Podenco gromt

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Hallo iedereen. Ik heb een podenco pup van nu 5 maanden oud. Een ontzettende, makkelijke lieve schat. We hebben niks te klagen! Op 1 klein dingetje na. Xabi gromt naar alles wat los en vast zit. Hij trekt geen lip op, hij gromt. Als we buiten lopen gromt hij tegen iedereen die we tegen komen. Zelfs tegen paaltjes. Hij gromt tegen visite die binnen komt. Als ik aan het wandelen ben ontwijken mensen mij soms. Vind dit zo erg! Hij zal geen vlieg kwaad doen. Dit is ook een typisch geval van het baasje dat opgevoed moet worden. Ik weet ook echt niet hoe ik hier op moet reageren. Ik corrigeer met een rukje aan de riem en zeg Nee. In huis negeer ik het als Xabi weer wat ziet lopen buiten en begint te grommen. Is iemand hier bekend mee? Of heeft tips? groetjes

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ah, dat is zeker niet fijn nee.

Rukjes geven aan de riem zou ik zelf niet doen, slecht voor de nek van de hond. Stel voor als ze zoiets bij jou doen, lijkt me niet fijn.

 

Voor het grommen naar dingen die stil staan zoals de paaltjes die je noemt, loop eens een aantal keren heen en weer langs het paaltje net zo lang tot je hond niet meer gromt, op positieve manier langs het voorwerp lopen, gezellig tegen je hond blijven kletsen als die stil is, lekkere snoepjes geven als die goed gedrag laat zien en als de hond weer gromt gewoon stil zijn en verder lopen.

Kan misschien te proberen zijn?

Ook het grommen naar mensen kun je misschien op bovenstaande manier oplossen, vraag mensen of ze willen helpen met oefenen. Misschien evt ouders, broers/zussen, neven/nichten of buren die je willen helpen?

Mocht het niet werken zou ik eens naar een hondenschool gaan, misschien kunnen ze je daar helpen?

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

"

Ah, dat is zeker niet fijn nee.


Rukjes geven aan de riem zou ik zelf niet doen, slecht voor de nek van de hond. Stel voor als ze zoiets bij jou doen, lijkt me niet fijn.



 


Voor het grommen naar dingen die stil staan zoals de paaltjes die j
e noemt, loop eens een aantal keren heen en weer langs het paaltje net zo lang tot je hond niet meer gromt, op positieve manier langs het
voorwerp lopen, gezellig tegen je hond blijven kletsen als die stil is, lekkere snoepjes geven als die goed gedrag laat zien en als de h
ond weer gromt gewoon stil zijn en verder lopen.


Kan misschien te proberen zijn?



Ook het grommen naar mensen kun je misschien op bovenstaande manier oplossen, vraag mensen of ze wille
n helpen met oefenen. Misschien evt ouders, broers/zussen, neven/nichten of buren die je willen helpen?


Mocht het niet werken zou ik ee
ns naar een hondenschool gaan, misschien kunnen ze je daar helpen?

"


Bedankt voor je reactie :-)Rukjes aan de riem heb ik geleerd bij puppy cursus. Niet heel hard natuurlijk. Gewoon dat ze het voelen. Moet niet heel veel kwaad kunnen, aangezien Xabi soms netzo hard rent tot de rolriem op is, en achterover kukelt. Ik ga het inderdaad eens proberen met het blijven oefenen met paaltje door er langs te blijven lopen en uiteindelijk te belonen! Bedankt kan er wat mee

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Bedankt voor je reactie :-)Rukjes aan de riem heb ik geleerd bij puppy cursus. Niet heel hard natuurlijk. Gewoon dat ze het voelen. Moet niet heel veel kwaad kunnen, aangezien Xabi soms netzo hard rent tot de rolriem op is, en achterover kukelt. Ik ga het inderdaad eens proberen met het blijven oefenen met paaltje door er langs te blijven lopen en uiteindelijk te belonen! Bedankt kan er wat mee "

 

Daarom worden vaak tuigjes geadviseerd. Nekblessures zijn zo opgelopen ook als je voorzichtig bent.

Succes met oefenen! 

