Hij doet niets hoor!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ;-)

Ik kan mij altijd zo irriteren als mensen met hond blijven staan en zeggen hij wil even spelen hoor......nou dan zeg ik loop maar door hoor want die van mij wil dat niet O-)

En dat veel hondenbezitters altijd een praatje willen maken terwijl ik juist dan lekker aan het wandelen ben! "

 

 

voor vele mensen is uitlaten een sociaal gebeuren  wanneer ik in het dorp hier loopt wordt ik vele malen even aangehouden,  juist door Bamse, vind ik niet erg, mensen willen graag wat weten over het ras, en zelf vind ik het zeer sociaal. wel gezellig. hahahaha

honden page profiel MirMir 3 doggies

honden foto van Mir

Waar is de 'Like' knop. 

Wat een top plaatje! 

honden page profiel DieselDiesel 3 doggies

honden foto van Diesel

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook wel eens roep, hij doet niets, als ik iemand in paniek zijn hondje onder zijn zie jas proppen als die van mij komt aan denderen.

 

Ik heb zeg ik altijd een sociaal onhandige hond, hij rent ook altijd op andere honden af, maar raakt ze nooit, net voor hij bij die andere hond is, staat hij stil om te snuffelen en komt weer terug.

Leren zal hij het waarschijnlijk nooit, hij heeft al een paar keer goed op zijn donder gehad van een andere hond die er niet van gediend was, ook heeft een man hem een keer een paar flinke trappen verkocht omdat hij dacht dat hij zijn hond wilde opvreten, maar als hij de kans krijgt doet hij het nog.

 

Na 5 jaar heb ik het opgegeven, hij krijgt bijna nooit meer een kans om op andere honden af te vliegen, soms ben ik te laat, maar anders zit hij aan de lijn als er iemand met een hond aankomt.

honden page profiel JoopJoop 3 doggies

honden foto van Joop

geweldig plaatje. exact wat ik iedere dag meemaak!!!! (als ik m'n herder thuis heb, want met herder erbij no problemo)

 

ik ben echt klaar met die dolle loslopers. nou eigenlijk vooral met de eigenaren ervan, die honden kunnen er ook weinig aan doen dat ze niet worden opgevoed. maar treurige is wel dat ik die honden moet corrigeren, ik ga er echt niet zoals in deze strip braaf naar staan kijken

stephanie (Gast)

die van mij dult geen drukke honden, dan geeft ze een snauw omdat ze er gewoon niet van gediend is. maar eerst zeggen de mensen ja dan leert die van mij het eens, en erna omdat het een bull terrier is en er eng uitziet is het ineens o ja idd gevaarlijk of het is ineens een valse hond. 

 

ik laat die van mij niet meer los bij andere honden, puur om de reactie van de mensen... wat de andere hond ook doet, ook al geeft ze hun 3x een waarschuwing omdat ik een zo genaamde 'vechthond' bull terrier heb die er eng uitziet maar echt een schat is... heeft mijn hond het altijd gedaan :@

omdat ie er zo eng uitziet, dus dan maar vast en alleen los als er geen andere honden zijn, wel jammer voor haar socialisatie.

 

 

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" geweldig plaatje. exact wat ik iedere dag meemaak!!!! (als ik m'n herder thuis heb, want met herder erbij no problemo)
 
ik ben echt klaar met die dolle loslopers. nou eigenlijk vooral met de eigenaren ervan, die honden kunnen er ook weinig aan doen dat ze niet worden opgevoed. maar treurige is wel dat ik die honden moet corrigeren, ik ga er echt niet zoals in deze strip braaf naar staan kijken "

 Dit is nr 2 van een serie die ze deze week gaan maken, ook zo mooi! 

Ik blok ook honden, ga ook niet afwachten, moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje 3 doggies

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" hij loopt keurig aan een touwtje, negeert andere honden. Ook los loopt hij er met een boogje omheen tenzij ik toestemming geef om te spelen. Maar is dat normaal hondengedrag? "

 


Jahoor, dat is heel normaal hondengedrag. Bekende honden, zeker als het goede maatjes zijn, worden wel vaak enthousiast begroet, maar bij onbekende honden is het helemaal niet gebruikelijk dat ze elke keer meteen boven op elkaar springen. De meeste honden lopen gewoon langs of met een boogje om elkaar heen, of snuffelen even kort en lopen dan weer verder. Soms houden ze van een afstand al hele gesprekken met elkaar. Dan staat bv. de ene hond ineens doodstil, de ander trilt even met zijn staart, de eerste maakt weer een subtiele beweging waarop de ander er ineens met een boog omheen rent, vervolgens terugloopt en dan staan ze ineens te snuffelen. Kan heel boeiend zijn om te bekijken.

