Seizoenentopic, de winter met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Hier flink bewolkt, en een gure wind.

 

 

 

*Toen we vanmorgen terug kwamen van de wandeling, zag ik op een meter afstand een eekhoorntje in de boom zitten het diertje bleef eerst heel rustig zitten maar roetste toen hoger de boom in.

Meestal heeft Jack zoiets al eerder in de gaten dan ik...maar vanmorgen had hij het niet door te druk met z'n neus in de bladeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

he wat leuk Petra, dat zie ik nou nimmer he, gisteren was ik in het bos, Bamse liep los achter me, ja newfoundlanders lopen nimmer vooruit he. hahaha

en ik zag ze achter een beestje aanlopen, wat was het ? geen idee, ik ging even kijken maar het was weg, toch zag ik nog geritsel tussen de bladeren, er liggen bergen bladeren, die worden niet weggehaald maar verpulveren natuurlijk, dus beestjes genoeg voor loslopende honden. :-D

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Shadow en ik waren vanochtend met de step op stap. Zowaar hadden we ZON. Gisterenmiddag liet 'ie zich al even zien en vanochtend weer. Er stond wel een frisse wind maar heerlijk om buiten te zijn. 

 

We lagen alleen bijna in de Swalm (riviertje) want er schoot een beest weg waar Shadow achteraan wilde; groot & bruin en een hoop getwitter tussen de bosjes. Formaat muskus rat of .. misschien onze eerste bever! Want die zitten daar wel. 

 

Even later nog een ontsnapte kip op het pad bij de boerderij maar ook die heeft het overleefd 

 

Nu grijs en regen klettert op de ruit van de serre. Brrr. Ik vrees dat Spot vandaag niet meer aan de beurt komt voor de step.... 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi, wakkere husky, wat een geluk dat je wakker was. :-D

hier in ruste, wees eerlijk het is zondag en het giet. hahahahaha

en binnen he. onder het afdak wilde ze niet, niet erg, lekker binnen, is het koud hier ? soms, maar als ik het koud heb ga ik tegen de verwarming aan zitten, net aan... en lekker dan. voeten tegen Bamse aan want die komt dan toch lekker bij je zitten, echt zondag. :-D

honden page profiel HondenboelHondenboel 3 doggies

honden foto van Hondenboel

Hier al de hele dag grijs en regen. Vanmorgen wandeling in de wijk, lekker rustig op zondag. Vanmiddag vrienden geholpen en weer lekker gewandeld. Verder rustig dagje.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Hier grijs en koud, maar goed ingepakt met man en dochter de lange wandeling gedaan. 

 

Tegen het einde begon de miezel wat ik op zich heerlijk vind. En gelukkig voor de grote bui binnen. 

 

Maar moet zeggen dat ik regen niet erg vind, wind blijf ik het ergste vinden, is ook lastiger tegen te kleden want dat waait overal tussen. 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik werd vanmiddag wakker met regen (nachtdienst)

Het regent niet zo hard gelukkig en zolang het inderdaad niet zo hard waait vind ik dat niet zo erg.

Maar regen en wind tegelijk, paraplu klapt om, capuchon waait af, dat vind ik maar niks.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Lekker frisjes vandaag!
Maar de regen houdt ons niet tegen, een heerlijke boswandeling gemaakt in Drenthe vandaag. 

 

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Laat ik net Jack uit in de regen, en het is al donker is er een automobilist

die mij totaal niet ziet... moest een noodsprong maken in de berm!

Wel vreemd want Jack moet toch wel opvallen met zijn halsband...geloof dat ik ook maar zo'n halsband om moet ....val ik misschien wel op.

 

 

 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Het was grijs maar vond het niet heel koud

net met wandelen een beetje regen, halverwege stopte het alweer

gijs ging nog weer ruzie maken met een egel...

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Vandaag was het niet koud, we zijn lui geweest vandaag vanmorgen vroeg de honden uitgelaten achter op het veld Lobke aan de looplijn en Lodewijk mocht los van mij, de reden dat Lobke vast zat was omdat ze de laatste tijd last heeft van bananen en wel in haar oren of zouden heet winterpenen zijn? verder zijn ze niet echt uitgeweest ja van tijd tot tijd     even in de voortuin  verder hebben ze alleen maar geslapen  om een uur of vier ging het regenen nu is het weer droog maar ik laat ze niet meer uit ze doen het vandaag maar in de voortuin . of even achter op het veld, heb gewoon even een baaldag moe en last van mijn knieen straks komt mijn neef die stuur ik even met Lobke er op uit Lodewijk wil niet graag met een ander mee dus die laat ik in huis rennen achter zijn voerbal aan is hij ook weer even zoet, denk dat er toch nu een winter aankomt mijn knieen spelen vreselijk op , we zien wel Hein.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Laat ik net Jack uit in de regen, en het is al donker is er een automobilist

die mij totaal niet ziet... moest een noodsprong maken in de berm!

