entropion

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Hoi.. mijn hond word woensdag geholpen aan een licht vorm van Entropion..heeft iemand ervaring en kan mijn vertellen waar ik op moet letten of naar moet vragen voor de operatie..bv. oplosbare hechtingen of niet..

Ook graag raad voor na de operatie ( kap of geen kap) enzo..

Alvast bedankt !

 

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

Mijn hond is ook geopereerd voor entropion. Wat ze doen tijden de operatie is een half maantje huid onder de ogen weg snijden en daarna hechten ze de randen aan elkaar. Het is dus heel belangrijk dat je hond de hechtingen niet los kan krabben. Ik had daarom wel een kap omgedaan bij mijn hond.
Mijn hond had oplosbare hechtingen erin zitten. 

Wat je van te voren kan vragen is of de ogen van je hond niet beschadigd zijn. Mijn hond had dat gelukkig niet. ( Paar keer per dag zalf in de ogen, jaar lang).

Na de operatie is het ook handig om je hond aangelijnd te houden, zodat je zeker weet dat hij tijdens het wandelen niks in zijn ogen kan krijgen, want het kan zijn dat na de operatie de oogleden nog niet netjes tegen het oog aanstaan, maar als je gelukt hebt trekt dit na de zwelling nog bij. En wat  ook belangrijk is, is het goed bijhouden van de oogzalf die je mee krijgt. ( Dit is voor een korte periode.)

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ik ken de operatie niet van dichtbij, maar ik zou wel een kap adviseren.

Oogje goed zuiver houden nadien. (geen kans geven om vuile nagels erin te krijgen)

druppeltjes vragen aan da als nazorg.

 

veel beterschap

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Bedankt voor jullie reactie..oplosbare hechtingen.. moet ik nog informeren.. kan dus wel.

Kap zal wel moeilijk worden...kijken of ik een zachte kap kan lenen of huren.

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

Als het goed is hebben ze bij de dierenarts verschillende soorten kappen.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Harde kap.. heb ik al.. geen succes .. loopt en ligt niet meer haha

Heb jij echt 5 honden?

honden page profiel MJMJ

honden foto van MJ

Ja! 5 honden helemaal van mijzelf en de 6e hond deel ik samen met mijn moeder. :-)

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Je kunt van te voren vragen of de hechtingen oplosbaar zullen zijn, aangezien niet elke dierenarts standaard oplosbare neemt. Waarschijnlijk zullen het wel oplosbare zijn, omdat het toch op een ''enge'' plek zit op het weg te halen.

Alles wat je van te voren moet doen, zal vast al aangegeven zijn mondeling en/of op papier. In ieder geval nuchter, ivm met narcose.

Naderhand krijg je een kap mee, ter bescherming van het oog. Niet zwemmen, niet loslopen, niet in de bosjes laten snuffelen, etc om te voorkomen dat de hechtingen losraken, de wond ontsteekt enzo.
Verder krijg je een zalfje mee voor een bepaalde tijd voor het oog en nog wat pijnstiller en antibiotica, dit kan in pilvorm of zit in het zalfje (ligt eraan waar de DA voor kiest)

Afhankelijk van de praktijk zal na 7-14 dagen een nacontrole zijn en zul je te horen krijgen of hij weer volop mag rondscharelen of dat je hem nog even rustig moet houden.

Het is een precieze ingreep (moet niet teveel of te weinig weghalen), maar daar is het wel mee gezegd. Niet spectaculair vond ik persoonlijk (wel interessant, je ziet het niet dagelijks)

Succes!
Het komt allemaal wel goed ;)

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Hee Marloes bedankt voor je info..Ja.. mijn normale dierenarts wilde het ook doen, maar ik ging toch voor een dierenoogarts..meer ervaring dacht ik, wist in de eerste instantie niet eens dat er een dierenoogarts bestond.

Alleen komt deze vrouwelijke arts maar een keer per maand, in de dierenarts praktijk, dus na het eerste consult weinig contact, ga morgen er even langs voor meer info..

Vind het wel spannend.. mijn vorige honden mankeerde nooit iets...alleen op latere leeftijd.

Volgende forumvraag: Wel of niet steriliseren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^