Shih Tzu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wil  danielsWil daniels

Hallo besten mensen ik heb een vraag ik heb sinds kort een Shih Tzu  een heel leuk hondje zij is nog een jonge meid geboren op 02-07-2014 dus vijf maanden  nu is mijn vraag mag ik haar in bad doen want ze heeft zo n lange haren dat ik het niet goed durf en waanneer mag zij geknipt worden als ik met haar naar buiten ga lopen rolt zij zich in het gras waar veel blaadje liggen vind madam zalig en zeker als het gras nat is kan ziet zijn niet uit hoor moet ik wachten tot zij weer droog is dan kan ik gaan vissen om de blaadje uit haar vacht te krijgen

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Ik heb zelf geen ervaring met zo'n lange vacht, maar op deze site staat wel iets over de vachtverzorging van de Shih Tzu.

 

Een hond hoeft geen bepaalde leeftijd te hebben wanneer het geknipt mag worden. Wanneer jij de vacht te lang vindt, kun je langs de trimmer gaan.

honden page profiel MagdaMagda 3 doggies

honden foto van Magda

Ja hoor ze mag in bad als ze vies is ,gebruik een goede hondenshampoo ...Haar haren mag je ook knippen in het model wat jij leuk vind ...

Je kan ook een afspraak maken bij een hondentrimster die wast ook honden en knipt het model wat bij je hondje past ...

honden page profiel Wil  danielsWil daniels

 

Bedank voor jullie reacties 

honden page profiel CelineCeline

Mijn shih Tzu puppen deed/doe ik al vanaf 10 weken iedere 14 dagen in bad met een goede shampoo en conditioner.Als je haar wilt laten knippen(Zonde!!!)dan kan dat nu al,ook al moet je er wel rekening mee houden dat een raszuivere shih tzu geen ondervacht heeft en dat het wel eens te koud zou kunnen worden.Als ze in nat gras geweest is dan kun je haar daarna het beste zeer goed afdrogen en desnoods droogfohnen,want anders word ze te koud.De website die al eerder doorgegeven is heeft goede tips(ik doe het zelf ietsjes anders,maar Nicky van Tol weet echt wel waar ze het over heeft)en daar kun je mee aan de slag.Leuk hondje mag ik vragen waar ze vandaan komt?

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Die theelepel conditioner met 300 ml water vermengen en spuiten op het hondje, als ie droog is, om uit te kammen, dat ze aanbeveelt, heeft iemand daar ervaring bij?

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

de Shih Tzu's die ik ken zijn best wel eigenheimers

Ik zou nu al naar de trimmer gaan voor een goede borstelbeurt en een wasbeurt

Laat pup en trimmer maar aan elkaar wennen

 en kan jij ondertussen mogelijkheden over de vacht bespreken

honden page profiel Wil  danielsWil daniels

Celine mijn hondje komt van Oekraïne maar is hier gebracht door een  honden fokker uit Maastricht  maak je niet ongerust  mijn hondje is gezond heb haar gelijk naar de dokter gebracht en die heeft alles onder zocht en is goed gekeurd hihihihihihi

honden page profiel CelineCeline

" Die theelepel conditioner met 300 ml water vermengen en spuiten op het hondje, als ie droog is, om uit te kammen, dat ze aanbeveelt, heeft iemand daar ervaring bij? "

 Ja ik heb dit wel geprobeerd,omdat de doorkamspray van Jean Peau me klauwen met geld kost,maar ik vond dat het haar te plakkerig en te vet werd.Maar dat kan ook komen doordat ik gewoon niet de juiste conditioner heb gebruikt.Ik wil het binnenkort nog eens proberen met een conditioner die je normaal niet hoeft uit te spoelen.

honden page profiel CelineCeline

" Celine mijn hondje komt van Oekraïne maar is hier gebracht door een  honden fokker uit Maastricht  maak je niet ongerust  mijn hondje is gezond heb haar gelijk naar de dokter gebracht en die heeft alles onder zocht en is goed gekeurd hihihihihihi "

 Ik was niet ongerust hoor,maar mijn tweede naam is Aagje,haha.En als het om Shih's gaat dan ben ik gewoon erg nieuwsgierig.Fijn dat ze gezond is,veel geluk samen!

honden page profiel CelineCeline

" de Shih Tzu's die ik ken zijn best wel eigenheimers
Ik zou nu al naar de trimmer gaan voor een goede borstelbeurt en een wasbeurt
Laat pup en trimmer maar aan elkaar wennen
 en kan jij ondertussen mogelijkheden over de vacht bespreken "

 Klopt mijn Shih's zijn ook rasechte eigenheimers,daarom doe ik zelf de vachtverzorging.Maar scheren en knippen kan ik ook niet,dus als ik dat ooit zou willen(NOT,haha)dan zou ik het ook moeten uitbesteden.Dus idd als je dat wilt dan is jong geleerd wel zo makkelijk voor de trimster.

Volgende forumvraag: wat te doen binnen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^