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Ja heeft ie :-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

In plaats van je hond te straffen/corrigeren,kun je misschien proberen te achterhalen waarom hij bij veel dingen gromt.
Honden kunnen niet praten zoals wij maar hebben wel degelijk hun eigen taal,hun lichaamstaal en signalen,eigen geur en geluiden;grommen,piepen,janken,blaffen.
Het klinkt een beetje alsof hij onzeker is,angstig is voor bepaalde dingen.
Dan lijkt me corrigeren niet heel verstandig,eerder dan de oefening die hierboven genoemd wordt; gerust stellen en op een positieve manier dingen benaderen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik sluit me aan bij Isha. Pas als je weet waarom ie het doet, kun je een oplossing gaan zoeken. Doet ie het bijvoorbeeld uit angst, dan zal een correctie d.m.v. een rukje het juist erger maken, want dan doet datgene wat eng is ook nog "pijn".

Podenco's zijn eigenzinnige en heel gevoelige honden. Ik ga er voor het gemak even vanuit dat hij via een stichting bij je is gekomen - wellicht heeft de stichting een gedragstherapeut in huis die je advies zou kunnen geven?

Ook zou ik op zoek gaan naar een hondenschool die positief traint, zonder correcties. De band die Podenco's met hun (nieuwe) baas hebben is enorm fragiel. Mijn advies is dan ook om je hondje, zeker nu in het begin, vertrouwen, veiligheid en plezier te bieden.

Ik weet niet waar je woont maar komende zaterdag middag verzamelen we met een aantal Podenco-eigenaren in Eindhoven. Ik schat dat we in totaal zo'n 20 Podenco's bij elkaar gaan hebben. Als het in de buurt is, is het misschien leuk om ook te komen? :-)

honden foto van Manfred, baasje van Hugo en Molly

Lastig, Hugo heeft op Xabi's leeftijd ook wat vaker gegromd. We hebben er eigenlijk niet op gereageerd en het is over gegaan. Nu heeft hij een blaf-fase, net zo irritant. :S

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Wij denken inderdaad dat het onzekerheid is. In het donker gebeurd het vaker, waarschijnlijk wanneer hij een situatie niet onder controle kan houden. Wij hebben hem via een stichting maar verder geen hulp. Vertrouwen hebben we gelukkig al. Dat merk ik aan hoe trouw hij is. Loslaten lopen gaat zelfs heel goed. Ik ga het inderdaad niet meer corrigeren. En wat leuk, maar eindhoven is helaas te ver. Wonen in de achterhoek :( is dat altijd in Eindhoven?

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Nog even een toevoeging. Er wordt benoemd om hem gerust te stellen. Xabi is erg aanhankelijk van mij. Soms te aanhankelijk. Dus ben bang als ik hem altijs gerust stel dat ik het niet beter maak. Hij speelt niet met andere honden, verschuilt zich dan achter mij. Dus wordt dit dan niet verergerd?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Is het echt grommen of meer een soort van 'jeeej, ik ben heel blij!'?

Hoe is zijn gezichtsuitdrukking? Zijn lichaamshouding?

 

Mellow heeft dat soort geluidjes ook, ze tuit daarbij haar lipjes en dan hoor je een 'wrrooooeee' of zoiets (sorry, geen geluidsfragment bij de hand )

 

Vriendje Max deed dat ook heel erg, mijn schoonmoeder dacht toen ook dat ie gromde, maar dat was het echt niet. Je zag echt zo'n rimpelig bekkie en zo'n überblij geluidje, hij steeg daarbij ook bijna op, zo hard zwiepte hij met zijn staart.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Zijn rugharen gaan overeind staan en hij begint te grommen, wat overslaat in luid blaffen.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Zijn rugharen gaan overeind staan en hij begint te grommen, wat overslaat in luid blaffen. "

 



Hoe is de houding van zijn staart hierbij?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Het is niet een evenement in Eindhoven of zo, het was een Facebook berichtje waar vrienden van vrienden van vrienden e.d. op reageerden. Achteraf gezien kan ik zelf helaas niet, dubbele afspraak gepland, zucht.

Podenco dag in Oss wordt altijd in mei gehouden, da's wel errug leuk!

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Zijn staart staat gewoon omhoog zeg maar. Soms tussen de benen, dit komt echter niet vaak voor. Tenzij een andere hond nogal dominant is. Xabi is met de fles groot gebracht, met weinig andere honden. Dit heeft denk ik voor de hond zelf veel nadelen gehad. Hij kan nu eindelijk een beetje spelen met de hond van me ouders. Dit heeft een lange tiid geduurd. Oss is al een stuk dichterbij haha. Balen dat je dubbelgepland hebt :(

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Grommen is een afstand vergrotende communicatie.

 

Hij verteld hetgeen waar hij onzeker/angstig van wordt op afstand te blijven en/of hem (veel) meer ruimte geven.

