Hetzelfde ras of toch niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

 

Mijn eerste hondje was een bastaardje, dat zonder veel problemen minstens 16 jaar oud is geworden.

 

De tweede was een Cavalier King Charles Spaniel die met ernstige problemen zijn 10e verjaardag niet haalde en dat heeft me heel veel verdriet gedaan.

 

De derde [ zie > > > )

 

PEPIJN  een echte Vubara, waar ik heel veel plezier van en mee heb.

Waarschijnlijk is dit mijn laatste hond, gezien mijn leeftijd.

 

honden foto

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White 3 doggies

honden foto van Team Black & White

Ik ben ook wel rasgebonden. Hier zullen altijd samojeden rondlopen, mijn eigen samojedenteam :-D
Maar later zou ik ook wel graag een border willen, hun karakter spreekt me ook aan en dan wil ik met hem agility gaan doen (op wedstrijdniveau). Verder vindt ik nog vele andere hondenrassen super leuk (Dalmaat,dwergkees,West-Siberische laika,Toller,...) Maar die zullen hier waarschijnlijk nooit komen, omdat ze net dat "iets" (kzou nie weten hoe ik het anders moet beschrijven O-) ) niet hebben.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga 3 doggies

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik ben 100% zeker dat mijn volgende hond weer een Weimaraner of Dalmatiër wordt! Ik ben helemaal verliefd op beide rassen. Dus een Dalmatiër en een Weimaraner en als ik die rassen in de toekomst kan hebben zou ik nog wel durven zoeken naar een klein ras dat er bij past 

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Ik zou zo weer voor de borser kiezen het hele karkter van een border past bij mij <3

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs 3 doggies

honden foto van Stabij Gijs

Jaaaa, friese stabijen!!

echt fan :D alle "moeilijke" dingen vind ik juist het leukst

 

Ook toller, setters, alle jachthonden bijna wel, en de huskyachtigen spreken me ook aan

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

Super leuk om al jullie reacties te lezen!! Fijn dat enkelen al hét ras hebben gevonden. En gelukkig zijn er ook genoeg mensen die net als ik niet kunnen kiezen of het nog niet weten! 

 

Bij mij blijft de Border Collie toch wel mijn droom, maar dan geen volle werklijn. Het liefst een sportlijn, showlijn of een combinatie show/werk. Gelukkig zijn mijn ouders en mijn broertje ook allemaal voor een Border Collie, dus daar hoeven we niet over te discussiëren. 

 

Verder staan de Toller, Oud Duitse Herder, de Flatcoated en de Sheltie nog op het lijstje. En misschien de Tamaskan, maar daar heb ik nog geen ervaring mee...

 

Ik denk dat er geen tweede hond bijkomt zolang Kelly er nog is. En ik hoop dat ze nog heel veel jaartjes bij ons mag blijven 

 

 

Ik ben benieuwd naar nog meer reacties!

 

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Eens een Kees altijd een Kees zeggen ze! Misschien in de toekomst nog eens een Eurasier.

honden page profiel Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & AmayaMarloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya 3 doggies

honden foto van Marloes, vrouwtje van Nyx, Skye & Amaya

Ik heb nu een husky x duitse staande en husky.
Ik weet nu wel: een husky is het niet helemaal voor mij, dus een pup ervan zal niet in huis komen, wel eventueel een herplaatser (heb een zwak voor volwassen honden die verwaarloosd zijn en een huisje zoeken).
Er zijn nu een aantal rassen waar ik naar wil gaan kijken en eigenlijk lopen die rassen nog wel aardig uit een.

Waarschijnlijk komt er nog wel eens een beagle, mijn vriend heeft er 2 gehad en hij ziet ze toch erg graag. En ik vind ze ook wel geinig

Denk trouwens wel dat er altijd 1 of 2 honden aanwezig zullen zijn die geschikt zijn voor de sledehondensport. Ik kom eigenlijk uit de paarden wereld en mushen (sledehondensport) lijkt toch stiekem wel op mennen (paard en wagen), hihi.

honden page profiel AureliaAurelia 3 doggies

honden foto van Aurelia

Wat een leuk topic :-D

Wij hebben nu een border collie, maar dat is eigenlijk 'toeval' (overgenomen van familie, dus niet een rasspecifieke keuze gemaakt maar echt voor déze hond gegaan). Ik had zelf een border niet op mijn lijstje staan omdat ze zó ontzettend veel beweging en uitdaging nodig hebben. Zelfs met een van ruim tien moeten we volgens mij veel meer doen dan mensen met jonge honden uit de buurt.

Mijn ouders hadden een kleine boomer. En die twee rassen zijn mijn enige 'eigen' ervaring met honden.

