Hond 7 mnd. moet overgeven van KVV

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

Hallo,

 

We hebben onze Rik van 7 maanden al een poos over op de brokken van Dog Lovers Gold Original (zijn daar erg tevreden over) en zijn daarnaast met KVV begonnen. Hij krijgt de brokken 's ochtends rond 8.30 en rond een uur of 18.30 de KVV maaltijd zodat er meer dan 8 uur tussen de verschillende maaltijden zitten. Dit op advies omdat vers vlees weer anders verteert dan brokken en een hond er last van zou kunnen krijgen, al zijn de meningen hier over verdeeld en zijn er in de praktijk ook honden die het ook korter op elkaar kunnen verdragen. Wij laten voor de zekerheid die 8 uur er tussen. We hebben eerst het verse vlees iets overgoten met water dat net van de kook af was. Dit doen we inmiddels niet meer. De KVV is van het merk Natuur&Dier en we zijn eerst gestart met de puppy mix (iets fijner gemalen) maar wisselen intussen verschillende diersoorten af. 

 

Het liefst zouden we helemaal over willen stappen op vers maar dit is qua budget voor ons niet haalbaar. 

 

Nu hebben we sinds de start met de KVV regelmatig meegemaakt dat Rik 's ochtends moet overgeven als hij wakker wordt en er komt dan alleen maar maagzuur/sappen. Als hij het eenmaal kwijt is lijkt hij zich een stuk beter te voelen en heeft hij de rest van de dag nergens last van. Direct na de KVV maaltijd, dus rond 18.30 heeft hij ook geen klachten, evenals de avond en de nacht (althans er ligt geen braaksel in de bench en hij heeft rustig geslapen) Het is dus alleen 's ochtends vroeg. 

 

Nu geven wij hem wel 2 eetlepels natvoer van DLG (kip, lam, zalm) in een Kong als hij de bench in gaat voor de nacht, dus dit is een minimale hoeveelheid. Maar zou dit dan te dicht op de KVV maaltijd zitten en voor de klachten zorgen? Dan zou hij 's nachts toch ook moeten overgeven? 

 

Ik ben benieuwd wat jullie idee hierover is, zijn dit klachten die bij de gewenning aan het verse vlees horen of doen we toch iets niet goed?

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik heb weleens hier gelezen dat sommige honden gal overgeven bij een te lege maag. Daarom krijgen ze dan nog iets extra's voor het slapen, maar dat doe je al.
Het lijkt me niet dat het door het vlees komt.

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

Bedankt voor je snelle reactie, het is wel begonnen toen hij startte met het vlees. Toen hij nog volledig brokken at, gaf hij nooit over. 

 

Ik heb ergens gelezen dat het maagzuur veel zuurder wordt bij de vertering van rauw vlees dus misschien dat het daardoor komt? Gewenning aan de andere PH-waarde?? 

honden page profiel renaterenate 3 doggies

Misschien meer in gedeeltes voeren?

kleine beetjes...toen wij onze hond kregen kon hij ook niet tegen veel voer in 1 keer

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Onze honden moeten overgeven van een lege buik.

Voor we naar bed gaan geven we ze nog wat,pensstaafje,kipstukje ofzo.

 

Hier werkt dat prima hoor.

Probeer het eens zou ik willen zeggen.

Succes

Nog een keer mn bericht wijzigen,misschien is het te weinig wat je geeft voor de nacht?

Of probeer iets anders te geven?

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz 3 doggies

honden foto van Len@ en Jazz

Ben ik nog een keer,onze hond is nu 9 mnd,meteen van pup af gaven we smorgens brok,smiddags duck,voor het naar bed gaan nog iets lekkers,wilde ik ook nog even zeggen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Je zou ook de maaltijden om kunnen draaien om te zien wat er dan gebeurt.

honden page profiel Saskia & Duke Saskia & Duke 3 doggies

honden foto van Saskia & Duke

Kvv verteerd sneller dan brok, dat zou de lege maag in de ochtend kunnen verklaren sinds je daarmee begonnen bent.

honden page profiel CelineCeline 3 doggies

" Je zou ook de maaltijden om kunnen draaien om te zien wat er dan gebeurt. "

 

+1

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" Bedankt voor je snelle reactie, het is wel begonnen toen hij startte met het vlees. Toen hij nog volledig brokken at, gaf hij nooit over. 
 
