Grote boodschap

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Hallo allemaal

Alvast mijn excuses voor het vuile onderwerp maar ik heb een hondje dat momenteel 8 maand oud is, maar heb hem gekocht toen hij 5 maand was. Toen we hem in begin hadden, deed hij iedere nacht in zijn bench platte uitwerpselen om het zo te zeggen  Hij at toen hondenvoer van Euro premium. Maar omdat hij waarschijnlijk nog moest wennen aan de nieuwe omgeving leek mij dit normaal. Waarschijnlijk van de stress. Daarna ben ik overgeschakeld op voeding van Pedigree en sindsdien waren zijn uitwerpselen iets vaster, maar hij bleef doen 's nachts in zijn bench. Nu geef ik hem terug voer van Euro premium maar begint hij terug platter te gaan. En het ergste vind ik dat die uitwerpselen in zijn haartjes aan zijn poep blijven hangen. En dat is soms echt een schande hoe dat er uit ziet en ruikt. Maar nu is mijn vraag of jullie enig idee hebben hoe ik hem wat vaster kan laten gaan, want met pedigree was het beter maar zeker nog niet goed zoals het moet. Ik heb nu zijn haartjes rond zijn poep al wat weggeknipt zodat het er minder blijft in hangen hoop ik. Maar toch hoop ik dat hij gewone uitwerpselen kan leggen in plaats van wat hij nu doet. Of heeft iemand ervaring met dit probleem? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Euro premium

 

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik zou een beter kwaliteit voer adviseren.
Bijvoorbeeld taste of the wild of Orijen , wolfsblutt zijn enkele merken van beter kwaliteit.
Bovendien is pedegri erg zout en niet echt goed op langer termijn.

Je zult zien dat de kak dan een stuk steviger word.
En ook een stuk minder.

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Hoe laat geef je hem zijn laatste voeding?

Misschien iets eerder dat hij na de laatste wandeling zijn darmen leeg heeft..

 

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

Zoals Jaimie al zei, stop met het huidige voer en stap over naar een goede kwaliteit brok. Waar veel meer vlees in zit en weinig tot geen granen.

Acana, Taste of the Wild, Orijen, Wolfsblut zijn goede merken.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik geef Sunny farmfood en die ziet er mooi uit en stuitert van de energie

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Zoek een brok waar zo weinig mogelijk granen in zitten. Dit kan een hond niet verteren, en poept hij dus zo weer uit. 

 

Echter... Persoonlijk denk ik dat je beter over kunt gaan op vers vlees... Het maag-darmstelsel is ervoor gemaakt om dat te verteren, en dat zie je ook terug in de ontlasting. Je kunt op internet voor een goede prijs KVV kopen, dat is kant en klaar gemalen vlees in de juiste hoeveelheden. Je hond hoeft daar ook geen brokken meer bij, beter van net zelfs. Mijn hond krijgt al bijna 5 jaar alleen maar vlees en ze leeft nog steeds hihi ;-). 

 

Google maar eens op 'vers vlees voor honden' oid, ik denk dat er wel leuke informatie voor je te vinden is om dit probleem aan te pakken. Om een indicatie te geven van hoe het zou kunnen gaan: als mijn hond gepoept heeft, is dit een drol die ik bij wijze van spreken, zonder problemen zo op zou kunnen pakken en weg zou kunnen gooien. Zonder dat de drol uit elkaar valt, verbrokkelt of door de vingers heen sijpelt (IIEUW!). 

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ik zou ook overschakelen op vlees of zeker op een goed merk brokken. Wij hebben nu een pup dus die geven we alvast voorlopig exact wat ze at bij de fokker - nu dus even brokken - en dan gaan we uitzoeken wat haar het beste ligt. Maar we geven dat op heel duidelijke tijden op een dag, 4 keer om de vijf uur tot ze 3 maanden is, dan 4 keer om de vijf uur vanaf 's ochtends tot ze 6 maanden is en dan 2 keer per dag. Nu hebben we altijd een mooi 'drolletje' op exact 10 minuten (of minder na de maaltijd) en nooit in haar bench. Toen we ze pas hadden had ze toevallig een infectie en dan was het 's nachts ook, maar dan stonden we ongeveer elk uur/elke 2 uur op zodat het nooit in de bench was, maar dat was maar 3 dagen dat ze 's nachts moest gaan. Ze heeft het ook nooit in huis gedaan. Ik denk dus dat de voeding een grote rol speelt, het aantal keer dat je buiten gaat en een heel vaste timing (én niet te laat 's avonds). Bij onze eerdere honden speelden ook al die dingen mee. Soms kan het ook zijn dat ze allergisch zijn aan bepaalde snoepjes. Onze vorige hond mocht geen kauwbeentjes of kauwoortjes (of zo) eten, want anders liep het ook mis. Dat is wat uitzoeken.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Is hij overdag wel zindelijk?

 

Slaapt hij bij jullie in de slaapkamer of alleen ergens?

