tips gevraagd :(

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Fijn dat ze de daders te pakken hebben. Hopelijk voelt jullie hond zich snel weer op zijn gemak.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wauw, fijn dat de politie ze gepakt heeft! Stoere jongens die van achter een hek dieren meppen (niet dus).

 

Ik denk dat het ook wat tijd nodig heeft. Leren dat er niets gebeurt in dezelfde situatie en dat het weer veilig is in jullie tuin. Je zou bijvoorbeeld snoepjes of stukjes kaas kunnen laten vallen als jullie samen in de tuin zijn, of ze een stukje van je weg gooien de tuin in. En ze later echt -goed- verstoppen, zodat je hond alleen maar denkt aan het vinden van het lekkers en dan langzaam weer door de hele tuin durft.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

" Jeetje, wat bizar en wat verschrikkelijk zeg! Die jongens sporen gewoon echt niet, goed dat ze opgepakt zijn. Welke plaats ergens is dit gebeurt? "

 

In limburg, België... snap ook niet wat hen bezield heeft, als ze dan misschien eens een stafford tegen waren gekomen die zich verdedigd had en hen gebeten zou hebben staat het weer in drukletters in de krant, zo krijgen ze dus een slechte naam... hoop echt dat alle honden goed herstellen... de politie heeft 1 groot dossier van alle gelijkaardige klachten gemaakt, en nu gaan ze kijken wat ze kunnen doen, maar ik vrees dat het gewoon weer een werkstraf gaat zijn voor die jongens, hoop dat er echt een zware straf voor hun komt!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

In Limburg??? Oei waar precies? Je hoeft geen dorpsnaar te zeggen hè maar ik ben zelf van Limburg en ik schrik er wel dubbel van nu.
Idioten trouwens... Hoe is het mogelijk. Inderdaad psychopaten in opleiding

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Dorpsnaam.. Sorry

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  
In limburg, België... snap ook niet wat hen bezield heeft, als ze dan misschien eens een stafford tegen waren gekomen die zich verdedigd had en hen gebeten zou hebben staat het weer in drukletters in de krant, zo krijgen ze dus een slechte naam... hoop echt dat alle honden goed herstellen... de politie heeft 1 groot dossier van alle gelijkaardige klachten gemaakt, en nu gaan ze kijken wat ze kunnen doen, maar ik vrees dat het gewoon weer een werkstraf gaat zijn voor die jongens, hoop dat er echt een zware straf voor hun komt! "

 Ik denk dat een psychologisch onderzoek op zijn plaats is. 

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Op zijn minst...

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

" In Limburg??? Oei waar precies? Je hoeft geen dorpsnaar te zeggen hè maar ik ben zelf van Limburg en ik schrik er wel dubbel van nu.
Idioten trouwens... Hoe is het mogelijk. Inderdaad psychopaten in opleiding "

 

Noord limburg... hoop dat ze een serieuze straf krijgen, maar vrees ervoor...

honden page profiel chaitanchaitan

honden foto van chaitan

"  

Denk idd dat je verkeerde indruk hebt gekregen, Daiko is NOOIT alleen buiten de poort, zou wel heel onverantwoordelijk zijn, weten wij ook wel goed. Tegenover ons woont een agent, die heeft ons ook op het politiebureau geholpen bij aangifte doen, maar de enige reactie die we daarop kregen was dat Daiko misschien aggressief aan de poort stond te doen, wat helemaal niet is! Hij is normaal een rustige, lieve en zelfverzekerde hond, en daar schiet nu bijna niks meer van over... De tips die ze hier nu gegeven hebben gaan we zeker gebruiken, hoop dat hij dan weer de oude wordt... "

 



Nogmaals mijn excuses dan heb ik het helemaal verkeerd gelezen.
Hopelijk knapt Daiko snel weer op en valt de schade uiteindelijk mee.
Wat betreft die gasten... dat kan ik maar beter niet op een openbaar forum plaatsen...

honden page profiel HenkHenk

honden foto van Henk

Jammer dat de poort niet open is gegaan , wie een hond slaat heeft het recht verkregen om zelf nagekeken te worden . ;-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

"  

In limburg, België... snap ook niet wat hen bezield heeft, als ze dan misschien eens een stafford tegen waren gekomen die zich verdedigd had en hen gebeten zou hebben staat het weer in drukletters in de krant, zo krijgen ze dus een slechte naam... hoop echt dat alle honden goed herstellen... de politie heeft 1 groot dossier van alle gelijkaardige klachten gemaakt, en nu gaan ze kijken wat ze kunnen doen, maar ik vrees dat het gewoon weer een werkstraf gaat zijn voor die jongens, hoop dat er echt een zware straf voor hun komt! "

