Hulp gevraagd :) Hond of niet ? Ras ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

H. (Gast)

Dag iedereen,   ik was hier net aan het surfen op dit forum en.. Super hoe betrokken jullie allemaal zijn in het welzijn van jullie honden. Ik denk dat ik aan het juiste adres ben met deze vragen :).Mijn vriend en ik gaan binnenkort samenwonen (gelijkvloers, ruim appartement met eerder kleine privé tuin). Ik heb altijd met veel plezier een hond gehad (middelgrote kruising), mijn vriend nog nooit. We zijn aan het overwegen om eventueel een hond te nemen, uiteraard een tijdje nadat we zijn gesetteld maar ik vind het belangrijk om deze beslissing weloverwogen te maken daarmee dat ik er al een tijdje mee bezig ben. Mijn vriend en ik werken allebei fulltime, hebben een druk leven en zijn vaak van 7u-18u weg van huis. Een eerste vraag die ik me daarbij stel is: is het verantwoord om een hond zo lang alleen te laten? Uiteraard wil ik me engageren om in mijn vrije tijd veel tijd in mijn hond te steken, dagelijks met hem te gaan wandelen en in het weekend naar de hondenschool. Dit verandert niets aan het feit dat de hond lang alleen zit overdag. Iemand hier ervaring mee? Wat is jullie mening? Moesten anderen hier positieve/negatieve ervaringen mee hebben, dan hoor ik het graag.   Een tweede vraag zou dan uiteraard zijn: welk ras zou het best bij ons passen? Na urenlang research kom ik qua karakter uit op een Greyhound. Het internet leert me dat greyhounds onafhankelijk zijn, goede appartementshonden, mits de nodige activiteit. Klopt deze perceptie? iemand ervaring met greyhounds? Mijn vriend is echter minder gevonden voor het uiterlijk van de greyhound. Voor mij is uiterlijk niet van belang, al val ik meer op kortharige honden (à la shiba inu, thai ridgeback). Belangrijkste criteria zijn:   - onafhankelijk - Mensgericht (dus niet zo onafhankelijk dat hij niet graag geaaid wordt of niet graag in de zetel komt liggen of met me mee komt joggen) - goed trainbaar, niet te koppig - niet té groot (gezien het appartement) - Gezinsvriendelijk   Alvast erg bedankt voor jullie raad en eerlijk advies :).  

sam1 (Gast)

Een labrador

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Eigenlijk vind ik het niet kunnen dat een hond 5 dagen in de week bijna 12 uur per dag alleen zit.

Wat heeft de hond dan voor leven?

Er zijn wel honden die alleen kunnen zijn maar dit is wel heel erg veel en lang.

honden page profiel Coby & Wanda en MathildeCoby & Wanda en Mathilde

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Tsja, ik kan alleen maar op je eerste vraag reageren:  nee, echt niet...

kan een hond 5 dgn per week van 7-18 uur alleen thuis zijn. Of 4 dgn.

Zelfs als je een uitlaatservice voor tussen de middag zou nemen.

Het is gewoon niet eerlijk voor de hond.

 

Waarom niet eerst een soort adoptie van een asielhond  die je dan elk weekend lekker mag uitlaten?  Is iedereen mee geholpen.

Ga naar het dichtbij zijnde asiel en kijk welke hond(en) jullie aanspreken en ga daar s weekends lekker mee op pad.

Maar allebei fulltime werken, een sociaal leven én een hond? Nee, dat gaat niet werken.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Ik heb persoonlijk gewacht tot we niet meer allebei fulltime hoefden te werken. Ik werk nu nog maar 3 dagen, mijn vriend werkt 5 dagen, waarvan 1 thuis. Toen we nog wel fulltime werkten vond ik het niet verantwoord om een hond te nemen (ook al wilde ik heel graag). Op de 2 dagen die we van huis zijn hebben wij overigens een oppas.

 

Bedenk dat je naast je fulltime baan ook nog een leven hebt. Vrienden, sport, vrijwilligerswerk, hobby. En dat je ook nog ergens moet slapen. Al die uurtjes worden ook van je hondentijd afgesnoept.

 

Dus je kan 2 dingen doen. Of nu geen hond nemen, of wellicht je leven er op inrichten. Is het mogelijk om e.e.a. aan te passen? Kunnen jullie financieel gezien bijvoorbeeld beide 4 dagen gaan werken? Kan je aan een oppas komen? Kan de hond mee naar jullie werk?

 

 

 

honden page profiel KeesKeesgoedgekeurde fokker

honden foto van Kees

Ik heb geen ervaring met een hond alleen thuis laten. Ik zou er in jouw geval ook niet voor kiezen op dit moment. Of je moet elke dag goede opvang voor je hond hebben. 