Jonge honden kunnen inderdaad nog wel eens wat al te onstuimig zijn. Aan de baas dan de edele taak zijn viervoeter op te voeden. Als hij zijn hond maar een beetje zijn gang laat gaan, kan deze wel eens een stevige snauw verwachten van andere honden, die dit onaangepaste gedrag gewoon niet pikken.
Natuurlijk gaat opvoeden met vallen en opstaan en gebeurt het heus wel eens dat je te laat bent of dat je hond ineens spontaan bananen in zijn oren heeft gekregen. Dat begrijpt ieder normaal mens wel. Dat is ook helemaal niet zo'n probleem, zeker niet als je meteen ingrijpt.

Wat je echter bedoelt met dat een hond 'alleen maar kan leren als je hem fouten laat maken' snap ik niet. In deze context betekent dat dus dat je je hond toestaat op een andere hond af te stormen, juist om hem te leren dat dat niet mag. Een beetje erg kromme redenering, vind je ook niet?

"
En steeds meer mensen een niet hond sociaal ras kopen omdat die nu eenmaal in de mode zijn.
"

 


Een sociale hond is een hond die goed met andere honden overweg kan, zich makkelijk aanpast, conflicten goed kan vermijden en een beginnend conflict makkelijk weet op te lossen. Een hond die als een gek op andere honden afdendert, daarbij alle signalen van die hond negeert en gewoon maar doorgaat, ook als de andere hond duidelijk aangeeft dat hij het echt niet leuk meer vind, zo'n hond veroorzaakt juist problemen bij een andere hond en dat is dus in feite de niet hond sociale hond. Dat mensen toch dat soort honden kopen is niet zozeer omdat het mode is, maar meer omdat ze gewoon niet begrijpen hoe vervelend en zelfs bedreigend en intimiderend het gedrag van hun hond is.
Vergeet niet dat spelen bij dieren stiekum een voorbereiding op het volwassen leven is. Bij een roofdier als een hond dus jagen. Dat zie je ook aan de manier van spelen, achter elkaar aan rennen, speels happen, springen. Soms is het ook meer een krachtmeting.
Er is echter maar een heel fijne lijn tussen gewoon leuk spelen en niet meer zo fijn bezig zijn, waarbij een hond opgejaagd of in het nauw gedreven wordt door een andere hond.
Toen Bobby puppy was, zat ik met haar op puppencursus. Na de les mochten de hondjes dan nog even met elkaar spelen. Nu was daar een wat grotere pup bij, die het elke keer op Bobby gemunt had. Achterna jagen, terwijl Bobby wanhopig probeerde weg te komen of een veilige plek te zoeken. Met die hond bij de grotere en de kleintjes apart ging het gelukkig beter. Maar nou komt het, wat was Bobby's favoriete spelletje? De andere hondjes uitdagen door weg te rennen en dan te kijken of ze achter haar aankwamen, want dat was nou net de bedoeling, dat ze allemaal achter haar aan zouden rennen!
Huh, denk je nu misschien, wat zeur je dan? Dat is toch precies hetzelfde als wat die andere hond deed?
Nee, dat was het niet. Terwijl het toch op het eerste oog precies dezelfde situatie was, een hond die door een andere hond wordt achterna gezeten. Maar daar kan dus echt verschil in zitten, wat voor ons mensen, zeker als het om een vreemde hond gaat, niet altijd even goed te zien is.
Als bijvoorbeeld een grote hond met dwaze bokkensprongen om een klein hondje aan het dansen is, en gewoon vrolijk doorgaat terwijl het kleintje steeds feller uitvalt, kan je er natuurlijk gewoon bij staan te lachen. Kijk eens hoe leuk, hoe vrolijk hij aan het spelen is, jammer alleen dat dat andere hondje niet zo vriendelijk is. Maar grote kans dat het helemaal zo 'leuk' niet is allemaal, dat het kleine hondje klemgezet is en het gedrag wat jij als 'vrolijk' en 'onbevangen' interpreteert, in werkelijkheid het belagen is van een hondje dat geen kant meer op kan.
Eh, ik neem de post van Anoniem weliswaar als uitgangspunt, maar bedoel hier uiteraard jij in algemene zin. Het is niet mijn bedoeling iemand in persoon aan te vallen, alleen om duidelijk te maken dat wat wij 'vrolijk' noemen en 'alles leuk vinden' helemaal niet zo leuk hoeft te zijn voor de andere hond.

