Opereren

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MannieMannie

honden foto van Mannie

Hallo iedereen!!

Morgen moet onze labbie Scott onder het mes..Hij word gecastereerd.. Dit om het volgende:

We hebben Scott al vanaf 8 weken en al vanaf 8 weken is het bonje met hem.. Hij is nu inmiddels 7,5 a 8 maand oud. Om de haverklap bij de DA.. Heel veel medische problemen.. Puppy Cursus gehad en gedragstraining..Niks baat bij hem..

Hij is type hond die heel strak en hoog op zijn poten loopt. Koppie in de lucht, oren vooruit en staart strak omhoog. Het lijkt net of hij zich nooit kan ontspannen. Hij is ook zo gigantisch sterk dat ik hem niet kan houden buiten meer. Als hij iets zit dan zal en moet hij hier op af.. Thuis breekt hij zijn bench al door en heeft al meerdere keren de hele keuken vernield en dit er onder geplast en gepoept.. Ook gaat hij zo voor je zitten en plast zo over je voeten heen..en dan kijkt hij je aan van : hihi lekker he!! als het 1x gebeurd okee.. ongelukje..maar dit gebeurd elke x als hij zijn zin niet krijgt..pfff.. DA weet ook geen raad meer met hem.. en raadde aan om het laatste wat we kunnen proberen is te castereren.. Morgen kan ik hem al weg brengen..Zie er erg tegen op..Maar merk gewoon dat hij ook erg last heeft van zijn gedrag.. Ik Hoop dat dit mag baten voor hem maar ook voor ons!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opereren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Zijn gedrag klinkt wel heel erg. Ik hoop dat de castratie helpt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik vind dit zeker niet de laatste oplossing hoor. Ik denk eerder aan een goede gedragstherapeut, liefst eentje die ook homeopathische middelen en Bach remedies voor kan schrijven.
Moderator Ilja (kijk maar even bij "baasjes" hier links, kan je ongetwijfeld een goed adres geven van een therapeut bij jou in de buurt.)
Ik vind het erg jammer dat baasjes dierenartsen zo weinig aan homeopathische gedragstherapie denken, terwijl het zo goed kan helpen.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ja het is jammer dat ze je niet door verwijzen :-)
Net als gewone artsen eigenlijk... Ze denken dat alleen medicijnen helpen en anders niets..

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik denk dat er meer baat is bij een gedragsdeskundige. Het markeren en de andere gedragsproblemen zullen echt niet over zijn na de castratie. Heel veel mensen denken altijd dat labradors zo rustig zijn, maar ook onder de labradors heb je hele drukke pups.

honden page profiel MannieMannie

honden foto van Mannie

Scott heeft een gedragstrainig gehad en net met de hakken over de sloot gehaald. Onze gedragstherapeut kon ook weinig meer voor hem betekenen. het blijkt dat Scott niet met zichzelf overweg kan omdat hij gewoon te mannelijk is. Het arme beestje heeft er heel erg veel last van. Dit is ook aan hem te merken.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Ik sluit me bij Faelyn aan. Veel gedragingen van een hond zijn ook gewoontes geworden, en met alleen castreren heb je dit er vaak niet uit. En je zegt ook dat hij gewoon zomaar over je heen plast, dan zit er ook met de rangorde in de "roedel" iets niet goed. Net als de lichaamshouding die je omschrijft, dat is een hele dominantie houding. Een castratie kan misschien iets helpen, maar ik adviseer je ook om een goede gedragstherapeut te zoeken die je goed advies kan geven :-) .

Groetjes Amber

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Heb je wel hulp gehad van een echte gedragstherapeut? Of was het de instructeur van de gehoorzaamheidscursus? Er wordt vaak geen onderscheid gemaakt tussen deze twee beroepen, maar ze zijn niet te vergelijken.
Ik vermoed dat het om gehoorzaamheidstraining ging, want je hebt examen gedaan. Een gedragstherapeut komt bij je thuis en bekijkt het gedrag van je hond en het gedrag van jou en de wisselwerking tussen jou en je hond. Zo iemand gaat mee als je je hond uit gaat laten, en kijkt hoe de hond in huis reageert. Op basis daarvan gaat hij bekijken wat je doen moet om het gedrag te verbeteren. Dat is dus een indivdiueel advies en er komt geen examen aan te pas.
Casteren helpt vaak alleen als je hond dominantie tegen soortgenoten vertoont.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jammer je hebt je besluit al genomen, zeg niet dat je niets ondernomen hebt, maar 7 acht maanden is wel heel vroeg, je had misschien toch nog wat meer hulp in moeten roepen, of je hond eerst volwassen laten worden.

maar morgen is dus de dag ? veel beterschap. je besluit staat vast ?

honden page profiel Snoo......Snoo......

honden foto van Snoo......

Ik vind 'm wel erg jong om 'm te laten castreren eerlijk gezegd, maar snap ook dat je er gek van wordt. Onze lab is bijna 10 maanden oud en af en toe kan ik haar wel achter het behang plakken. Iedereen zei dat ik overdreef, maar ik zag gewoon dat onze hond veel wilder is dan andere honden. Ze is nu ook aan het puberen, en het is dus best heftig hier thuis af en toe. Wij hebben een gt ingeschakeld waar we nu mee werken. Ik vind het zelf erg prettig, omdat je individuele begeleiding krijgt en je hond goed leert 'lezen'. Ik weet nu beter hoe ik op bepaalde situaties kan reageren. Op de hondenschool is daar gewoon geen tijd voor. Ik raad je zeker aan om na de castratie, want kan me haast niet voorstellen dat alles dan over is, toch weer een goede gt in te schakelen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mannie, ben je van de site weggegaan ? of wil je nog even reageren ? op deze berichtjes ?

honden page profiel MannieMannie

honden foto van Mannie

Dag dames!

Ik weet niet of iedereen hier een berichtje van krijgt, maar wou even mededelen dat Scott niet geopereerd wordt vandaag.

Gisteren nog eens even goed met mijn vriend er over gehad van wat we nou gaan doen. Me vriend heeft liever dat we wachten tot hij een jaar is en volledig is uitgegroeit. Houden de problemen na dat hij een jaar is nog aan dan gaan we het wel doen. Eerst zien we het nog even aan en gaan we het doen met de tips van de chat.

Hoop dat ik jullie zo voldoende op de hoogte heb gehouden!

Groetjes Mannie

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou ook wachten tot hij helemaal is uitgegroeid, misschien is dat bij zo'n grote hond zelfs 1.5 jaar. Ik zou een goede gedragstherapeut gaan inschakelen om de gedragsproblemen aan te pakken.

machtel (Gast)

:'( Het wil niet zeggen dat bepaald gedrag overgaat
als hij gecastreerd wordt.
Een gedragstherapeut kan uitkomst bieden.
Een da zal altijd instemmen met een castratie,
omdat het baasje het zegt, een gt zal het niet
adviseren, als dit niet nodig is.
U zou een chemische castratie kunnen overwegen
en toch naar een gt gaan.
Mijn Romeo is ook chemisch gecastreerd, maar zijn
gedrag is niet echt hierdoor veranderd.
Inmiddels loopt de castratie op zijn einde en
ik denk dat ik hem niet definitief laat helpen.
Mijn andere houligan is 9 jaar en die is ook nooit
gecastreerd. :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Opereren" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^