vers voer vs. gewicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Hoi, 

 

Ik ben benieuwd hoeveel kg jullie vers voer voeren per dag. En wat dan het gewicht is van jullie hond?

 

Al een poos staat onze hond tot mijn tevredenheid op een brok waar hij het goed op doet (geen kip, geen rund, te veel granen etc.. etc..) Dus geen jeuk, en zijn vacht is weer prima.

 

Maar soms... soms... kriebelt het wel weer en zit ik weer in het vriesvak te kijken naar vers..

 

Waarom ik nieuwsgierig ben naar jullie voer vs. gewicht is omdat:

Toen ik een poos vers voerde (om uit te vinden waar hij op reageerde) kon ik hem 2kg per dag voeren om hem op gewicht te houden (35kg). Beest vrat me arm  . Ook omdat het 'goedkopere' kip en rund niet kan bij hem. 

 

Nu met brok ben ik ongeveer 60 a 70 euro in de maand kwijt om hem op 35 kg te houden zonder jeuk etc. En dat vind ik wel acceptabel. 

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Casper weegt 35 kilo en eet 550 gram barf per dag. Dat is 1,7% ongeveer. Kosten met een menu zonder kip ongeveer €35 per maand.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

Wauw!! Netjes!!! 

 

Als ik het vergelijk met de jouwe dan zit mijn doggie wel heel erg hoog met zijn voedselinname (2 kg vs. 550gr die van jou!).

honden page profiel Dobber!Dobber! 3 doggies

honden foto van Dobber!

Dobber is 18 kilo en krijgt 500 gram per dag. Maar ik stel zelf samen volgens het prooidiermodel, dus het kan zijn dat ze op een dag een heel konijn krijgt van 1500 gram en dan de volgende dag/anderhalve dag niks. 500 gram voor 18 kilo hond is wel veel hoor, 2% van het gewicht is 360 gram, dus Dobber krijgt zo'n 2,5% per dag.

 

Maar... Ik voer dus wel heel erg op zicht en op wat mij gemakkelijk uit komt ;). Als een kalkoendrumstick 600 gram is, dan krijgt ze dat gewoon. En als ik vind dat ze te mager word, dan moet ze dus meer hebben van die plusminus 500 gram per dag. Ik merk dat ze nu in de winter magerder word omdat ik minder vet vlees voer. In de zomer (sinds ik dit prooidiermodel aanhoud) voerde ik relatief veel lamsvlees, dat is vet vlees en daardoor is Dobber wat dikker. Nu in de winter is het voornamelijk mager vlees, en dat zie je dus ook terug. 

 

Ik merk wel dat het in de winter lastig is om spiervlees voor een goede prijs te krijgen... Hazenboutvlees is leuk, maar het is ook meer dan 4 euro per kilo... Hertenvlees hetzelfde. Nu heb ik een poelier waar ik goedkoop wilde konijnen en die kalkoendrumsticks kan kopen, maar anders is het wel erg lastig om goed spiervlees te vinden. Botten kom je overal wel tegen, organen ook. Spiervlees is gewoon lastig aan te komen in deze tijd van het jaar. 

honden page profiel Lola&JojoLola&Jojo 3 doggies

honden foto van Lola&Jojo

Mij werd verteld als je vers geeft dat je 25 gr per kg lichaamsgewicht (pups het dubbele)moet geven, let wel niet iedere hond is hetzelfde, de 1 zal meer of minder moeten krijgen.(Mijn teef weegt +/- 35kg)

Geef haar 's Morgens 100 gr brokken (Acana graanvrij&biologisch)

En 's Avonds Smuldier 600gr.

Mijn reutje (pup 10mnd) krijgt 200gr Acana en 400 gr Smuldier 

Maar 2 kg is inderdaad wel veel.

Wat voor brokken geef je ?

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Ten weegt 32-33kg (zou er graag 35 van maken maar om op de 33 te blijven is al een hele opgaaf). Bij hem speelt het omgekeerde van bij jou en is hij niet op gewicht te houden/krijgen met brok.

Hij krijgt 900 tot 1200 gram KVV/BARF per dag. Soms krijgt hij 's middags ook wat brok en dat wordt dan 's avonds in mindering gebracht op het avondmaal.

 

Loco weegt 28-29kg. En krijgt max. 300gram brokken of max. 600gram KVV. De laatste maanden is het vaak een combinatie van ca. 150gr. brokken overdag en 's avonds laat gem. 300gr. vuile pens.

 

De kosten zijn niet altijd gelijk. Op het moment heb ik een zak Wolfsblut brokken in huis waar ik 5-6weken mee vooruit kan (65€) KVV/BARF kom ik voor 5-6 weken gemiddeld op €85 uit. Dus voor 2 honden kost het ruim €90 per maand. Na deze brokken haal ik weer Orijen 6 Fish in huis en dan is het ruim €20 duurder.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

@Mir

 

Hoeveel gram brok voer je? Hier krijg ik er bij Ten niet meer als 500 gram in. Op wat voor manier dan ook met of zonder lichamelijke inspanning. Ook toen hij jonger was niet toen hij RC en Eukanuba kreeg.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Mellow woog in augustus 16,7 kilo (daarna niet meer gewogen) en kreeg altijd 500 gram KVV per dag. Bij minder viel ze af.

 

Nu krijgt ze brok (eerst Taste of the Wild, toen Acana, nu Orijen), hiervan krijgt ze rond de 215 gram. Eerst 200, maar ze werd een beetje dunnetjes, dus ik geef even iets meer.

In het weekend geef ik vaak iets van Renske of Smuldier ofzo. En daarvan krijgt ze dus wel een vol bakje á 400 gram. Op zo'n dag geef ik haar 's morgens iets van 30 gram brokken in haar voerbal.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Het ligt er aan, als ik alleen vers voer ruim een kilo per dag. 