"mijn hond is in ieder geval zo niet geboren.
"

 


Inderdaad, zo is hij niet geboren, maar door mensen gefokt. Daarbij vind ik het een wat vreemd argument. Puppy's worden bijvoorbeeld geboren zonder bijtrem en met de neiging overal in te bijten. Moeten we dan maar toelaten dat onze handen tot bloedens toe stukgebeten worden omdat de hond nou eenmaal zo geboren is? En zijn we 'onverdraagzaam' als we dat niet willen?
Natuurlijk niet. We leren de pup gewoon zachtjes te doen, bijvoorbeeld door een piep te geven als ze te hard bijten. De meeste honden worden vanzelf ook minder happerig als ze opgroeien. Niet omdat ze dan minder hond zouden zijn, maar gewoon omdat ze volwassen worden. En daarbij hoort ook een wat aangepaster gedrag op diverse fronten, ook al zijn ze niet zo geboren.
(Vervang nou even 'bijten' door 'stormen' en je hebt precies de 'hij doet niets hoor' situatie waar we het hier over hebben.)

"
Inmiddels loop ik met een voorbeeldige hond. Relaxed naar andere honden, ze grotendeels negerend. "

 


Geweldig toch? Het klinkt alsof je hond inderdaad gewoon volwassen is geworden en nu lekker hond kan zijn. Wat snuffelen, bezig zijn met baasje, goed omgaan met andere honden, in plaats van maar op alles en iedereen af te moeten stormen omdat hij zich niet weet te gedragen.
Ik denk ook niet dat je hond iets te kort zou komen omdat je hem onder druk van de maatschappij gewoon goed hebt opgevoed.

Honden die helemaal geen opvoeding meekrijgen zie je helaas ook nog weleens. Baasjes vaak op hun mobiele telefoon geconcentreerd, meer met zichzelf bezig dan met hun hond. Die hem gewoon maar een beetje zijn gang laten gaan en geen steun geven in hoe hij zich moet gedragen.
Vaak zie je het al op een afstand, van dat onbeheerste gedrag, als een kip zonder kop van hot naar her rennen waarbij de hond nog meer met zichzelf in de knoop lijkt te zitten dan met de rest van de wereld. Zo'n hond kan gewoon snakken naar een beetje structuur en opvoeding, om gewoon weer een beetje hond te kunnen zijn, in plaats van een dolgedraaid geval.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Precies!

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

Oh zo herkenbaar! Wij zijn aan het revalideren van TPLO nummer 2. Gaat helemaal prima, maar tijdens het wandelen is het nu ontzettend belangrijk dat ze geen misstappen maakt en al zeker geen duw krijgt van een andere hond. Laat staan dat ze omver gelopen wordt door een andere loslopende hond!!

 

Op zich heb ik helemaal niets tegen loslopende honden. Op voorwaarde dat het baasje de hond bij zich roept als ze een aangelijnde hond tegemoet komen. En daar loopt het dus regelmatig mis. Aan "hij doet helemaal niets hoor" heb ik momenteel geen boodschap. Zelfs de kleinste gekke sprong uit gekkigheid kan al dramatische gevolgen hebben.

 

De baasjes in de wijk houden hier gelukkig rekening mee. Maar momenteel kunnen we dus niet het bos in omdat daar het risico op loslopende honden véél te groot is. Heel spijtig, want een korte wandeling in het bos is echt wel leuker dan een wandeling in de wijk.

 

Dus ja, ik sta helemaal achter deze sensibiliseringscampagne!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ben het zo met je eens Tasha. Hou je hond bij je als er een ander aankomt, zeker als het een aangelijnde hond is.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

" Eigenlijk zegt Nadine precies wat ik ook wilde zeggen, dus ik sluit me daarbij aan.

 

Zag dit plaatje gisteren ook op FB langs komen. Vind 'm leuk getekend (grote, brede man met heel klein hondje) en (helaas) werkt het vaak wel zo.

