Hondenpension

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

? (Gast)

Hallo allemaal,

Ik wil graag advies en tips van jullie omdat ik even niet weet wat ik moet doen.

Ik heb een hond van 13, die ik komend jaar 6 weken naar een pension moet brengen omdat ik geen opvang heb. Ik zit hier erg tegen op omdat hij erg afhankelijk is van mij. Hij is 1 keer bij een pension geweest toen hij 4 was. Toen ik hem ging ophalen was hij erg vermagerd en heeft ruim een week alleen maar onder de bank gelegen. Dat was dus geen succes.
Al die jaren heb ik dankzij familieleden etc opvang voor hem kunnen regelen maar volgend jaar gaat dat niet.
Het is een hond met een aparte eetpatroon. Hij moet 2 keer per dag kipfilet eten gemengd met zijn brokken omdat hij anders zijn brokken niet eet. Hiernaast heeft hij ook veel behoefte aan zn snoepjes en snacks ed. Ik weet dus als eigenaar precies wat hij wilt qua eten etc.
Omdat ik een slechte ervaring heb opgedaan bij een pension ben ik nu ook bang dat hij het niet zal overleven, hij is de laatste jaar veel achteruit gegaan qua gezondheid. Het is gewoon een aparte hond. Als hem wat overkomt zal ik het me nooit vergeven, ben zo gek op hem maar heb geen keus. Ik moet wat zien te regelen voor die 6 weken.

Mijn vraag is hebben jullie raad of advies? Ik kom er niet meer uit. Misschien een beetje overdreven maar ik hou zo veel van hem.

Alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenpension" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Hoezo moet hij dan weg?
gaan jullie op vakantie?

? (Gast)

Als het aan mij ligt blijf ik bij hem, het zal me echt niks doen als ik 10 jaar niet op vakantie kan zolang ik maar weet dat ik bij mn maatje ben.
Het is een beetje ingewikkeld.
Ik ben Turks van afkomst. We geven thuis allemaal heel veel om hem maar vooral voor mijn vader is het erg belangrijk dat hij 6 weken naar zijn vaderland kan om vakantie te vieren.
Ik heb het er met hem over gehad dat ik niet mee wil voor onze hond maar hij wilt dat niet begrijpen en zegt dat ik me niet druk moet maken omdat er vast wel een pension is die goed voor hem zal zorgen.
Hij wilt mij niet alleen achterlaten omdat hij dan zo bezorgd zal zijn, dus wat ik ook zeg en doe ik zal mee moeten. Wat dit betreft is het bij hem nee is nee.
Heb net ook weer ruzie gehad met hem dus wilde hier even mn verhaal kwijt en vragen om advies..

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

vanwaar bent U??? mss dat iemand hier hem kan opvangen? is het een reu of een teef?
6 weken is nu wel een hele periode voor een hond van die leeftijd, en zoals jezelf schrijft de laatste jaren fel achteruit gegaan qua gezondheid, dus is ook wel een risico aan verbonden voor wie de hond verzorgt.

Martine

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

welk ras?

? (Gast)

Ik kom uit Denbosch. Het is een reu, zoals u ook al zegt ben bang dat het fout zal gaan. Hij is zo aanhankelijk. Misschien wel mijn schuld, heb hem altijd goed verwend maar niks zal een excuus zijn om hem 6 weken achter te laten.

? (Gast)

Hij is een kruising tussen een cern en een yorkshire terrier

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

wat voor ras is het en om welke periode gaat het? Misschien iets meer info. misschien iemand hier op het forum die hem op kan vangen.

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Oke, dat is inderdaad een lastige situatie, ik zou verder kijken dan een pension, je zegt dat het voor volgend jaar is,
dus je hebt nog de tijd om te zoeken, kennis te maken, eventjes uit te proberen etc.

Ik zou opzoek gaan naar een gezin die ook honden opvangt, kan hij samen met andere honden etc?

honden page profiel  martine martine

honden foto van  martine

ik vroeg dit omdat ik het wel zou gedaan hebben, maar ik ben van Belgie Limburg, en tja een reu is al wat moeilijker om met mijn honden te plaatsen en zoals je zelf toegeeft, het risico....ik zou hem wel verzorgen alsof het de mijne was hoor, maar t'is nog lang dus mss komt er wel nog iets uit de bus. Ik hoop het voor jou!

Grtzz

Martine

? (Gast)

Het gaat om de periode van 8 juli tot 20 augustus.
Dacht ook aan gezinnen die honden opvangen maar hij is vorig jaar in zijn oor gebeten door een hond dus sindsdien moet hij niets van honden hebben. Bij het uitlaten wilt hij soms wel eens rustig even ruiken maar vaak heeft hij ook de neiging aan te vallen dus dat leek me ook geen goed idee.
Verder is het een lieverd, vraagt veel om aandacht en blijft je aankijken en piepen tot hij een snoepje krijgt. Ook stronteigenwijs, hij weet wat hij wilt.
Het is echt een schatje, wil hem dit absoluut niet aandoen :'(

? (Gast)

Bedankt allemaal! Hoop het ook..

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Misschien kun je bij iemand terecht die geen hond heeft. Ik zou gewoon overal adverteren. Vervelend hoor, om de hond achter te laten. Maar kan me ook wel voorstellen dat je vader graag wilt dat je mee gaat naar Turkije.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

hallo,

Het is jammer dat het in het hoogseizoen is anders had ik hem wel genomen in mijn opvang. Ik heb in Juli nog 2 honden hier en natuurlijk mijn eigen hond.
Veel succes met zoeken en ik hoop echt dat je iemand vind die goed voor je hondje kan zorgen. Ik denk dat een pension niet goed voor hem zal zijn. Dus echt iemand vinden waar hij alleen kan zijn.

Succes

? (Gast)

Heb het er vandaag met een kennis over gehad. Ze is bereid om hem gedurende 6 weken op te vangen. Ik vertrouw haar volkomen maar ze is te lief. Bij 1 keertje piepen zal ze hem meteen verwennen omdat ze er niet tegen kan en dat is natuurlijk ook niet goed. Kan er ook niet tegen maar moet wel stuk bij voet houden op zo een moment omdat hij al aan de dikke kant is. Ze begreep me natuurlijk wel maar hiernaast heeft ze ook 3 kleine kinderen die hem ook van alles zullen geven om hem blij te maken. Hij zal het wel goed hebben bij hun maar het is een beetje dubbel. Hij moet natuurlijk niet kilo s aankomen op deze leeftijd.
Ik hoop dat ik tegen die tijd goede opvang kan regelen..
Maar wat dus wel zeker is, is dat een gezin een betere optie zal zijn dan een pension?

Bedankt voor de reacties, ben er echt blij mee!

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Graag gedaan, en ja bij deze hond lijkt mij een kleine opvang een beter idee dan een pension.

groetjes

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

Prima dat je iemand gevonden hebt die 6 weken voor hem wil zorgen! Ach, en al wordt hij wat teveel verwend, dat is toch niet zo vreselijk? Eventuele extra pondjes loop je er na de vakantie toch lekker weer af?
Belangrijkste is dat hij een fijne tijd heeft! En dan kun jij genieten van je familiebezoek!

? (Gast)

Ben er ook echt absoluut blij mee maar hij is al aan de dikke kant en heeft ook maag en darmklachten. Dus dan is de vraag of hij nog wel op zn pootjes kan staan maar goed, misschien moet ik hier gewoon genoegen mee nemen. Het is in ieder geval wel een opluchting :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondenpension" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^