mensen (ook kinderen) die je nakijken:)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

"  Toch is de opmerking bij kinderen van mam, kijk een wolf of ze loopt met een hyena(vind het overigens knap dat kinderen weten wat een hyena is ), hartstikke logisch. Ik vind het eerlijk gezegd van kinderen niet eens vreemd dat ze onze honden schaap of varken noemen. Kinderen kijken heel anders. En wat ik kinderen heel vaak heb horen zeggen: Kijk, mam of pap: De hond uit Space Buddy's!!! Hadden wij kinderloos stel nog nooit van gehoord, maar ondertussen hebben we de film in huis . Wat je van kinderen allemaal niet kan leren   "

 

Oh ja, zeker met chenak was dat helemaal niet gek. Het mooiste was de keer dat een hele meute kinderen met stokken en al op ze af gestormd kwawen , 'een wolf een wolf! Mogen we aaien?' Was toen wel blij met mijn "rock solid" husky die alle aandacht goed vond! 

honden page profiel Inge en Jessy & BintiInge en Jessy & Binti

honden foto van Inge en Jessy & Binti

hahah leuk om al die reacties te lezen!

 

Wij horen vaak

'Dat zijn zeker bastaardjes' - Nee mevrouw het zijn rasechte Border Terriers.

'Oh die is zeker al oud he?' wijzend naar grijze Jessy - Nee meneer, Jessy is pas 5 jaar, ze gaat nog wel 10 jaar mee! 

 

En soms komt er nog een Bordertje logeren en dan is het:

'oh ik zie driedubbel!' of

'Dat moet wel allemaal familie van elkaar zijn' (en dat klopt hahah)

 

Verder zal ik nooit vergeten dat een jongetje riep tegen ze vrienden 'Wow moet je kijken! Dat is een motorsnelle hond!' Terwijl ik full speed langs ze fietste met Jessy. 

 

En mijn leeftijd speelt een rol. Vanaf mn 12e ben ik bezig met honden; fietsen, behendigheid wedstrijden, showen, trimmen enzovoorts. En dan kijken mensen je nogal vaak aan omdat dat blijkbaar bijzonder is dat je op die leeftijd al heel into the honden bent hahah

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Oh wat een leuke verhalen allemaal!!

 

Hier willen ze inderdaad aaien aaien lief lief, haha

maar ik voel me wel vaak heel trots als hij netjes loopt

en ik zie mensen ook wel vaak kijken als hij netjes gaat zitten bij het oversteken :D 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

kiara willen ze altijd aaien omdat ze er zo schattig uitziet, niet handig want ze is niet zo vriendelijk naar vreemden. Naar hayzel wordt regelmatig geroepen dat ze zo mooi is en op een vos of wolf lijkt. Vaak schrik ik me hierdoor een ongeluk(als ik bijv aan het fietsen ben en mensen beginnen te roepen), niet fijn dus. Finn vinden mensen leuk en grappig en vragen wat voor merk het is. Dat is dan wel weer oke ^^

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Hier denken ze altijd dat Ziva een pup is, terwijl ze echt is uitgegroeid en dat Kaleb de moeder is, terwijl het een reu is hahahaha

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

Mevrouw is dat een poesje of een hondje kregen we vaak te horen van de buyrtkinderen tien we obze bobby net hadden.

Later werd het oh een witte wolf .

Maar altijd werden we wel nagekeken of staande gehouden oh wat een schatje wat is dat voir een. Die wil ik ook waar haal je die.

Of mooi hondje heeft u mevrouw., wat een lekker koppie, kappot schattig hondje.

Wel lastig voor hem om een plasje te doen hier voor op het veldje want zo gauw hij buiten was stond het veldje vol met kinderen

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ik word meer bekeken als een standbeeld op een grote markt als ik met honden en de 2 kids en buggy op een zonnige dag op wandel ben.

 

ik vind het niet erg, soms wel vervelend als mensen zomaar een foto maken of gevaarlijk als mensen op de fiets of in de auto naar mij staren ipv naar de weg.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

ow en als ik onze grijze roodstaart kan laten wennen aan een vogeltuigje dan krijg ik straks nog meer beziens want dan gaat ie bij mooi weer mee op wandel.

