Jack russelpup plast binnen, in haar bench en wil buiten niet plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel stephaniestephanie

Ik weet dat ik mijn vraag misschien te vroeg stel en nog even moet afwachten. Maar ik wil het niet laten escaleren. 

 

We hebben onze jack russelpup (mila) sinds gisternamiddag. 

We laten ze slapen inde bench op onze slaapkamer. We ware vannacht steeds te laat buiten met haar ( zo plaste ze 2x en deed 2x een kakje in haar nestje) we hoorde ze wakker worden maar eens het licht en kamerjas aan was het al te laat. 

Op internet gelezen dat het kan zijn dat ze te veel plek heeft dus hebben we dozen inde bench gezet zodat het kleiner en knusser is. Maar ook net als ik ze wou late rusten plaste ze weer in de bench (wat eigenlijk haar nestje is)  Ik heb de nest bij de fokker niet gezien (was toen al donker)  

heb ook de indruk dat ze plast als ik even naar benede loop (zowel in huis als in de bench) iemand tips zodat ze niet meer in haar eigen nestje plast?? 

 

Verder er lukt de zindelijkheidstraining nog niet echt. Ik ga elk uur buiten met haar. Na ere,spelen,drinken, als ze begint te zoeken. Maar ze heeft bukte nog niet geplast, dus kon ik haar ook nog niet belonen. Maar als ze dan terug bove komt plast of poept ze meteen. Ik zet ze steeds op dezelfde plek en ik blijf er zelf bij. Maar het is stilaan winter en ze lijkt koud te hebben want ze kruipt steeds tussen mijn voete :-) (natuurlijk is het veeeel te vroeg om hierover te oordelen, het heeft tijd nodig maar mss kan iemand me wat meer tips geven ivm de zindelijkheidstraining inde winter)  

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Kom op joh je hebt dat beestje sinds gister ! 

Wat verwacht je nu?

Ze heeft geen idee wat zindelijkheid inhoud dat duurt echt wel even.
Sorry wil echt niet bot doen maar je kan toch niets verwachten van een hond die je nog geen 24 uur in huis hebt.

 

Bench op de kamer is goed!

Zorg dat je de wekker zet en op tijd naar buiten gaat.

Het is heel veel werk in het begin maar het komt goed.

Koud hebben geloof ik nog niet in....het is nog boven nul.

Ze is gewoon nog bang en dat is logisch...

Ga gewoon een klein stukje lopen en blijf niet stilstaan.

Doet ze niks is het prima, doet ze wel wat is het ook goed.

Heb geduld !

In de winter (zonder sneeuw) is het niet anders zindelijk maken dan in de zomer.

Als je haar savonds uitlaat om hoe laat doet ze dan weer wat in de bench? Zorg dat je dat tijdstip voor bent en laat haar buiten uit.
Hoe sneller je door krijgt op welk tijdstip ze dat doet kan je het voorzijn waardoor je dit steeds langer kan rekken en uiteindelijk er snachts niet meer uit hoeft.
Elk uur overdag hoeft opzich niet...wel na het spelen, eten, slapen en als ze gaat zoeken.
Een pup moet veel slapen en als jij elk uur naar buiten gaat dat komt ze niet aan dr slaap.

Succes !

honden page profiel stephaniestephanie

Ik zei in mijn bericht dat ik niet verwacht dat  het meteen lukt!!! Ik wil gewoon wat meer tips. 

Ik heb buiten koud dus het zal zeker ni aangenaam zijn voor zo'n kleine puppie... 

 

Gisteren gingen we vroeg slapen 21uur en hebben haar nog buitegelaten net ervoor maar ze deed niets.ze is meteen in slaap gevalle tot 22 uur en eer ik daar was had ze al gepoept. 

 

Ik zou gewoon al willen dat ze niets meer in haar bench doet. 

 

Daarnet liet ik ik haar weer buite als ze aan het zoeken was en ze heeft een kwartier buiten gestaan maar niets gedaan. Toen ze ontdekte dat de deur naar binnen nog openstond liep ze de berging in een deed daar haar kakje.  

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Het is sowieso moeilijker een hond in de winter zindelijk te maken dan in de zomer, dat is een bekend feit.

 

Sorry, behalve geduld heb ik geen tips voor je.

honden page profiel --

Hoi Stephanie,

Ik zie dat je nieuw lid bent op HP, welkom!

