Seizoenentopic, de winter met onze honden .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

 

wo 03 dec 2014, 15:19
|
lees voor

 

Koudste dag van het jaar

WAGENINGEN - 

Het is vandaag, 3 december, de koudste dag van 2014 tot nu toe in grote delen van het land.

 
Foto: Michael van Emde Boas
 

Voor het eerst deze winter is er sprake van een ijsdag, oftewel 24 uur lang temperaturen die niet boven het vriespunt komen.

Het vriest in delen van Drenthe, Groningen, Overijssel en Gelderland al een heel etmaal, volgens Meteogroup. Dat is de vorige winter op geen enkele dag het geval geweest. Toen wist vrieskou alleen het noordoosten van het land even te bereiken.

In de Limburgse heuvels viel dinsdagnacht zelfs een laagje sneeuw, die ook bleef liggen.

Waarschijnlijk blijft het in de nacht van woensdag op donderdag ook vriezen, vooral met de aanhoudende oosten- tot nordoostenwind die de vrieslucht vanaf Duitsland blijft aanvoeren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee Rachelle, dat werd vroeger niet zo gedaan als nu. je ging naar het ziekenhuis, klaar, je kreeg de rekening niet eens te zien, werd betaald, en voor de rest basta.

 

en hier een hond die de hele dag buiten vertoefd heeft, laat haar maar, ze heeft het niet koud, als ze niet op de vlonder gaat liggen, ze heeft een berenvacht. en nu ?

 

zodra het donker is MOET ze naar binnen, hahaha maar binnen is het ook niet al te warm hoor, maar een hond savonds buiten ? nee niet prettig voor mezelf.

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

ohh dat wist ik niet willemijn... Vind het wel terecht dat baasje of versterkt schade vergoed...  .                                    Hier is het ook echt koud al de hele dag. Voor de honden wel fijn lekker rennen 

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' .... 3 doggies

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Brr nou ik vind het veel te koud buiten.... De aderen in mijn vingers en tenen vinden het ook niet zo leuk, en ik, ik wil in bed liggen met m'n elektrische deken en er pas in maart weer onder vandaan komen, helaas moet er gewerkt worden O-)
Ceasar is helemaal in z'n nopjes met deze kou, meneer is met 25 graden niet vooruit te branden, maar nu denkt meneer "YEAH! Lets go!!!" ... Flip daarentegen wil liever samen met mij en mijn elektrische deken tot maart in bed liggen hahahaha

Als ik lees sneeuw denk ik neeeeeee ga weg!! Ga terug naar Rusland!! Haha

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zeg meiden zo komen jullie de winter niet door hoor, ijskoude tenen ijskoude vingers, rillingen voor en achter .

 

zorg dat de kachel binnen niet te hoog aan staat, thermo ondergoed aan, sokken... en goede wanten, beter dan handschoenen ,voor buiten, zet een muts op en draag een sjaal onder je kin, ga erop uit iedere dag al is het nog zo koud... ook voor je honden, niet bij de kachel niet op een verwarmd bed laten liggen, zij gaan naar buiten zonder overgangs jas, pas daar mee op.

 

loop buiten niet in elkaar, maar recht op, en af en toe een hardloopdrafje met de honden, geen koude tenen meer , geen koude handen meer, lekker je bloed voelen stromen door je lijf, koude wangen, kom op meiden, de winter is nog niet echt begonnen, het is heerlijk als het zo lekker koud is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

tweet tweet, ik heb niet anders dan.....







Weersverwachting

Weernieuws





Somber winterweer


Zeist (weeronline.nl), 4 december 2014 - De dag verloopt overwegend grijs en droog met maxima rond of net boven het vriespunt. Morgen blijft het wolkendek op de meeste plaatsen gesloten en vanuit het westen neemt geleidelijk de kans op neerslag toe. Zaterdag is het wat zonniger en wat minder koud. Zondag windrijk en perioden met regen.

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Ik zit hier binnen te wachten.

Mijn telefoon was gerepareerd en ze komen hem tussen 9.00 en 13.00 terug brengen.

Hopelijk duurt het niet al te lang.

Black zit me al steeds aan te kijken van: nou, schiet eens op voor de wandeling.