Ik heb ergens gelezen dat het maagzuur veel zuurder wordt bij de vertering van rauw vlees dus misschien dat het daardoor komt? Gewenning aan de andere PH-waarde??  "

 

vers vlees , verteert heel snel als het fijn gemalen kvv is.

 

je zou voor het naar bed gaan een droge korst bruin brood kunnen geven, leg het maar op de verwarming om oud te worden, voor het slapen gaan dus laat, geef je dat je hond, het verteert amper , dan heb je grote kans dat er smorgens geen gal geproduceerd wordt.

 

wil je geen brood geven, dan kan je ook savonds zorgen voor een snack zoals gedroogd kipfile, er zijn genoeg snacks die je aan je hond kan geven voor het slapen gaan.

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Fedor doet dat ook soms. Ik geef hem sochtend daarom nu ook wat eten, een klein beetje is genoeg. 

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

"  
vers vlees , verteert heel snel als het fijn gemalen kvv is.
 
je zou voor het naar bed gaan een droge korst bruin brood kunnen geven, leg het maar op de verwarming om oud te worden, voor het slapen gaan dus laat, geef je dat je hond, het verteert amper , dan heb je grote kans dat er smorgens geen gal geproduceerd wordt.
 
wil je geen brood geven, dan kan je ook savonds zorgen voor een snack zoals gedroogd kipfile, er zijn genoeg snacks die je aan je hond kan geven voor het slapen gaan. "

 

We geven liever geen brood omdat hij net van de jeuk af is nu hij op de graan- en maisvrije brok van DGL over is. 

Voor de nacht geef ik hem altijd 2 volle eetlepels natvoer in de Kong. Ik kan daar weleens meer van geven om te kijken of dat helpt en anders gaan we inderdaad kijken naar een andere snack!

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Wat ik van onze fokker te horen heb gekregen, is dat het slecht is om brokken en vlees tegelijk te geven. Dit omdat het het vlees zich op een héél andere manier verteerd dan dat brokken doen. 
Ik heb ook een keer brokken moeten geven omdat het vlees niet op tijd was bezorgd, en inderdaad een kotsende hond. Misschien dat het daar aan ligt. 

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

" Wat ik van onze fokker te horen heb gekregen, is dat het slecht is om brokken en vlees tegelijk te geven. Dit omdat het het vlees zich op een héél andere manier verteerd dan dat brokken doen. Ik heb ook een keer brokken moeten geven omdat het vlees niet op tijd was bezorgd, en inderdaad een kotsende hond. Misschien dat het daar aan ligt.  "

 

Daarvan ben ik op de hoogte en om die reden laat ik al meer dan 8 uur tussen beide voedingen zitten. Dan zou het elkaar al niet meer in de weg zitten. Al zijn de meningen daar ook over verdeeld en wordt er ook gezegd dat dit een achterhaalde gedachte is. 

In overleg met Dog Lovers Gold heb ik ook gekeken of het verstandiger is om de koudgeperste brok te geven die speciaal geschikt is om in combinatie met vers vlees te geven. Maar zij geven aan dat als het goed gaat met de Originele brok goed gaat deze dan te blijven geven aangezien het vleespercentage daarvan hoger is en Rik daar minder jeuk van heeft ( de koudgeperste zit weer havermout in) Zij hebben meerdere klanten die hun hond KVV geven i.c.m. de brokken Original zonder dat de hond daar klachten bij heeft.

Ik probeer het eerst eens met iets meer te geven voor de nacht zodat hij 's ochtends niet zo'n lege maag heeft. Mocht dat niet werken moet ik de brokken en KVV maar op verschillende dagen gaan geven. Bijvoorbeeld alleen KVV in het weekend...

honden page profiel Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en DjaideyDanielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey 3 doggies

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Misschien anders eens andersom proberen, in de ochtend vlees en in de avond brokken.

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

Als ik mijn teefje s'avonds vlees geef,dan heeft ze de volgende ochtend,buikpijn is ze misselijk en wilt ze helemaal niet eten.

Geef ik haar s'morgens vlees en s'avonds brokjes dan heeft ze nergens last van.

honden page profiel ElskeElske

honden foto van Elske

Het gaat nu goed!

 

De maaltijden omdraaien is voor ons praktisch minder goed haalbaar maar ik geef hem nu 's avonds iets meer natvoer in de kong, met een paar brokken er door en het overgeven 's ochtends is voorbij.

 

 

Bedankt voor het meedenken allemaal!

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Oh, dat is goed nieuws!
Fijn dat dit werkt, hoop dat dit de oplossing is!

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^