Labrador enthousiast

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel F&FF&F

honden foto van F&F

Hi allemaal!

 

Ik heb zoals sommigen wellicht weten een schat van een Labrador. Ze is over 3 weken alweer een jaar en ik vraag me af of er mensen zijn hier op HP die ook een lab hebben of hebben gehad en hoe het zat qua lompheid/enthousiasme en dan vooral naar andere honden toe. Faye kan keurig los lopen maar als er andere honden zijn wil ze eropaf. Ze speelt soms echt op een andere hond af. Dit probeert ze ook meestal aan de riem, trekken.

 

Als we naar een nieuwe omgeving of plek waar we niet vaak zijn geweest gaan trekt ze ook. In de bekende omgeving amper/niet.

 

Ik weet dat dit bij het ras hoort maar vraag me af of dat hele enthousiaste ook minder kan worden als ze ouder worden? Iemand ervaring? 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik lees even met je mee! Hier een lab van 9 maand die voor de duvel nog niet bang lijkt. Hij wil ook enthousiast naar alle honden toe! Laatst kreeg hij snauw van grote husky achtig hond en meneer liep kwispel staartend rond die hond dus we zijn maar snel doorgelopen. Qua trekken aan de riem dat doet hij ook nog steeds en lijkt nog steeds niet te snappen hoe het hoort terwijl hij andere dingen zo snel op pakt. Dus nee geen ervaringen voor jou maarhier zelfde probleem.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Hier een labrador in de huid van een poolhond. Ik lees hier op het forum wel eens dat mensen zich zo kunnen irriteren aan zogenaamde 'ongeleide projectielen'... Enter Misa..

 

ik probeer wel aandachtsoefeningen te doen als een andere hond langsloopt. Dat werkt zeer werkt tot nu toe. Misa is 6 maanden, bijna 7.

 

de labjes bij mij in de buurt zijn allemaal zeer welgemanierd trouwens. Hoewel de meeste niet aan een lijn lopen als ik ze tegen kom.

 

edit: ik lees graag mee met de antwoorden van ervaren mensen

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Je hond wilt op een ander af, nee, jij laat je hond op een ander afgaan.

Laat je hond zien wat je wel en niet goed vind. Jij bepaald de regels, jij laat iets toe.

 

Natuurlijk is een labrador lekker lomp en wilt op alles af, iedereen en alles is leuk, maar daarom hoef je het niet goed te vinden.

 

Wat je kan doen, zet je hond buiten aan het werk, doe leuke dingen met hem. Over een tak springen, op een bankje, er onder door, strooi brokjes in het gras en laat hem zoeken, doe een wacht oefening, laat hem tussen je benen door lopen, verstop een bal en ga die zoeken, loop samen een stukje achteruit, ren samen om een boom heen, zo wordt jij als eigenaar super leuk om bij te zijn. Zo worden anderen minder belangrijk. Als hij toch naar een andere hond wilt, is  niet nodig altijd naar toe te gaan, ren je klappend in je handen de amdere kant uit, zo wordt jij veel leuker om naar toe te gaan. 

Aan de lijn trekken om naar een andere hond toe te kunnen, loop de andere kant uit. Zo leert hij, dat trekken hem niet brengt waar hij wilt.

 

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Mijn schat werd 15jr en was even enthousiast als de jouwe, ook op late leeftijd...het blijven grote pups

 

Ik was er blij mee...het zijn toch zulke dotten van honden ! En de jouwe mag er zijn zeg !! Vooral veel mee ondernemen. Ik nam mijn Labje overal mee en zonder problemen. Ze leren graag en snel, als het baasje maar met ze bezig is.

Volgende forumvraag: Hond wordt agressief bij konijnen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^