wintervacht enzo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Bij ons, geen extra haar, geen andere structuur, geen extra haar in huis, geen haar tussen tenen on om piemels (die hebben we niet). O ja, en ook geen vaseline :-D

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Hahaha herkenbaar

 

Het verschilt ook een beetje per hond hoor, hoe hij verhaart en de verschillen met de winter- en zomervacht. Onze hond krijgt bij zijn achterpoten nu veel meer haar, onder zijn buik ook. Daarnaast wordt de vacht ook wel iets dikker. Met plukken tegelijk kwam het uit de achterpoten en ik mocht wel elke 3 uur stofzuigen.  Gelukkig heeft de onze de echte rui al gehad.

 

Als je hond echt lange haren aan de poten heeft, dan kun je deze afknippen. Wij hadden eerder een Cairn Terrier en die had bijna slofjes, zulke lange haren op de poten en tussen de nagels en kussentjes. Heeft de jouwe dat niet en er geen last van, dan zou er niet te veel aan doen.  

 

Ik doe bij onze hond wel eens vaseline op de voetzooltjes rond de koude. Onze hond heeft ook de neiging aan de zijn pootjes te likken. Met droge huid werkt dat lekker averechts.  Als hij gewandeld heeft doe ik er een dun laagje op. Als er echt wondjes op de voetzooltjes zitten moet je er weer een beetje mee oppassen. Er zijn eventueel ook wax en lotions te koop voor de kussentjes van je hond.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jip en Janneke taal, oeps. even nadenken hoor. hahahaha

Gijs is nog jong, zijn eerste winter toch ? dan is het even afwachten hoe het zich zal ontwikkelen, honden krijgen als het kouder wordt en de dagen gaan korter wat licht betreft een mooie volle vacht met onderwol, niet alle honden krijgen een ondervacht, is ras gebonden, maar zo te zien heb jij wel een hond die een goeie ondervacht krijgt, maar.......


winter, het wordt kouder en kouder, de dagen worden korten wat licht betreft, is het nou zo dat je hond dagelijks bij de verwarming ligt, lekker op de bank ingestopt, de nacht ook lekker warm, en de hele avond in het volle gezellige licht ligt, dan zal de vacht veel en veel minder aanslaan, ook de ondervacht zal dan minder zijn dan bijvoorbeeld van een hond die....

vaak buiten ligt, en in een koel vertrek binnen ligt en als het savonds donker is niet in het volle licht slaapt.

en ook de nacht een zeer koele plek krijgt.

jip en Janneke taal ? jouw hond heeft niet zo,n ontzettende lange vacht, als je een keer in de week flink de borstel er doorheen haalt, is dat voldoende, rui tijd is meestal in het voorjaar, als de winter verdwijnt het langer weer licht wordt....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vergeten Lieke...... O-)

een keer vaseline kan geen kwaad, mits je het er direkt afhaalt als je thuis komt, wat veel en veel beter is voor de voetzooltjes, tuurlijk kort houden en voetzolenspray van Beaphar .... ideaal voor de winter, ijzel dooi sneeuw en pekel, de voetzooltjes worden sterk en soepel ervan. zomers weer ideaal voor het hete asfalt.

vaseline daar worden de zooltjes als je dat vaak gebruikt zacht van. niet doen, je kan wel het haar rond om de enkels er mee inwrijven, dan blijft daar geen sneeuw aanhangen, maar bij thuiskomst goed afwrijven dan.. anders is het in huis een vette troep.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" hij heeft op mijn buik ineens veeel meer witte haren  "

 

Als zijn haar op jouw buik zit klopt er iets niet hoor 

 

Mellow heeft gewoon een dun vachtje. Punt. Geen ondervacht of wat dan ook. Daardoor heeft ze het ook wel sneller koud.

Ze verhaart bij sterke temperatuurschommelingen wel wat meer, maar op zich is het redelijk stabiel allemaal.

