Zindelijkheid puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pickles (Gast)

We hebben een pup van 8,5 week. De eerste dagen jammerde hij als hij zijn behoeften moest doen. Ineens stopte het. Hij plast buiten, komt binnen nu en plast opnieuw... Het vervelende is dat hij steeds op het kussen van onze andere hond gaat plassen.... Wat kunnen we doen? Zouden we iets verkeerd gedaan hebben waardoor hij dat gedrag opnieuw stelt? Onze andere hond is op zijn kussen gesteld en is echt niet happy nu!

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Hij is nog veel te jong om dit bewust te doen. Het idd een baby en het heeft tijd nodig om zindelijk te worden! Veel geduld en succes gewenst..en vooral niet straffen!

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Heel veel geduld hebben!!! 

 

De pup is 8,5 week en dat is nog jong... met heel veel geduld, maar ook consequent zijn in je handelen om de pup buiten te zetten... en niet boos worden.

 

Blijf eventueel wat langer buiten... doet je pup het alleen 's ochtends of vaker op de dag.

Zet je pup iedere uur (als die wakker is) even buiten.

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Omdat het goed ging, heb je het idee dat er iets mis is. Het kan zijn dat de pup heel snel zindelijk is. Maar er kan ook altijd sprake zijn van een terugval. Dat hij steeds hetzelfde plekje uitkiest hoeft niet vreemd te zijn. Dat het toevallig de plek is van je andere hond, is heel vervelend.

 

Zoals hiervoor al is gezegd, blijf altijd kalm. Het heeft geen zin om te straffen. Belonen wanneer het wel goed gaat is veel effectiever. Doe de pup niet meteen na het doen van de behoefte terug naar binnen. Maak nog een klein rondje. Je leert anders dat buiten de behoefte doen helemaal niet leuk is, de pup moet dan weer naar binnen.

 

Succes met het zindelijk maken!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Pfoeh,nog maar 8,5 weken jong is de pup..

Nog maar een paar dagen bij jullie dus.
Dat een pup weg is bij zn broers/zussen,moeder en vertrouwde omgeving is al een hele grote verandering voor zo'n pup!
Daarnaast is alles nu nieuw,nog vreemd,een pup moet aan dit alles wennen,dat kost tijd,misschien wel weken!
Ook moeten jullie een vertrouwensband gaan opbouwen,eerst aan elkaar wennen,elkaar leren vertrouwen en echt gaan werken aan een relatie,dus samen allerlei dingetjes gaan doen(gedoceerd natuurlijk vanwege de rust voor de pup)
Helaas is het ook nog zo dat een hond pas volwassen,volgroeid en stabiel is,gemiddeld zo tussen de 2 en 3 jaar.
Dat betekend dus dat er tot die tijd periodes gaan komen dat de pup/jonge hond zich wisselend gaat gedragen,de ene keer wel plasje ophouden,de andere keer niet,de ene keer wel luisteren,de andere keer niet.
Dit komt omdat de pup/jonge hond door verschillende ontwikkelingsfasen komt,om dus volwassen te kunnen worden.
Het niet ophouden van een plasje en niet luisteren op dat soort momenten doet de hond dan niet met opzet maar omdat het hem ook maar overkomt!
Ook kunnen natuurlijk andere dingen spelen maar we moeten dan bedenken dat de pup/jonge hond dat met een reden doet,het dus te verklaren is,wanneer we daar bij stilstaan,is het misschien wat makkelijker te begrijpen en te denken,"Oh ja,ik snap het wel."

Heel veel geduld,geef de pup de tijd,overhaast niets,dwing de pup niets en ga leuke dingen doen samen! ;-) <3 :-)

honden page profiel CelineCeline

" Hij is nog veel te jong om dit bewust te doen. Het idd een baby en het heeft tijd nodig om zindelijk te worden!
Veel geduld en succes gewenst..en vooral niet straffen! "

 Mee eens!IK heb hier een pup van 17 weken en die vergeet ook bijna dagelijks dat ze buiten moet plassen ipv binnen.Maar ja ze is nog zo jong en druk bezig met de wereld te verkennen,en het komt echt goed,alleen geduld is een schone zaak.Ik heb er ook nog eentje van 1 jaar die heel soms nog een plas doet in huis,ik maak er geen drama van dweiltje erover en klaar.

Pickles (Gast)

Dat hij in huis doet vind ik niet erg hoor, juist dat het op het kussen van onze andere hond is stoort me omdat die enkel op zijn kussen wil liggen, nergens anders, en dat lukt niet als het cst in de wasmachine steekt... Hij is 5 jaar en de komst van de pup bezorgt hem heel veel stress... 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Dan de pup en de hond van 5 wat meer bij elkaar vandaan houden,elkaar de tijd geven,rustig te kunnen wennen.
;-)

Volgende forumvraag: Wat te doen?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^