Ook ik hou Mellow altijd aangelijnd en herken negen van de tien keer wel wanneer een hond "hee leuk!" aan komt rennen of "IK GA JE OPVRETEN!" Vervolgens stoot ik een brul uit waar ik zelf verbaasd van ben ("WEG!") 

En dan volgt ALTIJD "ze doen niks hoor, het is vooral een hoop lawaai".

Noem het maar niks als jouw 4 losse honden (waarvan 2 grommend) op ons af komen gerend... 

  "

 



Ha,ha,.. wat herkenbaar. Zelf produceer ik dan een 'HEYYYY' alsof ik een vent ben.. zo'n zware, diepe stem heb ik dan.

Wil je geloven dat daar zelfs een keer iemand boos om geworden is?

Grote Duitse Herder achter ons aan. Niet zo lekker als je zelf al links en rechts een hond bij je hebt. Dus ik ''Heyyy.. weggggg...weeeezen'' met een hele donkere stem.

Werd de eigenaar nota bene pissed!!

''doe effe relaxt zeg!'' kreeg ik achter me aan.

''Een riem is zo duur niet!'' was mijn antwoord daar op! (het was namelijk gewoon in een woonwijk)

Eigenlijk maak ik me er al lang niet meer druk om. Het zijn 9 van de 10 keer de eigenaren zelf die een conflict veroorzaken.

Zo passeer ik steevast iedere ochtend een kruising Chihuahua die aan een flexlijn van een paar meter mijn Rock in zijn poot of flank probeert te bijten. Als ik mijn eigen hond op 10 cm bij houd, meters opzij probeer te gaan,, terwijl de ander als een dolle stier alle ruimte 'blijft' krijgen.. dan zijn er een keer consequenties.

Geen dreigement, maar slechts logische realiteit en gevolg. De eerstvolgende keer zal ik dit ook zeker in meegeven aan de eigenaresse.





honden page profiel kellykelly 3 doggies

honden foto van kelly

Super leuke campagne...

Hoe die opvoeding hier gaat zullen we volgend jaar bespreken :-D ...
Taico (4m) wandelt mooi langs me aan de riem. Momenteel kunnen we met weinig (eens kijken) reactie (2 honden vast)er langs. Hierbij moeten we wel de andere hond lezen, komt er hier reactie dan reageert Taico ook (hieraan werken we nu). Los... zo ver zijn we nog niet tenzij met bekende. Dit gaat SUPER... Leuke, rustige spelletjes en hij komt als ik fluit om het spel te onderbreken (bij eventueel te wild gedrag).
Hier ben ik 2weken mee bezig (weinig wandelende honden eigenaren in de buurt) en we gaan ons best doen voor de lieve, angstige, kleine, getraumatiseerde schatjes niet overstuur te maken.

Zoals ik begrijp word dit verwacht en zijn wij alvast op goede weg. Hoewel ons bananendoos ook is aangekomen vrees ik.
(Taico wil van 1 op andere dag GEEN apport meer) :-D

honden page profiel TashaTasha 3 doggies

honden foto van Tasha

Als ik zie dat er een over enthousiaste hond of ongemanierd baasje aan komt rennen durf ik wel eens roepen "Pas op! Ik heb een gevaarlijke hond!". En niemand die er aan twijfelt dat mijn "kleine" kangal hun hond in een tel kan verslinden. 

 

Helemaal niet waar hoor, 't is een deurmat en al zeker naar andere honden toe. Maar het werkt wel. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

"  Zo passeer ik steevast iedere ochtend een kruising Chihuahua  "

 

Twee weken geleden liep ik hier in het Natuurpark. Wij waren net klaar met onze ronde, een stel met Chihuahua begon aan de wandeling. 

Mellow aan de Flex-op-slot, Chi ook aan de Flex, maar wél met een x-aantal meter.

"Kom maar mee, wij lopen door", Mellow netjes rechts van mij. Laat die griet haar kleintje bijna ín Mellow d'r bek lopen (bij wijze van spreken dan). En ja, die wil er dan ook naartoe.

En maar dom schaapachtig hinniken. Ja doos, als ze HAP zegt lach je niet meer... 