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Met jullie werkuren blijft er weinig tijd over. Ik zou het niet doen. Heb geen verstand van de genoemde rassen.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Het spijt me, maar toen wij dezelfde werktijden hadden, eigenlijk nog iets gunstiger dan jullie nu, wilden wij nog niet aan een hond beginnen.
Ik vind het echt teveel, te lang.
Ik zou me er niet prettig bij voelen.
Ik werk 4 dagen van 7.5 uur, maar ben elke dag tussen de middag een uur thuis, daarna is mijn man redelijk vlot thuis.
Onze zit dan 5.5 uur alleen, met een onderbreking van een uur, daar voel ik me soms al bezwaard om.

honden page profiel s@nt@[email protected]@

honden foto van s@nt@

Het spijt me, maar toen wij dezelfde werktijden hadden, eigenlijk nog iets gunstiger dan jullie nu, wilden wij nog niet aan een hond beginnen.
Ik vind het echt teveel, te lang.
Ik zou me er niet prettig bij voelen.
Ik werk 4 dagen van 7.5 uur, maar ben elke dag tussen de middag een uur thuis, daarna is mijn man redelijk vlot thuis.
Onze zit dan 5.5 uur alleen, met een onderbreking van een uur, daar voel ik me soms al bezwaard om.

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Oeps, dat is wel heel lang alleen voor zo'n beestje... Het zijn en blijven gezelschapsdieren, die toch het gelukkigst zijn in de buurt van de baas. Vijf dagen in de week 11 uur alleen zitten vind ik voor een hond echt te veel. Helemaal als deze tussendoor ook niet wordt uitgelaten (ik zou zelf ook vrij wanhopig worden als ik 11 uur lang geen gebruik mocht maken van het toilet ).

 

Ik zou het een ander verhaal vinden wanneer er voor een dagdeel onderkomen bij een oppas wordt gevonden, die eventueel ook een wandeling kan doen met de hond. Een paar uurtjes alleen vind ik alweer een heel ander verhaal. Echter kan het ontzettend lastig zijn om zó afhankelijk te worden van een ander wat betreft de hond... Stel de oppas is ziek of iets dergelijks, hoe los je dat dan snel op, etc.

 

 

H. (Gast)

Bedankt allemaal voor de snelle respons. Van 7-18u zou wel het uiterste zijn, en dan zou ik wel zorgen dat de hond elke middag werd buiten gelaten. Het is ook een optie dat de hond overdag bij mijn ouders blijft maar dan word je daar inderdaad afhankelijk van en dat vind ik ook minder leuk. Uiteraard wil ik het welzijn van de hond wel voorop stellen dus ik waardeer jullie eerlijke mening. Voorlopige conclusie is dus geen hond nemen, tenzij ik overdag betrouwbare opvang voorzie. Ik ga inderdaad eens opzoeken of ik in de weekends niet kan helpen in het lokale asiel, fel bedankt voor de tips!! 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Mijn vriend wil ook geen hond omdat we beiden fulltime werken,en eigenlijk heeft hij gelijk ?.hij is van thuis uit gewend honden te hebben en dat er altyd iemand was voor de hond.

 

Heb dus ook bekeken om tussen de middag mijn grote pauze op te nemen zodat de hond maar max 3u smorgens ongeveer en 3 u in namiddag alleen is.dit gedurende 3 dagen ongeveer omdat we verschillende vrye uren hebben.

 

Ik denk dat het belangryk is om eerst zoiets tot in de puntjes te regelen en dan pas een rlhond te kiezen ????.ik ga ook al een jaartje asielhonden uitlaten zodat ik meer weet ivm de behoeftes van een hond 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Buiten dat ik zoveel uren alleenzitten ook niet vind kunnen .....wil ik even iets zeggen over Greyhounds.

 

Waarom neem je dan geen greyhond die van de renbaan van Spanje of Ierland gered is ? Het zijn prachtige gezonde dieren , super elegant en zo rustig en relax. Ze blaffen nooit. Ideaal om ook door je ouders op te laten passen. Alsje dat bv twee dagen laat doen zit hij of zij niet zo heel lang thuis alleen de andere dagen......

 

Hier in de buurt loopt altijd een vrouw met drie supermooie greyhounds, van Ierland afkomstig. Wat een trotse en rustige honden zijn dat ......

Je slaat ook de drukke puppy tijd over, want een pup kan je helemaal niet alleen laten ! Zindelijk zijn ze ook al.

 

Misschien eens overwegen ? 

 

 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

greyhoundsrescue.be in Ierland - Greyhounds Rescue Belgium www.greyhoundsrescue.be/ierland.html

honden foto van Retrievertails (Michelle, Max & Sienna)

Ik vind niet dat je een hond zo lang alleen kunt laten. Dan zou ik toch een dagopvang zoeken, of anders een uitlaatservice of misschien iemand die de hond kan uitlaten en aandacht wil geven overdag?

Wel super dat je veel van je vrije tijd aan de hond wilt besteden en naar een hondenschool wil gaan! ;-)

Heb geen ervaring met Greyhounds, misschien eens langs een goede fokker gaan?

H. (Gast)

Dag iedereen !

 

Bedankt voor de tips van greyhound rescue. Ik zou inderdaad sowieso liever adopteren dan naar een fokker te gaan. Heb me ook al geïnformeerd over het adopteren van Ierse greyhounds (galgos hebben als ik me niet vergis een ander karakter, beduidend meer behoefte aan langdurige sport en beweging) maar ik vind voornamelijk galgos ter adopties maar geen greyhounds. Bedankt voor de tips! Zijn zeker pistes die ik, als onze werkuren op termijn zijn verminderd, zal overwegen.

Volgende forumvraag: Eenzaam
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^