Seizoenentopic, de winter met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

gisteren de tuintafel ingepakt, bovenop wat stenen om het bij elkaar te houden, onder de tafel kan het doorluchten, binnen zetten is geen optie, onder de overkapping moet wel plek blijven voor mijn griet.

 

maar met deze regen..... ja natuurlijk ligt Bamse lekker binnen, en de kachel staat nu op 14 graden, voor beiden uit te houden.

 

Bamse mag altijd buiten blijven, maar niet met dit weer, we gaan nergens om vragen, vocht is voor iedereen funest ook voor een hond. en al zou ze dan onder de overkapping liggen, wat natuurlijk bar ongezellig is voor mij dan nog is het geen pretje , vocht is ook daar, dus lekker binnen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zo ook hier even zetten, dit weerbericht geld voor vandaag en morgen.

 

OPPASSEN !! geen paniek, maar pas wel op.

 

 

Stormweer op komst Van onze weerman

Twee zeer onstuimige dagen kunnen voor de nodige overlast in ons land gaan zorgen. Zware windstoten in hagel- en onweersbuien kunnen vandaag het verkeer in delen van ons land danig parten spelen. Het KNMI heeft voor heel Nederland code geel voor gevaarlijk weer afgekondigd.

 

Er worden windsnelheden tot soms 80 km/per uur berekend. De buien gaan gaandeweg de dag vaker vergezeld van een licht winterse lading. De temperatuur ligt op 5-8 graden.

Morgen wordt het bar en boos in ons land. Het regent geruime tijd en vooral de wind gaat opspelen. Die wordt hard tot stormachtig aan zee uit het zuidwesten. Later is er kans op storm, kracht 9 en er komen zware windstoten voor tot 90 km/per uur.

Boven Groot-Brittannië en Ierland is de zgn. weatherbom over het hoogtepunt heen. Er werden windsnelheden tot ruim 100 km/uur berekend en de golven kwamen tot bijna 20 meter hoogte.

Komend weekeinde wordt het bij ons rustiger en wat kouder. In de nacht is er kans op wat lichte vorst en overdag is het een graad of 5.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ik moet ook even kijken hoe het vanmiddag is, als het stormt sla ik het bos wel over, maar zoals het er nu naar uitziet (helaas, weg blauwe lucht...) is het vrij rustig buiten.

 

Wat ik wel altijd heerlijk vind aan slecht weer: na de laatste wandeling (die voor ons dus zo laat mogelijk is voor het donker wordt) thuiskomen in een huis waar de verwarming al brand (klokthermostaat), waar het licht al aan is (stuk fijner thuiskomen) en dan lekker een warme douche nemen om daarna in joggingbroek en vest op de bank te kruipen.

Lamellen dicht, kaarsje aan, hondje naast me op de bank (of saai schuin voor me, op haar eigen kussen).

 

Voorlopig zit ik nog een uurtje op mijn werk... 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Brr twee stormachtige dagen, harde wind vind ik nooit fijn, al dat geklapper en geluiden die je hoort.

Vanmorgen heb ik cursus met Black gehad, ook de helft van de tijd in de regen.

Black heeft nergens last van, maar ik heb het nu nog ijskoud.

Wel een voordeel dat hij altijd moe is van cursus en de rest van de dag geen behoefte meer heeft aan grote inspanningen.

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Helaas voor Boefie vandaag geen grote wandeling. Ik ben geveld door een fikse virus. Meneer is dus zielig (vind hij zelf) hij wil zelfs niet eten. 

 

Ik heb het geprobeerd vanmorgen, maar mijn spaghetti benen en kaboutertje in mijn hoofd waren het er niet mee eens. Dus dan maar op de bank met een aspirine en een kop thee. Hoop dat het morgen over is.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Mijn hemel zeg. Wat een water en waai in de lucht zeg! Wanda was maar 5 min. buiten en drijfnat. Daar zit ze dus totaal niet mee en huppelt vrolijk tussen het gespetter rond.....dus ja, dan moet je er wel achteraan want zij ziet t probleem niet..(een enorme natte dweil in huis)

Willemijn kan ik je waterblazer even lenuhhhh!

 

Maar goed, we moeten eraan geloven. Straks de hele kapstok aantrekken en toch een eind gaan lopen. Wegwaaien zal ze in ieder geval niet....:-)

En dan maar eens een serieus vuurtje stoken( in de haard)

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Och Mieke, ik lees t nu pas. Ziekjes! Daar is t ook weer voor. Had je de deur niet dicht dan dat die kabouter nu je hoofd in gewandeld is??

Daar ben je klaar mee...