Ik hou haar toch niet voor niks bij me! Je kent mij niet, je kent mijn hond niet, voor hetzelfde geld is het een levensgevaarlijke alleseter ofzo 

 

De HEEE! heb ik ook wel gebruikt, maar waar we nu lopen is ie niet nodig gelukkig. Weinig wandelaars daar, ideaal.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Pfff hier lijkt het wel of alles met een kleine hond als de dood is dat Obi hun hond verscheurt... Ook al doet dat doetje echt helemaal niets. 

 

Alles wat gelijk of groter is denkt vast.. Ohh die kan mijn hond wel aan. En doet helemaal niets om hun hond te sturen. Sommige komen happend en dreigend op obi af... Er wordt wel geroepen,tevergeefs. Er wordt niet eens geprobeerd te voorkomen dat Obi zowat een hartverzakking heeft... 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Precies! "

 

Das duidelijk

 

 

Ik ben erg trots op mijn mannen die echt niks doen overigens

waldo nadert geen enkele hond zomaar en jeff nadert soms maar heel voorzichtig en zeker geen onrustige hond

geen slimmere hond dan een kleine ex zwerfhond ..die de klappen van de zweep kent...maar ook de concequenties van opdringerig gedrag

 

Gisteren naderde hij een kleine hond aan de lijn

hij nadert met een rustig huppeltje ..keert het hoofd af..stopt op 2  meter afstand en maakt een prachtig boogje om de hond heen.

snuffelt even..staat stil en laat de hond snuffelen

Mij ervaring is als jeff het doet..dan kan het

aangelijnd of niet

 

Nogmaals onrustige honden worden genegeerd hij gaat dan zijn eigen weg op afstand met de kont ernaar  toe

 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Pfff hier lijkt het wel of alles met een kleine hond als de dood is dat Obi hun hond verscheurt... Ook al doet dat doetje echt helemaal niets. 
 
Alles wat gelijk of groter is denkt vast.. Ohh die kan mijn hond wel aan. En doet helemaal niets om hun hond te sturen. Sommige komen happend en dreigend op obi af... Er wordt wel geroepen,tevergeefs. Er wordt niet eens geprobeerd te voorkomen dat Obi zowat een hartverzakking heeft... 
  "

 kom maar op hoor

want klein of groot maakt hier niks uit

het gedrag van de hond is wat het ijs hier wel of niet breekt

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Leuke strips 

 

Je zou ze bijna gaan kopieren, plastificeren en dan aan iedere lantaarnpaal op de drukkere routes plakken. Stripboek voor hondenbaasjes   

 

Ik wil niet dat mijn aangelijnde hond opgedrongen wordt andere honden te moeten opvoeden, dus als honden van onopgevoede baasjes binnen onze zone opgevoed moeten worden ben ik degene die dat doet. Roepen; 'hij is gevaarlijk' is ook niet erg rereëel bij schattigheidsfactor 100, dus laat ik liever zien hoe gevaarlijk ik ben  'hij doet niets hoor, maar ik wel' 

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Leuke strips 
 
Je zou ze bijna gaan kopieren, plastificeren en dan aan iedere lantaarnpaal op de drukkere routes plakken. Stripboek voor hondenbaasjes   
 
Ik wil niet dat mijn aangelijnde hond opgedrongen wordt andere honden te moeten opvoeden, dus als honden van onopgevoede baasjes binnen onze zone opgevoed moeten worden ben ik degene die dat doet. Roepen; 'hij is gevaarlijk' is ook niet erg rereëel bij schattigheidsfactor 100, dus laat ik liever zien hoe gevaarlijk ik ben  'hij doet niets hoor, maar ik wel'  "

 en terecht

Ik ben een pitbul als het om waldo gaat en  gedrag van andere honden.

gelukkig weet ik uit ervaring dat mijn honden een  Jip of andere hond  met rust zouden laten en "hun eigen ding" gaan doen...zoals altijd

 

Samen de wandeling ervaren zonder gedoe is erg goede teambuilding

Ik merk dat mijn honden daar zeer bedreven in zijn

en daar komt weinig directe interactie bij kijken

 

 

 

 

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Mijn meiden blaffen wel (vooral Tess) maar en enthousiast blafje (hoog en schel) meestal als ze aan de lijn loopt. Maar als er honden naderen, dan doen ze heel rustig. Lopen met een boog om de andere hond heen en gaan op een meter afstand wachten of de andere hond komt snuffelen. Tess houdt meestal meer afstand, want die vindt het wat eng.