 

Over je pupje. Ik denk dat je het goed aanpakt hoor! Blijf gewoon zo doordoen. Echt héél vaak even naar buiten, en het kan wel even duren maar op een gegeven moment zal Mila vanzelf een plasje doen!! En dan beloon je haar natuurlijk uitbundig. Dan gaat het kwartje vanzelf vallen. 

Nog geen zorgen over dat dat nu nog niet lukt. Gewoon papier en schoonmaakmiddel in de aanslag houden.  En ookal duurt het een paar weken, niet boos worden als ze het binnen doet. Maar dat deed je vast ook niet.

 

Snachts zou je misschien als je bench groot genoeg is een krantje kunnen neerleggen en aan de andere kant het zachte mandje/kleedje. Zodat je niet elke nacht de bench hoeft te verschonen. 

 

Verder gewoon zo door blijven doen en bedenk je dat het echt allemaal niet in een weekje kan.

Geniet lekker van je pup!!

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Buiten voelt nog niet veilig denk ik. Dat moet wennen. Geduld hebben, niet boos of geirriteerd worden, dan komt t wel.

 

Gefeliciteerd met je pupje!

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Om het half uur a uurtje even naar buiten met een koekje in de hand. Behoeften doen = koekje. Volhouden volhouden geduld geduld is inderdaad de enige tip. 

 

Als ke hondje het binnen doet kan je het eigenlijk enkel negeren .. Tenzij je je hondje betrapt kan je hem nog snel buiten zetten 

 

als je je pup bij een goede fokker vandaan hebt ( die goed met de pups bezig is ) gaat het zindelijk maken veel sneller dus dat speelt ook mee. Ken iemand die een pup heeft van broodfo..er en die haar hondje is nooit zindelijk gekregen .. Plast telkens in haar mandje.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" Om het half uur a uurtje even naar buiten met een koekje in de hand. Behoeften doen = koekje. Volhouden volhouden geduld geduld is inderdaad de enige tip. 
 
Als ke hondje het binnen doet kan je het eigenlijk enkel negeren .. Tenzij je je hondje betrapt kan je hem nog snel buiten zetten 
 
als je je pup bij een goede fokker vandaan hebt ( die goed met de pups bezig is ) gaat het zindelijk maken veel sneller dus dat speelt ook mee. Ken iemand die een pup heeft van broodfo..er en die haar hondje is nooit zindelijk gekregen .. Plast telkens in haar mandje. "

 Is niet waar hoor.

Joy kwam bij een top fokkster vandaan die er heel veel aan gedaan heeft maar Joy was pas met 7 maanden zindelijk.

Is puur haar karakter die neemt nooit (inmiddels bijna 5) de tijd ergens voor.

@ ts...een hond is niet te vergelijken met een mens.

Ik heb een chihuahua en ook die heeft het niet koud nu...ligt er sneeuw, vriest het dat het kraakt ja dan wel maar nu nog niet hoor.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

"  Is niet waar hoor.
Joy kwam bij een top fokkster vandaan die er heel veel aan gedaan heeft maar Joy was pas met 7 maanden zindelijk.
Is puur haar karakter die neemt nooit (inmiddels bijna 5) de tijd ergens [email protected] ts...een hond is niet te vergelijken met een mens.
Ik heb een chihuahua en ook die heeft het niet koud nu...ligt er sneeuw, vriest het dat het kraakt ja dan wel maar nu nog niet hoor. "

 Uiteraard zijn er uitzonderingen maar gemiddeld gezien... :D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Kost tijd voordat een pup door krijgt dat het de bedoeling is om buiten de behoefte te doen. Nu is het buiten nog spannend, allerlei geuren en geluiden en dingen die bewegen. Neem de tijd en het moment dat ze voor het eerst buiten wat doet uitgebreid belonen.

In het begin kan het soms hopeloos lijken maar het komt goed;-)

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Het was ook niet handig om de pup op te halen als het al donker is. Waarom heb je het nest niet gezien? Hoe oud is de pup? Je moet heel veel geduld hebben. Neeltje was ook pas een half jaar voor ze echt zindelijk was.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance


 
Snachts zou je misschien als je bench groot genoeg is een krantje kunnen neerleggen en aan de andere kant het zachte mandje/kleedje. Zodat je niet elke nacht de bench hoeft te verschonen. 
 
  "

  Probeer deze oplossing eens, een pup zal alles doen om niet op zijn dekentje te hoeven plassen. Op krant gaan leren ze heel vlug.

