Schijnzwanger en zeer slecht eten.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Laika is flink schijnzwanger, ze krijgt nu galastop om het te stoppen. Ze wilt alleen niet eten, heb vrijdag renske vlees gehaald en normaal is ze daar echt gek op en nu 2 hapjes en ze stopt. Frikandel eet ze wel maar vindt dat niet echt verantwoord voeren. Laika is best schraal en ben bang dat ze op deze manier teveel afvalt.

Wat kan ik haar nu het beste voeren. Smuldier en rodi heb ik ook al geprobeerd.

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Hier zijn beide schijnzwanger en krijgen van puur schijnzwanger.
Shiva weigert ook haar gewone eten, zelfs het vlees waar ze normaal zo gek op is.
Wel pakt ze een stukje brood en fruit aan. Een denkspelletje met lekkere koekjes wil ze ook wel doen. Met uitlaten neem ik een handje voer mee van een goedkoop merk wat ze dan wel aanpakt.
Ze krijgt op die manier toch iets binnen en voor de rest niet zo druk over maken, als het over is krijg ze wel weer wat meer.
Probeer gewoon wat ze wel wil ook al is het niet veel.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat komt vaak voor, hier ook hoor, geen lichamelijke uitingen van schijndracht maar ze is het. niet eten ? ik laat het zo, ik ga extra met haar wandelen aan de lijn en in draf. 5 kilometer, daarna rust.... en dan kijken of ze savonds wilt eten, beweging vraagt om eten, niet ? dan niet. ik kijk het altijd even aan, zonder dat ik het lekker maakt, yoghurt met een eitje gaat er wel in.... heeft ze toch wat maagvulling, afvallen zal echt niet zo snel gebeuren als ze een paar dagen geen eten wilt.... even aankijken, het mag natuurlijk niet te gek worden.

wat ik doe als het te lang duurt.......ene blikje zalm van de aldi erdoor heen, over de kvv, lekker husselen, niet te veel, zodat het anders smaakt en ruikt, heus het gaat over. opeens eet ze weer.

wat ik ook wel eens doe, en heus dat is geen verwennen, ik begrijp als de beste als een hond niet wilt eten dat je dan als het te lang duurt wat moet doet, op de grond zitten , de hond naast je, poten uitelkaar, handdoek ertussen en daar de bak zetten, en kijk dan eens of ze eet. Renske geef ik dan ook. meestal eet ze dan wel... niets dwingen, zolang er geen koorts aan te pas komt, okee. ik temper expres om te kijken of er niet iets anders aan de hand is.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ooo. en ik ben toch blij met jullie berichtjes, hier nimmer schijndrachtig geweest, maar toch een ietsie pietsie nu al de tweede keer dat het voorkomt dat ze even niet eet. nu ik lees dat het bij jullie ook zo is, ben ik gerustgesteld, en heus het eten komt echt weer. Bamse is 21 september loops geworden, en sinds een kleine week merk ik dat ze niet wil eten.... dat is dan schijndracht, kan niet anders... niet ziek, geen koorts ik hou het goed in de gaten, en wandelen, als het kan, in draf aan de lijn, beweging doet eten, hoop ik, hahahahah

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

Hoi,

Had hetzelfde aan de hand met mijn Dobermannmeisje, zielig hoe ze zich dan voor de eetbak zette en jankte, maar niet at! Het begon toen we 2 jonge katjes in huis haalden, toevallig net tijdens haar loopsheid. Ze sleurde overal met die kittens rond, waste ze, ... En even later was ze schijnzwanger. Toen wou ze niet meer eten, ...

Wij hebben gekozen voor sterilisatie, ook omdat het later minder problemen met de baarmoeder enz. geeft, en daarmee was uiteraard het probleem meteen opgelost.

Dan kan je uiteraard nooit meer pupjes laten komen! En het is niet supergoedkoop natuurlijk.

Goed overwegen en eens met de DA praten hierover?

 

Veel succes!

 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Steriliseren ga ik zeker doen maar wacht nog even na haar 2e loopsheid, dan is ze ver uitgegroeid en het lijkt me dan beter. Geld maakt me niet uit,dat weet je van te voren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mij maakt het geld ook niet uit, maar castratie is hier niet aan de orde.

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co 3 doggies

honden foto van Cindy & Co

" Steriliseren ga ik zeker doen maar wacht nog even na haar 2e loopsheid, dan is ze ver uitgegroeid en het lijkt me dan beter. Geld maakt me niet uit,dat weet je van te voren.  "

 Tuurlijk moet je wachten tot ze 2e x loops is geweest. Nog even doorbijten dus.

Zolang je hond maar geholpen wordt en ze geen ontstekingen op de baarmoeder krijgt, is er eigenlijk niks ergs aan de hand. Eten doet ze wel weer als het over is!

Cin

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

even verwend ? Bamse heeft lekker gegeten, vlees, met Renske en gebakken vis, vis file zonder graten.... alles op. even verwennen dan maar.