Wel vreemd want Jack moet toch wel opvallen met zijn halsband...geloof dat ik ook maar zo'n halsband om moet ....val ik misschien wel op.

 

 

  "

 



zou ik zeker doen Petra, zeker met dit regen weer, een automobilst ziet ook niet veel in het donker met dit weer, op het laatste nippertje, mooi ook een armband om doen met lichtjes.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

regen, nee niet heel erg, nat is ze ook als ze gaan zwemmen en de blazer maakt haar wel weer droog toch > ?

nee geen winter in het verschiet, voorlopig niet, warm wordt het niet, heel wisselvallig herfst weer.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

woensdag storm. !!!


Morgen zijn er in de ochtend vooral in de kustprovincies buien actief. Dit zijn felle buien die gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. In het binnenland is het nog droog met enkele zonnige perioden. ’s Middags breiden de felle buien zich uit over het hele land. In de Limburgse heuvels kunnen de buien ook natte sneeuw opleveren.

De maxima lopen uiteen van 4 graden in het zuidoosten en oosten tot 7 graden aan zee. Er staat een matige, langs de kust vrij krachtige, westen- tot zuidwestenwind.

In de avond houden de buien aan. ’s Nachts doven ze landinwaarts steeds meer uit en komen er brede opklaringen. Tijdens deze opklaringen kan het licht vriezen en is er kans op gladheid.

Dinsdag begint de dag nog met enkele lichte buien in de kustprovincies. In de middag is het vrijwel overal droog met wolkenvelden en zon. Het wordt 5 tot 8 graden en eind van de dag gaat het flink waaien.

Woensdag wordt een onstuimige dag met in het Waddengebied kans op storm en zware windstoten! Het is bewolkt en in de nacht en ochtend zijn perioden met regen, gevolgd door losse buien in de middag. Koud is het niet met maxima rond 8 graden

Donderdag en vrijdag is het eveneens onstuimig en nat met stormkansen en zware windstoten. Het is daarbij vrij zacht met maxima rond 8 graden en minima rond 4 graden. In het weekend wordt het iets rustiger en wat kouder, maar de buienkans blijft.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Laat ik net Jack uit in de regen, en het is al donker is er een automobilist
die mij totaal niet ziet... moest een noodsprong maken in de berm!
Wel vreemd want Jack moet toch wel opvallen met zijn halsband...geloof dat ik ook maar zo'n halsband om moet ....val ik misschien wel op.
 
 
  "

 

Als automobilist schrik ik mij regelmatig het leplazarus van mensen in donkere winterjas langs de weg. Jack is laag, een automobilist zal hem alleen zien van een redelijke afstand, niet van dichtbij - ik heb zo ooit bijna een teckel onder de auto gehad. Eigenaar in het donker met donker hondje a/d flexi op straat. Nou had die helemaal niks lichtgevends om, maar het was echt dat ik al stapvoets reed....

 

ik heb zelf een hoofdlamp op, ook omdat ik dus echt over donkere b-wegen loop, maar eem klein lampje om je arm : ik zpu het doen! 

honden page profiel Laika en danielleLaika en danielle 3 doggies

honden foto van Laika en danielle

He bah wat vervelend, zo'n moment heb ik ook wel eens gehad, sinds dat moment heb ik een klein zaklampje aan de riem hangen. Als ik een auto hoor dan sein ik even met de zaklamp, werkt geweldig.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

" Saskia.... een klein adviesje, misschien heb je er wat aan.

 

 

 

Wat kunt u er zelf aan doen?

Door voorzichtig over de pijnlijke plekken te wrijven, kunt u de klachten wat verminderen. Doe dat vooral voorzichtig omdat de huid al extra gevoelig is voor irritatie. Als u veel pijn heeft, kunt u gerust een pijnstiller nemen. Aspirine werkt in dit geval het beste maar overlegt u eerst even met uw apotheker of deze medicijnen voor u geschikt zijn.

