Mijn ouders overtuigen...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KimberlyKimberly

Thuis hebben wij al een hond, een super lieve hond, labrador. Ik ben zot op hem!! En hij op mij hihi. Als ik thuis ben laat hij mij geen minuut alleen. 

 

Mijn zus had twee jaar geleden een chihuahua gekocht, een puppy. Ze woonde niet meer thuis. Ze kwam meteen langs en onze hond, hij was in de hemel! Hij was zo gelukkig! Ze groeide feitelijk, samen op. Mijn zus kwam veel op bezoek en de chihuahua bleef veel slapen. Onze eigen hond sliep altijd bij mij, dus de chihuahua ook hihi :-)

Toen dat de chihuahua volwassen was, (hij was een mager sprietje, Chico (labrador), een dikzak en een lomperik hihi), maar ze waren zo lief met elkaar! En sindsdien kan Chico alleen maar omgaan met kleine honden. Mijn zus heeft haar chihuahua in februari weggedaan.. Plots, zonder iets te zeggen. Geen afscheid, niks :-( 

Ik mis hem natuurlijk super hard en Chico ook. Als ik nog maar per ongeluk de naam zeg van de chihuahua gaat hij meteen zoeken.. 

 

Nu wil ik zelf een chihuahua kopen. Mijn eigen hondje, alles zelf betalen. Ik ben dit jaar afgestuurd, ben 18 jaar, maar woon natuurlijk nog thuis. Hoe overtuig ik mijn ouders? Mijn moeder zal niet zo moeilijk zijn, maar mijn vader.. 

Ik heb veel zin om gewoon met een chihuahua thuis te komen.. Dan zijn ze snel bij gedraaid, niet? 

Wat zouden jullie, als ouders, doen als uw kind zomaar met een chihuahua thuiskomt zonder iets gezegd te hebben of gevraagd? 

 

En natuurlijk ga ik Chico evenveel aandacht geven! Samen spelen enzo :-)

Ik zou dan ook eerst in asielen kijken enzo.. Moet geen pupje zijn. 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Veel succes...

 

Al ben je 18, je woont nog wel bij je ouders, als zij het niet willen ga je dan echt het risico lopen dat je er (met hond en al) wordt uitgezet?

 

"Ik doe het lekker toch" klinkt niet heel volwassen, sorry.

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Ik snap niet zo goed waarom de mening van ouders respecteren zo moeilijk is. Nee is nee, of zijn de tijden zo hard veranderd?

Maar geen tips verder...

honden page profiel KimberlyKimberly

" Veel succes...
 
Al ben je 18, je woont nog wel bij je ouders, als zij het niet willen ga je dan echt het risico lopen dat je er (met hond en al) wordt uitgezet?
 
"Ik doe het lekker toch" klinkt niet heel volwassen, sorry. "

 Ja dat begrijp ik.. Dan moet ik ze gewoon kei hard overtuigen! 

Niet dat ik dat van plan was, om zomaar thuis te komen met een hond.. Iemand dat ik ken heeft dat met twee honden gedaan en hij mocht ze toch houden, vandaar. 

honden page profiel KimberlyKimberly

" Ik snap niet zo goed waarom de mening van ouders respecteren zo moeilijk is. Nee is nee, of zijn de tijden zo hard veranderd?
Maar geen tips verder... "

 Ja de tijden zijn veranderd. Lees maar de krant eens.. 

Maar inderdaad, ik respecteer mijn ouders. En ik zal dat niet snel doen.. Ik denk wel dat ik ze na een tijdje kan overtuigen, enfin hoop ik. En anders wachten tot ik ga alleen wonen :( 

honden page profiel LexieLexiegoedgekeurde fokker

honden foto van Lexie

Mijn kind zou het hondje gelijk terug moeten brengen. Al is het maar omdat de aanschaf van een dier doordacht moet gebeuren en in overleg met alle huisgenoten. 

Een dier koop je voor zijn/ haar hele leven en de koop moet een weloverwogen beslissing zijn. Een hond in huis heeft gevolgen voor iedereen.

