Iemand die een (raszuivere) Shiba Inu heeft?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Zijn er hier hondeneigenaren met één of meerdere Shiba Inu's én die toevallig een beetje in de buurt van Zuid-Holland wonen?

Ik zou graag diverse Shiba's in het echt willen zien en kennis maken met het karakter. Deze kunnen uitlopend zijn, dus zou als het kan meerdere Shiba's willen zien.

Ooit wil ik graag een Shiba en heel afentoe overweeg ik het nu al. Omdat Doggy echt een hondenvriendje nodig heeft. Ik hoef daar geen andere meningen over, want ik ken de theorieen van ''honden missen geen honden''. Maar helaas moet ik nu anders concluderen. Zelfs mijn DA is erop terug gekomen. Maargoed, ik ben er nog goed over aan het nadenken. Daarom heb ik dit ook in dit onderwerp geplaatst (hoop dat het goed geplaatst is, anders sorry alvast).

Heb altijd interesse gehad naar Shiba's, maar durfde het nooit aan ivm het karakter. Maar inmiddels na aardig wat jaartjes ervaringen, durf ik het wel beter aan. Zijn nog steeds een paar punten waarop ik twijfel en daarom wil ik me er goed in verdiepen, maar vooral een paar Shiba's in real life zien. Heb er geen haast bij, maar als er mensen zijn bij wie ik eens op bezoek zou mogen komen.. dan hoor ik het graag :-))

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Ik weet dat er een fokker in Rotterdam woont, ik kom haar roedel soms tegen tijdens het uitlaten.

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Oh thnx, ga ik even googlen. Dat is wel een mooie afstand :-)

honden page profiel Shiba fanShiba fanbijna goedgekeurde fokker

honden foto van Shiba fan

je kan voor een pup gaan of herplaatser. als je graag hulp krijgt in je zoektocht vor beide mag je altijd mailen naar het mailadres van de Shiba rescue (www.shibarescue.nl)

honden page profiel InaIna

honden foto van Ina

Ik ken een fokker in Klaaswaal...een heel lief mens.
Ik weet zeker dat je bij haar een keer langs mag komen.

Ze heeft regelmatig nestjes. Hondjes worden door haar al heel goed gesocialiseerd voordat ze naar de nieuwe eigenaren gaan. Zelf komt ze altijd met 1 of 2 pups naar de welpen en puppenlessen bij ons.
Tot nu toe heb ik alleen nog maar hele stabiele hondjes bij haar vandaan zien komen.

http://www.cazadorablanca.nl/

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik wil dit keer bewust voor een pup gaan. Juist vanwege het bijzondere karakter, vind ik het belangrijk om een goed gesocialiseerde hond in huis te halen. Een pup kun je laten meegroeien in je eigen ritme en dusdanig opvoeden. Het is niet dat ik absoluut geen herplaatser zou willen, alleen de kans dat ik er 1 vind met het juiste karakter is bij dit ras schijnbaar niet zo heel groot. Maar mocht ik er 1 tegenkomen die perfect bij mij past en andersom, dan is dat ook echt geen probleem hoor.

Dankje Ina, ik ga even kijken. Heb besloten nog even te wachten met de aanschaf, maar wil wel zoveel mogelijk Shiba's in het echt zien en meemaken ;-)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ik woon een beetje te ver weg, maar ik wil je aanraden, als je een shiba pup neemt, ga echt voor een goede goede goede fokker, die dus ook echt de pups meteen goed socialiseert, met alles, en kijk ook vooral naar de ouders, wat zijn hun karakters, etc. Wij hebben dit niet gedaan en dit heeft toch geresulteerd in een shiba die snel angstig is voor bepaalde dingen, ik houd zielsveel van mijn kleine shiba en we proberen hem van het angstige gedrag af te helpen maar dit is erg lastig. Angst kan toch in het ras zitten en door te zoeken naar een goede fokker die goed socialiseert en goed nagedacht heeft over de combinatie van de 2 'ouder'-honden, heb je een grotere kans dat je een geen angstig pupje krijgt.
Naar herplaatsers kijken vind ik toch ook wel een aanrader, dan bedoel ik niet dat je per se een herplaatser moet nemen, maar kijken en meemaken is toch wel belangrijk, ik denk dat er veel meer shiba's zijn met het karakter waar je naar op zoek bent dan je denkt ;-)

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Dat was ik ook zeker van plan! Ik wil echt dat dit een succes gaat worden.. :-) Bedankt!

Berber (Gast)

Wij hebben ook een raszuivere Shiba. Een prachtig beest. Wij hebben haar bij een fokker uit Zuidwolde(drenthe) gehaald.

