keuze ras

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Martine (Gast)

hhmm ik ben zelf ook 'prikkelgevoelig'  om het maar ff zo te zeggen. Dus dan is een BC voor mij misschien minder geschikt.

ppff vind het wel moeilijk. Had ook nog gekeken voor even rescue hondje, maar omdat ik werk.....wordt ik als nieuwe baas afgekeurd (ook als ik zeg dat ze gewoon mee kan en ik hier ruimte genoeg heb..)

Martine (Gast)

Hoi ja,

 

Op de boerderij hebben we de volgende honden gehad:

 

(toen was ik nog klein)

herder x deense dog

(die moest helaas inslapen op hoge leeftijd vanwege kanker :(

 

rotweiler x berner sennen

(was ik ouder :p)

 

2004 tot heden

appenzeller x berner sennen

(dit is eigenlijk mijn hond en heb ik ook opgevoed (is wel buitenhond) ook op training geweest e.d.)

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ooohdus je hebt wel de ervaring die nodig is

 

Zou je het wel wat vinden, een hond uit het asiel? Er zitten echt hele leuke bij hoor

wij hebben ook gekeken voordat we voor een pup zijn gegaan, maar toen zaten er alleen maar staffords ed of honden met echte gedragsproblemen wat wij niet aandurfden

Martine (Gast)

hihi ik heb wel ervaring, maar niet echt met het 'in huis'  hebben van honden. Al mag ze bij ons in de stal ook niet haar behoefte doen en in de grote stal met melkvee mag ze vanwege hygiëne helemaal niet komen. Houdt ze zich super aan! Baasgericht ben ik wel gewend (naar mij luistert ze ook het beste :o) en beetje eenkennigheid. Vind ik op een of andere manier wel prettig. Ze is naar vreemden wantrouwig, maar voor mij echt 'n knuffel en kan alles met 'r doen (ook medisch gezien). Meest hilarische was dat ze als pup voor het eerst blafte en zichzelf rot verschoot van d'r eigen geluid...:D :D. M'n broer doet ook vechtspelletjes met d'r en zodra je dan zegt 'klaar'  dan is ze weer superlief :). Maar voor zover even Sita haha

maar dat is wat ik gewend ben :).

 

Ik vind die 1e in Sneek wel een tof mannetje! :) (ze moeten bij mij wel paar uurtjes alleen kunnen zijn als ik bijvoorbeeld naar winkel moet of te schaatsen ga of fitness xtje in de week.

Wil wel herplaatser, maar ben beetje huiverig omdat ik 't alleen moet doen en niet wil 'falen'.

 

 

 

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Eigenlijk wil je dus een stabiele, evenwichtige hond die bij jouw sportieve leven past en baasgericht is. Er zijn heel veel rassen die in dat plaatje passen. Misschien dalmatiër, golden retriever, labrador, springer spaniël? Die stonden allemaal bij ons op het favorieten lijstje :-).

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Wat vind je van een Sheltie ?

Martine (Gast)

Hele mooie honden, schijnt alleen dat ze onwijs veel blaffen?? Dat is tenminste wat als sterk kenmerk wordt aangegeven als ik wat onderzoek doe. Ik woon in 'n flat...dus ik weet niet of dat handig is.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Hele mooie honden, schijnt alleen dat ze onwijs veel blaffen?? Dat is tenminste wat als sterk kenmerk wordt aangegeven als ik wat onderzoek doe. Ik woon in 'n flat...dus ik weet niet of dat handig is. "

 



Klopt .. Maar ze zijn slim dus mits training leren ze dat af hoor .. Verder zijn ze geweldig Markiesje heb je daar naar gekekenv

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Al eens over een toller (nova scotia duck tolling retriever) nagedacht? Wel eentje uit goede lijnen zoeken wat ze kunnen soms wat nerveuzig zijn, maar uit goede lijnen valt dat eigenlijk helemaal weg.

 

Het zijn sportieve, slimme, leergierige honden. Baasgericht maar ze moeten wel het nut van iets inzien en zijn daarmee iets eigenwijzer dan de de gemiddelde herder en de overige retrievers. Vinden het helemaal fantastisch om met hun baas te werken en zijn (mits ze genoeg uitdaging gegeven wordt) heerlijk rustig in huis. Het zijn wel echt honden die erg op de eigen familie gericht zijn en terughoudend kunnen zijn naar vreemden, ook zijn ze vrij waaks. Verder is het een handzaam formaatje terwijl het nog steeds wel een echte hond is.

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Kijk eens op de site van de dierenbescherming. www.ikzoekbaas.nl Komt mijn knappe DJ ook vandaan en het is echt een fantastische hond :-)

Misschien vind je er niet een hond die jij zou willen maar ook daar staan genoeg rassen met veel uitleg.

Martine (Gast)

'sportief, slim, leergierig, maar moeten wel ergens het nut van inzien en zijn daarmee iets eigenwijzer dan de ....' hahaha zou een perfecte persoonsomschrijving zijn van mezelf.. oeps ...

 

vind tollers wel erg mooie/toffe honden.

 

Markiesje naar gekeken, spreekt mij ook erg aan. Alleen een wachtlijst van 5 jaar ofzo niet echt :o :(

 

Ik heb de site van dierenbescherming ook al best wel uitgepluist. Kan denk ik rondje door heel Nederland doen :o. (waarom zit alle 'die vind ik leuk' niet gewoon in hetzelfde asiel...).

