rottweiler

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Goede dag,   Om mijn verhaal en vraag duidelijk te vertellen stel ik me zelf eerst voor. Mijn naam is martijn.en ik ben binnenvaartschipper Dit houd in dat ik op een drijvend eiland woon van 90 bij 11.40. Wij hebben nu een dwerg pincher aan boord lopen deze is van mijn moeder en mij.  Mijn ouders gaan binnen kort van boord en omdat de hond erg gesteld is op mijn moeder wil ik dat zei hem mee neemt.  Ik heb altijd een hond om mijn heen gehad en zit er over naar te denken er voor me zelf een aan te schaffen. Echter loop ik al een tijd met het idee om een rottweiler te kopen tegen die tijd.  Nou mijn eerste en belangrijke vraag    Kan een rottweiler op een reletief klein oppeevlakte wonen en 1 keer mischien een keer in de 2 dagen stevig uitgelaten worden.? Aan dek kan hij bewegen maar niet uitleven. Ik heb eens gelezen dat een rottweiler goed in een flat gebouw kan leven mits hij goed uit gelaten kan worden.  Nou is mijn woning groter dan een gemiddelde flat, appartement.    Graag hoor ik jullie reactie

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ik denk dat het best kan.

Ik ken iemand die ook op een schip woont (zeilboot voor toerisme) en die heeft een Hollandse herder.

Dat gaat prima, die hond heeft een prima leven.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik denk dat het ook best zou kunnen maar alleen jijzelf weet of je een hond genoeg kan bieden

 

Met de dwergpinscher ging het ook goed toch? En dat zijn ook hondjes die zeker veel beweging nodig hebben

honden page profiel CelineCeline

Ik denk dat het maar net is wat een hond gewend is.Als jij hem van pup af aan op de boot laat wonen,weet hij niet beter.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik ben het met degenen die voor mij hebben geschreven eens.

Je hoeft echt niet alle dagen vele kilometers te wandelen met een hond. Als deze maar gewoon lichaamsbeweging krijgt en als je hem geestelijk goed kunt uitdagen, denk aan hersenwerkjes, dan zal het echt geen probleem zijn dat je hond maar 1x in de 2 dagen aan land komt.

Misschien een stomme vraag he, maar ik ben wel benieuwd waar je hond straks z'n behoefte moet doen. 

Mijn vroegere maltezer ging op een krant een plasje en hoopje doen als die niet naar buiten kon, maar als een rottweiler een plas op een krant moet doen dan blijft er niks van de krant over natuurlijk.

honden page profiel luzluz

honden foto van luz

Wat ik me altijd afgevraagd heb als ik zo'n hond op een schip zie:

Waar plassen die eigenlijk als jullie varen?

gast (Gast)

Dat is geen probleem.

 

Anoniem (Gast)

Dat is geen probleem.  Als ze van pup af aan geleerd krijgen om op staal hun behoefte te doen weten ze niet beter.  En als ze pup zijn mag je toch nog geen intensieve wandelingen maken. Dus laat je ze aan dek uit tot dat ze het geleerd hebben echter als je een oudere hond zou hebben, en hier neem ik mijn zuster's hond (toevallig ook het zusje van mijn pincher) als voorbeeld.

Die woont gewoon aan wal namelijk.  Kan als ze op visite is, niet bij ons aanboord haar behoefte doen, gewoon weg door het feit dat ze geen gras voelt of zand of dergelijke.  

 

Het enige wat ik wel wil doen maar of dat lukt weet ik niet is de hond op een vaste plek aan boord zijn behoefte laten doen. Zodat het makkelijk op te ruimen is. Maar zo'n hond wil natuurlijk zijn terein af bakenen dus neem ik het hem niet kwalijk als het niet lukt.

 

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

Zou dan wel een teef nemen, die plast vaak op dezelfde plek en op de grond.

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ik denk ook dat dit prima zou kunnen. Helemaal als je een puppy aanschaft. Die leert dan op de boot te wonen en is het dan gewoon gewend. Als extra kun je de hond mentale uitdaging geven door Hersenwerk. Snoepjes verstoppen op de boot of een speeltje. 10 min hersenwerk staat voor 1 uur lopen. Misschien handig om een teef aan te schaffen ja. Een reu kan nogal gaan markeren. sommige rassen en denk de Rottweiler ook wel, hebben werk en show lijnen. Kijk even of je dan voor de showlijn kan gaan. Die hebben meestal minder uitdaging nodig zeg maar.

 

Hier twee linkjes om misschien contact mee op te nemen:

nrc-rottweiler

rottweilernederland

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^