Hondenliefde

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik heb honden altijd al leuk gevonden, maar sinds ik twee jaar v geleden mijn eerste hond kreeg, is het alleen maar beter geworden. Ik ben het liefst de hele dag met de honden bezig en is mijn favoriete onderwerp om over te praten. Soms worden mensen zelfs gek van mij.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Ik ben er mee geboren en opgegroeid.

Toen Femke, mijn vorige Jack russell was overleden besefte ik pas dat ik nog nooit zonder dieren in huis heb geleefd. Ik denk dat ik nooit meer zonder kan.

Mijn vader werkte bij de politie met honden. We hadden altijd een politiehond in de tuin in een kennel. Dit was voor ons verboden terrein, er zitten gewoon gekken tussen die gerust een kinderarmpje zouden pakken. Toch ging ik altijd tegen ze kletsen, en had ik het idee dat ze me wel vertrouwde.

Ook hadden we toen een golden retriever, hij was net iets ouder dan mij. Luisterde niet zomaar naar iedereen maar vanaf mijn 6e mocht ik hem al zelf uitlaten, en wat was hij lief voor mij.

Toen ik een jaar of 12 was mocht ik mijn vader helpen met de diensthonden. Hier waren ook speurhonden bijgekomen. Wat er bij ons zat wisselde veel. Als geleiders op vakantie gaan kunnen ze op het bureau blijven waar verzorgers zijn. Maar de verzorgers durfde niet alle honden uit te laten omdat ze lelijk zouden doen. Die nam mijn vader dus altijd mee naar huis. Vaak zei hij tegen mij, kun jij die uitlaten? Zonder twijfelen pakte ik de honden en ging lopen. Niks aan de hand, sommige sprongen tegen je op maar als je doorliep was er niks aan de hand. Mijn vader zei dan pas achteraf dat hij om z'n rede mee was, maakte een foto en vertelde vol trots op zijn werk dat zijn dochter er zo mee weg liep.

Ook hadden we altijd vaak pups in huis die wanneer ze ouder waren naar amerika gingen. Mijn vader geeft daar ook veel seminars voor hondengeleiders.

Mijn vader woont nu op aruba dus geen dienthonden meer elke dag om me heen. Uiteraard wel als ik daar ben. Maar ik ben onwijs blij met mijn knappe jack, DJ die uit het asiel komt :-)

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Toen ik geboren werd was er een hond, en er zijn altijd honden geweest. Ik hou echt niet van alle honden, van mijn eigen t meest.

 

Als kind had ik vooral oog voor dieren waar wat mee was. Een duif die uit een boom gevallen was, een verwilderde kat die ik na maanden in huis lokte enz. 

 

Een hond is fijn omdat je elkaar kunt begrijpen zonder dat geneuzel wat mensen vaak doen. En t schrikt inbrekers af, dat is voor mij een reden om ook nu weer een hond te willen. Verder is t goed voor mijn gezondheid, zo kom ik nog eens buiten. ;)

 

 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Onze nieuwe puppie is geboren!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^