Dr. Jan Kramer,. Als de hond moeilijk loopt, zit erg vak zijn rug vast en na de behandeling zal Cesar op nieuw "vliegen". Sterkte!

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 16 december om 23:58 --

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naomi gelezen van je.... hou je ons op de hoogte ?

ik ben heel nieuwsgierig, goed verlopen vanmiddag. :-D
de vorderingen dat wil ik graag van je weten.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik zal jullie ook nog even updaten, Willemijn heeft het al via pb gehoord, maar denk dat jullie ook wel benieuwd zijn.

Ik heb vanmiddag een gratis eerste behandeling gehad om eens te zien hoe het allemaal gaat en wat het is, Ceasar liet het allemaal heel goed toe en gedroeg zich voorbeeldig. Hij kreeg een brilletje op en zelfs die liet hij zitten, hij moest gaan liggen op een groot kussen en toen kreeg hij een behandeling van 8 minuten. Ik heb het zelf ook even gevoeld op de rug van mijn hand en het stelt echt niks voor, het is alleen warm, meer niet.
Er is geen narcose of verdoving nodig, het doet geen pijn en er is ook geen revalidatie tijd. Na 5 à 6 behandelingen is er verschil te zien over het algemeen en de eerste reeks bestaat uit zo'n 8 behandelingen, twee keer per week eerst.. Daarna hoeft er alleen nog naar af en toe eens een onderhoudsbehandeling uitgevoerd te worden, wanneer dat moet is per patiënt verschillend, de een heeft het eens per maand nodig en de ander kan het af met eens per jaar of zelfs minder..

Al met al gaat het, voor beide poten, zo rond de 500 euro kosten, dit omdat ik veel en ook lange behandelingen neem..

De dierenarts heeft me deze behandeling gewoon gegeven, on THE house zeg maar, en hij zei dat ik er maar even over na moest denken..... Echter heb ik bij thuiskomst even een pro's en con's lijst gemaakt en ik ben er wel over uit dat ik dit wel ga doen ... Want als het erop aan komt is het heel simpel; het is of dit of rekken met pijnstillers en afwachten hoelang het nog duurt, want onder narcose is geen optie meer, hij is al zo ontzettend vaak onder narcose geweest dat het de vraag is of hij überhaupt nog een narcose zou overleven..... Ik moet dus eerst alle andere middelen uitputten voor ik daar ook maar over na zou denken.
Ik hoop dus met heel mijn wezen dat dit het ei van Columbus is ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naomi, wat hoop ik dit toch voor jou hond, en wie weet als het helpt dat het ook voor anderen een optie is, de 500 euro hoef je niet ala minuut te betalen kan dus over de behandelingen die gedaan worden, ook dat is een goed iets.

enne ik blijf je trouw nu volgen hoor :-D mijn vriendin haar hond heeft ook problemen, en voor haar hond zou dat ook een goede optie zijn, vandaar ik volg je. :-D

en Naomi, voor jou nu zoveel beterschap. na vijf zes behandelingen weet je al wat schrijf je, hopen .

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Super..., dat klinkt echt als een fantastisch alternatief voor een operatie.

Ik ben heel benieuwd wanneer je resultaat gaat bemerken

 

Top trouwens dat de DA deze behandeling 'on the house' deed, kun je toch mooi eens kijken of je het wat vind..., en belangrijker.., of Ceasar het wat vind, want die moet het tenslotte ondergaan.

Maar zo te lezen had hij er helemaal geen moeite mee..., veel succes met de vervolg behandeling 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Straks weer een behandeling, om 16:15 uur staat de afspraak.. Ik ben benieuwd of meneer weer zo netjes meewerkt.. Denk dat ik voor de zekerheid toch maar zijn eigen snoepjes meeneem, dan werkt hij zéker mee.. Voor die snoepjes liet hij zich zelfs föhnen na het wassen O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wow, dat wordt kijken kijken en nog eens kijken, hoe de hond opstaat , en of het goed gaat. vandaag al twee behandelingen, morgen rust ? en dan vrijdag weer ? na zes behandelingen zou je zeker wat moeten kunnen zien beschrijf je, jee Naomi wat zijn wij nieuwsgierig. :-D