Maar toch... Ik wilde altijd graag een grotere hond, maar het formaat van Kim bevalt me toch wel heel goed. Zo middelgroot, past nog voorin de auto bij mijn voeten, maar groot genoeg om een echte hond te zijn. En wij zijn actieve, energieke mensen, dus een hond die mee gaat sporten, spelen, dingen doen, dat past ons wel heel goed. (Als wíj geen border kunnen hebben, dan kan bijna niemand een border hebben... dat idee O-)

Maarr... het lijkt me wel heel relaxt om een iets ontspannenere hond te hebben... eentje die ietsje minder uitdaging nodig heeft, én eentje die gewoon wat minder opgefokt in d'r koppie is. Gewoon, een wat relaxtere, makkelijkere hond voor zichzelf. (Want onze hond is wel heel erg makkelijk om mee te nemen, ze gedraagt zich overal kéurig, in die zin is ze helemaal geen moeilijke hond).

Dat denk ik nú... maar misschien hebben we over zes jaar een labrador, ben ik dol op dat beest, maar denk ik dan wel van, goh, hierna wil ik tóch wel weer eens een border... want die zijn zo lekker energiek en snel en staan meteen klaar om iets te doen :D Maareh, nee, ik denk zéker niet ik wil per se weer een border. Daarvoor ben ik ook te nieuwsgierig naar andere rassen: Hollandse herder, aussie, labrador, toller, whippet, vubara uit buitenland, en ga zo maar door. Maar zeg nooit nooit... hihi

honden page profiel EmilyEmily 3 doggies

honden foto van Emily

Ik heb mijn hart wel verloren aan de aussie, maar misschien komt er daarnaast nog wel eens een poedeltje of bichonnetje voor de behendigheid en om te knippen bij.

 

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

Ik heb echt een zwak voor border collies, ik vind ze prachtig en een heerlijk karakter. Maar na Tico, mijn eerste hond en een geweldige border collie durfde ik weer een border collie niet aan. Zo gek als ik op en met hem was... Ik zou teveel gaan vergelijken.

Toch kwam ik bij het zoeken naar een nieuw ras als 2e hond toch steeds weer uit bij de border collies. En kwam er geen ander ras uit die ik op alle punten leuk vind.

Dus ben ik nu voor een kruising gegaan, puur op het hondje zelf afgegaan. En hoe meer mixjes ik zag, hoe leuker ik ze ben gaan vinden. Dus in de toekomst worden het of vuilnisbakkies of border collies!
Al moet ik toegeven dat ik steeds spontaan verliefd word op de Finse Lappenhond profielfoto van iemand hier op het forum dus misschien... ;-)

Lotje (Gast)

Annelinn, ik weet precies wat je bedoelt met je Jack!

Ik kijk ook altijd als eerste naar de JRT

Zelf 16 jaar Jack Russells 'overleefd'

Vele grijze haren verder..........

 

Van huis uit Labrador gewend geweest zo lief............

 

Nu heb ik Lotje ze is een kruising langharige Teckel en Jack Russell.

Een hele uitdaging maar ook ontzettend lief en leuk!

 

Er zijn vele rassen die mij zeker niet aantrekken.

Dat is juist het leuke zoveel soorten mensen, zoveel soorten honden.

 

 

honden page profiel PPPP 3 doggies

honden foto van PP

Lastig. Ik ben echt helemaal dol op Penny, maar ik heb toch het gevoel dat ik het echt getroffen heb met haar. Ze lijkt qua karakter (en uiterlijk) totaal niet op de meeste chi's die ik heb gezien. Bovendien ben ik ook bang dat ik zal gaan vergelijken. Eigelijk, afhankelijk van de situatie weet ik niet eens of er nog meer honden zullen komen. Misschien is de situatie er helemaal niet meer naar. Mocht ik wel voor een hond gaan dan zit ik te denken aan een Pekinees of een Tibetaanse Spaniel.

 

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mijn eerste eigen hond was mijn flatcoated retriever Kyra, nu alweer 11 jaar en 8 maanden oud, ( heel bewust voor het ras gekozen ) als 2de hond heb ik bewust gekozen voor een australian shepherd, was helemaal verliefd geworden op dit ras toen ik met mijn flatcoated retriever flyball wedstrijden liep, wat ze wel erg leuk vond, maar waar ze niet echt snel in was, ik wilde een iets fanatiekere hond om mee te sporten.

Ook mijn volgende hond gaat weer een australian shepherd  worden, vindt dit gewoon een super leuk ras, dus over een aantal jaar hoop ik 2 aussies te hebben, maar dan wel pas als mijn flatcoated retriever er niet meer is.