Dan merk je weer hoe gewend ze zijn aan hun routine.

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

Heerlijk rondje gelopen vanochtend, het was net iets boven 0.  Grauw en grijs is het hier, maar gelukkig droog en als ik me goed inpak heb ik het niet koud. Vanmiddg gaan we een lekker groot rondje.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Dat is eigenlijk echt wel heel erg als gisteren de koudste dag van 2014 was, als je bedenkt dat de winter pas op 21 december begint en we dus afgelopen winter in januari, februari en maart niet zulke kou hebben gehad!

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

De telefoon werd gelukkig op tijd gebracht.

Dus ondertussen hebben de honden hun boswandeling ook al gehad.

Freggle wou ook weer een keer mee, die was al 2 dagen niet mee te porren, maar hij heeft vandaag weer lekker gerend.

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Toen ik gister avond na het werk naar huis reed gaf de auto -2,5 aan brrr.

In bed met pittenkussentje en fleecedeken erop. Ik kreeg het maar niet warm en heb de fleecedeken onder mn deken gelegd. Toen werd t wel lekker warm hihi.

Ik weet niet precies de temperatuur van vanochtend maar het was wel koud. Echter met mn laarzen en winterjas zijn alleen mn bovenbenen koud. (Thermoboek lig nog ergens in de kast, moet ik nog ff zoeken)

Chica is super druk vanochtend bijna een uur gewandeld en net zon 5 kwartier over de dijk.... zo nog een hersenwerkje ofzo want pfoe wat is ze hyper. 

Nu even opwarmen op de bank met thee. Verwarming tot nog toe op 17,5.... snachts op 16,5.

honden page profiel Ingrid en ThiboIngrid en Thibo 3 doggies

honden foto van Ingrid en Thibo

Hier valt de koude nog mee nog niet onder het vriespunt.Deze week zat er een splinter in mijn vinger ben deze morgen naar de dokter geweest moet straks foto's laten nemen,mijn hand staat dik en kan mijn vingers niet plooien je moet me hier zien zitten voor mijn lap top,maar met 1 vinger lukt het ook hoor.
Straks zal ik weten wat het is,hopelijk niets erg.










honden page profiel Kell - Alice, Casper, Kobe & TimoKell - Alice, Casper, Kobe & Timo 3 doggies

honden foto van Kell - Alice, Casper, Kobe & Timo

Hier was het gisteren rond de nul graden en een ijzige wind (België Antwerpen). Niet warm, maar als je goed door stapt dan krijg je het niet koud. Enkel de handen voelen kouder aan, maar ik had dunnen handschoenen aan. Met 4 leibanden is het niet zo handig om dikke handschoenen te dragen, vind ik :-)

honden page profiel petra en jackpetra en jack 3 doggies

honden foto van petra en jack

Het is hier vandaag somber,  -2 , maar gelukkig niet meer zo'n koude wind.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook wij moeten wennen aan de koude, als het straks doorzet de winter vinden we het niet meer koud bij - 10 hahaha

 

de koude is na zo,n lange zomer en herfst lekker geweest toch weer wennen, de honden als die in beweging blijven, en niet te warm liggen binnen niet snel een probleem, alleen wij hebben het zo koud.

 

van het weekend, gaat de temperatuur voorlopig weer even omhoog en haalt met gemak de 7 graden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik kan het even niet laten meiden.

 

 

 

12 redenen waarom vrouwen niet dol zijn op de winter

De temperatuur lag gisteren de hele dag onder nul en dat betekent dat de winter nu toch echt voor de deur staat! Iets waar veel vrouwen tegenop zien. Want hoewel we uitkijken naar de feestdagen, gezelligheid en knusse winteravonden, maken deze 12 dingen de winter toch iets minder prettig

 

1. Het is koud

Met stipt op nummer één: de kou! Zelfs met een driedubbele trui, fluffy pantoffels en een fleecedeken zit je nog steeds klappertandend voor het haardvuur. Nee, de koukleumen onder ons zijn gewoon écht niet gemaakt voor de winter!

2. Hoge hakken

Hoge hakken en ijs? Niet echt een goede match. Maar we zouden natuurlijk geen vrouwen zijn als we dat spekgladde ijs toch niet proberen te trotseren met onze killerheels. Gevolg? Glibberend als een hulpeloos hertje jezelf staande proberen te houden en het een volgende keer gewoon weer proberen!