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Ja hoor, hier ook altijd commentaar als we met onze twee beren lopen. Vooral als ze eensgezind samen één stok in de bek hebben.

Of zoals laatst op de markt bij de groentenboer: Amélie was vol smaak een mandarijntje aan het oppeuzelen, wat veel bekijks trok. Een moeder tegen haar kind: "kijk..neem een voorbeeld aan dat hondje..die lust wèl fruit!"

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Hihi, ik had vandaag iets soortgelijks...  Vanmiddag liep ik met Odi, en hij liet een blafje omdat hij een andere hond zag. De man van de hond keek op, vol bewondering. Ik vond het een beetje raar, want mijn hond deed niet iets wat bewonderd moest worden. Hij zei (van een afstand): 'Wat een geweldig mooi dier! Hij ziet er levenswijs uit.' Moest toch wel even glimlachen :) 

 

En eind van de middag, vanuit mijn werk, zat ik met Odi te knuffelen op de bank. We hebben best grote ramen in de woonkamer, dus logischerwijs dat iemand dit zag. En ja hoor, op straat stond er een meisje van zo'n 7 jaar. Vastgenageld aan de grond, naar binnen te staren. Ieder ander die dat zou doen, zou luid toegeblaft worden (want ja... wat doe je daar, creep?), maar dit meisje werd toegelaten. Ze heeft zeker wel 5 minuten naar ons knuffeltafereel gekeken voordat ze weg liep. 

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Fijn dat jij enBuddie het zo leuk hebben samen :-)  en als anderen daarvan meegenieten ... Waarom niet ! ? 

honden page profiel Ayinda & Yip Ayinda & Yip

honden foto van Ayinda & Yip

Ah wat leuk allemaal! Toen Yip nog wat jonger was, was het vaak ; Ah, wat een moppie, oh wat schattig, kijk mama, een puppy! Heel leuk, was natuurlijk ook heel blij dat ik eindelijk een pupje had. 

De buren kwamen vaak even zeggen dat ie al erg groot geworden is, en als we op het pleintje zijn komen er wel eens kinderen om met hem te voetballen, of om even te knuffelen. 

 

In het bos of park krijgen we vaak de vraag wat voor hondje dat dan is ; "Shi tzu?"  Nee, een lhasa apso. "Een wat?" Ze vinden hem allemaal wel erg mooi, en daf is wel heel leuk om de horen natuurlijk :)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Ja ik doe vaak 'oefeningen' met Maylo tijdens zijn bal spelletje. Hij moet dan op afstand wachten en rollen of draaien net wat in me opkomt. Mensen staan dan op afstand te kijken en spreken me dan ook wel eens aan van 'Goh hoelang heeft dat geduurd dat hij dat kon? En kan je dat mijn hond ook aanleren?'.

 

Voor de rest als we in de stad zijn kijken met name de Duitsers hem na of halen hem aan. De meeste Duitsers weten ook vaak wat voor ras Maylo is.

 

En vorig jaar waren we naar Glow gegaan in Eindhoven en Maylo heeft voor de veiligheid een lampje aan zijn halsband. Bijna iedereen zei wel 'Kijk die hond hoort ook bij Glow!'. Dit jaar gaan we weer en jep Maylo krijg weer een lampje aan zijn halsband.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Shadow heeft ook altijd veel bekijks. Vooral als ik lekker met hem aan het truckendozen ben. Zelfs mensen die blijven staan kijken en me dan op mijn werk aanspreken van ''jij was toch dat meisje met die circushond''?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

als ik op de weide trucjes doe of veel vraag van de honden (omdat er een 'lastige' hond bij is) dan krijg ik vaak de vraag of ik naar een hondenschool ga en naar welke hondenschool ik ga. ze kijken dan ook vol verbazing wanneer ik zeg dat ik nog nooit naar een hondenschool geweest ben 

 

ik ben dan best wel trots op mezelf en mijn honden hihi.

honden page profiel LuSiLuSi

honden foto van LuSi

Kinderen kijken hier ook meestal met grote ogen naar Jack en heel vaak krijg ik de vraag of ze hem mogen aaien. Het leukste vinden ze dan nog als ze hem op (gebaar) commando kunnen laten zitten/liggen. Qua opmerkingen vooral vaak "wauw, dat lijkt wel een wolf". En haast nog vaker van volwassenen dan van kinderen haha

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik had zonet veel bekijks van een groepje kinderen die Sint Maarten liepen...