 

De flatcoated retriever  vind ik ook een heel leuk ras, maar zijn niet al te gezond, komt veel kanker in voor, worden over het algemeen ook niet heel erg oud ( er zijn natuurlijk wel uitzonderingen zoals mijn eigen flatcoat, zij is al behoorlijk op leeftijd, weet niet of er van haar nog broertjes of zusjes nog leven, maar op 6 jarige leeftijd is haar moeder gestorven, en 1 broertje is net 2 jaar geworden en 1 broertje net geen 3, allemaal overleden aan kanker ), daarom zou ik dus niet zo snel meer voor de flatcoat  gaan.

honden page profiel Pooh en TeigetjePooh en Teigetje 3 doggies

honden foto van Pooh en Teigetje

Eens een Dog, altijd een Dog....!

 

Mochten wij ooit nog op een boerderij gaan wonen, met lap grond, dan had manlief het al over uitbreiding van ons Honderdbunderbos.... Met nog een Dog...

 

Uit praktische overweging echter, denk ik nu, als ik ervan uitga dat Pooh en/of Teigie nog zeker 10 jaar mee gaan, dan ben ik 50 geweest en manlief bijna 70. Ik kan me voorstellen dat wij dan in een camper rond willen toeren... Een kleiner ras zou dan handiger zijn, want onze hond ergens onderbrengen doen we niet...

 

Maargoed... Voorlopig hoop ik dat die twee malloten nog jaaaaaaaren bij ons blijven...

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

" Ik heb echt een zwak voor border collies, ik vind ze prachtig en een heerlijk karakter. Maar na Tico, mijn eerste hond en een geweldige border collie durfde ik weer een border collie niet aan. Zo gek als ik op en met hem was... Ik zou teveel gaan vergelijken.

Toch kwam ik bij het zoeken naar een nieuw ras als 2e hond toch steeds weer uit bij de border collies. En kwam er geen ander ras uit die ik op alle punten leuk vind.

Dus ben ik nu voor een kruising gegaan, puur op het hondje zelf afgegaan. En hoe meer mixjes ik zag, hoe leuker ik ze ben gaan vinden. Dus in de toekomst worden het of vuilnisbakkies of border collies!
Al moet ik toegeven dat ik steeds spontaan verliefd word op de Finse Lappenhond profielfoto van iemand hier op het forum dus misschien... ;-) "

 Die van mij? 

 

Ik ben momenteel helemaal verliefd op Misa en Finse Lappenhonden. Ik vind heel veel rassen leuk en kijk nog af en toe in mijn hondenencyclopedie (o.a. border collies, husky, friese stabij). Maar nu denk ik bij alles "nee, toch niet zo leuk als een FL". Dus ja, ik ben nu heel erg ras gebonden.

 

Wel zou ik zou ik nog graag een keer een asielhondje adopteren. En Springer Spaniëls vind ik ook wel heeeel erg leuk.

honden page profiel Lupa & CodyLupa & Cody 3 doggies

honden foto van Lupa & Cody

"Die van mij? ;) "

 



Ja! Ik vind het zo'n knapperd! <3

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre 3 doggies

honden foto van Lizzie en Sterre

Nee ik ben niet rasgebonden. Er zijn erg veel rassen die ik leuk vind en ik denk dat ik er daar toch nog wel een paar van wil 'uitproberen'. We hebben nu een sheltie (mijn eerste hond) en een schotse collie, de volgende hond wordt een chinese naakthond en daarna waarschijnlijk nog een sheltie, maar dan van het Amerikaanse type (ik sta nu al officieus bovenaan op de wachtlijst bij deze fokker terwijl het nestje nog zeker 10 jaar gaat duren hihi). Dan staat de Samojeed ook nog wel op mijn verlanglijstje, maar ik weet nog niet of ik dat aandurf haha en zo zijn er nog heel veel meer rassen. Maar er zal denk ik altijd wel een collie, sheltie of chineesje zijn..

honden page profiel IreneIrene 3 doggies

honden foto van Irene

"  

Ja! Ik vind het zo'n knapperd! <3 "

 

 

Lief! thanks.

honden page profiel Angelique; Bruno, Charlie & Fenna  Angelique; Bruno, Charlie & Fenna 3 doggies

honden foto van Angelique; Bruno, Charlie & Fenna

Ik denk niet dat ik rasgebonden ben...alkan ik dat mmoeilijk zeggen met 2 kruisingen haha ;-) ik vind zoveem rassen leuk, Bruun heeft mijn hart gestolen met zn trekjes van zowel BC als Friese Stabij. En Charlie...tja, haar karakter is nog erg wisselend: dan is ze heel druk (Husky X Border Collie, valt te verwachten hihi) maar daarna is ze weer een mak lammetje...het zal pas duidelijk worden als ze uitgegroeid is denk ik!