Daarna zouden we om de tafel gaan zitten, het bespreken en zou hetzelfde hondje waarschijnlijk alsnog welkom zijn. Maar wel als er eerst afspraken gemaakt zijn. Wie er hoofd verantwoordelijk is voor de verzorging en kosten bijvoorbeeld. Maar ook waar de hond gaat wonen als kind gaat studeren/ samenwonen, enz.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

In de openingspost zeg je dat je zin hebt om gewoon met een hondje thuis te komen en nu ineens weer niet; ik snap het niet helemaal volgens mij.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Zou het er goed over hebben met je ouders, neem aan dat je gaat studeren of werken en dan zullen je ouders ook met de hond om moeten gaan. Als ze het niet willen dan is het wachten tot je op jezelf woont.

Een Chihuahua is op het moment een ongezond ras, ik raad je sowieso af om zomaar ergens een puppy vandaan te halen (dit kan alleen a la minuut bij een broodfokker), daarnaast zou ik dan op zoek gaan naar een goede fokker die de ouders test op erfelijke aandoeningen.

honden page profiel KimberlyKimberly

" In de openingspost zeg je dat je zin hebt om gewoon met een hondje thuis te komen en nu ineens weer niet; ik snap het niet helemaal volgens mij. "

 Ja ik wil zelf eentje kopen, en daarbij schrijf ik 'hoe overtuig ik mijn ouders'? 

 

Van dat thuis komen zonder te vragen, was maar een vraag.. En inderdaad zoals iemand hier al zei, slecht idee en respect ;)

honden page profiel KimberlyKimberly

" Zou het er goed over hebben met je ouders, neem aan dat je gaat studeren of werken en dan zullen je ouders ook met de hond om moeten gaan. Als ze het niet willen dan is het wachten tot je op jezelf woont.

Een Chihuahua is op het moment een ongezond ras, ik raad je sowieso af om zomaar ergens een puppy vandaan te halen (dit kan alleen a la minuut bij een broodfokker), daarnaast zou ik dan op zoek gaan naar een goede fokker die de ouders test op erfelijke aandoeningen. "

 Ja, ik zou dan opzoek gaan naar een oepsnestje of een echt goede fokker.. Wijzelf (mijn ouders), hebben de fout gemaakt toen met onze hond dat we hier hebben.. En dat wil ik geen tweede keer meemaken. Of een asiel, ik zou al die hondjes willen redden hihi :-) moet niet per sé een chihuahua zijn, maar de chihuahua van mijn zus was z'n leuke hond! Niet z'n chihuahua dat je constant moest dragen en overal bang van was .. Nee, was precies een lieve pitbull in een chihuahua lijfje hihi :-) maarja, zo eentje vind ik waarschijnlijk niet meer. Maar heeft ook met de opvoeding te maken. 

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Moest je mijn dochter zijn zou je nog dezelfde dag weer met je chi bij de fokker staan, geoon uit principe. Zoiets doe je niet, je woont bij je ouders, dus respecteer je hun mening en dring je die van jou niet op. En daarbij, als je de ene dag op de andere ineens met een hond wil thuiskomen, waar haal je die dan? Waarschijnlijk bij een broodfokker. Als ik jou was, zou ik eens praten met je oudes en hen laten zien dat je het meent door met voldoende informatie aan te komen zoals: wat zijn de kosten, hoe ben je van plan dat te betalen. Waar ga je je hondje halen, hoe ga je de pup opvoeden, wie gaat er 's nacht opstaan als de pup ligt te janken. Zoek bvb al een aantal betrouwbare fokkers op, een pup hoor je niet op een dag te kopen. Maar hoe dan ook hebben je ouders vetorecht.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Een aantal jaar geleden heb ik zoiets gedaan alleen in een hele andere situatie. Ik wilde niet perse een hond, ik kon de betreffende hond alleen niet laten staan wetende wat er zou gaan gebeuren.

 

Die hond is tot op de dag van vandaag bij mij en mocht ik inderdaad "houden" nadat wel bleek dat die sowieso niet meer naar een andere baas kon. Maar geloof mij, daar maak je geen vrienden mee.

 

Iedereen heeft haar geaccepteerd omdat ze zagen hoe moeilijk ze het had maar jij wilt een hondje puur om te hebben. Iets heel anders. Snap eerlijk gezegd niet eens dat je er over nadenkt. 

 

 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het gaat er niet alleen om dat jij alles zou betalen en voor het hondje zou zorgen.