 

Maar het is gecombineerd hier, 300g brok in de ochtend (TotW nu) en 's avonds 500g vlees (maar net wat er in mijn vriezer ligt).

 

Voor een hond van 28 kilo

honden page profiel Tamara, Aiden & AbbyTamara, Aiden & Abbybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara, Aiden & Abby

Hier ook een hond die op 2 kg vers vlees op een dag staat, bij een lichaamsgewicht van 30 kg. Hij krijft maar af en toe vers vlees, omdat hij  er extreem van af valt. Zelfs op die 2 kg verliest hij nog gewicht...

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Hier 1 hond die barft grotendeels en die krijgt tussen de 350 - 400 gram per dag bij 19 kilo

 

De ander weegt 24 kilo en eet KVV, normaal rond de 700 gram, maar nu het kouder wordt krijgt ze extra..., en daar gaat als het straks echt vriest een middagmaal van brokken bij komen rond de 125 gram.

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper 3 doggies

honden foto van Tiffani & Pepper

Pepper weegt 19.5 / 20 kilo en eet 400 / 500 gram per dag, het is wel een moeilijke eter en eet dus meestal maar 200 gram en als hij zin heeft 500 gram , soms doe ik er een rauw eitje doorheen en dan eet hij 500 gram

honden page profiel miekemieke 3 doggies

honden foto van mieke

Boefie weegt nu 95 kilo en krijgt 2,5 kilo kvv per dag, met toevoeging van wat groente of rijst of pasta en voor het slapen gaan 2 boterhammen.
De kosten van de kvv liggen op zo'n 140 euro per maand.

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Wif weegt 20 kilo en eet 250 a 300 g per dag.

als je brok blijft bijgeven, dan zal je hond op gewicht blijven.

 

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

Shadow weegt 20.5 kilo en krijgt 670 gram vlees per dag.

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" @Mir
 
Hoeveel gram brok voer je? Hier krijg ik er bij Ten niet meer als 500 gram in. Op wat voor manier dan ook met of zonder lichamelijke inspanning. Ook toen hij jonger was niet toen hij RC en Eukanuba kreeg. "

 

Ik voer 550 gram wolfsblut brok. Hier blijft hij prima mee op gewicht en heeft ook een voldaan gevoel na het eten. 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Hier ook een hond die op 2 kg vers vlees op een dag staat, bij een lichaamsgewicht van 30 kg. Hij krijft maar af en toe vers vlees, omdat hij  er extreem van af valt. Zelfs op die 2 kg verliest hij nog gewicht... "

 

Tsjah... hier ook... verbaas me er eigenlijk zo enorm over!

Wanneer ik hem toen minder voerde met vers, werd hij zo mager. (Schaamde me dood als ik dan over straat liep haha). 


Als ik lees hoe weinig sommige van jullie honden vers 'nodig' hebben om lekker op gewicht te blijven wordt ik jaloers haha! 

 

honden page profiel MirMir

honden foto van Mir

" Boefie weegt nu 95 kilo en krijgt 2,5 kilo kvv per dag, met toevoeging van wat groente of rijst of pasta en voor het slapen gaan 2 boterhammen.
De kosten van de kvv liggen op zo'n 140 euro per maand. "

 wow!! haha

toen ik las 95 kilo moest ik even nog een keer kijken, maar het is echt 95!

Dan is 2,5 kg voor 95 kilo nog best reëel :D 

 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Drib is net geen 30 kilo. In de zomer kreeg ze 3,5 kilo per week. Nu ongeveer 5,5 kilo per week.

De hoeveelheden per dag wisselen sterk.

honden page profiel Nikki & JetNikki & Jet 3 doggies

honden foto van Nikki & Jet

Jet weegt rond de 6 kilo. Ze kreeg altijd 125 gram KVV per dag.

 

In het voorjaar heeft ze weer een maand of 2 KVV gegeten, na een aantal maanden brok. Ze was toen te zwaar (door de brokken) 6,8 kilo. Maar was flink afgevallen bij 150 gram KVV per dag. Ze woog uiteindelijk 5,5 kilo. Wat te dun eigenlijk, ik denk dat als ze nu weer KVV zou krijgen ze tussen de 200 en 250 gram zou moeten krijgen. 

 

Jet krijgt inmiddels weer brok.

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk) 3 doggies

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Cosmic en Wispa eten beide BARF.

Cosmic weegt 11 kg en eet ongeveer 250 gram per dag, 125 gram vleesbot, 100 gram spiervlees, orgaanvlees of pens, 25 gram groente, en een extraatje in de vorm van rauwe noten, zaden, vis, yoghurt, kokosolie of ei.

Wispa weegt 12 kg, maar ze is wat slank en ik wil haar graag naar de 13 kg krijgen. Ze eet daarom (tijdelijk?) 400 gram per dag. 200 gram vleesbot, 150 gram spiervlees, orgaanvlees of pens, 40 gram groente, en net als Cosmic een extraatje.

Voor beide dames ben ik ongeveer € 35,- per maand kwijt, wel afhankelijk van wat ik neem, want als ik meer lam-producten erbij neem (is wat vetter, voor Wispa) kom ik wat duurder uit. Overigens overweeg ik om weer terug te gaan naar KVV, gezien de kleine porties is het portioneren zoveel werk.. Cosmic zou dan 250 gram KVV krijgen en Wispa 330 gram, aangenomen dat ze dan niet weer magerder wordt, dan krijgt ze gewoon weer wat meer :)

Volgende forumvraag: KVV en aanvulling voor teckelpup?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^