 

Dan kan je in de dag een propere krant naast de open bench  leggen voor t geval dat ze toch tussen twee uitlaatwandelingen moet gaan. Laat vanonder een krant met de geur van wat urine liggen. Ze ruikt direct waar er geplast is en zal daar gaan

 

Verwacht geen wonderpup he....ze is nog veel te klein om geen ongelukjes meer te hebben. Is volledig normaal gedrag nu. 

Mijn Lance was pas echt zindelijk op vier a vijf maand. 

Bestraf haar vooral niet ! 

 

Succes. En geduld , geduld.......altijd met pups hoor. 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Waarom kon je het nest niet zien bij de fokker toen het donker was?   Lagen ze in een schuur of zo?    Het kost gewoon veel tijd om een pup zindelijk te maken, vooral de eerste weken.

Stephanie (Gast)

omdat het niet anders ging met mijn werk moesten we wel op een avond gaan kijken. Het was half zes zes uur zoiets? Inde winter dus al pikdonker. We kwamen binnen in zijn huis waar drie chiwawas en een jachthond leefde maar de pupjes en moeder zaten ergens anders. Die meneer is ze dan gaan halen (2teefjes) en liet ze rondlopen in zijn woonkamer. Hij vertelde dat ze vanaf deze week appart van bij de moeder zaten. 

 

Ons milla heeft vandaag veel geleerd!! Paar piskes en kakjes buiten. Bij ons werkt het  blijkbaar niet om te blijven staan want dan gaat ze zelf ook gewoon zitten. Wij moeten heen en weer lopen en na vij a tien minuutjzs doet ze iets :-) supper blij!!!! Ze heeft ook nog vaak ongelukjes maar dat vinden we helemaal niet erg!! Het vraagt namelijk tijd! Dat weten we ookwel!! Maar nu heeft ze teminste door wat ze buite moet/mag doen. 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Mooi dat ze t nu durft buiten! Komt helemaal goed!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Oei ! dat klinkt niet echt goed.

 

Pups horen nooit zonder hun moeder te zijn !

Maar goed gebeurd is gebeurd je hebt het pupje nu al.

Stilstaan werkt idd zoals ik eerder melde niet bij alle pups daarom lekker een beetje lopen dan gaan ze op in de geurtjes en doen ze vaak wel wat.
Gewoon zo doorgaan en dan komt het goed !

 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" omdat het niet anders ging met mijn werk moesten we wel op een avond gaan kijken. Het was half zes zes uur zoiets? Inde winter dus al pikdonker. We kwamen binnen in zijn huis waar drie chiwawas en een jachthond leefde maar de pupjes en moeder zaten ergens anders. Die meneer is ze dan gaan halen (2teefjes) en liet ze rondlopen in zijn woonkamer. Hij vertelde dat ze vanaf deze week appart van bij de moeder zaten. 
 
Ons milla heeft vandaag veel geleerd!! Paar piskes en kakjes buiten. Bij ons werkt het  blijkbaar niet om te blijven staan want dan gaat ze zelf ook gewoon zitten. Wij moeten heen en weer lopen en na vij a tien minuutjzs doet ze iets :-) supper blij!!!! Ze heeft ook nog vaak ongelukjes maar dat vinden we helemaal niet erg!! Het vraagt namelijk tijd! Dat weten we ookwel!! Maar nu heeft ze teminste door wat ze buite moet/mag doen.  "

 Dus de moeder heb je ook niet gezien ? Klinkt niet als een ervaren goede fokker...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hoofdstuk 4: errorless house training

http://www.dogstardaily.com/files/BEFORE%20You%20Get%20Your%20Puppy.pdf

 

En wat betreft het plassen als ze weer naar binnen komt, dan hou je haar aangelijnd en meteen weer naar buiten. 

honden page profiel stephaniestephanie

Hej iedereen

 

Vannacht een super goede nacht gehad... Milla plaste en poepte niet in haar bench :-d en ze piepte en jankte niet. 

We hebben de bench naast het bed geschoven en als we gingen slapen stak in mijn hand door de tralies. Eens ze haar goed had gelegd kon ik mijn hand gewoon weer wegdoen. Ze werd twee maal wakker vannacht  en zijn dan naar buiten gun voor plasje en kakken. Dit deed ze super goed!!! 

 

We we hadden overdag een paar keer wat koekjes in haar bench gelegd zodat ze er zelf af en toe in en uit ging. Ze deed inde nm zelfs uit eige wil een dutje in de bench ipv opde mat onder mijn bureau waar ze normaal ligt!!! 

 

Supper flinke mila!! 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ha, dat is fijn! Ze begint een beetje vertrouwen te krijgen! Goed van jullie, ga zo door!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^