3. Statisch haar

Ken je dat gevoel dat je de borstel door je lokken haalt en het hoort knetteren? Dat is het teken dat de winter écht is begonnen! Zeg maar dat tegen die perfect gestylde coupe en hallo statisch haar!

---

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

---
Statisch haar: zo kom je er vanaf!
---

4. Gewichtstoename

Een uitgebreid kerstdiner, oliebollen, stampotten, comfort food, warme chocolademelk mét slagroom: in de winter is slank blijven gedoemd om te mislukken.

5. Droge huid

Dat stralende, zongebruinde velletje? Die is letterlijk als sneeuw voor de zon verdwenen. In de winter is ons gelaat droog, trekkerig en niet te vergeten: wit!

6. Rode neus

Het winterweer heeft zich nog maar net ingezet of jij dartelt alweer als Rudolf het rendier door de straten! Eén troost: je bent écht niet de enige met een rode neus. Toch een beetje verdoezelen? Een poedertje doet wonderen!

---
Beautyproof de winter door
---

7. Droge lippen

Velletjes, barstjes, kloven ... liever niet! Om je lippen nog enigszins kissable te houden is smeren noodzakelijk. Dus zonder lippenbalsem de deur uit: geen optie!

8. Onflatteuze outfits

Die dikke en volumineuze wintergarderobe is alles behalve charmant. Je lijkt niet alleen een paar kilo dikker, je gracieus bewegen is vrijwel onmogelijk! Want zeg nou zelf, door al die lagen over elkaar, staat die sneeuwpop er toch nog charmanter bij?

9. Douchen

"Neem lekker een warme douche, dan ben je zo weer warm", luidt het goedbedoelde advies. Het klopt dat je lichaamstemperatuur van die warme waterstraal in hoog tempo omhoog schiet, maar wat denk je dat er gebeurt als je de douche uitzet en poedelnaakt in die ijskoude badkamer staat? Precies!

---
Tips voor douchen in de winter
---

10.Geen motivatie

Waar we in de zomer staan te springen (bij wijze van spreken) om ons in het zweet te werken, is deze motivatie in de winter ver te bekennen! Als we tijdens die sneeuwbui onder een deken kunnen kruipen met een goede film en warme chocolademelk, dan gooien we die sportieve voornemens moeiteloos over boord.

11. Opstaan

Opstaan terwijl het buiten koud, donker en grijs is én je bed nog heerlijk warm, dat is toch een crime? Hoe fijn zou het zijn om weg te dommelen in een diepe winterslaap en te ontwaken als de lente begint?

12. Sneeuw

Waar manlief reikhalzend uitkijkt naar dat sneeuwballengevecht of potje buikschuiven, zien wij die sneeuw het liefst zo snel mogelijk weer verdwijnen.

---
Toch zitten er niet alleen maar nadelen aan de winter, wij vertellen je waarom de winter ook écht wel leuk kan zijn!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Waarom de winter wél leuk is

Nog even en dan dwarrelen de eerste sneeuwvlokjes uit de lucht. Veel mensen schieten spontaan in een depressie als de winter begint. Maar waarom? De winter kan namelijk ook heel erg leuk zijn. VROUW geeft je 12 goede redenen.

 

1. Eerste stappen in de sneeuw

Na een jaar wachten is het dan zover: de eerste stappen in de verse sneeuw. Hijs je in hippe snowboots, neem je camera mee en geniet van de eerste witte vlokken.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Ik vond het tot nu toe wel meevallen met de kou vandaag, ligt een klein beetje ijs op de sloten dus geen eenden te bekennen, gijs ook niet afgeleid! 

Kijken of ik er nog zo over denken als ik zo naar buiten ga....

 

Haha willemijn, statisch haar ja! Daarom doe ik liever de capuchon van mn jas op dan een muts....

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

2. Warme chocolademelk

De winter is het seizoen van de warme chocolademelk. Gezellig bij een knisperend haardvuur, om je handen op te warmen of omdat je nu eindelijk geen excuus hoeft te bedenken om te genieten van de warme chocola!

