zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LuiseLuise

Wij hebben sinds 3 weken een geweldige Boomer pup, kruising Malteser/Shih Tzu. Hij is nu 12 weken. Hij doet het erg goed, slaapt goed in zijn bench en we zijn druk doende om hem een beetje zindelijk te krijgen. Volgens mij doe ik alles wat 'hoort'. Vaak naar buiten, na spelen/slapen/eten. Hij doet inmiddels altijd iets buiten en daar belonen we hem enorm voor. Probleem is echter dat hij regelmatig snachts poept in zijn bench. Hij slaapt erg goed in zijn bench, ook overdag. Het gekke is dat hij niet begint te piepen of te janken. We zien pas smorgens dat hij gepoept heeft. Hij vindt het kennelijk geen probleem en gaat er gewoon op liggen. (we hebben de bench al verkleind). Snap er niets van want ik lees overal dat een hond zijn nest niet wil vervuilen, maar die van ons dus wel. Ook overdag, als hij druk aan het spelen is en ik net te laat ben met naar buiten gaan, rent hij zijn bench in en plast daar en komt er weer vrolijk uit gelopen. Ik heb inmiddels de bench overdag dicht gedaan..maar dat vind ik erg jammer omdat hij die ook vaak opzocht om even rustig te slapen. Waarom zou hij dat doen, maar belangrijker nog: wat kunnen we er aan doen??? Heeft iemand misschien een paar tips voor ons.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Heb je al geprobeerd ze laatste maaltijd wat eerder te geven, dan zijn ze darmen niet zo actief meer bezig 's nachts

honden page profiel CelineCeline

Inderdaad de laatste maaltijd vervroegen en geduld hebben want 12 weken is nog erg jong.Mijn Shih Tzu's waren ook laat zindelijk geworden pas met 5 maanden,en daar staan ze wel een beetje bekend om.De jongste is nu 17 weken en doet een heleboel buiten,maar net zo makkelijk binnen als het haar uitkomt.Ze is druk en wil spelen en vergeet gewoon naar de deur te lopen.Ach het hoort er allemaal bij en het komt echt wel goed.

honden page profiel LuiseLuise

Dank je wel Saskia en Celine. Dat ga ik inderdaad doen. Nu krijgt hij eten tegelijk met ons, maar daar doet hij wel lang over, hij loopt regelmatig terug om weer wat te eten, tot een uur of 8. Wat zou dan een goede tijd zijn als laatste maaltijd? Toch fijn om te horen dat het goed komt. Als ik mensen op straat spreek hoor ik alleen maar: och die van ons was binnen een week zindelijk of dat heeft ie van ons nooit gedaan....Daar kun je zo weinig mee. Ik vind het gewoon erg fijn om goede tips te krijgen, je twijfelt soms aan je zelf en je wilt het allemaal zo goed mogelijk doen...

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke

honden foto van Saskia & Duke

Dat soort opmerkingen zijn inderdaad zinloos en zo te horen doe je het prima! Het ene hondje is het andere niet, onze Berner was pas 6mnd iets of wat zindelijks maar niet 100% onze leonberger was met 14wkn zindelijk. Precies dezelfde manier gedaan.

Ik vind 20u eigenlijk niet eens zo laat, blijft nog een pup natuurlijk. Tenzij ze om 22u zou slapen? Ik zou het niet toelaten om elke keer hapjes te nemen, geef hem een half uur de tijd het op te eten en haal het daarna weg. Zeg rond 18u.
Als je merkt dat hij dan echt te weinig voeding binnen krijgt, probeer dan zijn ochtend portie wat te vergroten.

honden page profiel CelineCeline

Ligt er een beetje aan hoe laat hij voor het laatst uitgelaten word.Bij mij gaan ze voor de laatste keer naar buiten om 22 uur,maar ik sta altijd om 4:30 uur op,dus ik voer de laatste keer om 20 uur.En dan moet ze om half 5 echt wel direct poepen.

Ik voer om 5 uur 's morgens,en de 2e keer om half 10 's morgens en de 3e keer om 14:30 uur en de laatste keer om 20 uur.Ik voer alleen geen brokken maar Carnibest(kompleet vers vlees uit de diepvries).

honden page profiel christel bumper en milo christel bumper en milo

honden foto van christel bumper en milo

Toen bumper nog niet zindelijk was ging ik

Er in het begin 2x uit s nachts zijn laatste ronde was om 22.30 ik zette de wekker op 2.00 en 4.30 dan steeds iets later zetten. Na een paar weken was hij s nachts droog. Overdag had ik het idee dat ik meer buiten was als binnen in het begin maar uiteindelijk is het gelukt. Bumper heeft overdag nooit in de bench geplast dus geen idee hoe je dat op kan lossen.  Groetjes 

honden page profiel LuiseLuise

ha ha ja, dat klopt Christel. Ik ben op het moment ook meer buiten dan binnen, maar als hij dan buiten doet wat hij doen moet dan vind ik het prima. Als ik binnen waar dan ook een handdoek of matje heb liggen dan doet hij het daarop. Dus heb ik die weggehaald, want ik wil natuurlijk dat hij het buiten doet, maar ja, dan denkt ie, dan doe ik het wel in de bench, alleen in zijn dolle buien, maar ja, wel gek. Mijn man doet het laatste rondje rond 23.00 uur en we hebben de wekker steeds later gezet en die staat inmiddels op 6.15 uur smorgens. Maar ja, afgelopen dagen dus wel met poep, die er al een tijdje in lag. Erg fijn dat aroma smorgens. Ik zal eerst eens het eten weghalen savonds. Hoe lang zit er eigenlijk tussen de laatste maaltijd en het poepen?

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^