Wat gaat het worden ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel robbedoesrobbedoes

Hallo, eindelijk hebben wij tijd om voor een hond te gaan. Ik nog enkele maanden werken en mijn vrouw heeft de luxe al te zijn gestopt... Ach ja de leeftijd he....maar alles heeft een voordeel. Zo ook dit...eindelijk na een druk bestaand leven tijd voor een hond.... We willen kiezen uit twee rassen. De keeshond of de ruwharige teckel... Voor we onze keuze maken willen we over beide rassen veel informatie winnen... We wonen vlak bij veel groen en bos dus dat is heerlijk voor een hond. We bezitten een fijne tuin.. Hebben 4 kleinkinderen, kan iemand ons raad advies etc geven qua karakters van beide honden misschien vergemakkelijkt het de keuze die wij in het voorjaar willen gaan maken.... Alles is welkom. 

Lieve mensen alvast bedankt...

gr Willem 

honden page profiel -- 3 doggies

Leuk dat jullie voor een pupje gaan! 

Ik heb met beide rassen geen ervaring dus daar kan ik je niet mee helpen. Maar buiten dat je natuurlijk op internet héél veel informatie kan vinden.

zou ik eens bij de rasvereniging van beide rassen gaan kijken naar fokkers. Vaak kan je bij een fokker op visite. Dan kun je de hondjes in het echt ontmoeten en krijg je een real life beeld. Zo kun je vast beslissen voor wat voor soort hondje je wilt gaan!!

 

Het lijken mij beide leuke rassen. Van wat ik heb gehoord is de keeshond wat meer sportief, en de teckel een eigenwijs maar aanhankelijk hondje. 

Bedenk wat jullie zoeken in een ras en wat je ermee wilt gaan doen! En wat jullie het hondje voor 15 jaar aan uitdaging te bieden hebben.

 

veel plezier! 

honden page profiel CelineCeline 3 doggies

Ik zou zeggen Teckel!Gezien uw leeftijd denk ik dat een Keeshond veel vachtverzorging mee brengt.Oke u bent nu nog niet stokoud maar een hond heb je hopelijk wel voor 14 jaar.En een teckel heeft een handzaamformaat wat makkelijk is om mee te nemen op visite ect.En teckels zijn erg aanhankelijk,maar kunnen wel vocaal zijn.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik kan alleen maar een Keeshond aanraden, omdat die ontzettend lief met kinderen zijn. De vachtverzorging wordt enorm overschat, 1 keer per week goed borstelen, en dat kun je zelfs als je 80 bent nog makkelijk, t is niet zwaar om te doen.

 

Alleen in de ruiperiode moet je wat vaker, dat is meestal 2 keer per jaar.

 

En ik ben natuurlijk super niet objectief, ik krijg binnenkort zelf een Keeshondpuppy. ;)

 

Welkom hier, veel plezier met het voorwerk!

 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 2 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hier in huis een kruising keeshond. Een super beestje. Erg enthousiast en ontzettend lief voor kinderen. Soms een beetje overenthousiast maar prima te doen. Het zijn slimme beestjes en luisteren over het algemeen goed. 
Teckels heb ik geen ervaring mee, maar ik vind het ontzettend leuke honden, zat zelf ook erg te twijfelen aan een teckel totdat ik mijn eigen hondje zag. :) 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker 2 doggies

honden foto van oukje

Mocht je voor een ruwhaarteckel gaan dan weet ik wel een paar goede fokkers.

honden page profiel robbedoesrobbedoes

Leuke reacties.  Bedankt... Oukje, graag wat adressen van fokkers, als het kan ook van de keesjes, zijn hartelijk welkom.... 

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte..

vriendelijke groet Willem . 

honden page profiel robbedoesrobbedoes

Leuke reacties.  Bedankt... Oukje, graag wat adressen van fokkers, als het kan ook van de keesjes, zijn hartelijk welkom.... 

Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte..

vriendelijke groet Willem . 

honden page profiel robbedoesrobbedoes

Ik wilde iedereen 3 doggies geven maar met mijn grote handen ging dat niet altijd goed... :(

honden page profiel CelineCeline

" Leuke reacties.  Bedankt... Oukje, graag wat adressen van fokkers, als het kan ook van de keesjes, zijn hartelijk welkom.... 
Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte..
vriendelijke groet Willem .  "

 www.teckelclub.nl daar kunnen ze je ook helpen met adressen van gerenomeerde fokkers.En op www.teckelclub.nl/pupinfo.html vind je ook informatie.Succes!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

En voor de Keeshond

 

http://www.keeshondenclub.nl/

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^