 

Jongetje van een jaar of 4: Wat een gekke lampion!
Iets ouder meisje: Haar lichtje is gewoon kapot.

Klein meisje: Wil je één van ons?

Moeder: Jongens, dat is een hond.

 

... Ze hadden het dus over Gin Lag bijna in de bosjes van het lachen, zo'n oprechte verbazing van die kinderen. Zag Gin al helemaal rondlopen met een waxinelichtje op haar hoofd Die is in haar leven al voor veel dingen 'uitgemaakt', maar dit is toch wel de eerste keer dat ze voor lampion werd aangezien.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik hoor vooral..

"WOW, drie?"
"Drie? Shit, ik had er net nog vier!" (Ik kan het niet laten..)

"Bent u van de hondenuitlaatservice?"
"Was het maar zo'n feest, dan kreeg ik hier geld voor in plaats van dat ik € 300 per jaar in moet leveren aan belasting.."

"Is het allemaal familie?"
"Nee."

"Is het allemaal hetzelfde ras?"
"Min of meer."

"Wat voor ras is het? Ik heb nog nooit zulke honden gezien!"
"Podenco Andaluz."
"Huh, proseco wat? Laat maar, die ken ik niet hoor."

"Hey gaaf man, Rednose Pitbulls!"

"Drie honden? Past dat wel in zo'n flatje?"
"Uw man weegt meer dan mijn drie honden samen, past hij in uw flatje?"

"Is dat niet lastig, drie honden?"
"Niet zo lastig als drie kinderen, waar mijn moeder voor heeft gekozen."

Maar mijn favoriet zijn de nicknames die de meiden van mijn neefjes hebben gehad. Cosmic is de huiself, Dobby, uit Harry Potter, en Wispa is Dolfje Weerwolfje (zonder brilletje).

honden page profiel PPPP

honden foto van PP

" Nou nee, ik vind het niet altijd even leuk, het commentaar van mensen op mijn honden. Na ruim 20 jaar word ik het af en toe af een beetje zat. Opmerkingen van kinderen kan ik wel waarderen. Die vragen wat voor dier het is, zien dus niet dat het een hond is. Of ik hoor ze zeggen: mam, kijk een varkentje, een schaap. Of gewoon, dat is een leuke en aparte hond. Kinderen zijn vaak onbevangen en onbevooroordeeld en dat is leuk  En gek genoeg de mensen op leeftijd zijn vaak vertederd bij het zien van mijn meisje die altijd en eeuwig met een flesje of een mega-stok loopt te slepen. "

 

Ah, zo stom is dat van die opmerkingen. Mijn moeder kwam eens een bullterrier tegen en ze zei tegen het baasje: "Ah, wat een leuke hond." En vroeg om hem te aaien, maar hij ging schuilen achter zijn baasje waarop het baasje zei: "Hij is het niet gewend dat mensen hem leuk vinden." Ik vond dat best wel sneu, ik vind ze superleuk om te zien en zo enthousiast!

 

honden page profiel Tiffani & Pepper Tiffani & Pepper

honden foto van Tiffani & Pepper

"  Max had eerst een lichtblauw tuig, en toen kregen we niet zulke opmerkingen... Maar sinds de rode denken mensen dus dat hij een hulphond is... En vragen er dan ook vaak naar, of laten ons eerder oversteken etc (wel handig hoor ).Doordat ik met hem apporteer denken mensen dat hij dus moet leren om vallende dingen op te pakken ..... "

 

 

Pepper heeft een lichtblauw k9 tuig maar toen ik met de trein ging heb ik regelmatig de vraag gekregen :is dat een politiehond ? Of :is hij in training ? 