Het ergste vind ik de grote honden die op mijn kleintjes af komen denderen, ze hoeven niet te bijten ofzo, maar alleen al bovenop mijn meiden botsen kan grote gevolgen hebben. En dan niet alleen psychisch.
En echt wel dat mijn meiden dan signalen geven hoor!! Een hoop zelfs, maar er zijn maar weinig honden die het snappen!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"  en terecht
Ik ben een pitbul als het om waldo gaat en  gedrag van andere honden.
gelukkig weet ik uit ervaring dat mijn honden een  Jip of andere hond  met rust zouden laten en "hun eigen ding" gaan doen...zoals altijd
 
Samen de wandeling ervaren zonder gedoe is erg goede teambuilding
Ik merk dat mijn honden daar zeer bedreven in zijn
en daar komt weinig directe interactie bij kijken
 
 
 
  "

 

Precies, die teambuilding is waar ik heel veel in geinvesteerd heb en wat ons tot hier gebracht heeft. Dat laat ik me niet meer afnemen door 'onverlaten' die door hun eigen baasje aan hun lot overgelaten worden. Het zou gewoon niet nodig moeten zijn andermans hond op te voeden als ieder eigen verantwoording nam. 

 

Fijn dat Waldo en Jeff zulke types zijn Roos. Voor hen en jou en andere honden en baasjes ontspannen.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

Het ergste vind ik de grote honden die op mijn kleintjes af komen denderen, ze hoeven niet te bijten ofzo, maar alleen al bovenop mijn meiden botsen kan grote gevolgen hebben. En dan niet alleen psychisch.
En echt wel dat mijn meiden dan signalen geven hoor!! Een hoop zelfs, maar er zijn maar weinig honden die het snappen! "

 

 

Helaas uit eigen praktijk 2 situaties waarin dat knap fout kan gaan. 1 met een franse bull uit mijn buurt die door een dolle lab verlamd gedenderd is, met euthanasie tot gevolg. En de andere met mijn Jip die met een frontale klap gelanceerd is door een samojeed en met een luchtsalto op z'n kop in de sloot gestort is. Gevolg, fysieke schade en hele forse psychische schade. 

honden page profiel Fema & FingoFema & Fingo 3 doggies

honden foto van Fema & Fingo

Hoe vaak maak ik het mee.. fingo en ik wandelen rustig in aanlijn gebied en dr komt een hond aanstormen met zn baasje die n eind verder op loopt op zn mobiel kijkend. Fingo aan de lijn.. tsja t is n basenji met n schattig kopje maar schijn bedriegt! Aan de lijn n monster. En hij kan niet overal los... en die baasjes maar roepen de onze doet niks hoor. ..nee de mijne wel.... verdorrie! En ja dan staat Fingo bekend als agressieve hond. Maar ik wandel keurig in aanlijn gebied en houd mn hond bij me!!! In losloop gebied gaat t goed. 

Mja ik merk ook vaak dat andere honden signalen van Fingo niet oppikken. 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Hij/zij doet niets honden ....  en baasjes (dit is overigens al een heel oud filmpje, voor de beeldvorming)

 

https://youtu.be/ET9xUNGv9VU

 

 

 

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

"  
Precies, die teambuilding is waar ik heel veel in geinvesteerd heb en wat ons tot hier gebracht heeft. Dat laat ik me niet meer afnemen door 'onverlaten' die door hun eigen baasje aan hun lot overgelaten worden. Het zou gewoon niet nodig moeten zijn andermans hond op te voeden als ieder eigen verantwoording nam. 
 
Fijn dat Waldo en Jeff zulke types zijn Roos. Voor hen en jou en andere honden en baasjes ontspannen. "

 Ik heb het van hun geleerd

Ohh zo schattig hoe Waldo bezorgd roept, als een bevriende bordercollie ver in het water is..en hoe hij tussen waldo en een te drukke hond ging staan

de rest van de wandeling hebben ze een paar   seconden aan hetzelfde gras gesnuffeld  naast elkaar

maar ze waren allemaal in hun nopjes met de wandeling en het gezelschap, al zijn ze stuk voor stuk zo verschillend

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Die van ons doen ook wel wat, en ik waarschuw altijd. Mensen hier in de omgeving houden er keurig rekening mee.