 

Stoppen met rukjes geven,want je hond is op het moment van grommen aan het praten,en daar mag jij naar luisteren en handelen op een goede manier.Bijv zoals Ruby 88 omschrijft,strooi wat lekkers rond een paal.

Ga bij de paal hurken,zeg iets neutraals(geen hoge stem,geen lage stem,geen vrolijke stem,maar denk aan een neutrale zin'ik ga even boodschappen doen'...en dat neutrale 'gevoel'wat je daarmee voelt/denkt gebruik je dan om tegen je hond te praten.

'Zie je valt best mee'.Door met een neutrale stem te praten ,leert je hond dat het niet kei bijzonder is wat er gebeurd,dus niet iets super leuks of doodengs.

Je hoeft er ook niet constant aandacht aan te schenken,aan het gegrom en of de voorwerpen/mensen waarnaar hij gromt.Je kan ook gewoon doorlopen en neutraal zeggen ,'kom maar,dan lopen we door'.

 

Met rukjes geven aan zijn lijn zal je een negatieve nadruk gaan leggen op paaltjes en mensen.

 

Als je nu mensen op straat tegen komt en hij gromt ,loop je lekker door,accepteer voor nu dat hij (nog) geen hond is die alle mensen maar vertrouwd en door iedereen geaaid hoeft te worden of van allerlei mensen aandacht moet krijgen.Het gaat om de hond,dat hij zich veilig leert te voelen en zich ook begrepen voelt.

Als jij hiervoor de tijd gaat nemen,en hem meer ruimte gaat geven,dus weg lopen van mensen dan krijgt hij meer vertrouwen in de situatie(het samen met jou over straat lopen).

Neem daar echt de tijd voor(paar maanden).

 

Verder is hij nog heel jong en moet hoe dan ook door angstfases heen(een stuk of 5 tot het 2e levensjaar) en vertrouwen krijgen in het/zijn leven.Begeleid hem als dat je een kind zou begeleiden die jou hulp en steun zoekt bij onzekerheden.

 

Om hem wel een goede band op te laten bouwen met mensen en te socialiseren is het het beste,als hij los loopt en je dan iemand vraagt te hurken,de hond vrolijk te roepen en de hond zélf te laten komen kijken,en ook zelf een keuze te laten maken(durf ik het aan of durf ik het niet aan,dat zal ook per persoon anders zijn).

Laat de mensen hem iets lekkers geven,in hurk stand,met open hand en laat ze niet aaien.

 

Mocht je dit nu steeds met eenzelfde persoon doen,dan zul je zien dat je hond na een aantal keren het persoon gaat herkennen en zelfs blij zal reageren.

Met dit hondje bereik je het meest met veel geduld en respect voor zijn eigenheid.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dit is iets voor jou: http://www.moniquebladder.nl/bat-lezingen

 

Je kunt haar hele site wel doorlezen,staat heel veel goede info op.

honden page profiel Renee en XabiRenee en Xabi

honden foto van Renee en Xabi

Harstikke bedankt voor je informatie! Hij wordt vaak opgehaald door mijn ouders, hij is al ontzettend blij om mijn ouders te zien, in het begin was hij bang voor ze. Ik ga er heel hard aan werken. Tenslotte moet het baasje opgevoed worden. B

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Harstikke bedankt voor je informatie! Hij wordt vaak opgehaald door mijn ouders, hij is al ontzettend blij om mijn ouders te zien, in het begin was hij bang voor ze. Ik ga er heel hard aan werken. Tenslotte moet het baasje opgevoed worden. B "

 Zie je  het kan en gaat wel lukken hoor,heel fijn voor hem dat hij je ouders al betrouwbaar vindt en zo ook herkent.

 

Was met mijn hond ook hoor,ik kreeg haar met 5 maanden oud,uit Spanje,heel angstig voor het drukke Den haag.

Mensen wilde ook aandacht aan haar schenken(en ze heeft haar schattige uiterlijk en stoere blauwe oog niet mee),maar van mij hoefde ze niks met mensen,als zij het niet wilde/fijn vond,nou dan niet 

 

En toch heeft ze met een paar mensen echt een band opgebouwd,maar dat is allemaal gegaan op haar tempo en wat ook hielp is dat die mensen wel zelf ook een hond hadden/hebben.

Uiteindelijk draaide het zelfs zo dat ze het leuker vond om die mensen te zien ..dan de hond  

 

En wat bij haar écht helpt,zelfs als ze aangelijnd is,is als mensen de moeite nemen om te hurken,haarzelf te laten komen,en dan onderhands aaien(kin/borst).Dan vindt ze best veel mensen oke,ook als ze niet kent.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^