Hoewel de plekken erg kunnen jeuken, is het belangrijk dat u probeert niet te krabben. Door krabben kunnen wondjes ontstaan die door de verstoring van de doorbloeding snel kunnen gaan ontsteken. Soms kunnen wisselbaden (3 minuten in warm water, 30 seconden in koud water en afsluitend met warm water) nog wel eens een gunstig effect hebben. Mogelijk berust het effect op het stimuleren van de bloedsomloop. Wisselbaden kunnen ook als voorzorgsmaatregel gelden voor mensen die al eerder winterhanden en wintertenen hebben gehad.

Algemene adviezen en voorzorgsmaatregelen

Mensen die van zichzelf weten dat ze snel last hebben van wintertenen en winterhanden, kunnen de kou het beste zoveel mogelijk vermijden. Moet u er toch doorheen, dan kunnen ruime, warme schoenen en handschoenen de klachten voor een deel voorkomen. Kleding en schoeisel mag vooral niet knellen. Probeer in de kou zoveel mogelijk te bewegen en blijf niet te lang in dezelfde houding staan. Om uw bloedvaten voor te bereiden op temperatuurwisselingen kunt u regelmatig wisselbaden nemen, zoals boven is beschreven. "

 



Ach willemijn lees het net pas! Het is zeer pijnlijk idd en heb al vele dingen geprobeerd, helaas :-( maar bedankt voor het bericht, ga het zeker nog eens moeten nagaan!

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

" Lekker frisjes vandaag!Maar de regen houdt ons niet tegen, een heerlijke boswandeling gemaakt in Drenthe vandaag. 
  "

 
Wat een heerlijk koppie. Echt aan het genieten zie je zo.

 

 

Gelukkig mijn winterbanden erop. Zo wisselvallig weer. Thermo van de kruitvat is heerlijk. Alleen de broek is erg laag, en mijn normale maat toch wat te groot waardoor die steeds zakt. Of ik die nog ga draaien.

 

Hier in de buurt heb je een plek met super veel zand, maar mag je eigenlijk niet komen. In het weekend en savonds kruipen we wel eens stiekem erdoor heen. (Zitten verschillende gaten in het hek) Gek dat hij daar is, vind die geweldig dat zand. Alleen maar rennen en spelen, echt "ons" plekkie. Werden vandaag betrapt: "U mag hier niet komen". "Ohh maar er zat een gat in het hek, mijn hond kroop er doorheen"...

Maar eens zien of ik de volgende keer nog durf, haha.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Vandaag hadden we geluk! Net n flink end gelopen en na 5 min weer thuis begint het te plenzen...dus no worries

 

Maar nog even op het punt reageren van wakkere hus: dat is bij mij ook ergernis nr, nou ja hoog in de top 10!

Al die onverlichte baasjes met donkere honden! Ik rijd ook veel, ook s avonds en durf alleen op de snelweg harder dan een hoogbejaarde te rijden. Je ziet ze niet!  Waarom doen mensen toch zo onvoorzichtig.... een lampje kost toch ook maar 3 euro oid. En zo'n reflecterende jas voor je hond maar 5 tot 9. Gister weer een flink reflecterende lijn gekocht voor 2,50.

Laatst hield ik het niet meer: een vrouw met een, zeg maar, zeer speelse kleine herder. Vloog van li naar re en zwakte ook wat de weg op. Ben ik gestopt en die vrouw het reflecterende jasje van Wanda gegeven, daar was ze nl alweer uitgegroeid.  Gelukkig was die vrouw er blij mee, maar ze wist niet dat zulke vestjes bestonden....

 

Wat dachten jullie van een nw verkeersbord:

" s avonds hond uitlaten? Licht aan!"

 

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

Willemijn...ondanks mijn bloedhekel aan kou, winter, sneeuw, wind enzovoorts brengen jouw aldoor optimistische berichtjes hier toch een glimlach!

Mens, wat ben jij een positivo in de winter!

Oké oké..ook hier zijn de hondjes superblij, energiek en vrolijk, en deert de kou ze niet; maar ik vind het nog steeds helemaal drie keer niks!

Zo vroeg donker...koud..kapotte lippen..doorlopend snotterig...ondanks alle gesmeer een velletje als schuurpapier...snik...en we moeten nog zo lang!!