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Het is nog even spannend, maar wil het toch hier melden.. het lijkt erop dat ik een shiba heb binnenkort. Wel een herplaatser.. hij lijkt tot nu toe de perfecte match, maar ik moet hem nog in het echt bekijken :-)

Ik vind het stiekem wel een beetje eng, omdat ik veel lees dat een shiba zich hecht aan 1 persoon. Ik vraag me dan wel eens af of het niet lastig is om je goed te binden met een herplaatser? Heeft iemand daar ervaring mee?

En hebben jullie nog tips over hoe ik het aan moet pakken? Ik heb Doggy natuurlijk.. en 3 katten.. Dit schijnt hij wel gewend te zijn, maarja het moet toch onderling klikken. Ik wil Doggy en de shiba op neutraal terrein kennis laten maken. En wat betreft de katten wil ik eerst met hem aan de lijn de kamer inlopen, kijken hoe hij reageert en vanaf daar beslis ik wel hoe nu verder..

Maar over een paar dagen weet ik zeker of het een perfecte match is of niet.. <3 <3

honden page profiel Sylvia Sylvia

honden foto van Sylvia

weet wel dat je zoizo een een uur is dat ze je hele huis door rennen en je kan ze bijna niet loslaten want dan ben je hem kwijt als je dat echt wil dat hij los kan lopen moet je het in het begin doen als hij nog een pup is ook zijn ze heel brutaal  ik zou zeggen het is net een kleine kleuter

 

je zou wel bij mij op bezoek kunnen komen alleen ik woon in Hilversum dus dat is iets ver weg voor een bezoekje

 

Anoniem (Gast)

spannend hoor! en wat geweldig dat je gaat voor een herplaatser! 

 

Dat de shiba zich aan een persoon echt hecht maakt echt niet uit hoor. Je herplaatser zal aan jou moeten wennen, en jij aan hem. Om even een simpel voorbeeld te noemen van mijn shiba en een collega van mijn vriend: de eerste keer dat hij langs kwam bleef hij ver uit te de buurt, af en toe iets dichterbij en voorzichtig snuffelen. De tweede keer werden er heeeel voorzichtig speelgoedjes bij hem gebracht. Zo ging het steeds beter. Volgens mij was het de vijfde keer dat hij langskwam dat hij al vrolijk begroet werd en Toby (onze shiba) heeelemaal happy was. Ook toen hij terugkwam van een aantal maanden Afghanistan werd hij nog even enthousiast begroet. Dit is dus een voorbeeld van niet eens een baasje, maar gewoon een 'kennis' die af en toe langskomt. Jij weet de geschiedenis van je herplaatser, weet waar hij misschien problemen mee heeft. Doe het gewoon rustig aan, forceer niets (!), en het komt vast en zeker binnen de kortste keren helemaal goed :)  

 

Hihi katten moet je bij de mijne niet proberen, maar hij heeft het ook nooit geleerd. Je kunt ook bijvoorbeeld de hond en de katten apart van elkaar kennis laten maken. De katten aan de ene kant van de deur en de hond aan de andere kant. Maar ik zou sowieso gewoon even navragen hoe de herplaatser is met katten, hoe ze het weten, alle katten of alleen 'de katten van het huis' (zegmaar..) etc. Hetzelfde met andere honden, vraag hoe de herplaatser hier normaal gesproken op reageert. Op neutraal terrein ontmoeten is goed! Houd er rekening mee dat ze misschien niet meteen de beste vrienden zijn (of misschien juist wel!) ook zij moeten aan elkaar wennen, de rangorde leren kennen, jouw hond moet wennen dat hij nu niet 'de enige' is, etc. 

 

Wees geduldig, rustig, leer de hond kennen, laat hem jou leren kennen op zijn eigen tempo, forceer niets, en vooral: geniet :) 

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Oeps.. bonvenstaand (anoniem) was ik dus.. vergeten in te loggen -.-

 

Ik las nog even mijn berichtje terug van langer dan een jaar geleden :P Ik kan je ook vertellen dat het angstige gedrag (als dat er is) zeer zeker met geduld en doorzettingsvermogen goed te 'verhelpen' is. Toby is een tophond ;) 

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Nou het is nog maar afwachten of het doorgaat, ik hoor namelijk niets meer :'( .