---
Wil je iets anders dan chocolademelk? Bekijk hier andere drankjes waar je van opwarmt.
---

3. Versierde straten

Waar de straten er in de herst nog grauw en grijs uitzien veranderen ze als december nadert langzaam in winter wonderland. Versierde straten, glinsterende kerstverlichting en gekleurde kerstbomen.

Foto: Flickr.com by MonkeyMyshkin

 

4. Winterpret

Ouderwets een romantisch middagje schaatsen met je man, sleeën met je kids, een groot sneeuwballengevecht of een iglo bouwen. Kom maar op met dat sneeuwplezier!

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Statisch haar: zo kom je er van af

Voordat je de buitendeur opentrekt en de koude buitenwereld betreedt, trek je je muts over je hoofd en je sjaal strak om je nek. Zodra je de warme ruimte van je kantoor binnenstapt, trek je muts en sjaal uit. Het resultaat: een elektrische coupe die tintelt en sist. Kortom: statisch haar. VROUW.nl zet 4 tips op een rijtje tegen statisch haar. 

 

Drogerdoekjes

Hét middel tegen statisch haar zijn drogerdoekjes. Vouw het doekje open en pak een gedeelte van je haar vast. Wrijf het doekje van kruin tot haarpunten. Herhaal dit een paar keer. Geen effect? Druppel dan wat water op het doekje en probeer het nog een keer. Weg statisch haar, en bovendien ruikt je haar ook nog eens goddelijk!

Voedende producten

Statisch haar betekent dat het of te droog is of dat er juist te veel troep in zit. De oplossing voor het eerste probleem is het kopen van een goede voedende shampoo en conditioner voor de barre wintermaanden. Gebruik vervolgens eens per week een lekker haarmasker dat vocht terugbrengt in je haardos. Zo maak je zelf een voedend haarmasker.

Heb je juist het tegenovergestelde probleem: gebruik je te veel producten en is je haar daardoor statisch? Koop dan een neutraliserende shampoo bij de drogist en wrijf het spul goed in je haar. Nu is in ieder geval al die troep uit je haar.

Haarlotion

Spray wat haarlotion op je borstel en kam het door je statische lokken. Herhaal dit, maar spray elke keer maar een klein beetje lotion op de borstel. Let op: spray geen haarlak! Haarlak verstijft je lokken, waardoor het haar juist uitdroogt.

------
Heb je last van andere winterse beautyproblemen?
Lees hier dan hoe je beautyproof de winter door komt!
------

Knotje

Heb je geen drogerdoekjes bij de hand en geen zin om moeilijk te doen met haarlotions, conditioners en shampoos? Maak je borstel dan nat en kam je haren naar achteren. Bind het vast in een knotje. Voila: weg statisch haar!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

5. Perfect lichaam

De winter is het seizoen waarbij je de vetrolletjes, putjes en schoonheidsfoutjes kunt vergeten. Je hoeft niet met een ingehouden buik te paraderen over het strand. In de winter is alles lekker bedekt. Geniet ervan!

Foto: Flickr.com by jkkm

 

6. Feestdagen

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw. Je houdt van de winter of je haat het. Maar van de feestdagen houden we toch allemaal?

 

honden page profiel BullekeBulleke 3 doggies

honden foto van Bulleke

Ik was vandaag wel blij met het weer vergeleken bij gisteren. Toen was het echt vreselijk, die wind vooral. Mijn honden zijn echte snuffelaars, dus doorlopen gaat niet echt. Behalve als mijn dametje een petflesje vindt, dan gaat de rem eraf en het gas erop en draven maar. Maar mijn manneke ging nog even lekker in het gras liggen. Gek genoeg lijkt Peer weinig last te hebben van de kou, terwijl zijn vacht dunner is als dat van Wopper. Ik stond met iemand vanmiddag een kleine 10 minuten te praten en geloof het of niet, ik hoorde Wopper klappertanden, dat moet ik dus niet meer doen, stilstaan.

 

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde 3 doggies

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, hier voor t eerst sinds 3 dagen, en nu pas, weer op of boven nul. Wind is weg. Hè hè. Muts weer op de kapstok gekeild....

Maar mijn regen ton is wel al kapotgevroren! Er zat nog wat water in, koning winter overviel me...

