Ze blijft ziek....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Beste hondenliefhebbers,

Onze flatcoated pup van nu 9 maanden sukkelt al vanaf het begin dat we haar hebben.

En nu...weet ik inmiddels zelf niet meer wat ik moet doen.

Toen wij Toto 2 dagen hadden zijn we voor een check up naar de dierenarts gegaan. Daar bleek ze een oorontsteking te hebben, dus meteen al aan de antibiotica voor haar oortje. Na 2 weken kwamen we terug voor de enting, waarna haar andere oortje ontstoken was, dit zagen we al wel aankomen gezien haar oortje rook. Weer een antibiotica, maar op dat moment begon er in mijn onderbuik al een gevoel op te spelen dat iets niet klopte, en dat was ook zo...

 

Ze kreeg op dat moment Jarco kip puppy voer. Na dat we haar een gedroogde kip hadden gegeven, is ze zo ziek geweest, dat ze bijna uitgedroogd is geweest. Advies van de dierenarts: Kippenboullion met gekookte kip..

Echt beter werd ze niet. We zijn er mee gestopt waarna ze weer opknapte.

 

Van de ene naar de andere oor en oog ontsteking ben ik een analyse gaan maken met wat ze allemaal kreeg aan voeding en beloning. Uiteindelijk kwam ik er snel achter dat kip waarschijnlijk een boosdoener was, en gezien ze Jarco kip puppy voer kreeg, dus hop over op andere voeding. Samen met de fokker besloten om op Jarco lam en rijst over te gaan, maar dit gaf na 6 weken niet het gewenste effect. Ze kreeg rode bultjes en blaasjes over haar lichaam en haar rechter oorschelp was ik en leek alsof het eczeemachtig was. De fokker heeft toen contact gehad met de leverancier van Jarco, wat bleek, er zat ei in de lam en rijst. Dus toch over op de Jarco hert. Dit ging een heel stuk beter. Toch bleef haar oorschelp wat rood en dik.

Na overleg met onze dierenarts zijn we 2 weken geleden gestart met vers voer. We zijn toen met de eend gestart, echter 3 dagen later, haar gehele rechter kant van haar kop gezwollen, oogontsteking, jeuk, en nu... dubbele oorontsteking. Nu weet ik dat het wel eens voor komt dat door ontgiften, een reactie vele malen heftiger kan zijn. We zijn daarom over gegaan op geit ( Dit ivm minste kans op reactie). Dit gaat een stuk beter alleen blijft haar ogen nog wat na prutten, haar oren nog ontstoken, heeft ze jeuk aan haar koppie en lichte zwelling bij haar bekkie.

Moet ik dit aanzien? Overleg met de dierenarts om hier nu 6 weken mee door te gaan net zo als de andere voeding al voor je kunt zien of dit helpt..

 

Iemand ervaring met deze heftige voedingsreactie? We denken zo wie zo dat eend ook een boos doender is, daarom gaan we geen gevogelte mee geven.

Graag zie ik dat haar weerstand wat omhoog gaat. Iemand een idee???

 

alvast bedankt! 

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Wij zijn met onze hond begonnen met geit. Daarna zijn we konijn erbij gaan doen. Toen we kalkoen gaven ging het mis (waarschijnlijk granen).. Daarna zijn we er zalm bij gaan doen...

 

Wat ik lees reageert je hond snel op een allergie. Ik zou hem gaan ontgiften, je kunt op internet hier wel dingen over vinden en kopen. Het wordt dan wel eerst erger. Als je weet dat hij snel reageert, zou ik niet te lang blijven steken.

 

De onze reageert binnen enkele uren, dus waar hij op reageert stoppen wij onmiddelijk mee.

 

Heb je ook een bloedonderzoek gedaan voor eventuele omgevingsallergieën? Of weet je zeker dat het alleen door het voer komt. Bij ons zat er namelijk ook nog een allergie voor mijten e.d. onder.


Sterkte!

honden page profiel EefjeEefje

honden foto van Eefje

Hoi Linda,

We hebben 4 weken geleden haar bloed na laten kijken, daar kwam ( gelukkig) niets uit!

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro

honden foto van Linda & Mayro

Dat is mooi, je kunt aan voeding meer doen dan omgevingsfactoren.

 

Het is een enorm karwei en je gaat veel tegenslagen krijgen. Maar blijf kalm. Gewoon blijven proberen. Ga op je eigen gevoel af en probeer zoveel mogelijk uit te sluiten.

 

Met Mayro dacht ik in het begin dat hij overal op reageerde en zag het echt niet meer zitten soms. Nu weet ik precies waar ik op moet letten. Het is een grote puzzel, ook als hij nu weer ergens op reageert. Maar je wordt er zelf ook handiger in en je gaat zelf signalen van de allergie ook eerder zien.

Volgende forumvraag: ziekte van cushing
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^