Het is een herplaatsen die weg moet, omdat de baasjes gaan verhuizen naar een locatie waar geen huisdieren zijn toegestaan. Het is dus geen probleemhond oid. Hij is al katten gewend, zou goed met andere honden om kunnen gaan en kan ook goed alleen thuis zijn. Dit zijn eigenlijk 3 aspecten waar een tweede hond aan moet voldoen, wil hij in mijn roedel en dagelijkse ritme kunnen meedraaien. Want een evt. nieuwe hond moet natuurlijk hier wel op z'n plekkie zijn, want als een beest hier helemaal ongelukkig gaat worden.. dat is zeker niet de bedoeling!

Probleem is alleen dat ik deze maand wat meer moet werken dan normaal, ivm de vakantieperiode. Vrijdag 8 augustus is mn eerste vrije dag, dus had gevraagd of ik dan kon komen. Maar dit was te krap voor de verhuizing dus ze hadden liever eerder. Dus ik had 5 augustus gezegd, omdat ik dan vrij ben (vrij genomen voor mn moeders verjaardag. Maar mn moeder was not amused dat ik op haar verjaardag zowat een hele dag weg ben en ze heeft natuurlijk ook gelijk. Moet vanuit Alphen a/d Rijn helemaal naar Belgie, dus het is niet even een ritje wat je 123 doet. Daarnaast vind ik dat als ik hem heb opgehaald, ik hem niet meteen een paar uur alleen kan laten om naar mijn moeder te gaan. Vind toch dat je er de eerste paar dagen bij moet zijn, om alles in goede banen te leiden. Dus heb weer gemaild of het toch alsjeblieft 8 augustus kan.. en ik hoor maar niets..

Dus ik vrees dat ik wederom kan fluiten naar mijn eigen Shiba ;-)

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ach wat naar :( Ik hoop dat je spoedig toch nog wat hoort. Je zou toch denken dat men het beste wil voor de hond! Dan maar een paar dagen later.. Ik duim voor jou, en.. ook voor de shiba. Die verdient een topmand! 

Je kunt ook eens contact op nemen met Shiba Rescue (mogelijk heb je dat al eens gedaan): www.shibarescue.nl of op de facebookpagina kijken https://www.facebook.com/shibainurescue?fref=nf 

 

Je hebt je research gedaan en je klinkt zeker van je zaak. Geef de moed niet op, er zijn (toch ook wel jammer genoeg :( ) shiba's die een nieuw thuis nodig hebben. En jouw thuis lijkt een prachtplek waar een shiba erg gelukkig zal gaan worden :) 

 

Succes!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

dat snap ik dan weer niet, de 8e vinden ze te krap maar op berichten zitten ze niet. en daarbij wat als jij twijfelt en nog een keer later wilt komen? jammer want straks krijg jij het idee dat je snel moet beslissen en lijkt me totaal niet de bedoeling.
besef wel dat deze hond bij zijn katten kan, ik heb ook katten (geen shiba maar een hus, kwa jachtgedrag hetzelfde) mijn hond kan prima met mijn katten, andere zijn prooi ook die niet wegrennen.

prima dat je een afspraak afzegt maar nogmaals ik vind echt niet dat je onder druk voor een hond moet gaan, is voor alle partijen niet eerlijk en kan daardoor een teleurstelling worden.

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ik vind dat je een weloverwogen keus maakt... je verdiept je. Top!!! 

 

Ik ben eigenlijk benieuwd of je al iets hebt gehoord van die mensen?

 

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Sorry, voor de late reactie. Gisteren was ik te heart broken en vandaag zat ik op werk en daar werkt hondenpage niet.

Nou ik hoorde dus maar niets. Dus ik had nog een keer gemaild om te vragen of ze mijn mailtje wel had gekregen.. ook daar geen reactie op.. tot 5 augustus 06:30 uur (dus de dag waarop ik zou komen kijken en bij klik meteen mee zou nemen ivm de lange afstand).. Dat hij gisterenavond al een nieuw baasje had gevonden.

Dus ze heeft hem gewoon achter mijn rug om verkocht aan een ander, omdat die blijkbaar 1 dag (of uiteindelijk 4 dagen) eerder kon. Echt nasty. Heb daar ook niet meer op gereageerd, van mij mag ze erin stikken. Bleegh..

Ik ga denk ik toch wel op zoek naar een tweede hond, want Doggy kwijnt echt weg zo.. Maar denk dat het geen shiba wordt. Ik denk dat ik daar gewoon mee wacht tot ik een tuin heb en gewoon meer tijd/de tijd voor een pup. En dan begin ik zelf gewoon weer vanaf 0. Of er moet echt een geweldige herplaatser op mn pad komen, maar die kans is niet zo groot. Het blijft toch een apart ras en ik moet toch een vrij makkelijke hond hebben, omdat ik alleen woon en dus wel 4 dagen in de week weg ben om te werken etc. En heb natuurlijk nog 4 andere dieren waar het ook mee moet klikken. Zijn gewoon een hoop factoren waar een hond aan moet voldoen, wil het gelukkig kunnen meedraaien in mijn roedel en dagelijks leven.