honden page profiel RafRaf 3 doggies

Ik wandelde vroeger met iemand die zijn honden ook niet perfect onder controle heeft en ze toch laat los lopen. De grootste dendert regelmatig recht op een aangelijnde hond af en dan is het natuurlijk oorlog. Ik liep er dan een beetje onnozel bij met mijn honden aan de riem, terwijl de andere zich moest gaan excuseren en kijken of er geen schade was. Hij leert er niet van en ik ga nu niet meer met hem en zijn honden wandelen, vind het zo vervelend als een wandeling weer eens bedorven wordt door een gevecht dat kon voorkomen worden.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Dat filmpje is heel herkenbaar, Kyra blijft gewoon staan en laat haar tanden zien en snapt dan ook; meestal werkt dat wel (en ik ben er ook nog)
Tess is precies het hondje in het filmpje, zij hapt ook en gromt er ook bij; allerlei tekenen, maar de honden luisteren vaak niet!!!
En baasjes idd maar zeggen 'Hij doet niets hoor'.

Laatst nog in het bos liepen we langs een flinke hond: deed ook letterlijk niets, maar Kyra was bang en het was een smal pad, dus ze kon er niet langs en wij waren al voorbij de hond en baas. Kyra bang en terug lopen met tig signalen. Maar die baas liep gewoon door!! Toen vroeg ik maar of ze haar hond even vast wilde houden, maar nee hoor: 'Ik moet er straks toch af'. En dat was een 100 meter verder!!! Mijn arme Kyra! Ik kon dat mens wel schieten, het was toch duidelijk dat ze bang was voor die joekel! En ook al doet hij echt niets (kwam niet eens echt dichtbij), dan nog!
De hond ging toen zelf het bos in gelukkig en Kyra kwam meteen heel blij keihard naar me toe rennen.

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Hij/zij doet niets honden ....  en baasjes (dit is overigens al een heel oud filmpje, voor de beeldvorming)
 
https://youtu.be/ET9xUNGv9VU
 
 
  "

 kijk naar waldo's houding..het lijkt een  begin van een spelbuiging..maar net niet helemaal

de holle rug is ivm hij geintimideerd is.

en kijk naar wat er gebeurd vervolgens

 Jeff gaat afleiden ,maar dan...

dit is een typisch geval van een hond die zgn niks doet..maar ook niet kan omgaan met een hond die niet wil spelen

 

 

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Dat filmpje is heel herkenbaar, Kyra blijft gewoon staan en laat haar tanden zien en snapt dan ook; meestal werkt dat wel (en ik ben er ook nog)
Tess is precies het hondje in het filmpje, zij hapt ook en gromt er ook bij; allerlei tekenen, maar de honden luisteren vaak niet!!!
En baasjes idd maar zeggen 'Hij doet niets hoor'.

Laatst nog in het bos liepen we langs een flinke hond: deed ook letterlijk niets, maar Kyra was bang en het was een smal pad, dus ze kon er niet langs en wij waren al voorbij de hond en baas. Kyra bang en terug lopen met tig signalen. Maar die baas liep gewoon door!! Toen vroeg ik maar of ze haar hond even vast wilde houden, maar nee hoor: 'Ik moet er straks toch af'. En dat was een 100 meter verder!!! Mijn arme Kyra! Ik kon dat mens wel schieten, het was toch duidelijk dat ze bang was voor die joekel! En ook al doet hij echt niets (kwam niet eens echt dichtbij), dan nog!
De hond ging toen zelf het bos in gelukkig en Kyra kwam meteen heel blij keihard naar me toe rennen. "

 

 

Dat hondje in geplaatst filmpje is Jip (de black and tan). Filmpje van heel wat jaren geleden voor de beeldvorming. Ik breng hem niet in dit soort situaties en ontstaan ze regel ik het, dat brengt rust. Hij loopt aangelijnd en ik regiseer en help hem om te leren gaan met situaties, dat geeft zelfvertrouwen.

 

In dit filmpje is de andere hond de zogenaamde 'doet niets' hond en Jip is 'hij doet het', de slecht gemanierde met snep-neiging, yeah right  Hoe olijk dat andere hondje de wereld ook veroverd.... met z'n "iedereen moet mij wel leuk vinden" is hij verre van gemanierd.

 

 

pagina 2 van 15 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Volgende forumvraag: Leren plassen op één stukje in tuin.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^