 

Hmm een husky met een lichtblauw tuig als politiehond.. moest er altijd wel om lachen , ook omdat de meeste mensen misschien 30+ zijn ? 

 

En dat ik met 16 jaar een husky heb krijg ik ook wel vaak dingen over.

 

Oja en wolf ook een bekende hier bij kinderen haha en meestal krijg ik veel complimentjes over zn ogen en dat hij los kan lopen etc. Vaak maken mensen ook een praatje met me.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

" Ik hoor vooral..

"WOW, drie?"
"Drie? Shit, ik had er net nog vier!" (Ik kan het niet laten..)

"Bent u van de hondenuitlaatservice?"
"Was het maar zo'n feest, dan kreeg ik hier geld voor in plaats van dat ik € 300 per jaar in moet leveren aan belasting.."

"Is het allemaal familie?"
"Nee."

"Is het allemaal hetzelfde ras?"
"Min of meer."

"Wat voor ras is het? Ik heb nog nooit zulke honden gezien!"
"Podenco Andaluz."
"Huh, proseco wat? Laat maar, die ken ik niet hoor."

"Hey gaaf man, Rednose Pitbulls!"

"Drie honden? Past dat wel in zo'n flatje?"
"Uw man weegt meer dan mijn drie honden samen, past hij in uw flatje?"

"Is dat niet lastig, drie honden?"
"Niet zo lastig als drie kinderen, waar mijn moeder voor heeft gekozen."

Maar mijn favoriet zijn de nicknames die de meiden van mijn neefjes hebben gehad. Cosmic is de huiself, Dobby, uit Harry Potter, en Wispa is Dolfje Weerwolfje (zonder brilletje). "

 hahahahah!

 

Ja soms heb ik ook de neiging om zulke antwoorden te geven.. als mensen dan zeggen van oh wat is hij lief, dat ik dan zeg nee het is echt een rotbeest, haha

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ow ja...soms heel leuk...als er gesport wordt of met flirtpole vinden mensen dat altijd erg interessant, en heb je wel eens publiek.

al denken sommige kinderen dat ik dan mijn hond ga slaan met de zweep haha..

kinderen vinden lola vaak leuk, tja, ze is wit, klein en vrolijk, kids vinden dat altijd wel leuk. de ouders vaak wat minder  die zijn vaak wat bevooroordeelder (is da n woord??)

 

maar ook leuke dingen meegemaakt hoor, mensen die in de auto stoppen voor een foto en dat soort dingen. is wel erg leuk. vaak denkt men ook dat ze nog een pup is...

 

met zn 3én vragen ze ook vaak: gaat dat wel goed samen??

we zeggen wel eens "nee, dit is al het zoveelste stel honden, de vorige at ze op"

 

 

 

 

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Of van die mensen die al hun hand uitsteken om te gaan aaien en dan vragen "bijt 'ie"  

Soms kan ik het dan niet laten: "pas maar op, dadelijk ben je je hand kwijt" Dan zie je ze schrikken, kijken en dan beginnen ze te lachen - en aaien... 

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Of van die mensen die al hun hand uitsteken om te gaan aaien en dan vragen "bijt 'ie"  

Soms kan ik het dan niet laten: "pas maar op, dadelijk ben je je hand kwijt" Dan zie je ze schrikken, kijken en dan beginnen ze te lachen - en aaien...  "

 
Hahaha herkenbaar ! Terwijl hun hand al op Max ligt " is ie braaf"?

Welke rassen er soms genoemd worden bij Max :
"Is dat een mini Sheltie?"
" is dat een pup ?"
" is dat een chihauhau"
"Is dat een dwergkees"
Er zijn zelden mensen die zeggen oo een kleine keeshond :-D

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Toen ik laatst op het losloopveld was met de hondjes stopten er een paar jonge jongens, die in overleg waren wat voor honden ik had. Ze kwamen uit op Rednose Pitbull x Hazewind, en dat vonden ze wel heel erg gaaf. Of ik het wilde laten weten als ik een nestje had.

