Hovawart eigenaren gezocht voor informatie!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Hallo,

Zijn er op dit moment Hovawart eigenaren actief op het forum?

Ik ben de 'lange' zoektocht naar het juist ras (of ras-loos) vinden begonnen en de Hovawart is wel één van de interessantere rassen voor mij.
Misschien zijn er hier mensen die me wat meer persoonlijke ervaringen kunnen vertellen i.p.v. de standaard verhaaltjes op internet.



Ik hoor het graag!

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

Ik volg met veel interesse.....

 

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Maar ja, dan moeten ze er wel zijn natuurlijk! :-)

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Hier staat een hele uitgebreide en interessante rasbeschrijving van een ervaringsdeskundige en tevens fokker van de Hovawart. Zowel de 'leuke' als 'minder leuke' eigenschappen worden uitgelegd.

http://www.vandehuppelhoeve.be/de_hovawart.html

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Och heerlijke rasbeschrijving
Alleen zo jammer dat ze niet super zijn met andere honden...maar ach :p dat ben ik gewend, hihi, en er is aan te werken :D

gast (Gast)

weet wel iemand die ongeveer twaalf jaar een blonde reu hebben gehad.(buurvrouw een paar huizen verder op)

Deze hield in ieder geval niet van reuen.

wel een prachtige grote hond.

Zij zit volgens mij midden in en verhuizing ik weet niet op ze wil/kan reageren qua tijd?

mocht ik haar zien wijs ik haar wel op dit forum en deze vraag.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

De link van Emma is super.

 

Mijn zus is heeft nu haar derde reu in huis en ook die sluit perfect aan op wat id link te lezen is. Zeker geen watjes, sterke karakters en waken is hun lust en leven wat binnen een doorsnee gezins situatie uiteraard in goede banen geleid moet worden.

De vorige reu van mijn zus heeft de postbezorger eens gebeten. Schade viel gelukkig mee en is met een sisser afgelopen. Daarnaast heeft hij een daadwerkelijke poging tot inbraak stop weten te zetten waarbij geen gewonden zijn gevallen.....ja hijzelf verloor een nagel van het woest tegen de achterdeur op springen.

De huidige reu is anderhalf en daar zit van pup af aan in het nest al een ' behoorlijke kop op'. Ze hebben er hun handen vol mee en het duurde even eer hij accepteerde dat visite op eigen initiatief ook gewoon weer het huis uit gaan...

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Bedankt!

De link had ik zelf ook al gevonden inderdaad :-).

Maar dat waakse is wel iets waar ik eigenlijk niet naar op zoek ben, ik wist natuurlijk wel dat het erin zat (en het zal per hond verschillend zijn), maar het is wellicht wat meer aanwezig dan ik dacht!

Goed om te horen dus.

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word 3 doggies

honden foto van Love is a four-legged word

Als je niet op zoek bent naar een waakse hond, zou ik de Hovawart ten zeerste afraden. Waken is namelijk waar zij expliciet voor gefokt zijn, het is een overduidelijk aanwezige eigenschap. Iedere rastypische Hovawart is een waker in hart en nieren. Er zijn genoeg rassen die een stuk milder zijn op dit vlak.

Wat spreekt je juist zo aan aan dit ras?
Zijn er nog andere rassen die je interesse hebben?

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

" Als je niet op zoek bent naar een waakse hond, zou ik de Hovawart ten zeerste afraden. Waken is namelijk waar zij expliciet voor gefokt zijn, het is een overduidelijk aanwezige eigenschap. Iedere rastypische Hovawart is een waker in hart en nieren. Er zijn genoeg rassen die een stuk milder zijn op dit vlak.


Wat spreekt je juist zo aan aan dit ras?

Zijn er nog andere rassen die je interesse hebben? "

 



Ik ben me er zeker van bewust dat dit hun achtergrond is, gezien de naam in het Duits Hofwachter betekend, aangezien dit van oudsher is zou het natuurlijk in het heden zo kunnen zijn dat dit niet meer een eigenschap is die perse heel erg duidelijk naar voren komt.

Vandaar ook mijn vraag naar eigenaren en ervaringen.

Ik heb zeker ook nog andere rassen om verder uit te zoeken, maar daar was dit topic niet voor bedoeld en daar ga ik rustig zelf verder naar kijken. :-)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

"  

Ik ben me er zeker van bewust dat dit hun achtergrond is, gezien de naam in het Duits Hofwachter betekend, aangezien dit van oudsher is zou het natuurlijk in het heden zo kunnen zijn dat dit niet meer een eigenschap is die perse heel erg duidelijk naar voren komt.

Vandaar ook mijn vraag naar eigenaren en ervaringen.