En Wanda? K heb haar halsband flink moeten bijstellen naar groter want haar winterjas groeide er dwars doorheen. En gisteravond is ze voor het eerst de kamertemperatuur ontvlucht en ging in de koude hal op de plavuizen liggen....0 nee, die maalt niet om wat winter...

Ingrid, hoe is het nu met je hand? Het klonk als een lelijke ontsteking

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ik krijg geen notificaties meer van dit topic :'(

honden page profiel Joyce&ChicaJoyce&Chica 3 doggies

honden foto van Joyce&Chica

Ik vind tip 5 een goede WillemijnIn de winter hoef je je niet druk te maken over de rolletjes enzo hahaha gewoon een lekkerte trui en baggy broek aan 

Net nog een ronde door de wijk gedaan in het schemerlicht.

Chica lijkt weer wat te chillen hahaha. Adhd hond leek het wel vanochtend!

Straks krijgt ze lekker nog wat te knauwen!

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

" Ik vind tip 5 een goede WillemijnIn de winter hoef je je niet druk te maken over de rolletjes enzo hahaha gewoon een lekkerte trui en baggy broek aan 
Net nog een ronde door de wijk gedaan in het schemerlicht.
Chica lijkt weer wat te chillen hahaha. Adhd hond leek het wel vanochtend!
Straks krijgt ze lekker nog wat te knauwen! "

 Wat dat betreft hou ik ook van de winter. Maar aan de andere kant ik ben een echt rokjes en jurken type en dat is zomers weer leuker met blote benen.

Bacchus liep vandaag ook zo te stuiteren. Gekke hond.

Ik was boos op hem vanmiddag en besloot hem eventjes te negeren. Lag hij op zijn kussen naar me te kijken en toen ik ook maar een blik zijn kant op deed kwam hij voor me zitten en legde zijn kop in mijn schoot. Zo schattig,  toen waren we weer vriendjes 

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Vond het vandaag meevallen qua kou... De wind was niet ijzig ofzo.

Vanmiddag naar het park geweest, kon Max even lekker rennen.

Helaas aangevallen door een Witte Herder. Hij is er goed vanaf gekomen.... 

Snap nog altijd niet wat mensen met zulke honden in een loslooppark doen :-/

honden page profiel Martin, Liz† en Lola.Martin, Liz† en Lola. 3 doggies

honden foto van Martin, Liz† en Lola.

"  Wat dat betreft hou ik ook van de winter. Maar aan de andere kant ik ben een echt rokjes en jurken type en dat is zomers weer leuker met blote benen.
Bacchus liep vandaag ook zo te stuiteren. Gekke hond.
Ik was boos op hem vanmiddag en besloot hem eventjes te negeren. Lag hij op zijn kussen naar me te kijken en toen ik ook maar een blik zijn kant op deed kwam hij voor me zitten en legde zijn kop in mijn schoot. Zo schattig.  "

 

Vrouwen in rokjes of jurken is helemaal mijn ding! Maar daar laat  ik het bij want dat hoort niet op dit forum!

 

Maar waarom ik reageer, waarom was je boos op je hond?

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus 3 doggies

honden foto van Odette * Bacchus

"  
Vrouwen in rokjes of jurken is helemaal mijn ding! Maar daar laat  ik het bij want dat hoort niet op dit forum!
 
Maar waarom ik reageer, waarom was je boos op je hond? "

 Haha.

 

 

Niet echt boos hoor. Hij liep te stuiteren en we hadden er al een lekkere flinke wandeling opzitten, hij had een kluifje gehad maar hij bleef maar ondeugend doen, ik bleef maar nee zeggen.

Dus ik dacht time-out  op je  kleed en negeren. Daar heb je Bacchus echt mee, hij houd erg van gezelligheid en erbij zijn. Inderdaad hij lag me een partij zielig te doen, steeds mijn kant opkijken......tot ik hem aankeek en hij dacht yes......ik moest er wel om lachen.  Ik moet zeggen hij was daarna een stuk rustiger. We hebben toen nog even samen gespeeld en daarna samen op de bank. Ik met een boek en hij snurken.

pagina 15 van 59 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 1516 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59
Volgende forumvraag: Dierenarts
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^