Ik denk dat ik vooral eerst de krant bel, als mijn twee geholpen Podenco Andaluz teefjes een nestje Rednose Pitbull x Hazewind tevoorschijn toveren :-D

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

De leukste vond ik:

"Kijk mama! paardje!"

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White

honden foto van Team Black & White

Ik krijg ook vaak opmerkingen over Mikai.

"Kijk, een wolf!" of "Die wordt gewassen met Dash ?" en als ik dan antwoord dat Mikai nog nooit gewassen is, kijken ze maar raar

Als ik met hem ga steppen kijken de mensen me ook vaak na.

 

Maar soms ik het ook wel vervelend, de mensen willen Mikai altijd wrijven, zelfs zonder dat ze het vragen en als ze het vragen ligt hun hand meestal al op Mikai. als hij dan een in ambetante bui zit en een ze een knap geeft, hebben wij een agressieve hond... Dus ik moet dus overal op mijn hoede zijn dat er niet opeens een klein kindje voor Mikai staat die hem wil wrijven, want ik mag niet aan denken dat hij die een knap zou verkopen...

 

Als er een hond ons passeert (aan de lijn) valt Mikai uit. Dan worden we ook vaak negatief aangekeken en lijkt het of hij agressief is met andere honden, terwijl hij het los super doet met andere honden.

honden page profiel LoetjeLoetje

honden foto van Loetje

Met Amigo, de Weimaraner, erbij krijg ik heel vaak opmerkingen van volwassenen en ook van kinderen. Wat een mooie hond zeg! Die ogen, prachtig! Of hij wordt 'uitgescholden' voor Viszla. De Viszla is een beetje in de mode bij ons in de regio merk ik. Daar zal het wel vandaan komen denk ik.

 

Met Spencer, de Duitse herder is het wisselend. Oude mannetjes vinden hem vaak prachtig. En het nakijken gebeurd sowieso meer door mannen, maar dat kan ook een andere oorzaak hebben ;)

Toch zijn er ook best vaak kinderen die Spencer willen aaien eigenlijk. Gelukkig is hij ontzettend lief met kinderen. Amigo ook trouwens.

 

Ik loop regelmatig met meer dan twee honden door de buurt omdat mijn vriend ook nog een hond heeft en ik ook vaak een hond van mijn uitlaatservice te logeren heb. Dan hoor ik ook vaak 'zeker een uitlaatservice'! En dan zeg ik ja natuurlijk :)

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Oh ja, zeker met chenak was dat helemaal niet gek. Het mooiste was de keer dat een hele meute kinderen met stokken en al op ze af gestormd kwawen , 'een wolf een wolf! Mogen we aaien?' Was toen wel blij met mijn "rock solid" husky die alle aandacht goed vond!  "

 Mijn honden zijn dol op kinderen en alles wat praat, maar of ze rustig zouden blijven bij een meute kinderen met stokken . Top hondje hoor! Die zo rustig blijft in zo'n situatie 

honden page profiel BullekeBulleke

honden foto van Bulleke

"  
Ah, zo stom is dat van die opmerkingen. Mijn moeder kwam eens een bullterrier tegen en ze zei tegen het baasje: "Ah, wat een leuke hond." En vroeg om hem te aaien, maar hij ging schuilen achter zijn baasje waarop het baasje zei: "Hij is het niet gewend dat mensen hem leuk vinden." Ik vond dat best wel sneu, ik vind ze superleuk om te zien en zo enthousiast!
  "

 Ons teefje heeft dat ook in haar eerste jaar gehad, dat ze bang was van mensen die haar aandacht gaven, want dat was ze totaal niet gewend. Onze reu heeft een enorme plaat voor zijn kop (gelukkig) en heeft van die negativiteit nooit iets meegekregen. Als hij iemand hoort praten op een balkon 3 hoog, staat hij als een gek te kwispelen. Maar inderdaad, soms vind ik het echt heel erg rot voor ze, als ze heel erg enthousiast doen tegen voorbijgangers, maar compleet worden genegeerd of dat ik ook nog een paar nare opmerkingen hoor.

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^