 

Je zou er s nachts ook een paar keer uit kunnen gaan om hem uit te laten. En zijn bench goed schoonmaken zodat de poepgeur er uit gaat. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wanneer je hond geen diaree heeft maar toch vast poept, een keer extra uitlaten, ook snachts.

geef je hond om een uur of vijf zijn laatste eten, en daarna om ongeveer 11.00 nog een ronde en bekijk of tie dan nog poept, zo niet dan snachts er een keer uit.

en in de vroege ochtend, zodat je hond niet meer in zijn bench poept, ook niet leuk voor je hond, want hij moet toch nodig.

en de voeding aanpassen, geen graan geven, kijk wat je wilt geven, brok of vers vlees, een goede kvv is overal bij dierenwinkels te koop, wil je toch geen versvlees geven, een goede brok wat hierboven al wordt aangegeven, ga daar op over, en laat dat pedigree staan. moet je eens kijken dat het na een paar dagen al okee is.

honden page profiel BibouBibou

honden foto van Bibou

Ja, zeker goed kijken of de hond zeker zijn grote boodschap buiten doet voor het slapengaan. Gisteren schreef ik nog dat onze hond het nooit in de bench doet, maar gisterenavond wou ze echt niet toen ze buiten was. Om middernacht nog even buiten gezet, maar ze wou vooral liggen en spelen. Deze nacht ... ai, ai... Een toestand zoals bij jou... Vieze bench. Arme hond. Nu ben ik ook gewaarschuwd, dan maar extra lang buiten blijven 's avonds.

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Oke bedankt allemaal voor de tips van goede kwaliteitsvoeding. Ik zal dat nog wat testen en zien welk het beste is. Om even te antwoorden op sommige vragen van jullie: ik geef hem rond 17 uur zijn laatste portie brokjes en laat hem dan buiten. En dan 's avonds rond 22 uur laat ik hem nog eens buiten zodat hij er normaal gezien tegen zou kunnen. En 's morgens is hij meestal buiten rond een uur of 6 omdat ik dan toch ook moet opstaan. Maar dan is het dikwijls al prijs. Overdag is hij meestal zindelijk, tenzij hij een hele dag alleen zou zitten, maar dat begrijp ik dan wel. Hij slaapt in mijn living in een bench, maar alleen is hij niet want ik heb nog een andere hond in een andere bench maar die is wel zindelijk 's nachts. 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Voor de 'bench'; is die niet wat te groot?

Je zou hem kunnen verkleinen met een tijdelijk tussenschot.

 

Voer; graanvrij en goede hoogwaardige brok of vlees zoals hierboven aangehaald.

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Maarum, als ik het goed begrijp heeft de hond nu al 3 maanden diarree? Dan zou ik ook even langs de DA gaan. Ons hondje had ook een twee weken diarree. Dit leek op en af beter te gaan (ene keer goed, andere keer niet). Ze had een parasiet. Diarree was over toen de parasiet weg was. 

 

De viezigheid zou ik iedere keer wegknippen. Wij hebben er hier ook last van gehad toen ze diarree had. Daar hielp een washandje helaas niet goed tegen.

 

Toen Misa diarree had liet mijn vriend haar 's avonds uit om 12:00 uur. Ik dan 's ochtends weer om 06:00 uur. Hij sliep 's ochtends wat langer. Ik ging eerder naar bed. Heb jij een partner/huisgenoot waarmee je zo iets kan regelen?

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Het is heel goed mogelijk dat je hondje last van wormen heeft. Dus even wat ontlasting naar de dierenarts brengen voor onderzoek.

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Bij jonge honden met diarree adviseer ik meestal ontlasting van meerdere dagen te laten onderzoeken op wormen en giardia. Vooral pups zijn daar gevoelig voor.

Voeding tips zijn al gegeven.

honden page profiel KellyKelly

honden foto van Kelly

Hoi iedereen Ik moet toegeven: sinds ik deze vraag hier gesteld heb, is het, raar maar waar, echt superhard verbeterd, zonder dat ik iets heb aangepast. Hij doet al een tiental dagen niets meer in zijn bench. Zowel snachts als overdag is hij superflink geweest. Ik vind het wel vreemd dat dit opeens gebeurd maar ik ben wel blij :)

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

" Hoi iedereen
Ik moet toegeven: sinds ik deze vraag hier gesteld heb, is het, raar maar waar, echt superhard verbeterd, zonder dat ik iets heb aangepast. Hij doet al een tiental dagen niets meer in zijn bench. Zowel snachts als overdag is hij superflink geweest. Ik vind het wel vreemd dat dit opeens gebeurd maar ik ben wel blij :-) "

 Misschien heeft hij een eigen account hier en leest hij mee

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

"  Misschien heeft hij een eigen account hier en leest hij mee "

 Haha, geweldig.

 

Misschien is je eigen houding wel veranderd sinds je hier even je verhaal hebt gedaan. Hoe t ook zij, hierperdepoephoera! ;)

honden page profiel IreneIrene

honden foto van Irene

Goed hoor! Superfijn.

 

 

Volgende forumvraag: Blazen is vervelend
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^