Maar boef vind t vast niet erg om es een dagje gewoon lekker naast t vrouwtje te liggen, toch?

Beterschap!

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

hier waait het heel erg regenen doet het niet meer, is niet koud hondjes zijn net uit geweest.en we waren droog wat spetters van de bomen meer niet.Hein.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik hou wel van storm, maar doe ook vrij aparte dingen om het 'veilig' te houden  twee (drie?) jaar geleden hebben we zo'n enorme storm gehad dat er bomen links en rechts door het losloopgebied gekiept waren. Heb toen ook een flinke tak op mijn knar gehad met als gevolg dat ik een lichte hersenschudding had (auwww). Het jaar daarop heb ik een paar wandelingen met mijn cap voor paardrijden op gelopen =') zag er niet uit, maar dacht dat gebeurt me niet weer  goed, tegen een boom zal het niet helpen, maar toch 

 

Hier is  het tot zover vrij rustig. Af en toe knalt er wat wind voorbij, en de honden zijn wat onrustig, maar het is wel heerlijk rustig buiten! Kan ik eens relaxed met Winter wandelen zonder continu te moeten wijken voor andere honden. En dan terug thuis een warme mok thee en sloffen aan 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Hannah, dat is precies het enige waar ik wat benauwd voor ben met stormwandelingen: dat ik n tak op mn hoofd krijg.....

Maar ik durf niet met een helm op te gaan lopen dan, wat als ik iemand tegen zou komen, ze bellen direct de GGZ....

Maar jij bent er dus wel door getroffen, wat een slimme oplossing, die cap! 

Nu heb ik bedacht dat ik bij storm niet meer in bosrijk gebied wil lopen maar op n open vlakte en/ of de hei. Ik woon hier zo geweldig dat ik al die keuzes ook binnen 10 min rijden heb....:-)

Moet ik wel een anker meenemen om niet weg te waaien dus Wanda blijft aangelijnd!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Helaas voor Boefie vandaag geen grote wandeling. Ik ben geveld door een fikse virus. Meneer is dus zielig (vind hij zelf) hij wil zelfs niet eten. 

 

Ik heb het geprobeerd vanmorgen, maar mijn spaghetti benen en kaboutertje in mijn hoofd waren het er niet mee eens. Dus dan maar op de bank met een aspirine en een kop thee. Hoop dat het morgen over is. "

 



heel veel beterschap, en even een klein rondje voor je Mieke, zo heet je hond toch en niet jij ? hahaha , is totaal niet erg hoor, als het te lang gaat duren je griep dan een ander inschakelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Mijn hemel zeg. Wat een water en waai in de lucht zeg! Wanda was maar 5 min. buiten en drijfnat. Daar zit ze dus totaal niet mee en huppelt vrolijk tussen het gespetter rond.....dus ja, dan moet je er wel achteraan want zij ziet t probleem niet..(een enorme natte dweil in huis)

Willemijn kan ik je waterblazer even lenuhhhh!

 

Maar goed, we moeten eraan geloven. Straks de hele kapstok aantrekken en toch een eind gaan lopen. Wegwaaien zal ze in ieder geval niet....<img class=" />

En dan maar eens een serieus vuurtje stoken( in de haard)

  "

 




kerstkadoo de waterblazer op je verlanglijstje zetten ? en een openhaartje, jaloers hoor. hahahaha

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Haha nou ik voelde mij met die cap op nu ook niet bepaald woest aantrekkelijk  maar het stikt hier nu eenmaal van de bomen (normaal ben ik daar juist super blij mee) - wij wonen in de groenste wijk van de stad. Hier helaas geen auto, dus ik moet er toch door  

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Als het echt zo stormt mag ik niet naar het bos 

Doe ik ook niet hoor, ik hoor het soms vervaarlijk kraken, geen zin om een boom van 4 meter op mijn schedel te krijgen...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

blijf buiten de gevarenzone meiden. O-)

wandelen op openvlakte is zeker dan aan te raden, alleen ja wat moet je aantrekken he. hahahaha

voor de hond maakt het geen fluit uit, ik lees hier dat een paar honden de deur open doen naar buiten gluren en zeggen, uhhhhhh vandaag even niet. :-D

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

" blijf buiten de gevarenzone meiden. O-)

wandelen op openvlakte is zeker dan aan te raden, alleen ja wat moet je aantrekken he. hahahaha

voor de hond maakt het geen fluit uit, ik lees hier dat een paar honden de deur open doen naar buiten gluren en zeggen, uhhhhhh vandaag even niet. :-D "

 

Daar is Ginny er eentje van... Die wordt heel chagrijnig als we wind in de rug hebben en deze door haar broek blaast  ohhh die kan zo mopperen! De goorste sloten moet en zal ze in, maar als het regent? Die gaat vol in de ankers bij de deur. 

