nagels knippen van Bobby.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel --

Met een gewoon klein vijltje gaat het idd eeuwen duren denk ik. Ik heb een vijl gehaald die voor acryl nagels geschikt is. Die zijn net even groffer dan die je bij de drogist koopt! 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Ja Ciska , je hebt weer gelijk over dat aanwennen, alleen speel ik een onozel spelletje altijd met hem...pootje pakken  en dan is het juist zijn bedoeling dat ik zijn pootje niet kan pakken .....

 

beetje mijn eigen schuld dat hij nu dan ook dat pootje niet wilt geven.

honden page profiel --

Lastig anny. Misschien proberen hem juist niet te tillen maar proberen als hij rustig ligt? Bobby was toen ook helemaal panisch omdat hij vast werd gehouden.. En ik ben gewoon bij hem gaan zitten, pootje even geaaid. Met de vijl geaaid en toen zn pootje gepakt terwijl hij lag. Ik heb hem juist niet op schoot genomen maar zelf laten liggen zodat hij weg kon trekken. 

 

Eerst begonnen met de achter pootjes en daarna de voorpootjes. Hij werd wel wat ongeduldig. Dan stoppen en later weer verder. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Misschien is dit wat voor je, daarbij leer je je hond om zelf de nagels van de voorpoten de "vijlen". Omdat je je hond daarbij niet vast hoeft te houden geeft het veel minder stress. 

Het hanteren van achterpoten geeft oha minder problemen. 

https://m.youtube.com/watch?v=6JTKrJ2sVGo

Zij heeft nog meer duidelijke filmpjes over je hond verzorgen zonder dwang. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Goed zeg hoe die hond dat deed op dat schuurpapierbord......

maar wel heel veel snoepjes terwijl....

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

De hoeveelheid snoepjes is misschien wel de reden dat de hond zo snel leert.

gwen (Gast)

maak je hond gewoon dat je aan zen nagels zit te kriebelen .... in het begin doe je alsof je knipt ... doe echt knippen wanneer je hond moe is na een flinke wandeling 

mijn honden gaan gewoon liggen en knip de nagels zonder een probleem ... heb ze wel gewoon gemaakt dat ik overal aan kom oren, ogen , tussen hun tenen ..... 

even geduldig zijn en dat lukt het wel

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, Bobby is een buitenlands hondje met een verleden (mijn eigen hond is ook een buitenlander, niet gesocialiseerd etc.).

 

Dus om je hond maar 'gewoon' te laten wennen aan dat gefrunnik is niet zo simpel als je het nu brengt.

 

Mellow geeft mij ook gewoon een pootje, ik kan haar pootjes stuk voor stuk afdrogen, maar knippen is een heel ander verhaal. En een hond die finaal over de zeik raakt als je al een poging onderneemt die ga je niet dusdanig van slag brengen door maar door te gaan (vind ik).

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Inderdaad dit kan wel "gewoon" wellicht met een hond die goed is gesocialiseerd. Maar dat gaat je echt niet lukken met een hond die mogelijk getraumatiseerd is door wat dan ook.

Ik kan ook veel doen met mijn hondje, maar nagels knippen al helemaal niet, vijlen gaat al niet eenvoudig. En buiten lopen is ook met haar niet altijd eenvoudig. En dan is mijn hondje niet eens van buitenafkomst, maar kampt ook met enorme angsten.

Iedere hond moet je benaderen op zijn of haar manier, en met veel geduld en liefde, kan je een heel eind komen. Maar niet zomaar even door duwen, daar bereik je echt een averechts effect mee.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ik kon helaas geen acryl nagelvijltje vinden. Waar heb jij deze gekocht Robyn? Heb jij een foto van jouw vijl? Ik heb wel een groffe vijl, maar was benieuwd of dit nu een accryl vijl was.. hahaha..

honden page profiel --

Dit is de vijl kim. (Hij is nu ook op zoals je ziet hahaha)

 

Deze kun je kopen op de zwarte marktIn Beverwijk. Ze hebben daar een heel winkeltje voor alle benodigdheden. Ik weet uit mn hoofd niet welke hal sorry.

