Wij hebben de step... en zijn wezen steppen!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" @ slapende husky
wat een geweldige filmpjes heb je van jouw husky's voor de step. en ik vind ze hartstikke beheerst  je ziet bij de start ook echt het enthousiasme "yesssss... let's go!!!"
 
nooit gedacht dat het zo hard ging, trouwens. want als er een ree oversteekt? dan vlieg je met die noodgang van het pad af, om tegen een boom tot stilstand te komen? such fun 
 
die honden bij het fietssleurgebeuren hebben wel zo'n tuigje aan wat tot achter aan de rug loopt, zie ik... terwijl mij ook lijkt, dat trekkracht beter kan worden benut als het harnas korter is "

  Daar hebben wij veel en hard op getraind... 

 

Soms gaat het weleens mis, ik heb een keer onderuit gelegen bij een overstekend konijn en een keer tussen de bomen gestaan bij een stel reeen. Meestal blijft de step wel ergens achter haken, dat scheelt. 

 

Als ik het tegelijk met hen zie, kan ik bijremmen en met het commando 'on by' zijn we zover dat ze wel op het pad blijven. Soort 'kijken niet kopen' 

 

oh ja, gemeten top bij de start was met de vorige honden 37 km/uur, met deze nog niet gemeten. Maar dat zakt wel naar 15-20 km/uur afhankelijk vd lengte van de rit. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

"  

Ben de straat op geweest, maar d wel met zijn eigen halsband en riem.. en dan heb ik hem dus ook zelf vast en niet aan de step vast, waarom niet? Omdat hij ook moet wennen op straat, aan de step etc.. dus als er wat is en hij trekt, dan trekt hij in ieder geval niet de step om ;-) "

 

 

Zou obi ook niet aan de step vast maken. Hij kan nogal impulsief zijn soms. Heb jij ooit met je hond aan de fiets geoefend? Omdat dat misschien in sommige opzichten wel een beetje hetzelfde is.

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^