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Hier nog even een update..
Vanmiddag de tweede behandeling gehad, 10 minuten na de behandeling ging hij uit zichzelf zitten, iets wat hij al máánden niet meer gedaan heeft, op commando deed hij het nog wel, maar dat ging moeilijk en stram en nu ging het zelfs aardig soepel! Ik ben dus een blij mens momenteel en ik verwacht echt wel grote verbeteringen met een aantal weken.
Vrijdag weer en dan worden beide poten achter elkaar gedaan, even een wat langere zit dus, maar dat is wel de snelste manier om resultaat te krijgen, dan ben ik met een week of vijf wel klaar en kunnen we over op de onderhoudsbehandelingen eens in de zoveel tijd. Na 5 á 6 behandelingen moet er echt veel verschil te zien zijn, dus ik ben benieuwd, als ik dit nu allemaal al zie heb ik hoge verwachtingen ;-)
Overigens wel heel aardig van mijn dierenarts; normaal kost een behandeling 33 euro, nu omdat ik er zoveel neem en ook lange behandelingen, kosten ze nog maar 25 euro per behandeling, dus nog minder dan een losse korte behandeling, de korte kosten namelijk 29 euro los ... Echt super..
Al met al ziet het er naar uit dat het me uiteindelijk inderdaad zo'n 500 euro gaat kosten en ik betaal dus per keer dat ik kom, dat word dus 50 euro per bezoek, omdat dan beide achterpoten gedaan worden. ;-) Het is me het al met al meer dan waard als ik dit zo zie :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vandaag voorpoten ? dat gaat snel Naomi.... na het weekend zie je beslist verbetering, nu al schrijf je, maar na het weekend moet het toch echt te zien zijn.

 

ben heel nieuwsgierig naar deze behandeling.

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik volg mee, heel interessant!!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Vanmorgen zijn beide achterpoten achter elkaar gedaan, twee keer 8 minuten dus, was even een wat langere zit, maar Ceasar deed het prima ...

Van het weekend zal ik hier even een update plaatsen over de vooruitgang, kan er nu nog weinig van zeggen natuurlijk .

@Yoop; op deze website staat er wat meer info over alles en ook een filmpje over hoe het gedaan wordt.
http://www.dierenartsencombinatie-vvtv.nl/zwolle-zwartewaterland/lasertherapie/

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik ga meteen lezen, mijn hond het artrose in zijn rug, dank je!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Moet wel ver reizen, ik kan niks vinden bij mij in de buurt, das wel jammer.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Het is in principe niet anders dan acupunctuur of acupressuur

ze stimuleren de zelfde punten op de meridianen

fijn dat de hond er zoveel baat bij heeft

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Ik volg ook Naomi, erg hoopvol. Wie weet is bij ons ook een keer nodig.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

@Yoop, wat balen! Waar woon je als ik vragen mag?
Het is ook niet echt handig als je weet ik veel hoelang in de auto moet zitten met je hond natuurlijk, als ik weet waar je woont kan ik mijn da wel vragen of ze iemand weten in je buurt of in ieder geval helpen googlen

Ginger (Gast)

Goudaccunpunctuur van dr Schultz is ook zeker een aanrader voor artrose. 

Op basis van rontgenfotos bepaalt hij of het geschikt is voor de hond.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Nou wat ik jullie nu ga vertellen is zo super, dat het bijna ongeloofwaardig is, ik heb echt drie keer gekeken om te kijken of het niet gewoon zo leek.... Ceasar loopt nu zonder te trekken met zijn rechter achterpoot!! Daar trekt hij al máánden mee nu! ik ben nu net thuis van het werk en het viel me gewoon op bij binnenkomst!

honden page profiel yooopyooop 3 doggies

honden foto van yooop

Ik woon in Papendrecht omgeving Dordrecht Rotterdam Sliedrecht...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Naomi, wat een vooruitgang, wat hoopvol voor Ceasar.

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

" Ik woon in Papendrecht omgeving Dordrecht Rotterdam Sliedrecht... "

 



Oké ik ga woensdag weer heen, dan zal ik het hen even voor je vragen en ik zal ook even googlen

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: lipcorrectie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^