 

Bamse heeft geen uiterlijke kenmerken van schijndracht, maar ik weet als ze even niet wilt eten en ik op de datum kijk van haar loopsheid dat dat het is... in ieder geval heeft ze nu lekker gegeten.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Madam heeft nu flinke uiers (lijkt wel een koe) en produceert melk. Volgens de da kon je er zo een nest pups aanleggen. Maar van de beweging klopt als een bus. Ze heeft net even lekker gerend met een andere dh en heeft net haar mengsel brok, rauwe ei en stukjes leverworst met smaak opgegeten.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

" mij maakt het geld ook niet uit, maar castratie is hier niet aan de orde. "

 

Waarom wil jij bamse niet sterriliseren? Mij gaat het zelf niet om de loopsheid 2x per jaar maar meer om de medische problemen die ze kan krijgen. 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Even het topic uppen

 

ben vrijdag weer naar de da geweest, ze had een paar keer overgegeven en eet nu helemaal niks meer. Voor de zekerheid omdat ze van stokjes eten houdt een rontgen foto laten maken maar dat was allemaal ok. Wel was ze steeds schijnzwanger en ze zagen op de foto dat haar maagwand wat verdikt is. Ze krijgt nu medicijnen om de maagwand dunner te maken en weer de galastop. Maar dus nu eet ze eigenlijk helemaal niks meer zelfs met de snacks moet ik aandringen.  Dit duurt al zo'n 4 weken en begin een beetje radeloos te worden en vindt het ook zonde dat ik elke keer dat goede voedsel kan weggooien.

Als ze flink gerend heeft dan wil ze nog wel een of twee hapjes nemen, maar kan haar dat alleen geven in een loosloopgebied waar ik klein half uur voor moet rijden en wegens financien kan ik dat echt niet meer dan 3 keer per week doen.Verder gedraagt ze zich normaal,speelt en rent. 

honden page profiel Anja en Naika, Shiva en FlynnAnja en Naika, Shiva en Flynnbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Anja en Naika, Shiva en Flynn

Zo dat is heel heftig, zo erg heb ik het nog nooit meegemaakt.

Hoop dat het gauw beter gaat.

 

Is ze ook nog aantrekkelijk voor de reuen?

 

Als ze schijnzwanger blijft hou dan even in je achterhoofd of ze geen cystes heeft op haar eierstokken.

 

Beterschap Laika.

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ben je al tijdelijk overgestapt op macdonaldsvoer voor honden?

Hiermee bedoel ik het blikvoer in de supermarkt.

En Frolic.

 

Ze geuren zo sterk dat honden er wel eens spontaan van gaan eten.

 

Als ze frolic acsepteerd, dan kan je ook gaan klickeren met haar.

Trukjes leren (voor zover het gaat) en dan als beloning een heel brokje.

Je kan haar dagelijkse portie dan laten ''verdienen'' met clickeren,

 

Zo eet ze kleine portie's en krijgt toch wat binnen,

Let trouwens ook maar op zodra deze fase voorbij is, dan haalt ze binnen no-time alle schade weer in.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Waarom wil jij bamse niet sterriliseren? Mij gaat het zelf niet om de loopsheid 2x per jaar maar meer om de medische problemen die ze kan krijgen.  "

 



er is voor alles wel een reden denk ik zo, maar Bamse heeft een mooie loopsheid, een x in het jaar meer niet, twee weken en het is weer over, geen schijndracht die heftig is, en een gecastreerde newfoundlander vraagt om moeilijkheden zoals incontinentie een castratie vacht, als het niet hoeft, nee geen castratie hier. is het medisch noodzakelijk dan natuurlijk castreren.

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle

honden foto van Laika en danielle

Gelukkig eet ze weer een beetje, blikvoer, diepvries vlees, andere brokken, tonijn over brokken, ei over brokken hielp allemaal niet en ze gaf vanmorgen weer 2x over. Heb vaker gehoord dat gekookte kip met rijst goed is voor een maag wat overstuur is, dus met boodschappen doen rijst en kip gekocht. Toen ik aan het koken was stond ze al naast me te springen. Heb de rijst afgespoeld met het kookvocht van de kip en zodra ze het kreeg heeft ze het in een keer opgegeten. Af en toe begrijp ik haar niet. Maar ben blij dat ze toch wat gegeten heeft.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Geweldig dat Laika weer wat gegeten heeft! Hogelijk is dit het begin van het einde van haar ' hongerstaking'......

Dat is dus inderdaad enorm zoeken wat ze nu nog wel wil eten....

Ik was al bang dat je misschien wel op sonde voeding zou uitkomen of zoiets drastisch.

Want ik heb ook een intacte geef, maar nog geen schijnzwangerschap met haar meegemaakt. Kan dus blijkbaar heel heftig zijn.  Mag er niet aan denken...

Maar als Laika dit lekker vind kun je misschien inderdaad zelf voor haar koken even, rijst met kip is prima, eventueel wat pasta met kip, rijst met gekookt gehakt, dat soort dingen....

Succes!

Volgende forumvraag: Pup groeit niet
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^