Nogmaals... verse botten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Heb hier al veel geleerd: dragende botten, niet al te hard, lam is vrij vet etc.

 

Toch nog enkele vragen:

- Hoe weet ik zeker dat hij toch niet een flinter bot heeft doorgeslikt? Ik vond laatst zijn ontlasting aan de donkere kant. (hij eet het zachte bot op en laat het laatste harde stuk liggen)

- In welke  mate vervangt een bot een maaltijd? Hoe moet ik de verhoudingen zien? Het verse vlees dat er nog aan zit inschatten? En het bot en merg zelf dan?

- Hoe vaak geven jullie  een  bot? Dagelijks,wekelijks...?

 

Hij vindt het toch zooo lekker. Ik wil 'm er graag mee verwennen maar ik wil eerst er zoveel mogelijk van afweten. Thx alvast.

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van zonnetje

Donkere ontlasting komt meestal door pens. Niet door bot.

welke botten geef je als ik vragen mag? En wat geeft je erbij?

honden page profiel FabienneFabienne

honden foto van Fabienne

Ik had lamsbotten gehad van de slager op de markt. Het zijn 'plutobotten' met aan weerszijden een kop met kraakbeen.  Zijn ontlasting was de eerste dag wat lichter en dat leek me ook logisch. De volgende dag vond ik het tamelijk donkerd. En nee, hij had geen orgaanvlees gehad. Nu heb ik nog flinke stukken runderheup in de diepvries liggen. Ik wacht nog even met ontdooien want ik wil eerst zoveel mogelijk informatie. 

 

En voor de rest eet hij kvv van Alaska en Haaksbarf, een paar rauwe eitjes per week erbij. Dus botten zouden wel in zijn dieet kunnen passen.

 

Byr weegt ca. 27kg en is 2 jaar jong

honden page profiel zonnetjezonnetjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ik geef ook wel eens bot erbij, hoewel ze zeggen dat je moet uitkijken dat de tanden niet te snel slijten als je harde botten geeft. Dan is borstbeen bijvoorbeeld geschikt. Runderknars noemen ze dat meestal.

 

Ik geef het niet te vaak en zou het ook niet als vervanging voor een maaltijd geven. Alleen als er echt veel vlees aan zit. Dan geef ik bijvoorbeeld hertenribben, geitenribben, eendennekken dat soort spul. Zachte delen die makkelijk te kauwen zijn.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Lamsbouten zou ik af en toe jog wel durven geven. Maar wel alleen om te knagen niet om helemaal op te eten. Runderheupen niet. Die zijn echt knetterhard. Slecht voor tanden en ontlasting.
Een kippenpoot is dan een beter alternatief. Of een hele kip. Een kippenpoot kun je gerust als maaltijd tellen mitst niet te vaak. Op barfplaats staat alles over botten. Wat wel en niet verstandig is

honden foto van Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin.

je hebt runderheup bot in de vriezer liggen, dragend, veels te hard.

 

kippenbotten of eendennekken, zoals drumsticks of poot van de kip. vertrouw je het niet helemaal, even met de hamer erop slaan zodat de botjes gebroken zijn.

Volgende forumvraag: vers konijn.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^