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Zo vanochtend had ik bijna een chihuahua ballon aan een lijntje... Oftewel een weggewaaid hondje haha. En nog die fikse hagelbui... poei.... Zometeen even een blokje om en goed inpakken.

 

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha, briljante foto! 

 

Ik trek Mellow straks wel een dekje aan. Ze heeft het best koud met die wind. Als de wind er maar niet onder komt, gaat ze straks nog de lucht in 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

"  

Daar is Ginny er eentje van... Die wordt heel chagrijnig als we wind in de rug hebben en deze door haar broek blaast  ohhh die kan zo mopperen! De goorste sloten moet en zal ze in, maar als het regent? Die gaat vol in de ankers bij de deur.  "

 




hihi, de wind door de poepert, ja wees eerlijk dat is toch een rot gevoel, hahahaha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Zo vanochtend had ik bijna een chihuahua ballon aan een lijntje... Oftewel een weggewaaid hondje haha. En nog die fikse hagelbui... poei.... Zometeen even een blokje om en goed inpakken.

  "

 




hihi, fantastisch...... :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bar en boos hier, echt. we kunnen er niet meer doorheen, bamse de lucht in ? nee die niet......... hahahaha.

ik heb de opruimwoede, veel in kasten naar boven gedaan, zodat Bams wat meer ruimte heeft in de woonkamer...

ik ben klaar en kijk om me heen, wow..... wat een ruimte ongelooflijk... en ja kan nog ergens zitten hoor, hahahaha

heb wel zo,n hekel aan dingen waar je niets mee doet, die allen ruimte innemen, en als ik nu om me heen kijk.....een kale bedoening, uhhhh gezellig wel hoor. hahahaha

gewoon wat meer ruimte voor Bams. :-D
maar kom ik vanavond thuis dan denk ik wel, hee verkeerde huisje. hahahaha

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Dat "probleem" herken ik Willemijn  ons huis is ook niet echt groot. Daarom ben ik ook veel met Boefie buiten. Maarrrrrrrr ik heb alle hoop gevestigd op de postcodeloterij...... Ik denk dat ik vast ga zoeken naar een mooi groot huis met veel grond, voor de uitreiking van de postcodeloterij kanjer in Januari 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Om Max toch wat beweging te geven maar snel naar het park gegaan net.... Brrrr, natte sneeuw, harde wind en regen.  
Nou ja, Max is in ieder geval blij.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Ik had de heren even om en om voor de step, toen de ergste hagelbuien voorbij waren. Wat een derrie overal, alles vol blubber, inclusief de mannen. Maar goed, zij zijn moe en voldaan en ik met chocomel weer opgewarmd. Alleen mag ik helaas nu gaan vergaderen nog 

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

We gaan morgen naar Duitsland.

Ik ben benieuwd hoe Minion op de sneeuw reageert.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mieke, Rebecca, Mireille, lachen he. haha

de honden amuseren zich kostelijk, ook al is het bagger weer, maar wij he. O-)

maar dan toch tevreden onderuit gezakt met een kop chocomel... heerlijk. en zeker als we dan die tevreden grote lieve koppen zien met die warme ogen op je gericht, baasje wat was het toch weer fijn. ;-)


Janno, sneeuw ? in duitsland, ? maak je fotooos voor ons ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mieke, moet wel wennen hoor aan het ...grote oppervlak..nu. hahahah

en hier ook een lot, wie weet. :-D

honden page profiel NymeriaNymeria 3 doggies

honden foto van Nymeria

Nogsteeds geen tekenen van winter , geen ijzel, geen (natte) sneeuw.

 

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Vandaag een tevreden Antonnetje...ik zit in de nachtdienst, en niets slaapt lekkerder dan storm en regen...buiten!

Ik hoef niet met de hondjes uit, hoef geen modderpoten weg te dweilen, is lekker allemaal al gebeurd als ik opsta en me met een boek voor de houtkachel nestel!

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Wat? Waar woon jij dan Nina, is dat wel in Nederland.....

Hier is dat alles vandaag voorbijgekomen: storm, regen, natte sneeuw, hagel.....En n paar dgn geleden ijzel....

En dat vind ik dan weer 

Maar het heeft ook zn charmes hoor, eindelijk een witte grasmat bv!

En een gratis drooggeblazen hond.( want tussen de buien door kunnen lopen)

pagina 20 van 59 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 2021 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
Volgende forumvraag: Dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^