Ach, ik zie het allemaal wel.. maar voor nu heb ik flink de pest erin! ;-)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Duidelijk weer iemand die niet denkt aan het geluk van haar hond, maar er maar vanaf kan zijn, als ze zelfs niet even kon wachten

 

Bij ons in het asiel hebben er net twee gezeten, maar ook zij waren heel snel geplaatst.

 

Er komt er vast wel eentje op je pad hoor ! En je hebt trouwens een prachtige hond !!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

jammer, mag ik vragen waarom je voor een shiba wil(de) gaan?

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

He bah! Erg jammer voor jou en wat een gekke mensen. Hoop maar wel dat het beestje bij een goed baasje is gekomen en niet over een paar weken in het asiel zit.. 

Voor jou is dit even een tegenslag, maar geef niet op! Er is voor jou een perfect hondje, dat weet ik zeker. Na tegenslagen, komt voorspoed :) 

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Hoe snel kan het gaan..

Ik was er eigenlijk helemaal klaar mee. Maar ik zat op werk en iets zei me dat ik op Marktplaats moest kijken weer. Dus ik kijken.. en net toen ik dacht pffff en op het rode kruisje rechts bovenin wilde klikken, zag ik een Amerikaanse Stafford die een nieuw huisje zocht (al denk ik dat het meer een bulldog is dan een stafford, maargoed).

Toen ik de foto's zag, gebeurde er iets in me. Ik herkende er zo Doggy in en werd meteen enthousiast. Iets zei dat ik dit moest doen. Terwijl ik juist een niet te grote hond wilde en zoals altijd een reutje.. en dit is dus een teefje en ze is best wel groot!

Maar heb wel tig mailtjes heen en weer gestuurd, over de mail al een hele goede klik met het huidige baasje. Er lijkt niets mis te zijn met de hond, zowel fysiek niet als qua gedrag en dat vind ik toch wel fijn. Ben bewust op zoek gegaan naar een herplaatsen, die weg moest vanwege echte omstandigheden en niet vanwege bepaalde gedragsproblemen of baasjes die te lui waren om gedragsproblemen aan te pakken.

Dus ze lijkt echt de ideale hond gewoon! Kan goed alleen zijn (net zoveel uur als Doggy kan), ze kan loslopen, trekt niet aan de lijn (das voor mij wel belangrijk aangezien Doggy dat soms wel flink kan doen), luistert goed, is gek op katten en honden.

Dus ja.. we gaan maandag kijken. Ik wilde stiekem vandaag al, maar heb bewust een paar dagen er tussen gelaten zodat ik evt. nog goed kan nadenken.

Ik hoop zo dat het in het echt ook net zo'n perfecte match blijkt als nu lijkt.. <3

Wel ga ik alleen ernaartoe met n vriend. En bij thuiskomst gaan we Doggy en haar (ze heet nu Kyra, maar als het me lukt ga ik het omdopen tot Zara) op neutraal terrein even laten kennis maken. Als de klik er lijkt, gaan we ze even flink loslaten bij een strandje of iets. Zodat ze elkaar even goed kunnen verkennen en als ze dan lekker uitgeraast zijn, gaan we terug naar huis. Hangt een beetje van haar gedrag af, maar als ze overal relaxed op reageert dan zal ze ook meteen kennis mogen maken met de katten. Maar ik ga gewoon goed op haar gedrag letten. Want ze vertrekt al uit haar vertrouwde omgeving, moet dan 3 uur in een auto zitten met 2 vreemden.. wil haar ook niet teveel indrukken laten opdoen.

Nou ja, ik hou jullie op de hoogte!! Het is dan geen Shiba, maar om de een of andere reden ben ik nu al helemaal verliefd op haar.. en dat nog maar van een paar foto's! <3

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

De leukere foto's staan op mijn telefoon, maar hier alvast de 2 foto's uit de advertentie :



honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Ze kijkt wel een beetje sip op de foto :( Maar een prachthondje :) 

Even een tip! Het is lastig, maar probeer niet TE enthousiast te worden, om teleurstelling te voorkomen. Als alles dan klikt en goed gaat dan kun je helemaal uit je bol gaan ;) Maar haal diep adem, probeer er niet teveel aan te denken tot de ontmoeting, verwacht niet teveel, etc etc.

 

En alvast heeeel veel plezier maandag. Ik zal duimen! 