Zo..mijn weekendje geklaag weer gehad!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

proest, Antonnet... haha, een heerlijk topic nu voor de hondjes en ach arme jij.. een klein pluspuntje ?

het wordt van de week meer dan 8 graden, mooi zo ? :-D


Rachelle, ik heb er maar gelijk drie gekocht, heerlijk, ik gebruik ze voor te wandelen met Bamse, lekker die lange mouwen. een broek , nee liever niet, heb altijd dan een ty onder mijn spijkerbroek, heerlijk....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



.
ma 08 dec 2014, 02:00


Felle buien langs de kust




Zeist (weeronline.nl), 8 december 2014 - Het hogedrukgebied boven Rusland legt de loper uit voor depressies vanaf de Atlantische Oceaan die daar gretig gebruik van maken. Vandaag felle buien langs de kust met kans op onweer en hagel. Dinsdag tijdelijk rustiger en droger. Vanaf woensdag gaan we een aantal onstuimige dagen tegemoet.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wij zitten alweer lekker binnen, aan de koffie en de omelet, echt koud was het niet, wel wat miezerig.

donker donker, de hele maand zullen we in het donker lopen, dat maakt het bar ongezellig natuurlijk en kil en nat, terwijl de temperaturen redelijk zijn, ongeveer vandaag.... in het hele land 5 graden.

geen vorst geen geschrap van autoos. zo in de auto en weg.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Nou vergeet het maar, we stonden in de straat allemaal te krabben vanochtend hoor.
Straten zijn nu nog bevroren, als je niet uitkijkt lig je zo ondersteboven ;-)

honden page profiel Amélie†Amélie† 3 doggies

honden foto van Amélie†

" proest, Antonnet... haha, een heerlijk topic nu voor de hondjes en ach arme jij.. een klein pluspuntje ?

het wordt van de week meer dan 8 graden, mooi zo ? :-D


Rachelle, ik heb er maar gelijk drie gekocht, heerlijk, ik gebruik ze voor te wandelen met Bamse, lekker die lange mouwen. een broek , nee liever niet, heb altijd dan een ty onder mijn spijkerbroek, heerlijk.... "

 

8 graden is véél te koud!! Geeft niks..we gaan volgende week naar Frankrijk voor de sleuteloverdracht van ons nieuwe huis...laat het daar nou toch 15 graden zijn! Dat begint er een beetje op te lijken! 

En mooi dat ik vanochtend autoruiten moest krabben..grrrrr

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Vanmorgen bij de lange wandeling was het niet koud, maar wel spekglad! Op de meeste paden in het park lag een ijslaagje. Boefie en de andere hondjes hadden er geen last van, maar ik wel.... Ik vind dat ijzel gebeuren maar niets 

Op het einde van de wandeling, besloten Boefie en zijn puber vriendinnetje om nog even te gaan zwemmen en rollen in de modder....zucht.... ik had hem bijna schoon gehouden vandaag!

honden page profiel teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.teckelventje Lobke Lodewijk en de rest. 3 doggies

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Hier is het rond 11uur bbehoorlijk gaan regenen,was  even droog en een mager zonnetje, Lobke moest nodig dus even in de voortuin gezet nou die moest hoognodig een grote hoop waar Bamse jaloers op zou zijn , leve de voerbal Lodewijk rolt hem door de kamer en Lobke stofzuigt er achteraan . nu had Lodewijk nog niets gegeten dus hem in de slaapkamer gezet met zijn gevulde voerbal en ja hoor hij rolde hem met een smak weg en liet hem liggen ging eerst de brokjes eten die er uit gerold waren . ze krijgen nu in het weekend brokken , hoop dat volgende week mijn vlees er is nu red ik het tot de kerst als ik het weekend brokken geeft.Lodewijk weigerde zijn brokken maar na een dag niet eten heeft hij zich toch gewonnen gegeven ,en zeker met de voerbal eet hij nu zijn brokken . heb die voerbal gehaald bij de action voor 1,99 euro geen geld dus wwel is hij te groot voor hem om hem in zijn bek te nemen dus ging hij er automatisch mee rollen . Lobke vind er niets aan wel om achter Lodewijk te lopen als deze er mee rolt , maar zodra er geen brok uit komt gaat ze in haar mand. Lodewijk rolt zijn lege bal naar de brokken emmer toe en gaat hoopvol liggen wachten . helaas voor hem blijft de emmer toe deze week zaterdag en zondag is het weer feest.Hein.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Hier vanochtend een dikke onweersklap, ik zou net met de honden naar buiten, heb toch maar even gewacht O-)

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter 3 doggies

Hier steeds van die stortbuien van 3 minuten, en daarna in het spekglad op straat. En ik heb natuurlijk over een uur rijles  heb er nu al zin in... 

pagina 17 van 59 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
Volgende forumvraag: Dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^