 

Tijdens sneeuw doe ik ook niks aan haar pootjes. Wat ik (begin 2012, dik pak sneeuw!) wel merkte was dat ze soms stil stond, met 1 pootje omhoog. Dan keek ze me echt héél zielig aan. Moest ik even pootje zachtjes wrijven, beetje sneeuw weg en dan kon ze weer rennen

Dat herhaalde zich later bij een ander pootje. Sowieso pootjes altijd lekker droogwrijven na zo'n wandeling (voorzichtig, want koude pootjes zijn gevoelig, net als onze eigen pootjes als ze koud zijn).

 

Nu is het maar de vraag of we sneeuw krijgen en of ze dan überhaupt durft te lopen hier, maar dat terzijde.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

"  Hartelijk dank voor de hulpvolle informatie   "

 



:-D Gelukkig is Willemijn beter met harige tips.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Hier staat goed uitgelegd hoe je het haar van de teentjes moet bijknippen.Er staat nog wel wat meer over het trimmen, maar ik vind dat allemaal niet nodig. Ik zit ook op eenstabifforum en daar heb ik al gelezen dat je ze eigenlijk alleen maar hoeft te borsdtelen tijdens de ruiperiode omdat ze anders meer gaan verharen.

Anoniem (Gast)

Beste is om je hond in de rui naar de trimmer te brengen. Dan zijn ze het snelst er doorheen en het haar wordt zo min mogelijk beschadigd, iets wat met veelvuldig borstelen wel kan gebeuren.
Je kan inderdaad vaseline op de pootjes doen als je gaat wandelen, maar niet als daar toevallig een wondje zit. (Nooit vaseline op open wondjes smeren overigens). Een goed uitgeknipt voetje houdt haast geen sneeuw vast. Niet tussen de zooltjes haren weg knippen, maar enkel wat er boven de zooltjes uitsteekt.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Ik heb nog nooit gehoord van iemand die met zijn stabij naar de trimmer gaat tenzij ze een castratenvacht hebbben...

Anoniem (Gast)

Stabij heeft gewoon een dubbele vacht, wat betekend dat ze een ontwolbehandeling kunnen krijgen. Voor baasjes die liever geen haar in huis hebben ideaal. De trimmer scheert en knipt niet alleen maar hè ;-)

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Dat weet ik wel, een vriendin van mij is trimster. Een stabij heeft nu eenmaal niet zoveel vachtvtzorging nodig waardoor je het gemakkelijk zelf kan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  Willemijn, dank voor je uitgebreide antwoord!

 

die spray is alleen nodig echt met sneeuw enzo, of nu altijd?

we lopen op grindpaadjes, in het park en kleine stukjes op de weg. Maar hij dan meestal in de berm

het rondje s avonds is meestal over de stoep

dus dan is pekel niet zo aan de orde toch? "

 



hier is het altijd in huis, een paar x in de week, de zooltjes blijven sterk ervan en soepel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oeps. een newfoundlander is niet ineen keer van zijn rui af. daar gaan een paar weken inzitten, wat ik wel vind is , als je zelf je hond trimt, er voor gaat zitten, dat vormt een uitstekende band met je hond.

een friese stabij is niet echt een aanslag op jezelf om die van de rui te ontdoen, een newfoundlander kan ik me nog wat bij voorstellen, dagen en dagen, en zeker een paar weken, zit je om de rui eruit te krijgen, onderwol behoort er uit gehaald worden voor de zomer, anders kan de hond in de zomer moeilijk zijn warmte kwijt.

is het een castratie vacht, dat is een ramp om die in goede conditie te behouden, maar ook daar zijn middelen voor om het geen ramp te laten zijn.
tijd er in steken, scheelt echt heel veel werk, een x naar de trimmer brengen ben je er echt niet van af. of je hond heeft weinig haar.

Anoniem (Gast)

De ondervacht wordt van winter naar zomer niet totaal verwijderd, dat weet je wel neem ik aan?
Het onderwol werkt isolerend en zorgt ervoor dat de zon niet direct op de huid komt zodat de hond niet te snel opwarmt door zon. Een hond met dubbele vacht heeft altijd een dubbele vacht- enkel in de zomer ietwat minder ondervacht.
Friese stabij kan zelf gedaan worden, maar zoals ik al zei zijn er ook mensen die niet zoveel haar in huis willen hebben of er tijd in willen steken.

Volgende forumvraag: Verzorging na wandeling.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^