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Hier ben ik weer.. Helaas met niet zo leuk nieuws.
Zondagmiddag kreeg ik een mailtje met daarin het nieuws dat ze het niet over haar hart verkreeg om haar hond weg te doen en dat ze er helemaal ziek van was.. daarom heeft ze besloten de hond zelf te houden.

Natuurlijk vind ik dat erg jammer. Aan de ene kant ben ik blij dat ze gewoon bij haar baasjes kan blijven en dus ook in haar eigen vertrouwde omgeving, maar aan de andere kant.. ik had me er ook wel heel erg op verheugd en ze leek echt de perfecte hond voor hier in huis.

Ik heb nu even besloten om te stoppen met de zoektocht naar een tweede hond. Ik ben er echt een beetje klaar mee. Het loopt elke keer zo raar.. dat het misschien gewoon een teken is, waar ik maar eens naar moet luisteren.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Wat jammer zeg! Je verheugt je erop en dan krabblen ze opeens terug. Er komt vast nog een hele leuke, lieve 2e hond op je pad. Soms zelfs wanneer je net niet meer zoekt. 

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

We zullen het zien, voor nu laat ik het er even bij.

Het is alleen dat het mijn hart breekt om Doggy zo niet heel happy te zien, duurt nu al 2 jaar..

Soms twijfel ik toch wel hoor. Of ik niet gewoon voor een pup moet gaan. En dan of een Shiba, of een Akita of een grote witte keeshond. Dat zijn echt de rassen die me het meest trekken.

Maar ik heb ooit zelf honden moeten herplaatsen -vind het nog steeds heel hartbrekend- en zou zo graag een herplaatser willen nemen, zodat ik voor mijn gevoel ook iets goeds kan terug doen. Want ben toen echt enorm uit de brand geholpen en mn schatjes hebben echt hele goede huisjes gekregen..

Nou ja, we zien wel.. Als er nieuws is, horen jullie het :-).

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Toch besloten om wel actief op zoek te gaan naar een vriendje voor Doggy. Hij is weer enorm aan het afglijden. Is niet happy, loopt piepend en zoekend in huis en eet zelfs bijna niets. Na laten kijken en wederom dezelfde conclusie: "Ja euh.. mevrouw.. uw hond is toch echt depressief, hoe stom dat ook klinkt.".

Breek al twee dagen mijn hoofd. En heb besloten dat ik op zoek ga naar een dwergteckeltje. Een klein formaat is wel zo handig en ik heb zelf een dwergteckeltje gehad en daar was Doggy zo gek mee. Ook buiten als hij teckels ziet lopen, vind ie nog steeds helemaal geweldig.

Ik heb nu liever geen poolhond nog, vind daar de omstandigheden en tijd nu echt nog niet goed voor. Dus dat komt later hopelijk wel, dat blijft voorlopig een droom. Daarnaast leek het me ook altijd wel cool om 2 dwergteckels te hebben (maar ach, ik vind zoveel rassen leuk.. dat bijna alles me wel geweldig lijkt <3).

Dus nu is het zoeken begonnen.. Het liefst wil ik een wildkleur of een choco tan. Ooit zou ik beiden kleuren willen. Maar vind rood ook nog steeds erg mooi (dat was mijn dwergteckeltje) en sta daar ook voor open.

Heb al wel gereageerd op een choco tan pup, maar daar was al een optie op tot maandagavond. Dan zouden die mensen definitief horen of de geïnteresseerden ervoor gaan. Dus daar wacht ik even op. En tot die tijd hou ik mijn oren en ogen open.

Dus als jullie nog een nestje weten en het liefst waarbij de pup vrij snel al mag verhuizen. Ik heb namelijk in okt, nov en dec heel erg veel vrij! En mocht het nodig zijn heb ik in september iemand beschikbaar die bij wil springen. Dus dat is nu wel erg ideaal! Stamboom etc maakt me niet zoveel uit. Mijn dwergteckel kwam van een hele goede fokker, maar wil nu vooral een gezond en goed gesocialiseerd pupje, de rest doet er niet perse toe. Al mag het natuurlijk wel. Want zit echt niet op een teckel met een fout of nerveus karakter te wachten ;-)..

To be continued.. ;-)

honden page profiel VavereVavere

honden foto van Vavere

Vrienden van ons hebben een raszuivere Shiba Inu. Schat van een beest, maar moet met een zeer harde hand opgevoed worden. Wanneer hun al een uur weg zijn, wordt de hele buurt bij elkaar geblaft. Luisteren doet ze helaas alleen maar naar de man van het gezin.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hondenshows en keuringen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^