Ooit wil ik wel een ras echte Border Collie, omdat ze zo mooi zijn en je zo lekker met ze kan werken en trainen! En een Australian Sheperd lijkt me ook geweldig :-) Samojeed, Zwitserse Witte Herder, Ijslandse hond...er zijn zoveel leuke rassen!

Ik wil t ook graag 'testen' welk ras het beste bij mij past en die zal dan waarschijnlijk wel vaker terug komen, maar wie weet komt er hier na wel weer een kruising! Die zijn immers ook enorm leuk haha

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

Voor mij absoluut weer ene labrador. Mij man vindt een Duitse dog ook erg gaaf. Dus ja ik ben ras vast manlief niet 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Ik zie mezelf op 80 jarige leeftijd wel rondscheuren op een scootmobiel met een staffordje ernaast. Echt helemaal mijn ras

honden page profiel Iris, Lynn & Sam   Iris, Lynn & Sam goedgekeurde fokker

honden foto van Iris, Lynn & Sam

" Ik zie mezelf op 80 jarige leeftijd wel rondscheuren op een scootmobiel met een staffordje ernaast. Echt helemaal mijn ras "

 

Haha! Ik zie het al helemaal voor me! 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Haha! Ik zie het al helemaal voor me!  "

 Ik ook eigenlijk haha.

Dan vinden de eventuele kleinkinderen me wel een toffe oma denk ik haha

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

" Ik zie mezelf op 80 jarige leeftijd wel rondscheuren op een scootmobiel met een staffordje ernaast. Echt helemaal mijn ras "

 

Nou je het zegt, ik kende via via iemand die zich in zijn scootmobiel door 2 husky's voort liet trekken 

 

(en de politie hield hem een keer aan, hij dacht oh je, nou krijg ik op mijn kop, nee om te vragen naar de honden en om hem erop te wijzen dat er een mooiere en veiligere route voor hem was, leuk he?) 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

"  
Nou je het zegt, ik kende via via iemand die zich in zijn scootmobiel door 2 husky's voort liet trekken 
 
(en de politie hield hem een keer aan, hij dacht oh je, nou krijg ik op mijn kop, nee om te vragen naar de honden en om hem erop te wijzen dat er een mooiere en veiligere route voor hem was, leuk he?)  "

 hahaha geweldig! heb je toch 2 vliegen in 1 klap, honden moe en de ouwe heer nog wat van de natuur gezien :p

Wel leuk van die agenten dat ze zo reageerde.

honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***

Ik heb altijd Duitse Herders gehad met af en toe een kleintje erbij cockerspaniel, York, en nu Wienske en zei ook altijd voor ons geen klein hondje  Maar hierna nemen wij geen Duitse Herder meer, en zoek ik toch een kleiner ras. Ik ben me al een poosje aan het orienteren naar wat ik hierna zou willen, al hoop ik dat het nog een tijd op zich laat wachten.

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Hangt er van af hoe snel mijn leven zal veranderen. Voorlopig werken we voltijds, wel veel van thuis uit. We hebben dus een hond gekozen die graag gezelschap heeft met een laag tot gemiddeld energieniveau. Soms wordt er op een dag geen grote ronde gedaan omdat er geen tijd is ( de volgende dag dan dubbel), wifi kan hier mee om, maar rassen met extreme werklust zouden dit niet kunnen. ( of ik wil dit mijn energieke hond niet aandoen)

ik wil ooit nog een werkhond ( mechelaar, bc, poedel of korthaar uit werklijnen, appenzeller sennenhond...), een grote vriendelijke reus ( leonberger, landseer, dog...) en een gezelschapshond ( malteser oid)

maar die komen er wel als ik veel tijd heb, op een boederij woon, of ooit slacht te been ben :) voorlopig past een collie te goed in ons leven om geen collie te hebben.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3 3 doggies

honden foto van Ziva < 3

" Ik heb altijd Duitse Herders gehad met af en toe een kleintje erbij cockerspaniel, York, en nu Wienske en zei ook altijd voor ons geen klein hondje  Maar hierna nemen wij geen Duitse Herder meer, en zoek ik toch een kleiner ras. Ik ben me al een poosje aan het orienteren naar wat ik hierna zou willen, al hoop ik dat het nog een tijd op zich laat wachten.
  "

 

Heb je al gekeken naar een Chodsky Pes (boheemse herder)? Net iets kleiner dan de Duitse enzo :P

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Ja er zal hier altijd wel een stafford rondlopen, ben dol op het ras, het past bij me en ik vind ze geweldig dus ja, wat wil je nog meer. Wel zal ik een keer een ander ras erbij willen dus een stafford en bijv. een bull terrier oid .

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Hoe heet dit ras ook al weer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^