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mosschien de rasvereniging bellen of er een herplaatser is?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Mosschien de rasvereniging bellen of er een herplaatser is?

honden page profiel AnnelinnAnnelinn

honden foto van Annelinn

Haha, ik woon in Zuid-holland en ben voor DJ ook naar Ede gereden. Was een flink tochtje maar meneer is gelijk mee gegaan :-)

Martine (Gast)

Op de site is er een hollandse herder (zit in asiel utrecht) die me ook best wel aanspreekt :)

 

 

Martine (Gast)

en...heel tegenstrijdig. Wil ook even gaan kijken bij een fokker van franse bulldogjes hier in de buurt. Vind die ook enorm schattig (al kan ik daarmee natuurlijk weer niet canicross/hardlopen of doggydance mee doen) ze kunnen wel weer handig mee tijdens 't suppen :p.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" en...heel tegenstrijdig. Wil ook even gaan kijken bij een fokker van franse bulldogjes hier in de buurt. Vind die ook enorm schattig (al kan ik daarmee natuurlijk weer niet canicross/hardlopen of doggydance mee doen) ze kunnen wel weer handig mee tijdens 't suppen :p. "

 ik ben geen fan van bulldogs. kijk vooral naar de ouders of die een wat langere neus hebben

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Ik denk toch dat een welsh corgi echt perfect voor jou is. Toevallig staat er nu 1 op de herplaatsing site. Is wel een mixje en een rescue van 5 jaar oud. Misschien iets voor je?

 

http://www.corgiherplaatsing.eu/te-herplaatsen-pembrokes/

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

Je wordt niet overal zomaar afgekeurd voor een rescue hondje hoor! Integendeel.
Een leuk hondje (volwassen of pup) uit Spanje of Griekenland zou ook zomaar eens ideaal kunnen zijn voor je. Genoeg lieve, leuke honden te vinden. Velen zitten al in gastgezinnen in Nederland, zodat je eerst rustig kan kennismaken en ze al veel van het karakter afweten.

Kijk bijvoorbeeld eens bij deze stichtingen:

http://www.dogrescuegreece.nl/baasje-gezocht
http://resanito.com/honden/adoptie/
http://www.dierenhulpzondergrenzen.com/Adopties.aspx
http://www.sos-strays.nl/nederlands/nl-adoptie.html#nedbelg

Martine (Gast)

Werd dus bij die organisatie (Cyprus dogs) wel afgekeurd :o

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs


 
Ik heb de site van dierenbescherming ook al best wel uitgepluist. Kan denk ik rondje door heel Nederland doen :o. (waarom zit alle 'die vind ik leuk' niet gewoon in hetzelfde asiel...). "

 ik weet niet of je zelf over een auto beschikt maar dan zou ik zeker bij een paar gaan kijken! Zou toch geweldig zijn als je zon hond hond een nieuw thuis kan geven

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

" Werd dus bij die organisatie (Cyprus dogs) wel afgekeurd :o "

 



Op basis waarvan?
Ik zou dan even bellen en je situatie uitleggen, ik denk dat er maar weinig honden zijn die amper alleen hoeven te zijn omdat ze mee mogen met het baasje naar het werk. Verder zul je goed na moeten denken over wat je de hond te bieden hebt en laten blijken dat je er goed over nagedacht hebt.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik moest aan een Whippet denken maar ik weet niet of ze zo van  water houden.

Misschien een stafford? Leuk formaat, graag bij hun baasjes, houden van actie.

Martine (Gast)

@ Mirjam: contact gezocht via de mail via de site die je doorgaf :)

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Weet niet of deze al geplaatst is hier maar ik vond de omschrijving wel bij je passen. 

http://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/asiel-dieren/hond/83974/hofvanede-ede

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Oeh spannend Martine!!! Succes!!!!

Martine (Gast)

@ Mirjam: kun je met een Welsh corgi dan wel hardlopen? Ik dacht dat ze daar wat te klein voor zijn? (welke sporten vinden ze leuk?)

Martine (Gast)

@ Eline & Vino: Die ziet er inderdaad leuk uit :) :) mooi koppie

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Oh corgis's vinden alles leuk! Doggy dance zijn ze sterren in hahaha. Behendigheid zouden ze goed kunnen maar is door hun langere rug misschien niet zo slim.

 

Hardlopen kan natuurlijk prima. Je zou evt ook kunnen fietsen met ze maar hier moet je opletten dat ze nooit in galop gaan maar altijd in draf lopen. Ik zelf wil straks met de mijne gaan steppen en Treibball gaan doen.

 

Gehoorzaamheid kunnen ze goed, het zijn veedrijvers dus je kan zelfs met ze schapen drijven(vandaar dat ik treibball wil gaan doen).

 

Ze zijn leuk, enthousiast en willen graag met de baas op pad. Cardigans zijn iets eigenwijzer en ontzettende clowns. Ze zijn niet nerveus, je kan er lang mee op pad maar een dagje wat minder vinden ze ook niet erg, dan liggen ze met hun poten wijd op hun rug de hele dag te maffen. Of benen gestrekt op hun buikje.

 

Zijn echt hele leuke hondjes.

pagina 2 van 8 123 4 5 6 7 8
Volgende forumvraag: Golden retriever en katten samen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^