Ik heb zeker ook nog andere rassen om verder uit te zoeken, maar daar was dit topic niet voor bedoeld en daar ga ik rustig zelf verder naar kijken. :-) "

 De Hovawart bestond niet meer en is opnieuw gecreëerd dus daar zou ik maar niet vanuit gaan.

honden page profiel AtieDeenAtieDeen 3 doggies

Zelf heb ik 2 Hovawart teven Ara van 11 jaar en die waakt zeker en blaft wel. Amber daar in tegen waak ook en blaft veel minder. Maar ondanks dat het waak instinct erin zit. Is het goed te regelen. Ze zijn zeer zeker niet gauw te overtuigen en de andere dingen die zijn genoemd dat ze met andere honden niet overweg kunnen, klopt grotendeels ook wel.

 

honden page profiel AtieDeenAtieDeen 3 doggies

Hier kun je wel binnen komen en bedolven worden door Amber van blijdschap zij is dol op mensen. En je kan ook weer naar buiten lopen zonder problemen.

 

athinavandeberenkerk.blogspot.nl

 En op de website van Inge kan je inderdaad heel goed de Hovawart er uit halen zoals ze zijn.

 

 

 

honden page profiel RafRaf 3 doggies

De hovawart die ik ken, heeft een enorme territoriumdrift. Ze beschermt niet alleen haar eigen huis en tuin, maar beschouwt de hele straat als haar eigendom. Het is al fout gelopen met het doodbijten van een kleine hond. Het beestje was te zwaar gewond en is ingeslapen. De hovawart had natuurlijk niet op straat mogen komen, maar was per ongeluk ontsnapt. 

Ook iets om rekening mee te houden en ik denk niet dat je er komt met te zeggen "daar valt aan te werken". 

honden page profiel Anja en FahraAnja en Fahra 3 doggies

honden foto van Anja en Fahra

Ik ben dit jaar bij mijn vriend ingetrokken die twee hovawart teven heeft. 

Ik studeer agro-en biotechnologie, dierenzorg waarvoor ik mijn thesis aan het maken ben over o.a. de hovawart. Ik heb dus al heel wat hovawarten en hun eigenaars ontmoet.

 

Hovawarten hebben inderdaar een wakersinstinct, maar dit mag je niet verwarren met agressiviteit!!! Als je je pup correct opvoed zal hij waken wanneer het gepast is, en zal hij op andere momenten naar jou kijken om te zien wat jouw reactie is op de omgeving, en die vervolgens ondersteunen. Met een hovawart kan je een ongelooflijke band opbouwen wanneer je zijn respect hebt gekregen. Als baasje moet je zijn respect namelijk verdienen. Een hovawart heeft redelijk wat discipline nodig en een zeer consequente opvoeding. Hij is dus niet zo geschikt als eerste hond. 

Een hovawart is gekweekt om op de boerderij te kunnen meedraaien met zowat alles. Waken, drijven, trekken, zelfs babysitten behoorde tot zijn job. Het is een hond die je dus in bijna alle takken van de hondensport kan gebruiken. 

Een hovawart is het liefst heel de dag bij zijn baasje en zal rusten als z'n baasje rust, en actief zijn wanneer z'n baasje actief is. Een hovawart is zeker goed trainbaar, maar je kan hem geen 20keer dezelfde oefening laten doen :) 

Als je redelijk zeker wil zijn dat je een stabiele hovawart koopt, kan je dit best via de rasvereniging doen waar alle honden onderworpen worden aan gedrags- en gezondheidstesten!

 

Ik hoop dat dit je een beetje kan helpen. Als je nog vragen hebt, stel ze gerust. 

 

Groetjes ;)

 

honden page profiel flowvawartflowvawart

honden foto van flowvawart

Tja de hovawart daar kan ik wel wat over vertellen. Dit is onze eerste maar voor mijn ouders is het al de vierde generatie die daar in huis loopt.
Fantastisch ras maar ik houdt dan ook van het zelfstandige, ze zijn waakzaam maar dat verschilt wel een beetje per type. Onze kleine waakt werkelijk overal waar ze is, bij de hond van mijn zus is dat iets minder, maar desalniettemin is dat wel hun 'taak' ze staan dus ook altijd vooraan als er actie is.
Ze zijn zelfstandig en in de opvoeding moet je soms een lange adem hebben (wij zijn volop in training) niet met harde hand, dat werkt averechts, ongewenst gedrag ombuigen naar positief om te belonen wanneer het goed gaat. Je ziet ze groeien na een compliment.
Ze zijn energiek, speels, intelligent, kunnen voor meerdere doeleinden gebruikt bv speuren. Ze zullen inderdaad niet 20x hetzelfde doen, daar zijn ze simpelweg niet van.
Het zijn geen allemansvrienden maar als je in hun hart zit kom je er ook niet meer uit.....
Het is een geweldig ras als je variatie, spel, actie, wandelen, hersenwerk kunt bieden. Het is een hond waar je je nooit mee zult vervelen.......

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^