Maar je woont nog thuis en ook al ben je volwassen, je moet altijd rekening houden met je huisgenoten.

Maakt niet uit wie dat zijn, je ouders, partner, kinderen,studiegenoot etc.

Het gaat er om dat je samen in een huis leeft en daarom altijd in overleg zoiets als een hond moet bespreken.

 

Het heeft niks te maken met je ouders overtuigen.

Je moet het gewoon bespreken of je ouders het zien zitten dat er nog een hondje in huis komt wonen. 

Het is erg onvolwassen om zomaar een hondje mee te nemen en ze voor een voldongen feit te zetten.

 

 

honden page profiel KimberlyKimberly

" Moest je mijn dochter zijn zou je nog dezelfde dag weer met je chi bij de fokker staan, geoon uit principe. Zoiets doe je niet, je woont bij je ouders, dus respecteer je hun mening en dring je die van jou niet op. En daarbij, als je de ene dag op de andere ineens met een hond wil thuiskomen, waar haal je die dan? Waarschijnlijk bij een broodfokker. Als ik jou was, zou ik eens praten met je oudes en hen laten zien dat je het meent door met voldoende informatie aan te komen zoals: wat zijn de kosten, hoe ben je van plan dat te betalen. Waar ga je je hondje halen, hoe ga je de pup opvoeden, wie gaat er 's nacht opstaan als de pup ligt te janken. Zoek bvb al een aantal betrouwbare fokkers op, een pup hoor je niet op een dag te kopen. Maar hoe dan ook hebben je ouders vetorecht. "

 Klopt. Bedankt voor je tips! Mijn ouders hebben die fout gemaakt met de hond die we nu hebben, achteraf kregen we te horen dat het een broodfokker was. Dat maak ik zeker geen tweede keer mee! Mijn mama smste hierjuist dat we er morgen over gaan praten, en dat zegt meestal 'ja' hihi :-) 

 

Ik fok ook konijnen voor tentoonstellingen (Vlaamse reuzen), dus ik weet dat ik niet op de één en andere dag zomaar bij iemand een dier moet kopen. Bouwfouten, etc.. Eerst goed nagaan enzo.. Maar ik ga sowieso toch eerst bij een asiel kijken. Ik zie op Facebook zoveel hondjes te koop door verbouwingen, zwangerschappen, kijken er niet meer naar om.. die dan in een asiel terecht komen. Echt erg! En ik kan gerust wachten op de goede fokker op een gezonde en lieve pup. 

honden page profiel KimberlyKimberly

" Een aantal jaar geleden heb ik zoiets gedaan alleen in een hele andere situatie. Ik wilde niet perse een hond, ik kon de betreffende hond alleen niet laten staan wetende wat er zou gaan gebeuren.
 
Die hond is tot op de dag van vandaag bij mij en mocht ik inderdaad "houden" nadat wel bleek dat die sowieso niet meer naar een andere baas kon. Maar geloof mij, daar maak je geen vrienden mee.
 
Iedereen heeft haar geaccepteerd omdat ze zagen hoe moeilijk ze het had maar jij wilt een hondje puur om te hebben. Iets heel anders. Snap eerlijk gezegd niet eens dat je er over nadenkt. 
 
  "

 'Snap eerlijk gezegd niet eens dat je er over nadenkt' -  wat bedoel je? 

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

"  'Snap eerlijk gezegd niet eens dat je er over nadenkt' -  wat bedoel je?  "

 

Nou ondanks dat je nu zegt ja dat kan ook eigenlijk niet dacht je er wel over om het zo even te gaan aanpakken.

 

Geeft aan hoe graag jij een hond wilt, ondanks dat je als reden aangeeft dat het voornamelijk om je andere hond gaat.

 

Bedoel je bent 18 en straks klaar met school en dan, ga je met pensioen? En blijf je nog zo ongeveer 14 jaar thuis wonen? Want ja Chi's kunnen behoorlijk oud worden en anders blijft die andere hond weer zo lang alleen.

 

Denk heel goed na. Tuurlijk kan niemand de toekomst voorspellen maar een hoop "standaard" zaken kun je incalculeren. Past je hond over 3 jaar nog in je leven? En over 6? 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^