 



Ik hoop ook dat ze flinke straffen zullen krijgen, maar je weet het maar nooit, hier in Nederland is het vaak bedroevend waar daders van zulke misdrijven mee weg komen.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

"  

Ik hoop ook dat ze flinke straffen zullen krijgen, maar je weet het maar nooit, hier in Nederland is het vaak bedroevend waar daders van zulke misdrijven mee weg komen. "

 

Hier in België krijgen is het ook echt ongelofelijk waar zo een mensen mee wegkomen... Vandaag weer naar het politiebureau, alle slachtoffers moeten bij elkaar komen om nog maar eens een verklaring af te leggen, hoop dat ze er dan iets mee doen...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"  
Hier in België krijgen is het ook echt ongelofelijk waar zo een mensen mee wegkomen... Vandaag weer naar het politiebureau, alle slachtoffers moeten bij elkaar komen om nog maar eens een verklaring af te leggen, hoop dat ze er dan iets mee doen... "

 Zorg ervoor dat iedereen de schade aan de honden goed vastlegt. En de gemaakte kosten vastleggen. Eventueel samen een advocaat raadplegen. 

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

"  Zorg ervoor dat iedereen de schade aan de honden goed vastlegt. En de gemaakte kosten vastleggen. Eventueel samen een advocaat raadplegen.  "

 

Ja moeten allemaal een brief van de dierenartsen meebrengen, met de diagnose duidelijk vermeld en de kosten, die zouden volgens de politie zeker vergoed moeten worden door die 2 idioten, word nog altijd zo kwaad als ik er aan denk...

honden foto van Liesbeth... Jack - Max † - Blixem

Ten eerste geen woorden voor dat er mensen zijn die tot zoiets in staat zijn... 

 

In de 1e plaats zou ik jullie hond de tijd en rust geven om te herstellen van de wond. Laat hem binnen!

 

Ten tweede zou ik ervoor zorgen dat ervan af de buitenkant niemand jullie tuin in kan d.m.v. een hoge en dichte poort, een hoge schutting... dus een buitenstaande geen mogelijkheid geven om met zijn/haar hand door de schutting of poort heen jullie hond te 'aaien'.

 

Wanneer jullie hond goed hersteld is, kan je het langzaam opbouwen om in de tuin te zijn... met kleine stapjes, even de tuin in lopen en natuurlijk belonen voor gewenst gedrag en hup weer lekker naar binnen.

Misschien een speeltje in de tuin, zodat je hond de tuin gaat linken aan leuk en spelen.

 

Dit kan je iedere dag een stukje opbouwen... gaat het te snel, doe je gewoon een stapje terug.

 

Wat betreft het vertrouwen in andere mensen... je kan je buren inschakelen, zodat je hond weer leert ervaren dat een buitenstaande niet eng hoeft te zijn.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Ohw bah wat ongelofelijk naar en wat goed dat ze die jongens gepakt hebben.

 

wat betreft Daiko; tijd en niks afdwingen en goed opletten hoe hij op vreemde mensen reageert, ook buiten. Als het mijn hond was dan zou ik heel laagdreelig zijn met een in angst gespecialiseerde GT mee laten kijken. Vooral als hij ook nog bv gaat grommen naar vreemden. Eigenlijk zou je nu dagelijks vooruitgang moeten gaan zien, is dat niet zo of zie je een terugval, dan zou ik hulp zoeken. 

 

ook honden kunnen een soort post-traumatisch stress beeld laten zien, waarbij ze bv eerst alleen angstig zijn bij een hek en daar mensen achter, maar later gaan generaliseren naar bv alle vreemde jongens van die leeftijd, of iedereen die iets in zijn handen heeft wat op een stok lijkt (bv een paraplu). Daiko heeft zoals je het beschrijft een goede basis, mocht het mis gaan dan heb je dat om op terug te vallen en weer naartoe te trainen. 

 

En terwijl ik dit type denk ik, nu die GT inschakelen en de kosten mee laten wegen c.q. proberen te verhalen op die jongens. 

 

Ik was trouwens even voor je aan het googlen en kwam dit nog tegen http://canineptsdblog.blogspot.nl

zij zeggen, vooral veel spelen 'rough an tumble' als tegenwicht. Dat moet dan natuurlijk wel kunnen, maar het is wel interessant vanuit het brein bedacht; 'tegengif' geven ....

 

Sterkte voor jullie allemaal! 

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Grommemde bouvier
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^