 

Ze hebben deze ook bij de op=op drogist ken je die winkel? Waar je allerlei shampoos 2voor 5 euro kan kopen enzo.

 

En anders kan je ze bestellen via een nagel groothandel op internet. Dan moet je even uit googlen welke er beschikbaar zijn voor particulieren zonder btw nummer. Er zijn er best wel wat waar dat gewoon kan!

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ah dank je Robyn, volgens mij lijkt onze vijl daar aardig op, maar of het een vijl is voor acryl nagels.. ik zou het niet weten.. hahaha..

Ik denk dat die van ons ook aardig op is, dus gauw weer een nieuwe halen.. zal eens goed rondsnuffelen. Dank je voor je hulp.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Lijkt me dat je zo'n vijl bij een nagelstudio koopt? 

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Wij hebben er zo'n eentje..



Is deze vergelijk of is het zo'n zelfde?

honden page profiel --

De vijl die jij hebt kim komt wel in de buurt. Je hebt echt die korrels nodig. Als je hiermee je eigen nagels zou vijlen zou je een stomp je overhouden haha. 

Sommige nagelstudios verkopen wel vijlen en lakken etc. Maar niet allemaal hoor. Ze willen liever gewoon je nagels doen haha. Maar er zijn wel genoeg groothandels waar je zonder kvk terecht kan.  (Daarom kan iedereen ook "nagelstylist" worden.)

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Ja dit is de groffe zijde op de foto.. de andere kant is fijne zijde.. het gaat wel aardig met deze, maar we zijn nog erg lang bezig met haar. En aangezien, zij het niet leuk vind, was ik benieuwd naar welke jij gebruikte. Bedankt, ga ik even verder snuffelen.

honden page profiel --

Ik had ook niet verwacht dat Bobby zo rustig zou blijven,  maar eigenlijk raakt hij alleen in paniek als je of boven hem hangt (bedreigend voor hem) of hem vasthoudt. Ik heb het dus gedaan terwijl hij lag. Alleen zn teentje vast gehouden verder niks. Dat was blijkbaar ok. Het gevoel dat hij wel weg kon ofzo misschien. 

 

Maar mijn vijl heb ik gehaald in Beverwijk dus ik weet niet of dat in jou richting is. Anders is via internet het handigst!

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

" Ik had ook niet verwacht dat Bobby zo rustig zou blijven,  maar eigenlijk raakt hij alleen in paniek als je of boven hem hangt (bedreigend voor hem) of hem vasthoudt. Ik heb het dus gedaan terwijl hij lag. Alleen zn teentje vast gehouden verder niks. Dat was blijkbaar ok. Het gevoel dat hij wel weg kon ofzo misschien. 

 

Maar mijn vijl heb ik gehaald in Beverwijk dus ik weet niet of dat in jou richting is. Anders is via internet het handigst! "

 



Beverwijk waar ligt dat? Klinkt voor mij niet echt dichtbij.. hahaha..

honden page profiel --

"  

Beverwijk waar ligt dat? Klinkt voor mij niet echt dichtbij.. hahaha.. "

 

In noord holland haha.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

"  

In noord holland haha. "

 



Ohhhh da's inderdaad niet bij de deur voor me.. Bedankt.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Of schuurpapier schalen bij een zaak als Gamma en op een oude vijl of andere handzaam voorwerp plakken. Ik weet niet of daar exact dezelfde gradaties voor worden gebruikt als bij de papieren nagelvijlen voor de grit, als dat zo is zou ik 80 of 100grit nemen. De grit staat voor het aantal korrels per cm2. 

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als ie zo rustig blijft zou je ook knippen kunnen proberen(langzaam opbouwen).

 

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^